Seveled (2019) ☆ 👁

(Orosz Dénes)

magyar szerelmi történet, vígjáték

2,8
★★★☆☆
49 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-06-20 15:15:11 Lady Ópium (?) #8

Akár jó is lehetett volna, de ez a Tenki Réka valami űbergáz, úgy látszik manapság bárkit felvesznek a színművészetire...
Konkrétan értékelhetetlen kategória.

2020-04-19 13:20:29 Kempesbaba (2) #7

Nálam is sokáig hármas körül volt a film,de az utolsó negyed óra-beli ,,kötelező" konfliktus miatt szívfájdalom nélkül rontottam egy jegyet. Ennél egyszerűbben,életszagúbban is eljöhetett volna az elkerülhetetlen.
Amiről kevesebb szó esik mint látom,az a casting. Egyetlen egy percig nem tud szimpatikussá válni számomra a két főszereplő.
Mészáros Béla karaktere egy link megbízhatatlan, folyton kifogásokat,az élet kihívásai elől kibúvókat kereső hazug ember,de ahhoz hogy ez a karakter jól működjön,kellet volna valami szerethető jellemvonás is.
Tenki Réka meg számomra teljesen hiteltelen mint sztriptíztáncosnő. Folyamatosan üveges tekintettel bámul,előbb hinném el róla hogy egy kiégett pszichopata orosz bérgyilkos,mint hogy sztripper. Kedves KT-s férfitársaim! Őszintén,kiben mozgatott meg bármit is a kis ,,erotikus" műsorszáma?
Ami még nagyon fájó,az a mérhetetlen pazarlás,ahogy szinte semmire sem használják a valóban jó színészeket (sorolhatnám a neveket,de szerintem mindenkinek világos kikre gondolok).
De ahogy látom a nézettségi számokat (bőven túllépte a százezret a mozis megtekintések száma) az ilyen fajta filmekre továbbra is nagy igény mutatkozik.

2020-04-04 23:11:12 BonnyJohnny (2) #6

Tipikus oké/elmegy vígjátéknak indul, amit a főszereplő hazugságspirálja tartja életben (Mészáros megbízhatóan hozza a Minta apákban látott manírjait), de aztán a film kifárad, és unalmas kötelező körök, műkonfliktusok és erőltetett csavarok követik egymást. A mellékkaraktetek vagy elfecséreltek (az amúgy szimpatikus szerelmes pár, vagy a szomszédok), vagy idegesítően ripacsok (a kórus és a munkatársak). Tipikusan az a film, ami a felénél hármason állt, hogy onnan kanyarodjon négyes fele, de kettes felé indult meg.

2019-12-16 00:27:29 Doc (3) #5

Ez egy romantikus vígjáték, de kicsit olyan, nem is tudom, olyan magyar módra.
Először vígjáték romantika nélkül, aztán romantika vígjáték nélkül.
Mondjuk nekem úgy tűnik, hogy Orosz Dénes nehezen tudja eldönteni, hogy mit is akar kihozni egy filmből. A Poligamynál ez sokkal rosszabb volt, mert ott az alapötlet sok lehetőséget hordozott. A Coming outnál és ebben a filmben az alaphelyzet kb. meg is határozza az egész filmet: romantika + helyzetkomikum.
A vígjátékság a Seveled esetében leginkább abból adódik, hogy brutálisan túltolják a biciklit. Az ilyenek nekem általában fájni szoktak, de ebben az esetben annyira túlmentek minden határon, hogy azon már többször is felnevettem.
Kicsit olyan mint egy Pretty Woman remake egy töketlen fickóval.
Azt viszont nem tudom miért kellett ebbe beleférnie a moralizálásnak a kurvák és kuncsaftok helyzetéről. A rúdtáncos, a sztriptíztáncos és a kurva összemosása szintén zavaró volt kissé.
Alapvetően nem sokat adott a sztorihoz a csaj foglalkozása. Pincérnővel is működött volna a poénok nagy része, ami meg nem, azért zömmel nem lett volna kár.
A doktornő + Adonisz mellékszál nem egetrengetően vicces, de azért szódával elmegy az is.

Vállalható vígjáték, borítékolható befejezéssel, egynek elmegy.
A "oké/elmegy"-től kicsit jobb, de azt hiszem a "jó"-t nem éri el.

Nincs stáblistás jelenet.

2019-12-11 10:41:56 dittike (5) #4

Nemcsak hogy vígjáték de filmes utalásrendszer és nagyon kedves kis mozi.

2019-12-02 22:35:48 ChrisAdam (?) #3

Engem az előzetes hangjának tenyérbemászóan csábító "Az év leghazudozósabb vígjátéka" felkiáltása bizsergette meg lábujjhegyemtől fejbúbomig az egész testemet.

2019-12-02 22:15:07 critixx (?) #2

Mert Magyarországon olyan híres producerek vannak, hogy velük kell eladni egy filmet... :D Amúgy jelen esetben Kálomista Gáborról vagy Pataki Ágiról van szó?

előzmény: Dangar (#1)

2019-11-30 12:07:06 Dangar (?) #1

"A Megdönteni Hajnal Tímeát producereitől és a Coming Out rendezőjétől..."

Ez meg milyen alternatív marketing már? Kitalálom: a forgatókönyvet meg a Kis Vuk szerzői írták. Zseniális!

Egyébként ritkán érzem úgy, hogy már a trailerek alatt menekülnöm kell a teremből, de a magyar filmipar nálam megint hozta a formáját.