A létezés eufóriája (2019) ☆ 👁

The Euphoria of Being

(Szabó Réka)

magyar dokumentumfilm

?,?
 
8 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-10-20 13:00:07 somogyireka (5) #3

Hátborzongatóan gyönyörű film, melyből egyértelművé válik, az élet önmagában még nem lét. Élni nem élethossziglan tartó eufória, azzá - a film után az ember ebben már biztos - akkor válik, ha egy pillanatra az élet megszűnik életté lenni. Filmszakadás, snitt. A 18. év hetedik hónapját nem egyenes vonalban folytatja a 18. év nyolcadik hónap..Vajon "mi történik" e senki földjén?

Létté válni csak a lét felől lehet, csak a lét tudja az életet önmagához emelni, ehhez kevés az emberi akarat, és némelyeket kiválaszt magának..Senki soha nem fogja megtudni, a közel harminc főnyi(nem emlékszem pontosan, mekkora létszáma volt a családnak) családból, miért ment mondjuk 27 jobbra, hogy először a leggyengébb haljon meg a gázkamrában, majd a legerősebb a hullák kupacának tetejére állva közel húsz percig könyörögjön a levegőért.. és miért egyedül Éva mehetett balra, mely útról, ma már tudjuk, ugyan a legmélyebb kínokon át, melyhez egy soha be nem gyógyuló sebű élet is tartozik, a létbe vezet.
Igen, páran élnek köztünk olyan lények, melyek élete már létezés, ők már tudják ez az út irdatlan fizetséget kér. Csendben is vannak azóta...

2019-09-13 23:52:48 dittike (5) #2

Soha senki ennyire nyíltan nem vállalta szerintem fel zsidó voltát.

2019-08-18 08:24:55 oscarmániás (?) #1