Frozen II (2019) ☆ 👁

Jégvarázs II.

(Chris Buck - Jennifer Lee (XXX))

amerikai animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, musical

3,0
★★★☆☆
159 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-02-05 22:55:04 dorothygale (1) #13

Nyálas…

2020-12-26 23:58:59 slawter (2) #12

A következetlen, átgondolatlan és félkész forgatókönyv/cselekmény elrontja az egészet (Elég gáz, hogy ahhoz képest, hogy mennyi mindenbe belekaptak, a dalok nélkül 1 óra sem lenne az egész...)
Voltaképp azt várják el a nézőtől, hogy ne gondolkodjon, ne legyenek minimálisnál nagyobb igényei, és mindent nyeljen le.

2020-07-08 09:16:32 Xuja (2) #11

Mondanám, hogy könnyed kis nyári kikapcsolódás - na de se nem nyári, se nem jó.. Az első rész se volt túl emlékezetes, de ott legalább mind humorban, mind drámában nyújtott annyit a Disney, hogy az elvigye a hátán a filmet, na ez itt már nincs meg. Nagyon gyenge a történet, abszolút érdektelen és a kivitelezése tiszta dedó (és ez azért is szomorú mert a horizonton azért elég komoly témák is megjelennek), a karakterek bénák (Olaf a mélypont - igaz, van 1-2 jó poénja de a drámainak szánt szerepe eléggé hazavágja a filmet). A dalok között sincs semmi emlékezetes. Marad a látvány, meg a két nővér közötti kapcsolat (de az is SOKKAL jobb volt az előzőben), emiatt kettes..

2020-03-22 09:50:05 Ehun69 (4) #10

Az 5. elem a Szer-elem, sajnos nem mondják ki a filmben, de komolyan utalnak rá...így mindenképp megérdemel 8/10-et

2020-01-02 10:48:06 betti (4) #9

Nekem a világon semmi gondom nincs a véleményeddel, nem fáj h vmennyire eltér az enyemtol :-) De az lmbtq vonalat nem magyaraztad el, pedig elég karakteresen állítottad h épeszű ember simán belelatja - gondolom, akkor nem lehet nehez ezt illusztrálni is, h mégis konkrétan mik utalnak erre a filmben.

előzmény: Fujimi (#8)

2020-01-02 10:24:21 Fujimi (2) #8

Én úgy vélem, hogy a mese akkor jó, ha korosztálytól függetlenül élvezhető, már csak azért is, mert alapvetően imádom a meséket. Nyilván a véleményem java része szubjektív, különben nem az én véleményem lenne, de akkor is úgy gondolom, hogy a történet borzasztó erőltetett, amit csak azért találtak ki a készítők, hogy tudjanak egy második részt csinálni, amibe ismét bele tudnak tuszkolni egy csomó idegesítő dalt, hátha valamelyik eléri ugyanazt a hatást, mint a Let It Go. Az apukának a múltjára valójában senki nem volt kíváncsi, én inkább azt hánytorgattam volna, hogy haltak meg vagy ilyesmi, a megoldás is maximum mankóval állt a lábán számomra.

előzmény: betti (#5)

2019-12-31 11:49:53 Edwest12 (4) #7

Az lmbtq vonal onnan ered, hogy annak idején belengették a második résszel kapcsolatban, hogy lesz majd benne egy új női főszereplő, aki majd egy párt alkot Elzával. Ez álhírnek bizonyult, vagy csak a készítők futamodtak meg, látva, már a feltételezés is milyen ellenkezést vált ki. Viszont az emberek fejében benne maradt ez a dolog a folytatással kapcsolatban, így aztán ráhúzzák, amire tudják. (Bocs azoktól, akik a testvéri szeretetet leszbikus vonalnak érzékelték, de az egy másik műfaj, amire ők gondolnak.)

Engem amúgy szórakoztatott a mese, bár valamivel kevesebb dalbetétet el tudtam volna viselni, és azért akadtak üresjáratok. Elég nehezen jutottunk el a lényeghez például, hosszú volt a felvezetés. A szarvasos-lánykérős dal szerintem is telitalálat volt, én azt élveztem a legjobban.

2019-12-31 01:11:36 Doc (4) #6

Nem vagy egyedül, én sem láttam az lmbtq vonalat köztük.
De amúgy a véleményed többi részével is tökéletesen egyetértek.

előzmény: betti (#5)

2019-12-30 23:19:12 betti (4) #5

Alapvetően nem vitatom a véleményed, bár az enyém közel se ilyen sarkos. A sztorit én nem nevezném "se füle se farká"-nak, van ott azért történet, tán több is, mint kéne. A szereplők közül szerintem a testvérek rendben vannak, én pont a srácot éreztem kicsit elveszettnek, adtak neki egy lánykérős vonalat, hogy ne vesszen el teljesen a háttérben, amíg a csajok - ki erre, ki arra - menedzselik az eseményeket. Nekem továbbra is a külsejében is, stílusában is katasztofális hóember(?) az, aki/ami szinte elviselhetetlen.

De mindegy is, mert ez a mese azért alapvetően nem a te vagy az én korosztályomnak készült (még akkor sem, ha a készítők immáron látványosan igyekeznek olyan történeteket kreálni, amelyik valóban szórakoztatja a felnőtt és igényesebb nézőket is. A "felnőtt" és az "igényes" között nincs lélektani egyenlőségjel, of course).
A gyerekek, bármilyen hihetetlen, nem érzik se füle se farkának a sztorit, sőt, értik és látják honnan hova megy a történet, a kisebb bakikat meg nem veszik észre. De a mese szép, a szereplők jók, az érzések/cselekedetek hitelesek - amíg ez megvan, addig nagy baj nincsen, úgy értem, felnőtt szemmel sem.

Arra viszont nagyon-nagyon kíváncsi lennék, hogy honnan, miből jött le neked az lmbtq vonal a tesók között, mert nyilván nem vagyok épeszű ember, de nekem ez nem jött át. (Ámbár, érdekes a megfogalmazásod: "épeszű ember ezt _nem tudja_ nem _belelátni_". Belelátni, pláne erőltetve, akarattal, kb bármibe kb bármit bele lehet, ez nem egy nagy ördöngösség. Az már más kérdés, hogy úgy alapból, cipőkanállal való feszegetés nélkül, valójában sugallja-e azt a dolgot az adott mű, jelenet, figura.) De tényleg érdekel, mi mondatja veled azt, h ez egyértelműen ott volt, simán lehet, h én vagyok vak :)

előzmény: Fujimi (#4)

2019-12-28 08:48:50 Fujimi (2) #4

Ezt a szenvedést nehéz felülmúlni. Olafon és a szarvason kívül az összes karakter rémidegesítő volt, ez a se füle se farka sztori pedig szóra sem érdemes. Egy igénytelen musicalről van itt szó kéremszépen, enyhe lmbtq vonulattal a két testvér közt, épeszű ember ezt nem tudja nem belelátni. Az animáció igencsak látványos, de a Dino tesónál és az Epicnél is egyértelmű volt, hogy ez nem visz el a hátán egy mesét. Akadtak jó poénok, jobbak is, mint az elsőben, de ezzel nem tette sokkal élvezhetőbbé a moziélményt. A szeretet varázslatos erejének üzenete pedig 2019-re már kevés, ha nincs hozzá valamiféle értékelhető többlet. Jaj, nagyon rossz volt egy ilyen neves stúdió kezei közül.

2019-12-22 12:27:00 Doc (4) #3

Nem láttam az első részt (ez se volt tervbe véve), de ez tetszett.
Kifejezetten fordulatos, szórakoztató film volt - jó sztorival, vicces és megható jelenetekkel.
Tetszett a zene, jó volt a látvány - nem igazán tudnék mibe belekötni.
Nyilván mese - de rávert sok "normális" filmre. És nyilván folytatás, az eredeti valószínűleg még jobb.
Komolyan elgondolkodtatott azon, hogy a remakek és fantáziátlan folytatások tengerében talán gyerekfilmeket kéne néznem...

2019-11-24 11:05:12 BonnyJohnny (3) #2

Az, hogy nem ér fel az első részhez, már közvetlenül a film megtekintése után nyilvánvaló volt számomra. Maga a mese nem tudott annyira magával ragadni, és zeneileg sem hagyott mély nyomot: nem volt benne egy Let It Go (bár, mivel szinkronosan néztem, eredeti verzióban akár lehetett is... de egy Legyen hó sem jutott, szóval sehogy sem hozza az első részt zeneileg). A film legemlékezetesebb zenei betéte természetesen Kristoff '90-es évekbeli popszámokat idéző jelenete. Ami zseniális húzás, hiszen azoknak a gyerekeknek, akik most nézik, a szüleik (anyukájuk főleg) ilyen MTv klippeken nőttek fel. Az ötlet csillagos ötös, de természetesen rendkívül kilóg, mind minőségében, mind stílusában a filmből, és éppen ezért kizökkent. És igazából ez a kizökkentés jellemző az egész filmre. A tűzszellemmel való harcból egy cuki gyík barát lesz. Elsa folyamatosan végig szenvedi a filmet, lelkileg és testileg is, majd idétlen cukiság következik. Nem áll össze a forgatókönyv, amit ráadásul túlzsúfolnak, de mivel tartani kell a másfél órát, semmi sem kap kellő játékidőt, mindent csak felszínesen érintenek, majd kapkodva ugranak is tovább. Mindeközben a karakterek (ami az első rész nagy erénye volt) sérülnek. Anna folyton megmentésre szoruló picsogó biodíszlet lett. Kristoff és Sven konkrétan el-el tünedeznek a filmből, humorforrásuk pedig a lánykérésre redukálódik, aminek poén értéke a második próbálkozásra kifullad, de természetesen végig kíséri (csökkentett) játékidejüket. Olaf az egyetlen, aki idegesítő poénforrásból szereplővé vált, és így már (megnövekedett) játékidejének kisebb részében idegesítő. Mellékszereplőkről pedig felesleges is szót ejteni (hol van az első rész Hansához hasonló?), láthatóan a forgatókönyvírók sem fecséreltek rájuk szavakat.
És, ami végképp beveri a szöget a koporsójába, az az, hogy kapkodása ellenére is unalmas kissé. A mese nem tud úgy elvarázsolni, ha pedig valami megérintene, rögtön tovább is kapkod, és rendre kizökkent.

2019-02-15 22:39:04 Ugor (?) #1