The Price of Everything (2018) ☆ 👁

Senki többet

(Nathaniel Kahn)

amerikai dokumentumfilm

4,1
★★★★☆
16 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-08-03 19:09:27 ryood (4) #3

lazánk kapcsolódik a film témájához: Maurer Dórának önálló kiállítása nyílik a Tate-ben

2019-07-28 19:47:29 somogyireka (4) #2

"Ördögi" egy ügy ez. Kavarog a gyomrom rendesen. Talán mert ódivatú vagyok, és a saját művészetdefinícióm az gyökeresen más, mint a filmben bemutatott. A művészet nem evilági származásunkra utal, híd a valódi és a látszat között, a legutolsó remény ott, ahol filozófia, vallás, tudomány már régen feladta. Saját művészetdefinícióm nem is tud az anyagiakról. Noha egy-egy alkotás testet ölt fizikai síkon, de valójában egy "másik világra " utal. Ebben a világban, de nem ebből a világból. Nem váltható át anyaggá, nincs az az arany, mellyel kifizethető.
Ehhez képest itt pedig tetőtől talpig bemocskolják. (Mű)tárgyiasítják azt, ami egész lényében valójában szellemi. Számomra maga a festmény, mint megfogható, tapintható tartalom a legkülső "burka" valaminek, melyhez ha csak közeledek is megégek..
Persze tudjuk mindez a művészetet nem érinti, ettől csak annak lesz mocskos a keze, meg a lelke aki kufárkodik vele. Mint mikor legtisztább tanításokat pénzzel mérnek..
Számomra műkereskedő és műgyűjtő ezen végtelenül sznob, elitista szintje egy kutya. Nem tudok elérzékenyülni a milliárdos műnő könnyein, ahogy meghatódik egy százmilliós kép láttán. Aki művészeti alkotást pénzben mér az fusson itt még jó pár kört. Ja, valószínű valami más szót kellene kitalálnom a művészetre. Mert az enyimet elhasználta a világ.

2019-07-22 20:45:29 ryood (4) #1

gyomorforgató az a műkincspiac, műkereskedés, amit a film bemutat. ahol mindent a "zöldhasú" határoz meg, és az a gusztustalan attitűdöt, amit a filmben szereplő kereskedőasszony képvisel, tökéletesen leírja, mi is a viszonya a mai milliárdos művásárlónak a művészethez.
szerencsére megszólalnak művészek, és műgyűjtők is, akik ezzel szembe vannak helyezve, na meg a galériák...
a film nagyon fontos, elgondolkodtató és szórakoztató is egyben.