Keepers (2018) ☆ 👁

Az eltűntek
The Vanishing

(Kristoffer Nyholm)

angol dráma, thriller

3,1
★★★☆☆
88 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-26 08:02:23 dittike (5) #7

Nagyon kegyetlen sorsot bemutató film, három olyan emberről, akiknek az elméje megbomlott a tragédiák közepette.

2020-01-16 02:56:54 The Cortez (3) #6

Sok mindenben hasonlít a The Lighthouse-ra, ám ez jóval gyengébb eresztés: mind fényképezésben, mind hangulatban, mind stílusosságban elmarad annak nagyságától. A játékidő első fél órája rohadtul unalmas, de aztán rendesen beindul a cselekmény. A sztori első és legfontosabb fordulópontjától kezdve, a kezdeti röhejes képsorokat (pl: közös énekelgetés) izgalmas, valamint feszült jelenetek váltják fel. Színészi alakítások terén igencsak erős a film, főként Gerard Butler játéka emelhető ki a legjobban.

2019-06-09 15:21:06 pietro (4) #5

Először a film után közvetlenül a hatása alatt elég erősnek éreztem. Később azért kételkedtem, hogy ez így mennyire életszerű történet összességében illetve bizonyos cselekmények mennyire azok? De ha ezek a cselekmények mégiscsak bekövetkeznek és elfogadjuk ezek életszerűségét (igazából itt van a film gyenge pontja számomra, ezt vagy elfogadjuk és akkor ez egy nagyon jó film, vagy nem és akkor „csak” egy átlagosan jó film), akkor abból következőleg tényleg érthetővé válnak a morális következtetések megvalósulásai. És az a törekvés, hogy ne kenje el a cselekedetek okozta bonyodalmat a film, az, hogy nem akarja megúszni, hanem ezek kiélezésén van a hangsúly, ez több mint szimpatikus. Ez szerintem ritka és mivel ezek a kérdésfelvetések valamint a belemenő és felvállalt válaszok is megvannak, még sincs konkrét állásfoglalás a film részéről, csak a karakterek állásfoglalásinak precíz bemutatása, így nézve ez egy egész mély film. (Összehasonlításképp pl. a Dunkirknél volt egy olyan rész amikor egy hajó belsejében felmerült egy jó pár emberben, hogy az egyik szereplőt esetleg meg kéne lincselni, de ez a szál nem lett következetesen kibontva, hanem egy külső eseménnyel (szó szerint) el lett mosva és kenve... Ott azt éreztem, hogy akkor minek lett bedobva, ha nem viszik végig? Hatásvadásznak tűnt és súlytalanná vált a kérdésfelvetés. Na itt ilyen nincs: minden tettnek következménye van, nem csak dobálózik velük.)

2019-03-28 21:23:57 NinaLys (4) #4

Igaz történeten alapuló, rejtélyeket boncolgató, igazi komor, lassú, mardosó lélektani dráma/thriller. Mint azok a zord, skót vizek, ahol játszódik. Én szeretem a lassan kibontakozó, mély filmeket, ahol a szereplők közötti interakció adja a fő cselekményszálat. Az egész film finoman feszült, a környezet, a szituációk, az elszigeteltség... A karakterek és az őket játszó színészek is remekek. Nekem nagyon tetszett, utánaolvastam a sztori eredetének, az sem kevésbé izgalmas!

2019-03-07 00:23:27 necksprain (2) #3

három bús faszi dünnyög magában, majd konfliktus, majd vége. jajj de rossz.

2019-02-06 15:04:00 necksprain (2) #2

ebben a pillanatban szedtem le. van már hozzá magyar felirat is.

előzmény: macready (#1)

2019-02-06 14:25:43 macready (?) #1

„Három világítótorony-őr érkezik a skót partoktól 20 mérföldre lévő lakatlan szigetre, hogy megkezdje hathetes szolgálatát. A férfiak a megszokott módon végzik a napi rutinjukat, ám egy reggel egy partra sodródott csónakban egy eszméletlen emberre és egy zárt bőröndre bukkannak...”
Bemutató: 2019. március 28.