Spider-Man: Far From Home (2019) ☆

Pókember: Idegenben

(Jon Watts)

amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, vígjáték

3,8
★★★★☆
82 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-07-18 23:25:06 Gruden Gergo (3) #8

A gonosz borzalmas volt, Peter balfaszsága MJ-vel szintén inkább idegesítő volt, mint cuki, de legalább az akciók jók voltak.
Bevallom, a stáblista utáni jelenet/jelenetek mentették meg a kettestől. Na, az érdekes "fordulat" volt :)

2019-07-18 11:55:01 tomside (3) #7

Fantasztikus a film osztálykirándulós része, nagyon cuki love-szálakkal, helyenként óriási poénokkal, szerethető Peterrel.

Viszont - maradjunk a naiv kategóriánál - a gonosz, és az eszközei nálam nagyon mellémennek. Erőltetett volt, ezért feszélyezett, és furamód egyszerre untatott, hiába a látvány. Kellemetlen volt. A pókverzumos sokkal jobb. :)

2019-07-13 14:05:22 captain_b (4) #6

Tökéletes Pókember film, én legalábbis pontosan ezt vártam (ebben reménykedtem), mind hangulatilag, mind a poénok, a sztori, színészek (Tom Holland imádnivaló, és Jake is hagyja érvényesülni), minden patent volt. Nem nagyon tudnék belekötni, aki szereti a szénné hájpolt marvel-filmeket (mint pl. én), az ezt is szeretni fogja. :) Hiányzik belőle az Endgame epikussága, az a "waaaaaaaaaaaaaaaa"-élmény, de nagyon jó érzékkel hozták ki utána ezt a sokkal-sokkal könnyedebb és vidámabb darabot, jó kis coming-of-age narratívával.

2019-07-10 21:13:49 Szabó Dániel (4) #5

azon kívül hogy olyan dolgokat csináltak a droidok hogy rohadt nagy hullámokat vertek, meg kb lávát hoztak fel a földből és hasonló lehetetlen dolgok jókis Marvel

2019-07-07 19:46:01 Bogár Bence (5) #4

Az a helyzet, hogy ez a film kurv@ jó, így nem sajnálom tőle az ötöst. Nem számítottam rá, hogy eléri a Hazatérés szintjét, így annál jobban meglepett, hogy így lett. Szép a látvány is, főleg az izgalmas helyszínek is közrejátszottak benne, de ez nem megy a cselekmény rovására. Végig érdekes, lendületes, tovább bővíti az MCU-t. Hihetetlen, hogy a 23.már a sorban, mégsem érezni kifulladás jeleit. A poénok pedig ütnek, működnek, vicces végig, megtaláltak az arányokat. Kis laza szuperhősmozi coming of age és road movie beütéssel, szépen megrendezve. Élvezet minden egyes perce. Tom Holland meg zseniális Póki továbbra is. Nézzétek, mindegy hogy nyaralás előtt, után vagy közben, mert kiváló, csupa szív, nagyon szuper kikapcsolódás.

2019-07-04 01:48:02 BalaKovesi (4) #3

Szeretem Pókember karakterét, lényegében rajta (és főként a Raimi-trilógia első két részén) nőttem fel. Kiskoromban még nem tudtam megfogalmazni, hogy mi vonz ennyire ebben a figurában, ma azt hiszem azt tudnám mondani, hogy az azonosulhatóság. Tragikus és botladozó karakter, aki teljesen hétköznapi a jelmezes alteregóját leszámítva, mindemellett pedig kedvelhető és laza. Utóbbi kettő megvolt az MCU-s Pókemberben, viszont nekem hiányzott a tragikum, nagyon zavart a kvázi Vasemberpáncél ruha, hiányzott Ben bácsi. Persze Tony és Peter kapcsolata nagyon jó, az MCU egyik legjobbja, megvolt benne ez a fajta apakeresés, viszont nekem akkoris hiányérzetem volt. A Hazatérést pedig túl kapkodósnak éreztem, nem időztünk elég időt a gimnáziumban, nem kaptunk eleget Keselyűből, nem fogott el az az érzés amikor látom Pókembert a felhőkarcolók között ugrálni. Az Idegenbennel viszont sokkal kevesebb bajom volt.

Aranyos kis film. Nem akar túl nagynak tűnni, és jól teszi. Örültem, hogy itt már nincs túlerőltetve ez a mesterséges intelligencia dolog, így egy lépéssel közelebb tudott hozzám kerülni a karakter. A szerelmi szál az eddigi legjobb a filmekből, ahhoz képest hogy Zendaya és Tom Holland között 5 centi különbség van előbbi javára, működik a kémia (bár még mindig nem értem mi szükség volt MJ teljes nevének megváltoztatására, de ez legyen a legnagyobb problémám). A szíve és humora is a helyén van, itt tényleg indokoltnak éreztem valamennyi gag meglétét a filmben, nincs túltólva, sokat nevettünk. Peter kevésbé hagyatkozik másokra, kezd megállni a saját lábán, ellentétben a filmmel, aminek bár van egyéni hangja, mégis sajnos elég sokszor érződik egy pókember folytatás helyett egy MCU 23-nak. A karakterek igazán szerethetőek, megkedveltem őket. Mysterio is egy igazán érdekes antagonista, méltó ellenfél, akit egyébként Keselyűékhez hasonlóan ugyanúgy Tony termelt ki. Az igazán nagy gond vele az, hogy nagyon kiszámítható volt, hogy igazából melyik oldalon áll. Nagyon könnyen ki lehetett következtetni, hogy negatív karakter lesz. Az illúziói viszont egyszerűen zseniálisak, kreatívak, öröm volt őket nézni. Giacchinot közel sem tartom a kedvencemnek, de a Far from Home zenéje az erősebb soundtrackjei közé tartozik, Mysterio témája* például kifejezetten a fülembe mászott, mint ahogy Pókemberé a Hazatérésben. Viszont sajnos ezt a filmet is kicsit kapkodósnak, gyorsnak éreztem. A végén nagyon vigyorogtam a felhőkarcolók között ugráló Pókembert látva, de a stáblistás jelenet lelombozott. Mármint J.K. Simmons visszatérésének iszonyúan örültem, (túl hangosan is reagáltam le), sok rajongó álma vált valóra, viszont túl hamar lett felfedve Peter személyazonossága. Sok érdekes dolgot ki lehet belőle hozni, de túl gyors, nem hagyott időt rendesen kibontani kibontásra érdemes dolgokat. Valamint amilyen kreatívak voltak Mysterio trükkjei, annyira untatott a végső drónos csata. De összességében mindenképpen pozitív élmény a Far from Home, élveztem, végig az járt a fejemben, hogy egy John Hughes filmet nézek egy kis Tartuffe beütéssel. A végén szerencsére elkapott az az "igazi" Pókemberes hangulat, várom a továbbiakat, van ebben még bőven kraft. A jobb MCU-s filmek közé sorolnám.

7/10

A végén a Skrullos dolog vajon csak poén, vagy kezdeni is fognak vele valamit? Esetleg egy Titkos invázió sztori várható? Vajon Talos mióta játszhatta Furyt?

*ezért bocsi... :D

2019-07-03 19:46:36 Mikkey (?) #2

énis tök outsiderként állok a témához, néha megnézek 1-1 marvel / dc darabot mint akinek a fogát húzzák, de a Pók-Man más, ő a legszerethetőbb karakterem, valahogy vágyom az újabb kalandjait :)

előzmény: mimóza (#1)

2019-07-03 19:06:15 mimóza (4) #1

Vártam az alkalmat, hogy valamelyik szuperhősös képregényfilmnél némileg majd csak begyógyíthatom a sebet, amit a Shazam! c. alkotás kapcsán ejtettem pár kolléga lelkén az egyesemmel. MOST! :)
Végre mindannak az ellenkezőjét elmondhatom, amit ott megfogalmaztam: itt működik minden. Egyaránt működött a dráma és a humor, eltalálták az arányokat; pazar helyszíneket választottak a különböző, igen látványos akciókhoz; csavarosra sikerült a történet; sehol sem ült le a cselekmény; néhol levegőt is elfelejtettem venni; hősünknek végül sikerült felnőnie a feladathoz, egyszóval nekem kerek volt a mű. :)

*(Szokásos?) figyelmeztetés: két stáblista utáni jelenet van. Az utolsó csavar kb. 2 óra 20 perc 20 másodpercnél vár még rád.

**+1 fun fact: és jól láttam. :o) Szuperhősünk lába alá igazán tehettek volna egy sámlit a Zendayával közös jeleneteknél. Ahhoz még CGI sem kellett volna. Valóban alacsonyabb 5 centivel a hölgynél.