Systemsprenger (2019) ☆ 👁

Kontroll nélkül
System Crasher

(Nora Fingscheidt)

német dráma

4,3
★★★★☆
17 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-16 21:13:10 ryood (5) #7

OFF
valóban nehezebb döntés. el nem tudom képzelni, hogy ne Joaquin Phoenix nyerje amúgy, tényleg jó volt, de akkor már valaki másra szavazok inkább..esélyes mondjuk Gustav Lindh (Szívek királynője) Marcello Fonte (Dogman)
ON de nekem marhára tetszett Albrecht Schuch, aki Micha-t formálta a Kontroll nélkül-ben. nagyon finom, érzékeny alakítást nyújtott.

előzmény: jesi (#6)

2019-11-16 20:56:24 jesi (5) #6

a férfi ezüst már nem olyan egyértelmű...

előzmény: ryood (#5)

2019-11-16 19:52:56 ryood (5) #5

"Az arany és a női ezüst vapiti szavazatom, már tuti biztos a film megnézése után."
dettó.

2019-11-16 19:49:12 jesi (5) #4

Az arany és a női ezüst vapiti szavazatom, már tuti biztos a film megnézése után. Egyenlőre nagyon hatása alatt vagyok, de amit Helena Zengel alakított az talán a zseniális felett van...

2019-11-10 23:19:03 ryood (5) #3

fuhh...ez így az idei év eddigi legkatartikusabb filmélménye minden kétséget kizáróan!
ennyi érzelmet nem is tudom mikor váltott ki belőlem film. düh, szeretet, kétségbe esés, düh, fájdalom, szeretet, düh, vidámság, döbbenet, düh, és döbbenet...
mindenféle sallangtól mentesen mutatja be, már-már dokumentarista módon a helyzetet, amivel senki sem tud igazán mit kezdeni, pedig ott van az a csodálatos sérült kis emberi lény, akit mindenki szeret, és mégsem tud rajta igazán senki sem segíteni. még az sem, aki nagyon sokáig úgy tűnik pótapja lehet, de persze aztán ott is ellehetetlenedik ez a vonal
nincsen semmi hatásvadászat, giccs, nyál vagy pátosz, csak a kőkemény valóságunk.
pedig még a CSODA is megtörténik, a film legbriliánsabb jelentében, amikor is Benni a kezében tart egy kisbabát, és engedi őt az arcához érni, hagyja, hogy megsimogassa őt a baba (ugye aki előtte véletlenül hozzáért arcához, az brutális reakciót váltott ki belőle). szóval ámuldozik az ember ezen a finomságon (persze akad még a filmben jónéhány szép emberi momentum) és mégsem lesz az a happy end amit mindannyian kívánnánk Benninek. nem, mert nem lehet, mert azzal hamissá válna az egész történet. így meg rettentő ereje van, és egy pillanatra sem engedi, hogy ellankadjon az ember figyelme. komolyan, az összes momentuma felért egy konstans áramütéssel.
nem is kérdés számomra, hogy ez az év filmje. nem hinném, hogy ezt überelni tudná még valami a hátra lévő másfél hónapban.

ps: ja, és nem csak az év filmje, hanem Helena Zengel viszi az év alakítását. nem csak nőit...

2019-11-05 23:01:43 matevictor (5) #2

Boah, nagyon valós dráma. Egy jóléti társadalomban baromira közelről szemléljük, hogy min megy keresztül egy telljesen kezelhetetlen gyerek és nevelői a rendszerből kitaszítva. Nagyon tetszett, hogy egy olyan határon mozog a film, amit még ép gyomorral be tud fogadni a néző, mert biztos, hogy vannak ennél sokkal keményebb sztorik. Közben végig a szemünk előtt van az gondozók felkészültsége, megértése, modern gondolkodása és simán elhiszem, hogy nem tud mit kezdeni az ellátórendszerr a hasonló esetekkel, de azt sem tartom kizártnak, hogy van megoldás. Valószínűleg nagyobb munkaerő, több odafigyelés, persze a probléma a szülőknél kezdődik..

2019-10-18 10:45:14 dittike (5) #1

Szerintem ez a kislány autista.