Szeretlek mint állat! (2019) ☆ 👁

Love You Like an Animal

(Novák Erik)

magyar dráma

3,5
★★★☆☆
26 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-01-24 19:01:42 The Cortez (3) #9

Novák Erik kísérleti cuccnak szánhatta terápiás jelleggel készített, dokumentarista agymenését, de leginkább egy fejfájást okozó amatőr film lett belőle, tehát valószínűleg emiatt nem tudta elnyerni a művészmozi besorolást. A történéseket a fej- és a szemüveg kamerának köszönhetően, kezdettől fogva a rendező-főszereplő FPS-nézetéből ”élvezhetjük”. Az ismert, illetve a kevésbé ismert színésznők, mind társkészítőkként működtek közre. A csajokról egyébként nehéz eldönteni, hogy mekkora mértékben játsszák önmagukat, bár Péterfy Bori láthatóan teljesen. Az improvizált, végigkáromkodós alkotás sztorit csak nyomokban tartalmaz, többször olyan, mintha a Kaliforgia című sorozatnak egy olcsó, nagyon csöves változata lenne, valamint nemhogy nem kezeli tabuként, hanem nagyjából reálisan bemutatja a kurvázás intézményét.

2020-03-09 22:41:18 zéel (5) #8

Ezt a - mind formailag, mind tartalmilag - nagyon nem átlagos filmet a bátrabbak még márc. 15-ig megnézhetik online (sok más mellett).
ITT a tudnivalók.

2020-03-09 21:39:07 dittike (5) #7

Kemény, mellbevágó és odamondogatós mozi amit nemigen felejt el az ember főleg ha volt már szerelmes igazán és futó kapcsolatai is akadtak bőven.

2020-02-20 14:22:19 zéel (5) #6

Szeretlek mint Állat! ...a Magyar Mozgókép Szemlén, február 27.-én, csütörtök, 19:20
Corvin mozi - az egyébként szinte elérhetetlen film - (én szóltam!:)

P.S.: aki szédülős, üljön inkább a hátsó sorok valamelyikébe!

2020-01-11 14:39:45 zéel (5) #5

A rendező, Novák Erik olyan fajsúlyos jelenségeket tematizál ebben, az elejétől a végéig belső nézetes, kézi kamerával felvett filmben, mint az életközépi krízis, a kiégés, az alkoholizmus vagy a depresszió. A narratíva gerincét a főszereplő nőügyei adják, a jórészt rögtönzött párbeszédekből álló jelenetek során feltárul a rendező által alakított képzőművész antihős toxikus személyisége (mindez úgy, hogy végig csak a hangját halljuk), miközben Péterfy Bori, Farkas Franciska, Parti Nóra és Fátyol Hermina is remekelnek a vásznon. A poligám kapcsolatok kibogozhatatlan hálójából kisiklott életek, komplexusok és mellbevágó momentumok rajzolódnak ki, az elidegenítő formanyelv (sok svenk, a kamerába néző szereplők) ellenére a film az első jelenettől kezdve beszippant és gondolkodásra, sőt szembenézésre késztet: ahhoz, hogy megtaláljuk az úgynevezett „igazit” és egyenesbe jöjjön az életünk, először saját magunkat kell valahogyan rendbe tenni…(kulter.hu)

2019-05-05 12:08:59 zéel (5) #4

Két Port.hu komment:
- A valóságot kapjuk az arcunkba, nulla mesterkéltséggel. Korrekt a 18-as korhatár, és nem a jelenetek vagy a káromkodások miatt. Nem egyszerű ezeket a fajta "érzelmi" megnyilvánulásokat megérteni, feldolgozni.
- Imádom ezt az álművészieskedéstől mentes dokumentarista stílust. Mennyivel hitelesebbek ezek az improvizált párbeszédek, mint az íróasztalon kiagyaltak. Ez az élet. Persze ez nem mindenkinek tetszik. Aki valami romantikus szerelmes filmre vágyik, inkább nézzem meg agy amcsi filmet.
(az a helyzet, az a ritka helyzet, hogy a Port.hu most sokkal pörgősebb, mint a KT)

2019-05-01 11:32:01 Mizi (?) #3

Jól látom, hogy egy 480p-s videóból vágták ki a képeket a poszterhez??

2019-04-30 12:09:18 zéel (5) #2

Lesz mozikban is!
Ma este pedig az Aurórában 18 ó-tól beszélgetés a magyar filmről, utána pedig levetítik ezt.
...addig is Gyárfás Dorka értő és érdekes kritikája a filmről.

2019-04-23 22:33:32 zéel (5) #1

A vetítés után biztos voltam, hogy legalább négyes. A film utáni beszélgetés után rákattintok az ötösre.
De alighanem elfogult vagyok. Hozzám nagyon közel áll ez a dokumentarista stílus. Más meg lehet, hogy idegbajt kap a kézikamerától. Sőt, fejkamera!
A színészek nem betanult szöveget mondanak, hanem a helyzet ismeretében improvizálnak. És nagyon jól csinálják. Teljesen hiteles, életszerű az egész.
Ja, és rendező tényleg képzőművész (is). A festményeiből (nagyrészt önarcképek) az egyik budai galériában van kiállítás. Ott volt a vetítés is.