Chernobyl (2019) ☆

(Johan Renck)

amerikai-angol dráma, minisorozat

?,?
 
3 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-05-18 07:24:22 CrazyBoy (5) #8

A Scary movie 3. Az egyik kedvenc debilvígjátékom, a maga műfajában etalon xD a sorozat többi részéhez képest meg pláne :)

előzmény: Ubul (#6)

2019-05-16 18:06:31 Leo_Stotch (?) #7

Eddig elképesztő. Kézzelfogható veszèly a láthatatlan sugárfertőzés.
86 augusztusi vagyok.. mindig érdekelt ez a téma. Annyira nagyon nagy baj lehetett volna. Maga a katasztrófa is, kis túlzásal az életet pusztíthatta volna ki a Földön. Meg, hogy tussolták az elején..
Van még három rész, tetszik, félelmetes.

2019-05-16 10:24:42 Ubul (5) #6

tegnap pótolva, és nézve tovább a 2. résszel...eszméletlen a hangulata, és nehéz pontozni is, mert még is csak velünk történt (én pl 86 júniusi vagyok), és valószínűleg mi is kaptunk eleget a katasztrófából (bár még nem érzem :D)

szóval visszatérve, hogy lehet egy ilyen "filmet" pontozni, úgy, hogy megtörtént, és mai napig érezzük hatását...persze van nekünk egy Utøya 22. juli -nk is a közelmúltból, filmként az is *5-ös.

Ez meg még rádob egy lapáttal:

"a Chernobyl tökéletes példa arra, hogy hiába szállít valaki évekig közepes dolgokat, az alapján még nem szabad leírni. Ennek a készítője, Craig Mazin ezelőtt a Scary Movie 3-4-et, a Hangover II-III-at, a The Huntsman: Winter’s Wart (!!), az Indentity Thiefet írta. Erre jött, és elkezdett minket gyomrozni."

2019-05-16 02:27:30 CrazyBoy (5) #5

Jó vélemény.

előzmény: caulfield (#4)

2019-05-15 01:36:50 caulfield (?) #4

Szó se róla, van benne ugyan egy adag színpadiasság, de érdekes módon éppen a hangyányi mesterkélt hatásvadászat fűszerezi olyanná a végeredményt, hogy az ember nemegyszer szinte már-már felszisszen a látottakon. A nyomasztásnak merőben új tartományaira lép a film a dokumentarista és a szimbolista-katasztrófa-horrrornak ezen kettős műfajiságával.
Persze leginkább Emily Watson fiktív karaktere hozza a megszokott elemeket, viszont rajta keresztül egyfajta fanyar, megszenesedett, vagy inkább halott humor is kiserceg ebből a szürke siralomházból. A Gorbacsovnak tett jelentés közben, a karót nyelt, karikatúra-szerű elvtársnő tekintetének légüressége, vagy a minszki cipőárusból lett komisszár-mameluk szánalmas fölényeskedése nyilván direkt kisarkított motívumok, de ezek által tud felvenni egy kívánt külső nézőpontot a film, ami révén hihetetlen erővel képes megragadni a kilátástalanság és a kiszolgáltatottság érzését.

2019-05-14 09:52:53 CrazyBoy (5) #3

Korhű megjelenítés, erős atmoszféra. 2 rész, eddig nagyon tetszik. Ami kicsit megmosolyogtató, ahogy az angol kultúrából érkező szövegírók elképzeltek kommunista pártmegbeszéléseket, ahogy az indivídum szembehelyeszkedik a párthierarchiával, kevesebbért is eltüntettek az USSR-ben embereket, de nyugati film, ez megbocsájtható. És hát szomorúan brutális sztori, ahogy a valóságban volt (tart).

2019-05-11 02:20:48 caulfield (?) #2

Kegyetlen, iszonyúan kíméletlen és végtelenül szomorú. Minden kockát átjár a gyermeki naivitás, az önkényesen vállalt vakság és a dermesztő rémület felkavaró egyvelege. Lerí, hogy az emberek a csontjaikban érezték mi történt, volt aki konkrétan tudta is, más, aki például a szíve alatt hordott egy növekvő életet talán még közvetlenebbül is tapasztalta - noha a tényekkel való szembesülés jó ideig tiltva volt.
Bár az angol nyelv rombolja valamelyest a hatást, a megalkuvást nem tűrő kendőzetlen közlésmód viszont letaglózó. A finoman stilizált zene és az infernális látvány részletgazdagsága révén maga a megveszekedett rémálom sugárzik a képekről.

2019-03-13 19:03:13 oscarmániás (?) #1