War of the Worlds (2005) ☆ 👁

Világok harca

(Steven Spielberg)

amerikai dráma, kalandfilm, sci-fi, thriller

3,0
★★★☆☆
1057 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2021-02-06 09:46:13 DevilTakeU (2) #102

...a Kémek hídja után. ;)

előzmény: Ehun69 (#101)

2021-02-06 09:41:36 Ehun69 (2) #101

Spielberg leggyengébb filmje, amit láttam...

2020-10-26 02:26:55 Rorschach (3) #100

Ezt a filmet akkor láttam először (és mindeddig utoljára), amikor kijött. Emlékszem, hogy nagyon nem tetszett, de hát az mégiscsak tizenöt éves emlék már, úgyhogy bőven ideje volt újranézni.

Kozmetikázom is az osztályzatot egy tisztességes hármasra. Viszont ez egy olyan hármas, amiben szinte semmi oké/elmegy nincs, akkora hit or miss film, mint az állat.

Ami nagyon jó: Spielberg rendezőként a világon mindent kihozott ebből a sztoriból, isteni atmoszférával áldotta meg a Világok harcát, rajta egészen biztosan nem múlt. Ugyanígy nem múlt a látványhegesztőkön sem, még ennyi év távlatából is baromi jól néz ki a film. Plusz pörög is, pikk-pakk lecsúszik, némely ötlet pedig világbajnok. Az ember-cseppfolyósító berendezés és az immungyengeség, mint végső megoldás, szerintem hatalmas jóságok. Én imádtam azt is, ahogy az alienek kinéznek - jópofa gondolat, hogy azért építettek éppen tripodokat, mert önmagukból indultak ki.

De sajnos van mit rakni a mérleg másik nyelvére is: példának okáért ott vannak a főszereplők, akik igazi idegesítő, ostoba, "bárcsak meghalnál te bamba kretén, ha ennyi eszed van"-karakterek. Jó lett volna ez a család-dinamika az elvált és felelőtlen apukával, de a kivitelezése nálam elbukott.

No meg a sci-fi résszel sincs minden rendben. Nem szeretnék belekötni a film alapvetéseibe, mert az nem egy elegáns dolog, abba viszont már igen, hogy mekkora amatőr az inváziós sereg, ha ilyen banánhéjon képes volt elcsúszni - X évtizeddel/századdal/ezreddel (?) ezelőtt lerakták a tripodokat a földbe, de most annyi eszük nem volt, hogy felvegyék a szkafandert hogy ne kaszálja le őket az első nátha? Baaaszki...

Mindettől függetlenül viszont megérte adni neki még egy esélyt, nem volt ez nézhetetlen. Felkészül az A.I.

2017-04-30 00:22:25 Dangar (4) #99

A manapság jellemzõ, ordenáré túlzásoktól mentes, ügyes látványorgia kimagasló operatõri munkával megspékelve. A sztori ugye klasszikus (szokatlan módon a "kik ezek és mit akarnak?" helyett szinte teljes egészében a "hogy a francba éljem túl õket?"-re fókuszálva), Cruise és a science fiction szerelemgyerekei pedig eddig sem okoztak nekem csalódást.
A lendülete ugyan nem konstans, akad benne egynéhány sallang, de semmi olyan, ami miatt ne érdemelne meg egy jó négyest.

2014-07-09 04:57:08 Eddard Stark (5) #98

Szándékosan így lett megcsinálva a film. A könyv szerint is egy tehetlen főszereplő szemszögéből látjuk a történéseket.

előzmény: Dió (#5)

2014-07-09 04:55:12 Eddard Stark (5) #97

Szerintem semmi baj sincs a szinkronnal. Tom Cruise-nak és Tim Robbins-nak más filmekben is szinte mind ez a szinkronhangjuk. És szerintem a többiével sincs gond.

előzmény: useless (#72)

2014-06-10 20:03:27 Eddard Stark (5) #96

Szerintem nagyon jó film, a kedvenc filmem. Látványos, izgalmas, Tom Cruise nagyot alakított. De Justin Chatwin és Tim Robbins is. A hangzás pedig felülmúlhatatlan, nem véletlenül jelölték Oscar-díjra a legjobb hangvágás kategóriában.
Csak ajánlani tudom. 10/10

2012-10-03 17:14:26 ChrisAdam (4) #95

Majd egyszer, ha megnéztem Spielberg összes filmjét, akkor összeírom, hogy hányban van naplemenete és hányban nincs. :)

előzmény: csabaga (#94)

2012-10-03 17:10:42 csabaga (2) #94

Még egy árva naplemente sincsen...
Lehet,hogy nem is Spielberg rendezte,csak strómanként a nevét adta?

előzmény: ChrisAdam (#93)

2012-10-02 17:25:41 ChrisAdam (4) #93

Nem. De akkor betervezem. Bár így, hogy már tudom, hogy nem happy end. ;)

előzmény: csabaga (#92)

2012-10-02 17:15:22 csabaga (2) #92

Nem Happy End:Sugarlandi hajtóvadászat.
Jó régen volt...:)Láttad?

előzmény: ChrisAdam (#91)

2012-10-02 16:56:51 ChrisAdam (4) #91

Sokáig cívódtam, hogy hármast vagy négyest kapjon. Az új-Spielberghez képest nagyon jó a film, a vége is eléggé száraz és nem giccses. Persze a happy end az kell (ha egyszer Spielberg nem happy endben rendez, akkor majd szóljatok). A film egyébként rendkívül szórakoztató, nem is unalmas és legfőképp látványos, Tom Cruise persze egy szar, Fanning zseniális (nem szinkronnal néztem). A zene is tetszetős volt, bár néha erősen hajazott a Star Wars III-ra, dehát ugyanabban az évben volt. Ami nagyon nagy baj volt még: nem értettem, hogy mi volt az a sok vérág a falakon meg az, hogy hogy a majmokba romlott el hirtelen a pajzs?
Összességében nem rossz élmény, egy gyenge négyest megér.
65%

2012-09-21 20:57:34 Victor Vance (3) #90

(Spoileres)
H. G. Wells kultikus regénye kifejezetten egy Spielberg-kaliberű rendezőért kiáltott, csak nem ártott volna ha ezt a 10-20 évvel ezelőtti kísérletezgető, új dolgokat kipróbáló énje csinálja, és nem a mostani biztonsági játékos. Nem hinném hogy bárkinek is bekellene mutatnom a művet, még az is hallott róla aki egyszer sem olvasta, de a forgatókönyvírók helyesebbnek találták, ha a 19. századból napjainkba helyezik a cselekményt, és 1-2 elemet megváltoztatnak. Ezt személy szerint kicsit sajnálom, ugyanis érdekes lett volna az 1800-as évek végén tripodokat, menekülő kalapos üzletembereket, vagy égő faházakat látni, de valószínűleg ezt azért nem merték meglépni, mert akkor nem lett volna túlságosan látványos. És Spielberg bizony a látványra és a számítógépes trükkökre helyezte a hangsúlyt, hiába mutatja be a történéseket egy család szemszögéből, hiába szól a film egy elvált apáról aki mindent megtenne gyerekei megóvása érdekében, ez az alkotás csupán egy üres látványmozi lett, semmi több.
Kedvenc rendezőnknek sikerült teljesen feláldozni a történetet, a karaktereket és a cselekményt a CGI oltárán, amihez egyébként eléggé ért, de míg a Jurassic Parkban jól sült el, az 13 év múlva, a Világok harcában már visszájára fordult. És ez látszik is a filmen, ugyanis a gépek, a földönkívüliek, az akciók kinézetére nincs panasz, a látványeffektesek tisztességes munkát végeztek, ezért nem érheti szó a ház elejét. Ezen kívül sajnos majdnem minden gyenge ebben a filmben, bár próbáltak rámenni egyfajta családi drámára, ami az elején működik is, de utána fokozatosan csak romlik, még végül értelmetlen, ömlengős giccsbe fordul. Tom Cruise ugyan jól hozza az aggódó apát, bár sokan utálják, véleményem szerint főleg a magánélete, a vallása miatt, ami való igaz, úgy ostobaság ahogy van, de többnyire az alakításai kifogásolhatatlanok, s bár ebben a moziban kicsit halovány, nekem nem volt vele különösebb gondom, ahogy Dakota Fenning-el sem, aki néha köröket ver az idős sztárra, már A tűzben edzett férfiban is bebizonyította hogy méltó vetélytársa a tapasztaltabb színészeknek, és ez itt is így van. Egyedül a srác idegesített, rosszul játszott, és a karaktere is elég ellenszenves volt, valamint oké hogy azzal mikor belép a seregbe az iraki háborúra, meg a lelkes amerikaiakra utalt, akik mindenáron harcolni akarnak a hazájukért, de ezt a részt meg lehetett volna jobban csinálni, és az már csak hab a tortán, mikor a végén kiderül hogy mégsem hal meg, aztán következik a könnyes összeborulás, és persze garantált a happy end.
Viszont a civil lakosság reakcióját rendkívül jól sikerült érzékeltetni, nem egy hazafiasságot sugalló mozit láthatunk, ahol mindenki fegyvert fog és ész nélkül nekifut az idegeneknek, hanem családjukat, életüket féltő embereket, úgy vélem ha a valóságban ilyesmi történne, hasonlóan viselkedne a lakosság, persze ezt azért nem tudhatom olyan biztosan. Az külön pozitívum hogy nagyon keveset tudhatunk meg az idegenekről, Spielberg nem arra ment rá hogy minden kis részletet eláruljon, így rengeteg nyitott kérdés marad, amin ellehet mélázni, viszont néha úgy éreztem, nem ártott volna egy kis plusz infó, ami jobbá tehette volna a filmet. És nem mindennapi az sem, hogy végülis nem mi győzzük le a földönkívülieket, hanem a természet, ami ugyan elég hamar és hirtelen következik be, mégis elég jó megoldás.
Spielberg eddigi földönkívülis filmjei nem sikerültek rosszra, talán ott vágta el magát, hogy most egy olyan témájú mozit készített, amiben nem az idegenekkel való kapcsolatfelvételről van szó, csak tömény pusztításról, és a menekülésről, ez úgy látszik sokkal rosszabbul ment neki, mert nem tudott lelket varázsolni a karaktereknek, és érdekessé tenni őket annyira hogy izgulni lehessen értük, s ez bizony elég nagy baj, főleg tőle. Azért látványos… csak ennyi nem elég.

2011-12-19 11:55:31 critixx (1) #89

A Cahiers du Cinema szerint a 2000-es évek 8. legjobb filmje. Érdekes dolgokat szívhatnak ezek a franciák...

2011-04-08 20:57:04 Umberto (3) #88

Nálam is végig 4-es volt, mert tényleg szórakoztató, izgalmas és látványos, tehát egy korrekt popcorn-mozi, de a vége... akkor azt mondtam: na ne... :-(

előzmény: Bruce94 (#87)

2011-04-08 19:43:09 Bruce94 (3) #87

Szerintem egy szórakoztató film. Cruise nem rossz a főszerepben, de Tim Robins avval a néhány percével ellopja a show-t. A film ugyan kiszámítható, de nagyon is látványos és szórakoztató alkotás.
Az utolsó jelenetet én is eléggé túlzásnak érzem. Messze nem Spielberg legjobb filmje, de aki szereti az földönkívüliekről szóló popcorn filmeket, annak azért ajánlom.
10/7
.

2010-06-27 18:54:33 remington827 (4) #86

És annyiból, hogy lát egy tripodot "feléledni", hogyan lesz teljesen egyértelmű a számára, hogy bizony csak és kizárólag földönkívüliek támadása alatt állhatnak? Vagy ez arrafelé megszokott dolog? Részben igazad van, mert talán - egy idő után - kikövetkeztethető, de az események elején adja ezt elő, olyan nyilvánvalóan, mintha már olvasta volna a regényt.

előzmény: Olórin (#84)

2010-03-30 15:14:08 puttancsospeti (1) #85

Valóban eszméletlen gyenge.

előzmény: jesi (#83)

2010-03-30 14:42:42 Olórin (3) #84

A tripodok egész konkrétan a föld alól jönnek ki a szeme láttára (közvetlen a villámlások után), és innen azért mégiscsak józan paraszti ész a dolog...

előzmény: remington827 (#82)

2010-03-30 14:19:02 jesi (1) #83

Spielberg legrosszabb filmje, ennél alább remélem nem megy el

2010-01-23 22:11:16 remington827 (4) #82

Kicsi logikátlanság spoilerekkel:

Nem értem, az autópályás menekülős résznél a nagy "rádöbbenést" minek kellett erőltetni. Kijön egy izé az útból, elpusztul egy fél város, majd a félig belőtt viselkedésű családapa kanyar nélkül levonja a következtetést, hogy itten kérem réges-régen ideküldött idegen járművekkel történő megszállás tényállása forog fenn (a régen ideküldött járműveket, a villámot a pilótákkal, és a földönkívüli eredetet is felfedezi). Az egész cselekmény összeáll neki a semmiből, ami azért bosszantó, mert szépen el lehetett volna simítani egy "nem tudom"-mal, és a következő jelenetben a riportercsaj eljátszhatta volna ezt a bizonyos "felvilágosító" szerepet. Elegánsabb lett volna, mert így kétszer ismétlik ugyanazt a mondókát. Amikor a novellát olvastam (az eredetit) nekem teljesen autentikusnak tűnt, elég jól összedolgozottnak, így nem tudom, a forgatókönyvben milyen hibákat ejthettek, hogy sokaknak nem világos, mi is zajlik / zaljott, a fűvel, a vírusokkal, stb...

2010-01-18 12:36:17 DrSzolon (3) #81

Tegnap véletlenül megnéztem megint... hát nem tudom, lehet, hogy nekem emelkedett meg az ingerküszöböm (biztos a GI Joe hatására...), de most jobban tetszett a film, és a trükkök is. Viszont változatlanul azt mondom, hogy Dakota Fanningot már az elején a tripodok elé kellett volna vetni.

2010-01-18 02:33:26 w.e.g.a. (2) #80

Szerény véleményem szerint mind Cruise, mind a kiscsaj borzalmas. A suspense ugyan tényleg jól működik, és vannak kifejezetten jó jelenetek (Tim Robbins epizódja), és ötletes megoldások (a lángolva száguldó vonat), de összességében a sztori nagyon gyengén van felépítve. Fantasztikus, hogy amikor Cruise-nak marad fél perce és nem kell a gyerekeivel foglalkoznia, rohanás közben nyomban megoldja a film 2 legnagyobb rejtélyét (ugye az autók és madarak). Ennek ellenére végül a finálé kellett hozzá hogy 3asról lerontsa 2esre. Hát sikerült neki.

2009-12-22 02:44:30 Lenea (4) #79

Egyetértek!
Boldog ünnepeket(:

előzmény: k3pl3r (#26)

2009-01-06 17:26:29 Kuz (2) #78

Broadcast Film Critics Association Award 2006 Legjobb fiatal színésznő Dakota Fanning :P

de én veled vagyok:D

előzmény: Lehel22 (#75)

2009-01-05 19:51:32 Kuz (2) #77

Jajaja, bocs kihagytam:az h a japánok már ráköttek a gyengéjükre, késöbb meg kezébe vette a gránátokat, már sejtettem:P, szándékos poén lett volna a kamikaze akcióra utalva?:D, mellesleg sokkal jobban tetszett volna ha nem huzzák ki tom cruise-t a beléböl:S

2009-01-05 19:42:46 Kuz (2) #76

... szal valszinü h az ürlények ahonnan jöttek ott azonnal a humanoid (mert nem egészen de kicsit humanoidok voltak sztem) élet alakult ki, olyasmiröl h baktériumok nem is hallottak, és az emberiség néhány évtizezredes megfigyelése alatt sem jöttek rá, hogy léteznek... GZ., és nem, nem vok szörszálhasogato de ha ilyen a megoldás a végén, felmerül bennem a vágy egy méltó befejezésre... am tul sok melodrama az izlésemnek, akciofilmet akartam nézni. Pozitivum: jo jelenetek nem mondom, és logikus volt a rendszer, a spoilerben leirtakat kivéve. a végét hagyjuk, alt-taboltam h ezt megirjam, inkább minthogy megnézzem. am valakinek van ötlete mire kellett nekik a vér?? valamit csináltak vele (asszem?), de öszintén, hosszutávon mit akarnak egy kipusztitásra szánt faj vérével?, bocs ha ismételtem valami elözöt, végigfutottam az irásokat, szoljatok rám ha nem voltam alapos:) piszbáj

2008-11-18 17:33:23 Lehel22 (3) #75

Nem rossz..pontosabban nem lenne rossz...szerintem a szereploket nagyon el cseszték..Tom még elmegy de a kislany!!!Azt le kellett volna lő*i már az elején...A srác meg nem valami jo arc... kulonben nem rossz...+ Tim Robbins is jatszik benne...o a film legjobbja...

2008-11-03 16:07:29 DrSzolon (3) #74

Igen, tegnap eszembe jutott, hogy pontosítok ezen.
Tehát nem minden animáció volt rossz, de kettő nagyon nem tetszett. A pincés jelenetben volt mindkettő, az egyik a három(négy?) űrlény, amikor körülnéznek, nekem nem volt hihető, hogy tényleg ott lennének, nem tűntek igazinak. A másik a hosszú nyúlvány kamerával a végén, ami lejött és felmérte a helyszínt, ezzel is ugyanaz volt a gondom.
A Jurassic Parkban pedig arra a részre gondoltam, amikor a Velociraptorok(?) bementek a konyhába, és keresték a gyerekeket(Vagy mondhattam volna a Cloverfieldet, de az későbbi film, nem akartam, hogy emiatt viták legyenek.).

2008-11-02 23:48:52 Balint (4) #73

szerinted gagyi volt az animáció? mi nem tetszett benne? utómunkával és filmtrükkökkel foglalkozok, és vannak benne olyan jelenetek, amik azóta is etalonnak számítanak szakmabeliek körében (autós menekülés, kompos jelenet
speilberg mindig is nagyon igényes volt trükkök terén (indy 4re ez nem vonatkozik:) )

előzmény: DrSzolon (#71)

2008-11-02 23:42:51 useless (5) #72

Egyetértek annyiban, hogy a szinkron borzalmas volt.Eredetiben kell nézni.

előzmény: DrSzolon (#71)

2008-11-02 22:27:23 DrSzolon (3) #71

Arról a kislányról inkább ne beszéljünk... megkaphatta volna a film a kettest, ha nem üvöltözik végig, ezzel teljesen tönkretéve azt a kis hangulatot amit a film felmutat. A másik nagy bajom az animációval volt, a Jurassic Park első része sokkal hitelesebb volt ezen a téren (már amikor nem modelleket használtak).
Spielberg elindult a lejtőn.

2008-11-01 15:38:37 Rituska (2) #70

Nekem nem jött be. Az az igazság, hogy néhány éve észrevettem magamon, hogy a (számomra) unalmas és snassz filmekre néhány hónap múlva nem emlékszem. Egyszerűen törlődnek az agyamból. ez is közéjük tartozik. Nem tudnám elmesélni pontosan miről szól. Az biztos hogy volt benne egy tündériszép loknis kilány, a nagy Hős Tom, és valami szörnyfélék. Ennyi.

2008-10-21 20:01:32 ronin07 (?) #69

Akármilyen jók az apa-fiú-kislány közti kötélhúzások, a végső megoldás ostobává és giccsessé teszi a filmet. Még a család drámaiságából is elvesz.

2008-09-15 14:32:06 walter gábor (4) #68

Jó film. Akinek van fantáziája, félelmetesnek fogja találni.Többször láttam, de mindig felkavar a "valóság". Egy-két apró giccs (Pl:nem értem meg az elvált apámat, de a film végén kibékülünk) miatt csak 4-esnek érzem.

2008-08-16 10:51:14 PG (3) #67

Egyetértek.

előzmény: dvcs (#66)

2008-06-24 15:41:51 dvcs (3) #66

nagy nehezen sikerult ravennem magam, hogy megnezzem
egyedul a latvanyert erte meg

2008-03-29 20:11:32 allegra (2) #65

Látod-látod, már megérte megnézni:))

előzmény: nejmed (#64)

2008-03-29 20:07:18 nejmed (1) #64

Nem-nem. Elhiszem hogy más különböző aspektusait szeretheti. Nem is akarnék senkit rábeszélni, hogy csökkentse le a szavazatát:D Különbözőek vagyunk, tök jó, és én csak integetek a gausz harang aljáról, hogy: Héj! Itt volt ez a film ami annyira lesúlytott hogy elkezdtem gondolkozni arról, hogy mit is szeretek egy filmben, mitől is lesz szerintem jó egy film.

2008-03-29 18:34:25 allegra (2) #63

Volt benne egyetlen jó (bár totál megjósolható) rész: Tim Robbins-szal a pincében. Bár azt talán még youtube-on is meg lehetne találni:)

2008-03-29 17:50:50 Ágó (4) #62

Ennyire azért szerintem messze nem volt gyenge. Dió véleményét osztom leginkább.

előzmény: nejmed (#61)

2008-03-29 16:37:35 nejmed (1) #61

Számomra mérföldkő volt ez a film. A világok harcától számítom a tudatos filmnézős karrieremet. Ez volt ugyanis a legborzasztóbb film amit valaha végignéztem.

2008-03-28 21:15:09 Livcsy (1) #60

szörnyen mű, szörnyen szar film volt. hálistennek nem sok maradt meg bennem belőle

2008-01-22 16:24:35 Balint (4) #59

ok bocs. de ennyivel az utolsó másfél sort is rejthetted volna...

2008-01-20 21:23:00 limupei (2) #58

A spoiler gomb nem dísznek van ám...

előzmény: Balint (#57)

2008-01-20 21:17:32 Balint (4) #57

Az egyik legnagyobb hibája a filmnek a vége. nem az, ahogyan az idegenek elpusztulnak, hanem mikor a fél világ halott, de t. cruise és családja egyben megmarad, még a fia is, aki valahogy túlélte azt a támadást, amiben a tankok is szétégtek:)
a technika zseniális, a történet is tetszik, nem épp egy függetlenség napja stílus:) tényleg érezni a pánikot. a hangok félelmetesen jók, és ha nem szúrják el így a végét (persze hogy tom veszi észre az agyonképzett katonák helyett hogy madarak vannak a roboton), még zseniális is lehetett volna.
8/10

2007-12-01 13:46:12 Mikkey (5) #56

megértem hogy megosztja a film embereket. baráti körömbe is vagy magasztalják vagy rühellik. szerintem félelmetes a történet, nagyon jó a technika. aszem ilyen pánik uralkodna a földön ha valójában eljönnének..

2007-09-13 01:07:03 Olórin (3) #55

nem tudom, nem emlékszem már rá, volt-e szó róla, de mondom, sztem egy ilyen témájú filmben egyáltalán nem kell a földönkívüliek minden tettére magyarázatot keresni.

2007-09-13 00:56:15 Dió (5) #54

Ez tiszta sor, volt is szó róla, hogy a villámokkal érkeztek a gépeket üzemeltető kis zöld lények, de akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy miért "küldték ide a gépeket" a civilizáció előtt, és akkor ismét érvényesek a korábbi kérdéseim. Persze mindez nem ment az élvezhetőség rovására, tehát azért fogok tudni ma este aludni a kérdés megválaszolatlansága esetén is, csak kíváncsi voltam, h én magyaráztam -e félre vmit.

előzmény: Olórin (#53)

2007-09-13 00:51:01 Olórin (3) #53

hm, hát zavaros kicsit (ilyesmiről a könyvben persze szó se volt), de az idegenek nem "érkeztek" a Földre a civilizáció előtt, csak a gépeket küldték ide, szal úgymond előkészítették a terepet. amúgymeg kár is lenne ha belemennének az idegenek motivációiba, mert értelemszerűen nem tudhatjuk őket.

2007-09-13 00:22:32 Dió (5) #52

Ja, egy alapprobléma (de lehet kérdés is, lehet h csak én értettem félre).
Azt mondták, a lények az emberi civilizáció előtt érkeztek. Vélhetőleg azzal a céllal, hogy majd egyszer leigázzák az embert, és elfoglalják a bolygót. Utólag merült fel bennem: ha a bolygó elfoglalása volt a cél, miért nem foglalták el rögtön akkor, háborúzás nélkül. Így nem kellett volna földbe-bujócskát játszani, millió évig aludni a föld alatt, és kockáztatni egy esetleges veszteség esélyét. De még ha ennyire szeretnek is háborúzni, és ilyen híresek a türelmükről, honnan tudták, h egyáltalán lesz itt leigázható civilizáció, ha annak kialakulása előtt ásták le magukat??
A másik, ami a vicces: az elektromos lökéshullámokat követően minden elektromos bizbasz azon nyomban megsemmisül, így az autók a tömött autópályán rögtön lerobbannak. Vicces, hogy a jelek szerint még marad energiájuk a vezetőknek arra, hogy kitolják az autóikat a pálya közepéről, h Cruise a verdájával végigszáguldhasson közöttük fél óra múlva:)

2007-09-13 00:15:28 Dió (5) #51

Tudtam, h előbb-utóbb újra kell néznem, mert mostmár sokkal jobban tetszett. Azt eddig is tudtam, h a szörny-elől-rohangálós jelenetek óriásiak, de mostmár még inkább futkosott a hideg a hátamon, és kevésbé zavart a lentebb említettekből 1-2 dolog. Mindenesetre a végét még mindig picit összecsapottnak érzem, és fáj a szirupossága, valamint most tűnt fel az is, h Tim Robbins karaktere, szerepe és filmbéli funkciója mekkora egy zéró. Csak azért van a filmben, h apropót adjon Tom bá'nak, h az prezentálhassa a lánya előtt, mekkora fucky egy legény tud lenni, ha oda kerül a sor.
Mindegy, a támadós jeleneteket soha a büdös életben nem fogom elfelejteni. A kompos jelenet a legnagyobb.

2007-06-17 22:28:41 Brumi (5) #50

A H.G. Wells' War of the Worlds (2005-ös tévés változata) az egyik legrosszabb film, amihez valaha szerencsém volt, úgyhogy ne sajnáld, hogy kimaradt.

előzmény: Olórin (#45)

2007-06-17 20:19:35 limupei (2) #49

Nincs mit:)

Úgy látom ott van alatta az ominózus rádiójáték is, érdemes abba is belepillantani.

előzmény: k3pl3r (#48)

2007-06-17 20:08:58 k3pl3r (?) #48

Köszönöm:)

előzmény: limupei (#47)

2007-06-17 20:01:53 limupei (2) #47

Parancsolj, ITT el is olvashatod:)

előzmény: k3pl3r (#46)

2007-06-17 19:19:57 k3pl3r (?) #46

Nem találom sehol a könyv címét, szerzőjét. Világok harca?
Megköszönném, ha meg tudnád adni szerzővel együtt!

előzmény: Olórin (#45)

2007-06-17 19:05:02 Olórin (3) #45

A könyv sztem fantasztikus, hihetetlen részletességgel megírt. A másik két 2005-ös feldolgozást nem láttam, mit mondjak, marhára nem is érdekel, az '53-as meg nekem nagyon nem tetszett, borzasztóan poros, nagyon nem állja ki az idő próbáját, és persze itt most messze nem csak a trükkökre gondolok...

előzmény: Oscee (#44)

2007-06-17 18:18:06 Oscee (4) #44


Kedvenc flame-es smiley-m :D

btw könyvet olvastátok és/vagy a másik (ugyanaz az év, az pontosan a könyvet dolgozza fel) feldolgozást láttátok?

Ha rangsorolni kéne nálam így néz ki:
1. könyv
2. Spielberg-féle feldolgozás
3. másik feldolgozás

Volt 2005-ben egy harmadik verzió is, azt még nem láttam, és nagy sajnálatomra az '53-asat se :S

2007-06-17 01:50:45 k3pl3r (?) #43

Nem hiszem, hogy valaki egyetértene a húsz- harmincmilliós gázsikkal, de ettől még nem fogok rájuk haragudni, főleg nem nyílik ki bicska a zsebemben (nincs is bicskám :) ).
A jó filmeket én is szeretem! Nocsak, egy közös vonás. :)

előzmény: Semprini (#36)

2007-06-17 01:41:18 k3pl3r (?) #42

Nemakarok kötekedni, de ezt nemteljesen értem...
Ennyire tetszett valakinek? vagy Ennyi, tetszett valakinek! vagy valami más? :)

előzmény: -senki- (#34)

2007-06-17 01:00:34 limupei (2) #41

Nem kéne...:-)

előzmény: deviant (#39)

2007-06-17 00:59:14 Semprini (3) #40

Bármikor szívesen, csak nem tudtam, hogy olyat is lehet...:-)

előzmény: deviant (#39)

2007-06-17 00:57:49 deviant (5) #39

ezzel az erővel nyithattál volna egy ma beszólok tom cruise-nak c. topikot. :)

2007-06-17 00:54:41 Semprini (3) #38

Ha már így teszed fel a kérdést, szerinted nyilván semmi, viszont azt nem neked írtam, úgyhogy nem is kell a vizet felkapnod miatta... :-)

előzmény: deviant (#37)

2007-06-17 00:45:53 deviant (5) #37

Úgy legyen hatosom a lottón, amilyen biztos voltam abban, hogy valmelyik Cruise-rajongó 5 percen belül nekem fog esni...hihi...
Hé, ide lőjetek!!! XDXDXD


felőlem vitázhatunk róla, de legalább mellőzzük ezt a bicskanyitogató stílust. elmondtad a véleményed, más is elmondta a véleményét, nem kell rögtön kiröhögni! ennek mi értelme volt?

előzmény: Semprini (#36)

2007-06-17 00:37:42 Semprini (3) #36

Nem azt akartad írni inkább, hogy "NE menjünk bele"?
Egyébként nem csak és nem elsősorban Tom Cruise-zal van bajom, ha már itt tartunk, hanem ezzel az egész sztárkultusszal. A húsz- meg harmincmilliós gázsik és két-háromszáz milliós film-költségvetések hallatán pedig egyenesen kinyílik a bicska a zsebemben... ennek ellenére szeretem a jó filmeket, de soha nem a főszereplője miatt nézek meg egy filmet...
(Egyébként három hozzászólásból megállapítani valakiról, hogy nem lehet vele értelmesen beszélni - legalábbis sommás ítélet...)

előzmény: deviant (#35)

2007-06-17 00:23:55 deviant (5) #35

szerintem pontosan te szarsz más véleményére. de menjünk bele, mert úgy látszik veled nem lehet értelmesen beszéni.

előzmény: Semprini (#33)

2007-06-16 23:38:53 -senki- (3) #34

Ennyi tetszett valakinek? Érdekes.

2007-06-16 22:18:24 Semprini (3) #33

Eddig azt hittem, hogy ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a saját véleményét, természetesen negatív következmények és inzultusok nélkül, de ha nem így van, akkor bocsesz, úgy látszik tévedtem! haha:-P

2007-06-16 22:06:04 deviant (5) #32

ha az volt a célod, hogy provokáld a jónépet, akkor rossz lóra tettél, mert engem - s talán másokat is - aztán hidegen hagy, hogy mitől jössz extázisba - ráadásul féltérdre rogyva. öröm volt veled csevegni, haha.

előzmény: Semprini (#29)

2007-06-16 22:00:56 wayage (4) #31

Tom Cruise-nak van egy különleges képessége: majdenem mindig jól választ rendezőt, jó filmekben játszik. Nem tartom nagy színésznek, de a filmjei tényleg nagyon jók. A Világok harcában még elég jó alakítást is nyújt.

2007-06-16 20:13:20 k3pl3r (?) #30

"Őszintén szólva, nem néztem volna ki belőle :) "
Tom Cruise rajongó mi?? Értelmezd újra a mondatomat kérlek ;)
"Csak akkor másvalaki játszana bennük..." Forest Gump is elkészült volna Tom nélkül... stb.
Maradjunk annyiban, hogy nem értek veled egyet. :)

előzmény: Semprini (#29)

2007-06-16 19:37:59 Semprini (3) #29

Ez is talált! (Már féltérdre rogytam...:-P) Nos, attól tartok, ez a film, (Akárcsak a több filmje) akkor is valahogy csak elkészült volna, ha Thomas Mapother IV. annak idején valami becsületes polgári foglalkozást választ magának... Csak akkor másvalaki játszana bennük...

előzmény: deviant (#28)

2007-06-16 19:27:35 deviant (5) #28

azért azt belátod, hogy ehhez a filmhez egy szupersztár kellett és nem mondjuk kenneth branagh. :) tom cruise akkora ciki, hogy gyakorlatilag nincs olyan filmje, ami megbukott volna. ez arra enged következtetni, hogy gyűlöli mindenki stb. s én nem vagyok egy cruise rajongó (mondjuk nem is gyűlölöm), de azért azt soha nem fogom elfelejteni ahogy az egyébként általában jó brad pittet jól lemosta az egy interjú a vámpírralban.

2007-06-16 19:08:04 Semprini (3) #27

Úgy legyen hatosom a lottón, amilyen biztos voltam abban, hogy valmelyik Cruise-rajongó 5 percen belül nekem fog esni...hihi...
Hé, ide lőjetek!!! XDXDXD

előzmény: k3pl3r (#26)

2007-06-16 19:02:15 k3pl3r (?) #26

Szerintem Tom Cruise-ra egy rossz szavad sem lehetne, mert amit ebben a filmben mutatott, az zseniális! Remekül játszotta Ray szerepét. Őszintén szólva, nem néztem volna ki belőle :) . Spielberg meg még most is remek filmeket csinál!
Szerintem az egyik legjobb "földön kívüli"-s film. :)

90%

előzmény: Semprini (#25)

2007-06-16 18:49:44 Semprini (3) #25

Tom Cruise ELLENÉRE néztem meg a filmet, de nem csalódtam, mert kb. azt kaptam, amit az előzetes alapján vártam: sötét hangulatú katasztrófa-sci-fit, hollywoodi happy enddel! A tripodok és az alienek egyaránt hatásosan, jól meg vannak csinálva (bár az utóbbiakat mutathatnák többet is), a sztori pedig olyan, amilyen, de mégegyszer mondom: ez nem egy Shakespeare-dráma, hanem egy Spielberg-sci-fi!
Sokan nyilván azért csalódtak a filmben, mert csodát vártak Spielbergtől. Pedig akármilyen jó filmeket (IS) csinált korábban, azért mégiscsak egy hollywoodi rendező, aki nem (mindig) tud kibújni a bőréből.

Viszont továbbra sem értem a Tom Cruise-t övező sztárkultuszt! Állítólag Amerikában már megválasztották a legnépszerűtlenebb hírességnek(!), ami azért eléggé ciki! Ha én rendező/producer lennék, biztos, hogy egy centet sem fizetnék azért, hogy a filmemben játsszon, viszont egy komolyabb összeget áldoznék rá, hogy egyáltalán ne játsszon semmiben!:-P

2006-09-11 23:32:27 Olórin (3) #24

Sokan bizony:) Sőt, az állítólagosan megtámadott New Jersey kormányzóját felhívta pennsylvaniai kollégája, hogy katonai segítséget ajánljon. Na EHHEZ mennyire kell hülyének lenni?:D

előzmény: Ivan/ (#23)

2006-09-11 22:53:03 Ivan/ (2) #23

"Kivéve, aki már ismerte a könyvet, és aki nem volt teljesen hülye:)"

Akor bíz sokan voltak hülyék, mert állítolag szabályos pánikhangulat lett urá, hogy jönnek az Idegenek:)

2006-09-11 22:39:41 Olórin (3) #22

Kivéve, aki már ismerte a könyvet, és aki nem volt teljesen hülye:) Amúgymeg useless hozzászólásában Orson Welles hangjátékát felcserélhetjük H. G. Wells regényére, és akkor minden klappol...

előzmény: Ivan/ (#21)

2006-09-11 22:22:49 Ivan/ (2) #21

Rossz az összehasonlítási alapod szerintem. Spielberg filmjéről mindenki tudta, hogy az, ellenben O. Welles rádiójátékáról mindenki azt hitte, hogy az a valóság.

előzmény: useless (#20)

2006-09-11 21:51:51 useless (5) #20

Ugye nem mondod, hogy Orson Welles hangjátékában - amiről tudjuk, mekkora siker volt akkoriban - is az a hiba, hogy nem tudunk meg semmi konkrétat az idegenekről?

előzmény: Dió (#7)

2006-08-30 22:29:46 Olórin (3) #19

ááá, szoktunk ám mi egyetérteni is, csak hát azokról értelemszerűen nincsenek viták:)

előzmény: Ivan/ (#17)

2006-08-30 22:28:46 Dió (5) #18

Az olórin kontra dió véleménykülönbség még mindig kisebb, mint amekkora daemiaen és közöttem van :)

előzmény: Ivan/ (#17)

2006-08-30 22:17:39 Ivan/ (2) #17

Komolyan lassan nem lesz olyan film, amit ne látnátok mindketten tejesen máshogy:)

2006-08-30 22:14:04 Olórin (3) #16

"Neked mindig "máshogy" jön le"
Mert mindig hülyén fogalmazol... kisfiam:)

2006-08-30 21:24:15 Dió (5) #15

Neked mindig "máshogy" jön le, "fiam" :)

előzmény: Olórin (#14)

2006-08-30 16:26:37 Olórin (3) #14

Nekem úgy jött le, hogy azért hasonlítgatod hozzá. Elvégre három horrorral állítottad párhuzamba.

"Én pedig "fiamozás" nélkül tettem :)"
Még szép, hogy is jönnél Te ahhoz, hogy engem fiamozz?;)

előzmény: Dió (#13)

2006-08-30 12:13:10 Dió (5) #13

Azt én sem mondtam, hogy a WOTW horror, ki mondta, hogy csak műfajbéliekkel lehet összehasonlítani, főleg ha még összehasonlítási alapom is van?
Én pedig "fiamozás" nélkül tettem :)

2006-08-30 11:56:25 Olórin (3) #12

Ki mondta, hogy nem jó horrornak? Azt mondtam, hogy a WotW nem jó horrornak. Ráadásul fiam, én vazegezés nélkül tettem:)

2006-08-30 11:49:38 Dió (5) #11

A thing, vagy az alien ezek szerint egyáltalán nem jó horrornak, ugye? Biztos nem? :) Olyan filmekkel hasonlítottam össze, ahol "szörnyek" jöttek egy idegen világból, így ez a hasonlítás megállja a helyét.
Inkább válaszolj az üzimre, ahelyett hogy felesleges vitákat táplálnál vaze :)

előzmény: Olórin (#10)

2006-08-30 11:47:22 Olórin (3) #10

De lehet, hogy ha a sci-fi műfajban keresgélsz, akkor még előbb:)

2006-08-30 11:40:18 Dió (5) #9

Ha gondolod, megpróbálhatom a kedvedért vígjátékokhoz is hasonlítani, de valószínű, hogy horrorfilmekben előbb találok olyan motívumokat, hogy egy idegen bolygó jövevényei összetűzésbe kerülnek az emberiséggel :)

2006-08-30 11:37:49 Olórin (3) #8

És miért is kell ezt horrorfilmekhez hasonlítani? Egyébként szerintem sem baj, sőt, direkt jó, hogy nem tudunk meg sokat az idegenekről.

2006-08-30 11:35:56 Dió (5) #7

Most momentán a két legnagyobb horrorklasszis jutott az eszembe (Alien, The thing), ahol elég sokat megtudunk róluk, és így könnyebben bele tudtam élni magam, könnyebben átadtam magam az élménynek, de valóban, néha akkor is működnie kell, ha semmit sem tudunk róluk (pl. Barlang).

A WOTW legnagyobb hibája természetesen nem ez, hanem az a kismillió idegesítő hiba amit lejjebb írtam (visszagondolva leginkább Cruise-ék idegesítenek, az egész nyálszirupos, halomsablonos, családi mini-drámájukkal). A filmnek van pár kiemelkedően jó pillanata is, csak kár, hogy az egésznek hiányzik "a törzse".

2006-08-30 01:07:08 useless (5) #6

Talán azért nem tudunk meg semmit az idegenekről, mert nem is kell róluk tudni semmit. Itt vannak, és elpusztítanak minket. Mit kéne tudni róluk?

2005-07-07 12:20:41 Dió (5) #5

Cruise-ékon kívül szinte semmit sem mutatnak, az idegenekről az ég adta világon semmit sem tudunk meg, a két világ párharcából egyszerűen semmit sem látunk, a miniatürizált családi dráma pedig nem mozgat meg nálam köveket, mert ilyet már milliószor lehetett látni. Nem rossz film, csak sokkal jobb is lehetett volna ha néha kitolják Cruise pofájából a kamerát.
Viszont a földönkívüliek megjelenítése és egy két jelenet nagyott ütött, az 'Alien' óta nem láttam ilyen tökéletesen megtervezett idegeneket (a gépre gondolok).

2005-07-05 18:27:38 Daemiaen (5) #4

Ááá, nem tudjátok azzal a fajta szemmel nézni, amelyikkel kellene... ;)

2005-07-05 16:40:28 Laura (2) #3

Egy-két helyen is csak alig. Fizikai fájdalom volt végigülni.

  • 1
  • 2