Durante la tormenta (2018) ☆ 👁

Mirage

(Oriol Paulo)

spanyol dráma, sci-fi, thriller

3,8
★★★★☆
44 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-10 06:56:15 Ubul (4) #8

Azért is írtam úgy, hogy számomra, mert amúgy lehet hogy tényleg "agyonkomplikált". A Dark mindhárom évadát háromszor néztem meg, másodjára értettem meg a legtöbb párhuzamot :D na AZ agyonkomplikált (szerintem) :D

előzmény: Dió (#7)

2021-05-10 06:47:14 Dió (3) #7

Köszi a válaszokat - természetesen már semmire nem emlékszek a film ezen részleteiből, úgyhogy ezekre már csak egy esetleges újranézés alkalmával fogok tudni reflektálni:)

"Számomra nem volt követhetetlen se, nagyon érthetetlen se."
Örülök, hogy a jelek szerint neked bejött, mindazonáltal tartom, hogy ez nálam az agyonkomplikáltságával Tenet-szintű sebeket tépett fel, pedig nem tartom magam hülyének:)

előzmény: Ubul (#6)

2021-05-04 08:19:12 Ubul (4) #6

na nekem ez bejött. Nem az az áll-leejtős produktum, mint pl mostanság sorozatban a Dark , mert ugye hasonló a téma
de véleményem szerint amit lehetett, kihoztak belőle.
Persze , mint a legtöbb hasonló alkotásnak, megvannak a hibái, de számomra nem volt követhetetlen se, nagyon érthetetlen se.

Dio:

Vera besétál Nicohoz: nálam már ott barátsági viszonyban volt kezelve a dolog, de lehet a felirat is tehet róla. Az persze már elég nagy hiba, hogy ha Vera nem emlékezett rá az elején - mert miért emlékezett volna rá elsőre - akkor miért volt már úgy kezelve mint két jó barát.

Nico megváltoztatott mindent a 3. timeline-ra: párhuzamosan mentek a történések, nem volt visszakanyarodás az időben, hogy újrakezdődjön minden. Tehát az utolsó nap beszélt a felnőtt Nico a fiatalabbik énjével, és nem a vihar első napján újra, mikor a baleset is történt. Az persze megint más kérdés, hogy végül hogy lett újra rendőr meg az életútja hogy alakult, gondolom az esetből, ami végül eltusolásra került alakult úgy, hogy erre a pályára lépjen, akárhogy is változott az élete, ez alap volt, csak a 3. timeline-ban nem volt szerepe Vera-nak

"Vera mindegyik timeline minden részletére tökéletesen emlékezett, míg Leyra emlékezete totál random módon váltakozott az emlékszek/nem emlékszek állapot között." Vera emlékezete a 2. timeline-ban is csak úgy alakult át, hogy érintkezett a fontosabb személyekkel, nem emlékezett mindenkire, meg mi-hogy történt a 2. timeline-ban pl. Ettől függetlenül ez tényleg érdekes, max úgy tudom elképzelni, mint a marvelnél a párhuzamos univerzumokat :D :D az mindig mindenre magyarázat :D


nem volt egyedi, de feszült és szórakoztató volt.

2020-11-18 04:43:02 The Cortez (4) #5

A nyitójelenetben hamar a lényegre térnek, kapunk is benne egy kellően feszült, fordulatos thrillert, aztán ugrunk pár évet az időben és szép lassan belecsúszunk egy izgalmas, érdekes, mozgalmas sci-fibe. A sztori 2 szála a múltban meg a jelenben játszódik, a történések pedig gyorsan váltakoznak, amelyeket ráadásul nem egyszerű követni, tehát a film sok odafigyelést, valamint még több agyalást igényel. A finálé + a lezárás nem lettek túl erősek, mivel a végére már elfogyott a kraft, illetve zavaros megoldásokat toltak a képünkbe az alkotók.

2020-04-19 11:52:14 Dió (3) #4

Annyira szerettem a Contratiempot, hogy ez elé nagy várakozásokkal ültem le. A thriller vonal, azaz a film egész középső fele itt is akkorát szól, hogy egyelőre képtelen vagyok négyesnél rosszabbat adni rá, ugyanakkor ezt most szerintem túlbonyolították, és ennek főleg a sci-fi szál ette meg a levét, amiben Oriol Paulo egyszerűen nem elég rutinos, a jelek szerint. Minél inkább sci-fit csinált ebből a bomba sztoriból, annál több dolog kapcsán kezdtem ugyanis csóválni a fejem, vagy mert nem értettem, vagy mert összecsapottnak éreztem. Pár dolog, a teljesség igénye nélkül. Amikor a második timeline elején Vera besétál Leyra felügyelő irodájába, Leyra úgy csinál, mintha nem ismerné őt, pedig mint az később kiderül, Leyra=Nico, ráadásul ebben a timelineban konkrétan házasok.
Nehezen vette be a gyomrom, hogy Nico mindent megváltoztatott a harmadik timelinera, de mégis életben maradt.
Azt is elég kuszának találtam, hogy akárhányszor urgottak az időben, Vera mindegyik timeline minden részletére tökéletesen emlékezett, míg Leyra emlékezete totál random módon váltakozott az emlékszek/nem emlékszek állapot között.
Már a Contratiempo is ebbe az irányba ment az agyonbonyolított sztorijával (de ott még határokon belül maradt), míg itt aztán már tényleg túl nagy lett a fa és túl kicsi a fejsze. És engem a műfajtársakból vett nyúlások sem szórakoztattak (clock tower a Back to futureből, antenna a Frequencyből). Ugyanakkor a film közepi csavarnál megint megvan az "anyádat" feeling, és a feleslegesen agyontekert, ugyanakkor minden eredetiséget nélkülöző sci-fi szálat leszámítva megint minden nagyon klappol, élükön Velazquez zenéjével, a képekkel, és a főszereplővel.

2019-05-03 17:30:00 HejjaX (3) #3

Végtelenül unalmasak már ezek az időkavarós filmek. Egyszerűen semmi újat nem képesek felmutatni.

2019-03-26 16:46:49 kilépett felhasználó (?) #2

Kicsit túl lineáris volt a sztori nekem és talán túl hosszú is, de Paulo tényleg tehetséges, ment a kedvencek közé. +Műfaj:sci-fi?

2019-03-23 14:42:49 ryood (5) #1

ha nagyon akarnék, biztos bele tudnék kötni logikai dolgokba, de nincs igazából kedvem hozzá, mert amit és ahogy elmesélt oriol paulo az lenyűgöző, brilliáns.