Greyhound (2020) ☆ 👁

A Greyhound csatahajó

(Aaron Schneider)

amerikai dráma, háborús film

3,2
★★★☆☆
43 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-27 23:14:27 BonnyJohnny (3) #7

Nagy előnye a filmnek, hogy, rövid, és azon belül is folyamatosan adagolja a történéseket, sokszor (az értékelést látva) meglepően magasra tolva az izgalom faktort.
Ez átsegít a filmen, amit egyébként is inkább tartok semmilyennek vagy betonközepesnek, mintsem rossznak. Tipikusan oké/elmegy kategória, de azon belül is a megtekintésre érdemes fajta, már csak a második világháború ritkán bemutatott oldala, és úgy általában is a tengerészeti érdekességek miatt.

2020-07-21 19:54:19 Kempesbaba (3) #6

Az utolsó mondatoddal maximálisan egyet értek. Akit ez a téma érdekel,inkabb A tegeralattjárót-az 1981-est és nem a most is futó sorozatot-nézze meg,vagy olvasson utána a témának és úgy szerezze be az ismereteit,semmint ebből a filmből...

előzmény: farkasfi (#5)

2020-07-21 18:02:53 farkasfi (5) #5

Nem értem a fanyalgást. Ennél szikárabb, majdnem csak a harccal foglalkozó filmet talán még nem is láttam. A film párbeszédeinek kb. kilencven százalékát a parancsok kiadása, azok megerősítése, a kapitánynak adott jelentések teszik ki. Itt aztán végképp nincs felépítve egy tipikus amerikai hős, nincs moralizálás, hogy "miért is harcolunk", mindenki csak teszi a dolgát. Ennélfogva nem gondolom, hogy a filmnek kifejezetten célja lett volna az amerikaiak hazafias érzelmeinek megszólítása, sőt kifejezetten visszafogott ebben a tekintetben. Az amerikai zászló is csak egyetlen egyszer kerül elő a filmben, a három tengerész temetésekor. Az a jelenet viszont kifejezetten furcsa lett volna anélkül.
A bevezetésen, és néhány, az eseményeket madártávlatból mutató jeleneten kívül az egész film a Greyhound fedélzetén játszódik, egyetlen egyszer sem "ugrunk" még a konvoj más hajóinak fedélzetére sem. Ez a megoldás kifejezetten átélhetővé teszi a történéseket, olyan mintha mi is a fedélzeten lennénk csata közben. Szerintem épp ezért nem is baj, hogy "egyoldalú" a film, sőt! Akit meg a másik oldal érdekel, nézze meg a Das Boot című filmet, mivel az ugyanennek a pár napnak a történetét meséli el német szemszögből.

2020-07-12 20:24:13 Kempesbaba (3) #4

Patrióta mozi az usa átlagember hazafias érzelmeire hangszerelve.Minden más nációnak ajánlott fenntartásokkal kezelni. Simán bele köthetnék mind a forgatókönyvbe,mind a kivitelezésbe,de az egész nem ér annyit. Csak is Tom Hanks játéka miatt adok rá egy gyenge hármast,aki álmából felkeltve,vagy épp félrészegen is tudná hozni ezt a színvonalat.

2020-07-12 18:16:01 Benny Bug (3) #3

Tisztességgel elkészített, ám valóban elég egyoldalú film. A látvány nagyon jó, kár hogy végül nem vásznon mutatkozott be, sokat dobott volna rajta. Hanks alakítása korrekt, maga a film is az, viszont klasszisokkal jobb lenne, ha többet foglalkozik a karaktereivel, az alig másfél órás játékidő viszont erre nem biztosít lehetőséget. Egyszer azért érdemes, de ha már Hanks és háborús mozi, akkor kérdés nélkül a Ryan közlegény megmentése a favorit.

2020-07-12 00:34:59 TheDriver (3) #2

Inkább bosszantóan egyoldalú...

előzmény: Bbazsa (#1)

2020-07-11 16:18:39 Bbazsa (5) #1

Nekem nagyon tetszett, izgalmas film. Érdekes hogy nem mutatja a másik oldalt.