My Baby Left Me (1995) ☆ 👁

(Milorad Krstic)

magyar animáció, rövidfilm

3,1
★★★☆☆
16 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-12 08:56:49 oscarmániás (4) #2

Miután a rajzfilm begyűjtött egy Ezüst Medvét, megjelent az alkotóval egy interjú a '95 májusi Cinema Video Plus magazinban, ahonnan idéznék néhány gondolatot:
"[..] egy test hagyományos ábrázolását unalmasnak tartom, itt azt akartam a folytonos formaváltoztatással érzékeltetni, hogy a hangulatok, az érzelmek fejlődése testünkön is látszik.
[...] a Férfi nem kész arra, hogy megismerje a Nőt, csak élvezetekre hajt. Úgy gondolja, a szerelem egyenlő az élvezettel. Fel se merül benne, hogy a lány nem élvezi ugyanúgy ezt a dolgot.
[...] egyre vadabbá, sőt durvává válik kapcsolatuk.
[...] nem a történet volt a fontos, hanem a képek, a ritmus, vagyis a kifejezés módja....Mindenről szabad filmet csinálni, csak a formát kell jól megválasztani.
[...] A női testet egészében nem is látom, hanem a részleteit veszem észre. Ha szembe jön velem egy nő és jó a lába, egyáltalán nem érzem szükségét, hogy feljebb emeljem a tekintetem.
[...] Abszolút vizuális típus lévén, beindult a fantáziám Wahorn András zenéire. Nekiláttam a forgatókönyv megírásának. Aztán a Varga Stúdióban elkészítettem a Magyar Mozgókép Alapítvány támogatásával. "

Itt pedig következzék egy üzenet a Ruben Brandt rajongóinak a múltból, 1995-ből:
" Csinálnék játékfilmet, ötvözve animációt, dokumentumfilmet, pornórészleteket. Ötletem van temérdek."

2018-12-07 20:41:55 oscarmániás (4) #1

A Ruben Brandt, valamint a groteszk, szürrealizmus és abszurd iránt fogékony filmbarátoknak ajánlott ez a szexuálisan túlfűtött freudi mese.
My Baby Left Me