Vivarium (2019) ☆ 👁

Vivárium

(Lorcan Finnegan)

belga-dán-ír-kanadai horror, sci-fi, thriller

3,2
★★★☆☆
103 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-12-29 15:27:51 Norbert Simon (4) #7

Nagy dicséretet érdemel a filmnek az erős, különleges és nyomasztó atmoszférája. A hol thrilleres hol már már horrorisztikus hangulata nagyon jó a filmnek. Nem egy gyors tempójú film főleg nem az első negyven percére visszaemlékezve, de azután felgyorsulnak az események benne. Ez is nagyon klassz a filmben. Fontos kérdéseket boncolgat a film a párkapcsolati problémákról, a család és a gyermekvállalás nehézségeiről, az otthon megteremtéséről. Ezek mindig is aktuális és fontos kérdések lesznek. Nagyon erős film egyáltalán nem könnyed szórakozás. 4/5

2020-05-19 12:55:25 The Cortez (4) #6

Elvont, szürreális agymenés erős hangulattal, tele szimbólumokkal, kettő, David Lynch világával kompatibilis figurával (melyek közül az egyik a rohadt idegesítő kisgyerek), irracionális, egyben horrorisztikus történésekkel, valamint pár kibaszott kínos jelenettel. A sztori a vége felé haladva egyre rejtélyesebbé, míg az atmoszféra egyre nyomasztóbbá válik, majd a fináléra mindkettő átcsap egy elborult agyterrorba. A film a hagyományos családmodell működését, monotonitását, illetve a gyerekvállalás hátrányait akarja bemutatni, de az amerikai álomról is igen komoly kritikát fogalmaz meg.

2020-05-14 11:46:30 Calavera (?) #5

Nekem nagyon tetszett.
Egyrészt szeretem az ilyen 2-3 szereplős, viszonylag "olcsó", minimál filmeket.
Az egyik oldalról mint űrlények a Földön neveltetik fel "magukat" nagyon tetszett, de ami igazán mondandót értettem a filmből, hogy sokan űzik magukat a tökéletes ház, tökéletes élet felé, elvárt a kert, kis autóbeálló, spanolás a szomszédokkal, együtt fogmosás és így tovább és persze egy gyerek vagy több, hogy a tökéletes modell meglegyen. De közben úsznak a hitelben, nem figyelnek a gyerekre és szépen egymást is kiégetik és az egész mutatott tökéletesség átfordul egy totális ellenkezővé; Vagy ha nem és így élik az életük, akkor boldognak mondják magukat, de felmerül a kérdés, hogy ez a jó élet?
Ez talán nem is annyira nálunk/Európában, de inkább Amerikára vonatkozhat.

2020-05-01 09:10:25 kilépett felhasználó (?) #4

Az atmoszféra és a szereplők vívódása adja a sava-borsát a filmnek. Érdekes kérdéseket vet fel, mind párkapcsolati, mind gyereknevelés témakörökben. A vége meg ugyan mondható blöffnek, én beleláttam egyfajta magyarázatot, jó volt az úgy.

2020-04-06 21:16:23 Rorschach (1) #3

Ilyen filmet ritkán látni... ennek pedig jó oka van.

Fél óráig még csak-csak tartja magát, hogy ebből valami grandiózus allegória lesz, aztán letérünk a kijelölt irányvonalról, és egyenest rákanyarodunk a lejtőre.

Csak és kizárólag akkor nézd meg, ha kíváncsi vagy, hogyan kell parasztvakító, unalmas kamut forgatni, máskülönben esélyt se adj neki. Bár kilőttem volna félúton...

2020-03-31 17:50:43 macready (3) #2

Érdekes ötlet, amely egy Alkonyzóna epizódként jobban működött volna, viszont játékfilmhez ez sajnos nem elég.

2020-03-27 22:16:45 benemet (4) #1

Valahogy így képzelem el egy féléves friss szülő elméjét...