Midway (2019) ☆ 👁

(Roland Emmerich)

amerikai-hongkongi-kanadai-kínai akciófilm, dráma, háborús film, történelmi film

3,1
★★★☆☆
91 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-06-30 09:27:35 sptt (4) #15

Nekem nincs rossz élményem a filmtől, ugyanakkor én is tapasztaltam zavaró dolgokat. Emmerichtől az lenne furcsa, ha nem a robbantások, a láng- és füsttenger lenne a középpontban. Igen, a karakterek kidolgozása nem sikerült, a fókuszba a repülőgépek kerültek és nem az emberek. Igen, el lett húzva a történet, nem a film hosszával van baj, hanem annak a kitöltésével. Ennek ellenére azt mondom, hogy a Midway nyugodtan beletehető a "jó kis háborús film" kalapba, voltak ennél sokkal rosszabbak is. 7/10

2020-05-22 20:39:55 KicsiPeti (2) #14

Rég láttam ennyire unalmas háborús filmet a 12 percnél majdnem kikapcsoltam,már akkor éreztem,hogy ez nálam nem fog működni,de mazochista vagyok,ezért végig szenvedtem a több mint 2 óras filmet.
Emmerichnek rég sikerült jó működö mozit összecsapnia,kevés filmje tetszett ugyan,de azért a közepest elszokta érni nálam.
Iszonyú CGI,borzalmas szinészi játék,néha követhetetlen szálak,akcio jelenetek is unalmasak.
Kár érte,megfelelőbb rendezővel,kaphattunk volna jobb végeredményt.

2020-05-02 23:21:45 Norbert Simon (2) #13

Nagy csalódás volt!

2020-02-13 12:16:23 VVega (2) #12

Tényleg az a legszomorúbb benne, hogy minden akciójelenete gyengébb, mint bármi a Pearl Harborben. Ráadásul ez egy sorsfordító, drámai csata, aminek jelentőségét egyáltalán nem sikerül hangsúlyozni, elveszik a random repkedős jelenetekben.

2020-02-12 22:59:58 ZoLeEe (2) #11

Kiszámítható klisémondatok + nagyon bántó a CGI. Nem létezik az, hogy majd 20 éve még lehetett az ilyet sokkal "életszagúbbra" csinálni...

2020-02-11 09:12:14 BonnyJohnny (2) #10

Amúgy, valahol érdekes, hogy az Independence Day és az Armageddon rendezője is készített egy-egy Pearl Harbor/Midway filmet.
És egyúttal azt üzeni, hogy ezek a filmek stúdió ötlet szintjén is patetikus giccsnek készültek.

2020-02-11 08:18:05 Calavera (?) #9

Amikor elkezdtem nézni, gondoltam egy jó kis háborús film lesz, de a mindent zöld háttér előtt megvalósítástól májirritációt kaptam. Ez elrontotta úgy kb az egészet a párbeszédekkel és az összevissza történettel, ami mint történelmi fordulópont, csak meglehett volna úgy csinálni, hogy eggyel könnyebben értelmezhető legyen.
Michael Bay ide vagy oda. Nyálas szerelmes film, de inkább megnézem méghatszor a Pearl Harbor-t.
Ja és már ott volt világos, hogy milyen film is lesz, amikor az elején, a studió logók között a Shanghai pictures/production/whatever kínai betűkkel bejött.

2020-02-01 23:42:15 Bbazsa (2) #8

Én elkezdtem de kikapcsoltam. Biztos van olyan érzésetek amikor néztek egy filmet és elkap az a " ez de gagyi érzés" a beszéd, kivitelezés, valahogy nem érzed rajta hogy ez profi lenne. Itt is ezt éreztem.

2019-11-15 21:23:09 Ugor (4) #7

Hogy rámelegítsek, éjszaka megnéztem már vagy harmadszor a 76-os Midway-t, a Charlton Hestonosat. Az akkori amerikai férfiszínészek legjava vonult fel benne, de csak egy szerény irodalmi színpad kerekedett ki a cuccból, voltak benne bizonyos csatajelenetek is nyomokban. de hát a kor technikai lehetőségei, ugyebár… de mindmáig az volt nekünk a Midway-es film. Egy polcnyi háborús filmem van, vannak közte szerényebbek meg jobbak, sokáig A halál 50 órája volt az etalon, mint nagy eposz, a Kelly hősei, A piszkos 12, meg a 22-es csapdája inkább olyan kis torztükrök és irodalmi kitérők, volt remek Sztálingrád, meg remek német Das Boot is… mégis jobban vonzódtam inkább a Csendes óceáni hadszíntérhez, az Őrület határán, A dicsőség zászlaja, Tora! Tora!, Pearl Harbor stb. és ez most jó folytatása volt ennek, beleillik a sorba. Persze, minden nagy háborús eposzba benne van valami Hollywood-i érzelmi szál is, ami történelemfüggetlen, ezt bele is kalkulálom, jó az, van valami személyes kapcsolat benne, lehet valakiért jobban szorítani, de ez a film a csatát is jól hozta, annak ellenére, hogy minden történelmi rész és tény nem fért bele, talán pont a legizgalmasabb, legjelentősebb apróságok elvesztek a történet zsúfoltságában. Kérdés, kellett-e az egészet Pearl Harbor előtt kezdeni… talán azoknak a nézőknek szólt, szerte a világon, akiknek már nem sok bélgáza van a történelemről. És talán így jobban motivál, érthetőbb a bosszúvágy, a túlerő elleni bevállalás. Nekem ez jó volt, ilyen lehet egy zuhanóbombázás, felhőkből kitörve, és ordítva rávetődve egy qwnagy ellenséges objektumra, hát az, ez vérpezsdítő!

2019-11-14 09:39:19 project640 (4) #6

Abszolút vállalható háborús film ... valóban nincs amolyan 'main story line' ... gyakorlatilag pearl-től midway-ig megyünk, egy-két hátországi jelenettel vegyítve. Több híres csatában is részt veszünk. Kisebb hibák, pontatlanságok vannak, de ez nem csorbítja a filmet. A Lexington elsüllyedése, a yorktown elsüllyeséde 'csak' amolyan háttért esemény ... ettől függetlenül az első film, ahol láthatjuk egy II. VHs anyahajó működését, pontosan megjelenített repülőgépek .... nagyon nagy érdeme a filmnek a japánok megjelenítése ... ámbár nem igazságos tőle, hogy Nagumo-t olyannak jeleníti meg, amilyen valójában nem volt. Minden harci-kedvelő embernek ajánlott.
és non-plusz ultra, hogy láthatjuk a hatalmas Yamato-t :-) .... és minden pátosz ellenére, midway-nél tényleg masszív túlerő ellen győztek az amerikaiak ... a csata (az én véleményem szerint) inkább egy hihetetlen pech-sorozaton csúszott el a japánoknak.

2019-11-11 23:09:35 Benny Bug (3) #5

Nem vagyok a rendező munkásságának nagy rajongója (habár A hazafi valamiért kifejezetten tetszett), sok szempontból pedig a Midway is illik az Emmerich-életműbe. A sok akció meg rombolásorgia nekem már néhol sok volt, így meglepő módon a film csendesebb részei jobban bejöttek, ahogy néhol a hangulat is eléggé el van találva. A színészek szerencsére sokat javítanak az összképen, Woody Harrelson vagy Patrick Wilson talán még akkor sem tudna rosszul játszani, ha fegyvert fognának a fejükhöz. A Midway soha nem lesz klasszikus, de egyszer mégis simán vállalható. 60%

2019-11-10 22:39:38 BonnyJohnny (2) #4

Sok szálon sok szereplő cselekszik, de a megjelenésükkel felskiccelt figuráik nem mélyülnek el a két és egynegyed órás játékidő előrehaladtával sem. És nem vállnak kedvelhetővé attól, hogy néha sokszor komoran merednek maguk elé (vagy valakire). A folyamatos patetikus egysorosokkal és aranyköpésekkel való kommunikálásuk viszont egy idő után paródiába hajlítja a filmet (kb. mint a Roller Blade Seven).
A túlterhelt, kapkodó és felszínes történelem óra (pláne a kényszeres mindenfelé megfelelni vágyás kényszerével) viszont nem, hogy összeroppan a saját súlya alatt, hanem fel sem épül, és a film előrehaladtával egyre csak rombolódnak az alapok is. Amellett feleslegesen messziről indít. Ha egyszer Midway a címe nem kellene az első negyedének Pearl Harborral foglalkoznia. Szerintem minden néző tudja, hogy mi történt akkor. Indulhatna a történet a Midway elleni támadást megfejtő kódfejtőktől.
Meg különben is, mind Pearl Harbor, mind az azt követő amerikai ellentámadás fel lett dolgozva Michael Bay filmjében. (Fun Fact: Aaron Eckhardt ebben a filmben ugyanazt a James Doolittle-t alakítja, akit Bay filmjében Alec Baldwin játszott.)
Amúgy annyira nem patetikus és giccses, mint a Pearl Harbor, sőt igyekszik bemutatni mindkét oldalt, de azért így is abból a fajtából való. Leginkább a nem régi USS Indianapolis filmmel tudnám összehasonlítani. Persze az inkább egyes közeli film. Itt lényegesen nagyobb költségvetés, és jobb színészek álltak rendelkezésre, akik alapjáraton is nézhetővé teszik a produkciót. De a nézhető szint a legtöbb, amit ez a film el tud érni.

2019-11-09 07:40:59 dittike (3) #3

Nagyon hosszú és terjengős.

2019-11-08 23:13:25 Horváth Szabolcs (2) #2

Fú gyerekek, ezzel vallatni lehetne

2019-07-01 13:34:19 oscarmániás (?) #1