Proxima (2019) ☆ 👁

Ígérem, hogy visszatérek

(Alice Winocour)

francia-német dráma

3,2
★★★☆☆
69 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-11-27 23:12:28 dittike (5) #4

Egy olyan szemszögből láthatjuk ebben a filmben az űrhajóslét árny és fényesebbik oldalait, melyet eddig nem igazán sikerült feltárnia senkinek, főleg nem egy női űrhajós szemszögén keresztül nézve azt.

2020-09-12 20:04:46 Benny Bug (4) #3

Nagyon erős dráma. Nem lett a történetből pátosz meg giccs, látszik hogy európai filmről van szó, szinte már dokumentarista jellegű néhol. A kicsit szürkes képi világ illik hozzá, hisz sokkal inkább a szívhez szól, mintsem a szemhez. Felvet jónéhány komoly témát, amiket kellőképp érett és szívfacsaró módon tálal. Eva Green pedig karrierje egyik legérzékenyebb alakítását nyújtja. Matt Dillon teljesítménye pedig megbízható most is. Kicsit előbb lezártam volna, nálam volt két nagyobb dramaturgiai csúcspont előtte, de ez csak az én meglátásom. Így is remek mozi, az ötösről sem sokkal csúszik le. Érzékenyebb lelkünk készüljenek fel, hogy egy kicsit ki lesz facsarva a szívük, mire véget ér.

2020-09-10 11:34:31 Ubul (4) #2

köszi a tippet, Eva Green régóta fan favorit

előzmény: Dió (#1)

2020-04-15 18:46:55 Dió (4) #1

Amennyire nem jött össze Winocour kisasszonynak az előző filmje, amiben szegény Diane Kruger pocsékolta a tehetségét, ez most annyira betalált. Eva Green brutális odaadással játssza az űrutazásra készülő, de lányától elszakadni képtelen asztronauta szerepét. Úgy tűnik, vannak még elmeséletlen történetek, és ez is egy ilyen, én legalábbis nem emlékszek olyan filmre, ami a női asztronautáknak próbált emléket állítani, és megmutatni, min is mennek keresztül. Bár van egy olyan érzésem, hogy nem ütött le minden labdát a film, és klasszikus nem lesz belőle, egy négyes osztályzatot megérdemel, Eva Green rajongóknak pedig pláne különösen ajánlott.