The Hunt (2020) ☆ 👁

Vadászat

(Craig Zobel)

amerikai-japán akciófilm, horror, thriller

3,5
★★★☆☆
257 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

A Universal Pictures 2018. márciusában szerezte meg Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvének megfilmesítési jogait. A produkció állítólag Red State Vs. Blue State (Vörös állam kontra Kék állam) munkacímen futott, utalva ezzel Hillary Clinton és Donald Trump szavazóira, azonban a Universal később határozottan cáfolta, hogy a Vadászat valaha ezt a címet viselte volna.

A Vadászatot eredetileg 2019. szeptember 27-én mutatták volna be, de augusztus 7-én a Universal hivatalosan bejelentette, hogy a daytoni és El Pasó-i lövöldözések áldozatai iránti együttérzésből leállítja a film promóciós kampányát. Néhány nappal később azonban levették a filmet a premiernaptárról. 2020. februárjában (péntek 13-án) újabb bejelentés következett, mely szerint a film mégis a mozikba kerül. A film producere, Jason Blum egy interjúban elmondta, hogy egyetlen képkockát sem változtattak a horroron.

A film tesztvetítéseit követően kisebb botrány alakult ki, mivel egyes sajtóorgánumok szerint a Vadászat voltaképpen arról szól, hogy a liberális elitisták levadásszák Donald Trump szavazóit. Az ügyben az Amerikai Egyesült Államok elnöke is megszólalt, és egy 2019. augusztus 9-i Twitter-bejegyzésében rasszistának titulálta a liberális Hollywoodot és szerinte a filmnek a káosz szítása a célja. "Megteremtik a saját erőszakukat, és aztán megpróbálnak másokat hibáztatni" - írta. Bár Trump nem nevezte meg a film címét, a bejegyzésből világosan kikövetkeztethető, hogy erre a produkcióra gondolt.