The Hunt (2020) ☆ 👁

Vadászat

(Craig Zobel)

amerikai-japán akciófilm, horror, thriller

3,5
★★★☆☆
228 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-20 19:17:08 Ugor (4) #25

Még hányszor akarsz ennek a dolognak újra nekimenni? Ok, lejátszottad, neked nem tetszett, összekented mindennel, amivel bírtad, leköpted, belerúgtál. Másnak meg tetszett... de hogy minden nap mániákusan rajta ugrálj... annyi más film van még a világon.

előzmény: timidwolf25 (#24)

2021-11-20 18:43:57 timidwolf25 (1) #24

Az elején még volt valami remény, hogy legalább elfogadható lesz a film, de sajnos a forgatókönyvírók nem álltak a helyzet magaslatán, így eléggé ellaposodott az egész. Mondjuk akkora blődségek vannak benne, hogy nem igazán lehet komolyan venni, bár láthatóan nem is annak szánták. De tudjuk, most ez a menő, mindenből poént csinálni, de ez a dolog szerintem eléggé izzadtságszagú. A színészekről túl sok jót nem tudok mondani, a főszereplőnő borzasztó irritáló a "játékával" együtt. Aki egy izgalmas embervadászos filmre számít, az nagyot fog csalódni. Ez egy huszadrangú kommersz fos.

2021-11-13 18:31:53 Ubul (4) #23

azért a 3-as, 2-es és 1-es osztályzatok összege kiadja majdhogynem a jó osztályzatok összegét, szóval a szinte nem éppen igaz :)

előzmény: timidwolf25 (#22)

2021-11-13 17:18:20 timidwolf25 (1) #22

Ez a film 4-es meg 5-ös szinte mindenki szerint. 4-es és 5-ös! Talán nem egy filmet láttunk, de ebben én bizony semmi kiemelkedőt nem láttam se fényképezés, se színészi játék, se forgatókönyv, se dramaturgia, se képi világ, se hangulat, se zene, se semmilyen szempontból. Nagyon nagy blődségeket már inkább találtam benne, meg idegesítő ripacskodást, főleg a főhősnő részéről. De biztos velem van a baj, hogy nálam nem ez a 4-es vagy 5-ös film definíciója.

2021-11-13 12:04:48 Ugor (4) #21

Hát igen... néha előtör valahonnan egy-egy "megfellebbezhetetlen" ego, az "igazság" biztos tudatának egyedüli letéteményese. De valószínűleg az is így gondolkodik, aki a sztrádán szembe hajt.

előzmény: Xuja (#20)

2021-11-13 11:35:00 Xuja (4) #20

Szia uram offtopik érdekel?

"A fórum a filmek véleményezésére van, nem a fórumtársakéra."

előzmény: timidwolf25 (#19)

2021-11-13 03:47:59 timidwolf25 (1) #19

Hát, inkább ne olvassa senki az előttem szólókat. Ez egy k*rva nagy blődség, ami egy jó alapötletből lett, csak éppen mindenáron el akarták poénkodni, mert most az a menő. A forgatókönyv normális kidolgozására már kevésbé adtak, pedig lehetett volna ebből valami. Mondjuk annak se nagyok az igényei, aki ebben valamilyen társadalomkritikát, szatírát lát.

2021-10-15 05:08:46 oscarmániás (5) #18

És ezután nézd meg "A Kiállításon" készült szürrelis bóhozatba hajló fényképösszeállításokat ;D

előzmény: Ugor (#17)

2021-10-14 23:44:20 Ugor (4) #17

Igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy ez egy rendkívül szórakoztató film, mert tényleg az. Kitűnő ötvözet. A végére túl el lett eresztve a könnyedség felé, de végig remekül egyensúlyoz az igaz-hamis, brutál-vicces, hihető-nem hihető sávban. Azután leleplezi magát, hogy ő csak .... akart.

2021-06-17 09:40:05 kaamir (4) #16

Ha a szatíra része egy kicsit átgondoltabb, mélyebb és maróbb lenne, simán ötöst adnék rá. Mert rohadt szórakoztató, és még a forgatókönyvben tátongó hatalmas lyukakat is el lehet neki nézni. Csak egy kicsit kellett volna bátrabbnak, okosabbnak lenni, és talán hozzácsapni 25 percet ahhoz, hogy mestermű legyen.

2021-03-02 22:02:03 Raul (3) #15

Egész szórakoztató kis neo-exploitation, amelyben a horrorisztikus jelenetek mellett a hajmeresztő fordulatokkal sem spórolnak. Meg vélhetően valami társadalmi mondanivaló is van benne, de az nekem nem állt össze igazán.
6/10

2021-02-18 11:23:14 Edwest12 (4) #14

Szerintem Don a 11. áldozat. Legalábbis én úgy értelmeztem, hogy ő valójában nem a vadászok közé tartozott... Az a baj, hogy a falon függő utolsó két fotót nem mutatják - talán nem véletlenül.

Kifejezetten tetszett! Rég nem láttam ennyire szórakoztató filmet. Tetszett a bátor sztorivezetés, hogy nem finomkodtak a szereplőkkel. Ugyanakkor egy kicsit gyorsnak, elsietettnek éreztem az eseményeket. Olyan érzés volt, mintha épp csak elkezdődött volna a film, aztán máris csak a két csaj maradt. Kicsit hosszabban is elkergetőzhettek volna a szereplők. Senki nem panaszkodott volna érte. ha ez nem lenne, akkor olyan ötöst kapna, hogy csak úgy zörög.
Tetszett, hogy gyakorlatilag senki nem ment pocsékba ártatlanul, hiszen mindkét oldalon olyan emberek álltak, akik ha lemészárlást nem is, de egy alapos seggberúgást megérdemeltek volna. Kivételt képez a főhősnő, és persze a malac, aki dicstelenül ért rút véget.
Tényleg klassz kis társadalomkritika lett, ami nem kíméli sem az elitet, sem a proli réteget.

előzmény: Ubul (#12)

2020-12-26 20:00:21 oscarmániás (5) #13

Ügyes, ravasz, elgondolkodtató, tanulságos, tetszetős, élvezet volt minden másodperce. És nem zavar, hogy lehúzzák.

2020-12-08 12:58:12 Ubul (4) #12

a film végén ugyanis nem derül ki az igazság. Annak idején tényleg voltak vadászatok - vagy amiatt lett a vadászat, mert elkezdtek terjengeni róla a pletykák??

pedig a filmben el is hangzik hogy
az az első, és végül azok tették azzá a vadászatot, akik annak kiáltották hogy létezik...még a flashbackben is ott van hogy ők az első kiválasztottak a sok ezer közül

amúgy fura, mert a végén mikor a házban van a főszereplő csaj és nézi a falon a fényképeket
csak 11 fénykép volt. És ahogy számolom az elhullottakat, ott is 11-en voltak a főszereplő csajjal együtt, 4-en a tisztáson, 1 a kerítésnél, 3-an a boltban,Gary,egy a repülőn még elhullott...ki volt a maradék 1, aki meghalt?

előzmény: DevilTakeU (#7)

2020-12-08 12:55:27 Ubul (4) #11

most néztem meg, hát nekem bejött a játéka, meg amilyen grimaszokat letolt :D hogy ez most a karakterből jött vagy a színész ilyen, azt már nem tudom, de nekem eladta magát amúgy. A film se vette sokszor komolyan magát, akkor miért vegyük komolyan a csajt vagy a játékát? :D
néhány beszólás hiányzott már tőle
pl mikor a végén először hozzácsapja Hilary Swanket az üvegablakhoz, és visszapattan róla, mert elég meglepett fejet vágott :D

előzmény: Xuja (#9)

2020-12-02 02:34:29 The Cortez (4) #10

Tegnap az egyik belinkelt kritikában pont azt olvastam, hogy milyen nagyszerű volt a csaj. De remélem nem ez az általános vélemény.

előzmény: Xuja (#9)

2020-12-01 19:56:48 Xuja (4) #9

Szerintem a főszereplő csaj direkt nyomta végig ilyen unottan és lezseren. De ha ennyien írjátok hogy szar volt, akkor lehet benne valami, az a baj hogy egy újranézést azért (még) nem ér.

előzmény: The Cortez (#8)

2020-12-01 01:27:15 The Cortez (4) #8

Őrült, vérben tocsogó, antiliberálnácinak tűnő, de valójában egyik oldal felé sem húzó, mindkettőből poént csináló társadalmi szatíra, amiben úgy hullanak a karakterek, mint a The Walking Dead korai évadaiban. Az alapsztori sok más filmére hasonlít, akár egy mezőn játszódó Fűrész is lehetett volna belőle, de az alkotók szerencsére jóval másabb irányba vitték az itteni cselekményt. A film viccesen hozza be az aktuálpolitikai témákat, abszurd- és morbid humorral, nem várt fordulatokkal meg egy eszeveszett fináléval operál, ám unalmas, feleslegesen elnyújtott dialógusokat-monológokat + elkapkodottan rendezett jeleneteteket ugyanúgy tartalmaz. A szarul, karizmátlanul játszó főszereplőnő szintén a negatívumok közé sorolható.

2020-08-12 21:36:01 DevilTakeU (3) #7

- Óóó Jézusom..!
- Nem,ez Gary.


Sírni tudnék. Akár klasszikussá is válhatott volna,de nem adom meg rá a négy csillagot,nem érdemli meg. Ezer sebből vérzik - nade kezdem a pozitívumokkal.

Az első 25-30 perc fergeteges. Már a bevezető repülőgép-jelenet kamillázós,az ezt követő rétes (nem a sütemény,a nagy zöld terület) felütés pedig még emeli is a tétet. Kapunk egy elmebeteg alapszituációt (pontosabban kapunk egy helyzetet,amin aztán agyalgathatunk),egy tündéraranyos minimalacot - meg egy imádnivaló Emma Roberts-et,akiről azt se tudtam hogy szerepel a filmben,és aki a 13. percben húz egy akkora drewbarrymore-t,hogy szó szerint ujjongtam! A pontot az i-re a vegyesboltos jelenet teszi fel,na ekkor kezdtem el bizakodni hogy valami brutál jóságot látok: nagy elánnal huppanás a mozizós fotelbe,mikrós popcorn,palack Pepsi Max kézközelbe,frankó beállítások, frankó zene,frankó karakterek,hangulat a köbön. Az Amerikai história X egykori kövér nácija,Ethan Suplee a szakállas (Shut the F*** Up) Gary szerepében igazi comic relief man-ként sziporkázik (amúgy a stáblista szerint tényleg ez a hivatalos neve a filmben),a "Mohameddel" közös jelenete fejfogós, mondjuk a humor egyébként is rendben van,minimális ugyan,de ami van,az üt (az elején a kézigránátos, vagy a "mérgező" üdítő a vegyesboltban,na ezeken gurultam). Az igen ötletes dupla flashback hatásos,horrorhoz képest meglepően visszafogottan akad egy kis hentelés is,és mire fejben minden összeállt, már jöhet is a mintegy 15 percnyi kétszereplős?? nagyleszámolás.

Ami tönkrevágja az egészet,az a helyenként blőd,elnagyolt forgatókönyv (némely párbeszéd vagy jelenet,illetve pár oda nem illő erőltetett poénkodás szemétre való),nem tudom ez a veterán Lindelof vagy a mozifilmekben még kezdő Nick Cuse sara-e,de van tippem. A szintén csupán sorozatokon edződött rendező számlájára azt a bizonyos,végtelenül kiábrándító, rosszul vágott és koreografált,már-már paródiába hajló finálét írom,főleg a felesleges túlkapásokkal (oké hogy 250.000 dollár volt az üveg pezsgő,de ha az életemért küzdök,ki nem sz@rja le??),és akkor jöjjön a feketeleves: Hógolyó. Én nem tudom kicsoda Betty Gilpin,lehet hogy korának Meryl Streep-je,de mint az enyhén retardált(nak tűnő??) félautista-PTSD-s Crystal a folyamatosan lefelé görbülő szájával és a vontatott motyogásával főszereplőnek!,ez valami borzalom. Kb. mintha az Esőember Raymond Babbitt-ja lenne a következő Mission: Impossible vagy Die Hard hérosza. Mindezek mellé a kétszeres Oscar-díjas Hillary Swank affektál asszisztál alapjáraton,momentuma nincs a másfél óra alatt. Említettem a blőd párbeszédeket: Crystal nyuszikás (tan)meséjét úgy ahogy van kivágtam volna a francba, értelmetlen, lezárás nélküli se füle se farka zagyvaság,pedig nem rövid jelenet,és mindez azért a filmvégi 2mp-es snittért? Oh boy..! Feszültség abszolúte nincs,az van amit látunk,slussz-passz,se egy bújkálós,se egy osonós,de még egy menekülős rész sincs az első pár percet leszámítva,az ellenfeleket pedig a szabad ég alatt (egy fánál pisilésen kívül) egyáltalán nem látjuk az egész film alatt - ez milyen vadászat lenne már?? Ha valaki egy Lőj a vadászra! vagy Játssz a túlélésért! pótlékot keresne,annak van egy rossz hírem: csalódni fog. Ilyen téren a trailer eléggé becsapós volt,maradjunk annyiban,kicsikét máshol vannak a hangsúlyok.

Zárásként viszont mindenképpen kiemelném,hogy a befejezés hatalmas nagy ötlet: a film végén ugyanis nem derül ki az igazság. Annak idején tényleg voltak vadászatok - vagy amiatt lett a vadászat, mert elkezdtek terjengeni róla a pletykák?? Ez zseniális húzás volt. Maga a film azt hiszem még mozis bemutató volt,nem tudom hogy a körülötte előzetesen kialakult botránynak és a betiltásának köszönhetően-e,mindenesetre az egyébként nem túl gyakori Blumhouse bukták sorát gyarapította, mintegy 10M dolláros veszteséggel. Szerintem mindenképpen érdemes megnézni,a társadalomkritikai oldalát szándékosan nem feszegettem,sok dolgot bele lehet látni,de elsősorban a szórakoztatás volt a lényeg,arra pedig kategóriájában bőven jó.

6.5/10

2020-06-10 12:38:31 Xuja (4) #6

Szórakoztató, pörgős, aktuálpolitikával bőven teletűzdelt agymenés egy kifejezetten tökös női főszereplővel. A kellően beteg alapötlet ellenére a forgatókönyv több sebből is vérzik (túlságosan kiszámítható és többször is leül a cselekmény), de a humor végig működik és Crystal karaktere egyszerűen telitalálat.

Valami ilyesminek kellett volna lennie a Guns Akimbo-nak is..

2020-04-11 13:50:06 VVega (4) #5

Nem annyira okosan társadalomkritikus, mint amilyen szeretne lenni, de végig nagyon jól működik a fekete humor és a lövöldözés-gyilkolászás is átlagon felül fordulatos. Gyors, véres szórakozás.

2020-04-08 22:11:15 kovi1970 (5) #4

Aki értékeli Tarantínót, annak ez is tetszeni fog. A film végét nem mondom, hogy egy az egyben Tarantínótól nyúlták, mert nem egészen olyan, de mint tudjuk a mester is kölcsönvett ezt-azt más filmekből. Nem is értem mit fanyalgott az indexes nímand. A mester és Rodriguez filmjeihez képest ez kecsöp fogyasztásban babazsúr.
Ne tévesszen meg senkit a film címe, nem a 12 egy tucat enbervadászatos film, pedig azokból láttam már egyet-kettőt. Kommenthuszárok kedvelni fogják, vagy éppen pont köpködni. :E
Megkockáztatom műfajban, a thriller helyett a vígjátékot.

Volt benne pár logikai baki, mint például a horvát menekülttábor, de nagyvonalú voltam, az összhatás miatt.

Szájbarágós társadalomkritika? Ki nem találkozott olyan trollokkal a fórumokon, akik feldugnák embertársaik alsó fertájába a petárdát és meggyújtanák, mert zavarja a kutyájukat szilveszterkor a durrogtatás? Nos, a filmbeli ffejek komolyan is gondolják, és elég pénzük is van hozzá, hogy megvalósítsák. Aztán, amikor kiderül, hogy mellényúltak, ők kerülnek a f... rosszabbik végére. Ilyen az élet Babolcsai néni!
Nem tudom az indexes csírának hogy sikerült belekeverni a liberálisokat a kritikájába, talán sok orbánt hallgatott, és félrevezették a bullshitbonbonjai, de a liberalizmus pont ellentéte annak amire gondolt.

2020-03-25 20:38:00 Mikkey (4) #3

hát skacok, ez piszok szórakoztató film élmény volt, az első fél órában az államat kerestem, a pofám leszakadt :) az a fajta műfaji kevercs ami ritka esetben sikerül jól, de itt nagyon rendben voltak az arányok. a címszereplő csajt meg hivatkozási alapnak hozom azoknak, akik Toni Collettet unalmasnak meg sótlannak tartják, itt van helyette egy alternatíva :D

2020-03-25 13:34:15 idomtalan (2) #2

szvsz: úgy tesz, mintha mondana valamiről valamit, de sajnos semmiről nem mond semmit.

2019-08-11 13:29:20 Xaos (?) #1

https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/08/11/az_amerikai_tomegmeszarlasok_miatt_dobozban_marad_a_universal_embervadaszos_thillerje/