The Laundromat (2019) ☆ 👁

Pénzmosó

(Steven Soderbergh)

amerikai dráma, szatíra

2,8
★★★☆☆
106 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-01-19 22:11:37 BonnyJohnny (2) #8

Langyos film, ami, ahogy előttem többen is leírták, sok újat nem mond, bár a laza, példákkal bemutatott magyarázatok valószínűleg sokaknak jelenthetnek segítséget a témában. (Nekem tetszett ez a része.)
A film legnagyobb hibája (nyilván a vége mellett, amiért Soderbergh egy sallert azért kiérdemelne), hogy ez a laza negyedik falat leromboló előadásmód nem mindig összeegyezthető a film többi részével. Illetve a film többi részei egymással sem alkotnak koherens egészet, továbbá hangulatilag is ingáznak. Nem igazán tudom hova tenni, és nem is igazán tudtam élvezni, valamint elejétől végéig érdekelt maradni.
Lássuk be, untam. Nem érdekeltek az egyes történetek, illetve a történetek közt futó Meryl Streep főszál sem. Oldman és Banderas magyarázatai pedig ugye nem tesznek ki egy filmnyi időt.

2020-08-06 21:37:35 Hoqspok (4) #7

A film nem szórakoztató, hanem elgondolkoztató és roppant elszomorító. Tükröt tart elénk milyen korrupt világba élünk. Hiánypótló alkotás remek színészekkel

2020-04-14 19:45:42 iris orai (4) #6

Óriási űrt tölt be ez a film, és annál, hogy létezik, csak az hihetetlenebb, hogy mennyire érdektelen.
Ha valaki intenzív, de mégis szórakoztató bepillantást szeretne nyerni abba, hogy hogyan is "működnek a dolgok" valójában, akkor nem a globális nagytőke, cionizmus, szabadkőművesek vagy az illuminátus táján kell keresgélnie, hanem ezt a filmet kell megnéznie. Igazából a Network még ilyen: az ember egyszerűen nem érti, hogy miért nem nézték még meg tömegek, és azok a tömegek miért nincsenek még az utcán, miért nem lángol még a világ.
Ugyanakkor rendkívül gyászos, amikor valamit túltolnak, és hát sajnos itt is sikerült túltolni a fordulatokat és a művészkedést, és nincs annál szomorúbb, mint amikor egy egyébként zseniális alapanyag a saját tehetetlenségében egy borzasztó kínos pátoszos monológba fullad bele. Aminek egyébként tökéletes helye lett volna egy fehér lapon/képernyőn fekete betűkkel leírva, de ehelyett Soderberg úgy érezte, hogy inkább le kell rombolni az élményt Meryl Streep drama queen csöpögésével, ráadásul teljesen érthetetlenül, indokolatlanul és bután az amerikai kampányfinanszírozásra kifuttatva. Kár érte.

2019-12-30 12:10:05 qanic (3) #5

Ez az a ritka helyzet, amikor maga a film nem jó, viszont érdemes megnézni akár többször is.

2019-11-18 01:54:47 Rorschach (5) #4

Hirtelen számot vetve 2019-cel szerintem a Laundromat a legjobb film, amit idén láttam. Ugyanakkor azon sem lepődök meg, ha mások falra másznak tőle - azzal vádolni a filmet, hogy a stílusa pöppet unortodox, nem kifejezés.

És mégis úgy érzek, ahogy film után egyre ritkábban: kaptam valamit ettől a szűk két órától, ha mást nem is, legalább igazolást, hogy mások is úgy látják a világot, ahogy én.

Ilyenkor nagyon hálás tudok lenni a Netflixnek, hogy szinte válogatás nélkül beállnak minden szar mögé, mert, ahogy Zéel is leírta, ilyen filmre nálunk nem adnának pénzt, de szerintem köbö sehol máshol sem.

2019-11-02 16:50:05 zéel (4) #3

Ilyen filmre nálunk nem adnának pénzt. Hát, érdekel minket a korrupció, a pénzmosás, egyesek rejtélyes meggazdagodása!? Meg, hogy még politikusok, kormányzati emberek is lennének benne?! Na szóval, ez egy tök érdektelen téma.
Pláne így. Közérthetően, szellemesen.

2019-10-29 23:21:57 Benny Bug (2) #2

Van az úgy, hogy Soderberghnek nagyon nem megy. Ez a film ennek ékes példája, nagy nevek ide vagy oda. Mondjuk azért Gary Oldman jó volt most is, ami felhozza egy erős kettesre. De egyébként eléggé kihagyható kategóriás az egész. 45%

2019-10-24 08:35:05 biri (?) #1

A csomagolás szép, az alapötlet nem rossz, de láttunk már ilyet... jobban megcsinálva is.