Avengers: Endgame (2019) ☆ 👁

Bosszúállók: Végjáték

(Anthony Russo - Joe Russo)

amerikai-angol-kanadai akciófilm, dráma, fantasy, kalandfilm, sci-fi

3,6
★★★☆☆
534 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2019-04-27 13:12:34 myke7 (2) #41

Kicsit keserű szájízzel álltam fel a moziból. Az Infinity War egyszerűen jobb volt, ez a rész képtelen volt felérni a szintjéhez. Pár karakter különösen idegesítő volt végig a filmben. Az a "feminista" gyülekezés a PC jegyében, inkább nem is írok semmit, viszont a Fortnite megemlítése zseniális. :)

2019-04-27 10:18:37 MicaHiro (4) #40

Ha ez felvidít,
Falcon is volt Amerika-kapitány a képregényekben is: https://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_(comics)#Becoming_Captain_America

előzmény: BonnyJohnny (#38)

2019-04-27 09:53:02 Gruden Gergo (4) #39

Mekkora egy idióta hozzáállás/meglátás....

előzmény: clarence bodicker (#36)

2019-04-27 09:45:10 BonnyJohnny (4) #38

Nyilván más okból, de nekem sem tetszett a dolog: A két "jelölt" közül szerintem annak kellett volna "nyernie", akinek emberfeletti ereje van. Hiszen Captain America a pajzsa nélkül is Captain Amerika volt. És, ha jól tudom, a képregények szerint is Bucky lett Steve utóda.

előzmény: tomside (#37)

2019-04-27 07:04:13 tomside (4) #37

A lènyeget sikeresen kivetted a filmből! :D

előzmény: clarence bodicker (#36)

2019-04-27 00:40:28 clarence bodicker (?) #36

A fehér ember átadja a helyét a csillogó szemű négereknek. Nincsenek szavaim... Direkt, ócska ideológia. Undorít és mélységesen elszomorít.

2019-04-26 22:09:57 Olórin (4) #35

Én egy éven át reménykedtem benne, hogy kitalálnak az időutazásnál valami furfangosabb, meglepőbb és hát igen, kevesebb csapdahelyzetet rejtő megoldást. Sajnos hiába. A középső egy óra kb. azzal telt, hogy vártam, hátha Banner még egyszer elmagyarázza a dolgot, és ezúttal valahogy több értelme lesz...

előzmény: kwzatz (#33)

2019-04-26 22:06:42 Gruden Gergo (4) #34

Amúgy nem tudom, hogy a képek mennyire reálisak, mert Thor és Hulk kurv@ra nem úgy néznek ki a filmben....

szerk: Törölve.

2019-04-26 22:06:16 kwzatz (4) #33

Abból indultak ki, mi lenne logikus és azt gondolták, nem lehet másképp. Persze itt rengeteg lehetőség volt, hogy pontosan hogyan valósul majd meg a megoldás, de azért összességében mindenki sejtette a "fő motívumot". Kár, hogy ennyi következetlenséggel csinálták, mert ezek nélkül ez egy elképesztő jó film lehetne.

Egyébként én is voltam már hasonlóan "magabiztos", mégpedig a Harper's Island című sorozat kapcsán, ahol egyébként volt egy csomó jó kis teória/ötlet a befejezésre, és a fene sem gondolta, hogy a készítők pont a lehető leglogikátlanabb, legostobább és legrosszabb befejezést választják, ami csak lehetséges volt. :D

előzmény: MicaHiro (#31)

2019-04-26 22:04:04 Gruden Gergo (4) #32

1. 4-est kao a film, de csak azért, mert az Infinity War jobb volt és az 5-öst ért. Ez nem üti meg azt a mércét, de nagyon jó volt!
2. Lesz még folytatás?
3. Nem, valóban nincs stáblista utáni "relytett" jelenet. Lehet rohanni a mosdóba ;)

2019-04-26 21:12:39 MicaHiro (4) #31

Az, hogy nem találják el teljesen érthető, néhány teóriagyáros magabiztossága viszont enyhén szólva indokolatlan volt.

Utólag pedig nekem vicces :)

előzmény: kwzatz (#30)

2019-04-26 17:10:30 kwzatz (4) #30

Nem hibáztatom a rajongói teóriákat. Azért valljuk be, ezt a hatalmas logikai katyvaszt előre látni lehetetlenség és hát ez a legnagyobb problémám a filmmel. Élvezetes volt, szórakoztató, megható, látványos, de amikor már az első megtekintés után egymásnak tudjátok sorolni a teljesen logikátlan baromságokat (amik javarészt nyilvánaz időutazáshoz köthetőek), akkor azért az belerondít az élménybe. Sok jó pillanat, ötlet volt ebben a 3 órában, de hát nem tudom... A végén ez lehet, hogy csak egy négyes lesz, még alszom egyet rá.

Annyi azért biztos, hogy a Végtelen háborúval együtt ez a Marvel-filmek csúcsa, és van is egy olyan érzésem, hogy innentől megindul a dolog a lejtőn.

előzmény: MicaHiro (#18)

2019-04-26 14:22:12 ChrisAdam (3) #28

Nehéz dolog ez. Mert egyrészt biztosan filmtörténelmi jelentőségű alkotás, kétségkívül bravúros, monumentális, elképesztő méretekkel bír, természetesen a Végtelen háborúval karöltve. De ugyanakkor pedig mégis rendkívül mérges vagyok rá, mert rengeteg lehetőséget hagyott ki, és amilyen jól vezette fel a történetet, olyan semmilyen lezárás volt. A "gyülekező" felkiáltástól habár próbál grandiózus lenni, képtelen rá. Pedig egészen addig még az ötösön is gondolkodtam: mert folyamatosan meglepett. De onnantól kezdve, hogy visszajönnek a karakterek, akiknek onnantól kezdve az ég egy adta világon semmi súlyuk nincsen, csak vannak (Póki, Strange, stb.), kész, vége minden tétnek, totál kiszámítható és unalmas lesz.Ahogy sikerült a Végtelen háborúban összefogni ezt a rengeteg karaktert, úgy volt itt sikertelen ez a végjáték alatt.
Persze mégis vannak olyan jelenetek, amik előtt le a kalappal: Natasha halála igazán megrendítő, talán a film legjobb jelenete (bár egy ügyes remake-je Gamorra előző részbeni halálának). De a felütés is egészen briliáns. És vannak még csemegék. Vasember pillanata is nagy, de valahogy mégis hiányzott valami, ami nem ez a túltolt dráma, ugyanígy a Kapitány esetében. Tudom, hogy ez nem Trónok harca, de én több halálra számítottam. Oké, hogy megéltük mindezt egy éve, de azt hiszem, egy igazán ütős finálé mert volna még elpatkoltatni egy-két kevésbé, vagy akár fontos karaktert. Tény, hogy ez megint macerás, hisz így kevésbé tudtak volna Vasember hiányára fókuszálni, és nem is lett volna egyes halálokra elegendő idő, mégis...
A logikai bukfencek felett én szemet húnyok, nem az a film, meg amúgy se volt alkotás, ami nagyjából rendesen jött volna ki az időutazásos sztorijából. A poénok is ültek, inkább hallgattam az ökörségeket, mint pl. Kapitány komolykodó arcát.

11 év, 23 film, még szép, hogy a filmtörténelem legnagyobb vállalkozása, ami elképesztően tette magát A leghíresebbé, és kétségtelen, hogy egy ilyen esetben mekkora teher nyomja az írók vállát, de azt gondolom, egy sokkal inkább sablonoktól elrugaszkodó történet, végkifejlet habár több vitát generál, mégis marandandóbb nyomot hagy. Így is sikerült meglepnie, nem is egyszer, és jóval több olyan dolog volt benne, ami túlnőtte a Marvel határait, én kifejezetten örültem, hogy kevesebb időt és energiát szántak az akcióra, a kalanddall, a drámával, a csöndes pillanatokkal viszont nem spóroltak.

Erős hármas, gyenge négyes, de ezt nem feledjük könnyen. Újra kell majd nézni fél év múlva.

2019-04-26 12:17:47 Alíz (5) #27

Egy hajszálnyival jobban tetszett az Infinity War, de nem sokkal marad el tőle a befejező rész sem. Viszont bár szerintem Amerika kapitány kapta a legszebb és legjobban megérdemelt befejezést, mégsem voltam teljesen elragadtatva tőle. Nekem nagyon logikátlannak és erőltetettnek tűnik. Például: Mikor nem tudták 2012-ben megszerezni a Tesseractot, akkor visszamennek 1970-be és ott meglátja Peggy-t, aki szinte egy az egyben ugyanúgy néz ki, mint az első Amerika kapitány filmben, ami ugye a második világháború alatt játszódik a '40-es években, tegyük fel, hogy akkor mondjuk 30 volt, akkor '70-ben jóval 50 felett kell, hogy legyen. Vagy a végén az autókból ítélve szerintem szintén valamikor a '40-'50-es évekbe kellett, hogy visszamenjen, akkor viszont 2019-ben nem valószínű, hogy még élt volna. Márpedig én a végét úgy értelmeztem, hogy nyilván tudta, hogy mikor fog erre az időutazásra sor kerülni és szépen odaballagott, nem pedig akkor teleportált vissza. Valaki tud magyarázatot ezekre? Vagy én értettem valami félre?

2019-04-26 11:53:07 LockkerDee (5) #26

Spoilermentes-poszt. Don't be afraid :)
A szuperhősfilm zsáner sok mindenkit hidegen hagy, túl van tolva, túl sok tartalom készül, és ugye amit a tömegek szeretnek (globális mértékű tömegek) az szar - érezhető ki egyes véleményekből, reflexiókból. DE az, amit a Marvel most 10 évnyi Univerzum építéssel, és ennek szálainak grandiózus egybefonása révén megalkotott az Endgame képében az túl mutat a studió és a brandhez köthető negatív kritikákon. Úgy érzem - bár egyes filmjeik hanyagolható élményt nyújtanak - ha nem követtem volna figyelemmel az alkotásokat, ha nem néztem volna meg minden egyes - akár az Endgame szemponjtából irreleváns - filmet is, nem lehettem volna részese annak az élménynek, amely ilyen tekintetben - szóljon bármilyen filmművészeti érv is ellenne - egyedülálló ebben a szcénában. Habár nagy Star Wars rajongó vagyok, még annak univerzumában sem éreztem hasonló "katarzist" mint az Endgame után. Szép lezárás, szép munka és szerintem sem a legjobb filmek, de a "hős" archetípus és toposz mindig része lesz az életünknek, akár egy Marvel film révén, akár máshogy és a Campbell által is leírt Hős Útja, most lezárult a Bosszúállóknak.
You can rest now.

2019-04-26 11:44:48 Szabó Dániel (4) #25

Nem tudom eldönteni ez vagy az infinity war volt e a jobb, de az tuti hogy egy olyan fantasztikus varázsa volt ennek a filmnek, hogy képtelen vagyok így másnap is nem a filmre gondolni.

2019-04-26 02:30:22 mimóza (5) #24

„Mindenkinek, aki szereti....” - olvasom az egyik kritika végén.

Nos, mint azok képviselője, akik alig ismerik ezt az univerzumot - szégyen, nem szégyen, (vessetek meg!!!) még mindig csak öt fejezetet láttam a sagából, és finoman szólva egyik sem volt a szívem csücske-, jó szívvel ajánlom ezt a részletgazdag, kidolgozott, okos, élvezhető alkotást MINDENKINEK, AKÁR SZERETI, AKÁR NEM. :)

(S végre, végre, valamit kijelenthetek, amit sosem álmodtam volna: ez a szuperhősfilm önmagában IS működik!!!)

Ha reggel felkelek, valószínűleg komolyan felteszem a kérdést - épelméjűségemet is kétségbe vonva -, tényleg én véstem-e be ezt a pár sort, s a jegyet. Mégis itt hagyom, az első, hirtelen ébredt, önkéntelenül kitört lelkesedésem mementójaként. Tegnaplesz-holnapvolt balesetként (hőstettként?) magamtól. :o))))

2019-04-25 23:19:24 Leo_Stotch (4) #23

A tavaly április végi katarzis elmaradt..
Jó film. Többször kell lássam.. Vannak jó pillanatai. A nyitás mesteri, a finálé mesteri..
Számítottunk, tudtuk, hogy:
időutazás lesz.. érdekes ez, izgi, új.. de sajnos hozza magával azt, hogy a 21 korábbi filmet megkérdőjelezi.. a Kapitány filmjei mennek a levesbe, hogy akkor hogy is van? De örülök , hogy lezárták Tony-val.. meg a Kapitány is jó így.. meg, Thor megy a Galaxis 3ba...
De a Marvel kapitány szál megint erőltetett, túl erős, habiszti indokkal tolják a történtektől, de amikor megjön, félkézzel lenyomja Thanos hajóját.. túl erős..
A Végtelen háborúban 5 percenként a hideg rázott, itt a nyitány volt ilyen és a Bosszúállók Gyülekező!


Nagy jelenetek, szomorú és vicces pillanatok. Igazából ez jobb nem lehetett volna. Egy korszak lezárult.. a csúcs továbbra is a Polgárháború és a Végtelen háború.

2019-04-25 21:53:49 Benny Bug (4) #22

A Végtelen háború kicsit szerintem jobb volt, de még ez is az ötös kategóriában van. Humoros, szívhez szóló, látványos és több helyütt meglepően drámai. Van egy jelenet, ahol garantált a totális libabőr. Kicsit kevesebb humor kellett volna a tökéletességhez, de számomra simán megér így is egy 10/9-et. Bevallom, pityeregtem a végén. Kétszer is. Erre pedig nagyon kevés film vett rá eddig. A Végjáték szép film, szerencsére a karakterekkel is sokat foglalkozik. Király mozielmeny, valamint több mint 10 év méltó megkoronázása. Azért aki nem látta, készüljön rá hogy a végén időbe telik majd összeszedni azt a bizonyos állat a földről. Bravó, Marvel!

2019-04-25 19:15:48 Ágó (4) #21

Egy film, aminek valószínűleg pont ilyennek kellett lennie. Lepontoznám az ötletesség hiánya miatt (néha még unalmas is), de a 21 film és a több tucat karakter sztoriját nem lehetett máshogy összegezni. Bizonyos szempontból hibátlan film. Meglesz neki a bevételi rekord.

2019-04-25 18:28:50 tomside (4) #20

Nálam az Infinity War marad az univerzum csúcsa, de ezt is nagyon élveztem, megéri mozizni.
1-2 jelenetben, mint az enumeráció vagy Tony vízre bocsátása, konkrétan olyan érzésem volt, mintha egy tablót nézegetnék. :)
Annyi még, ha legjobb szuperhősfilmekről van szó, nálam továbbra is a Watchmen és a Chronicle az etalon, ugyanakkor, ha volt is néhány rosszabb darab, összességében azért köszi, Marvel!

2019-04-25 16:21:42 Livcsy (3) #19

Első körben úgy érzem, ez a film egy elb@szott vissza a jövőbe
Adok majd még egy esélyt. Nagyon vártam, de elég katyvasz így elsőre.

2019-04-25 09:30:00 MicaHiro (4) #18

Egy tipp a megtekintés utánra: érdemes utólag elolvasni a jobbnál jobb rajongói teóriákat, utólag baromi vicces milyen meggyőződéssel adják elő a legnagyobb hülyeségeket úgy, mint ami magától értetődően így fog történni :)

2019-04-25 09:22:46 ChYga (5) #17

Az Infinity War-ral kéz a kézben lett az Endgame a legjobb Marvel film. Azt hiszem ennél jobban nem is lehetett volna lezárni ezt a 22 filmet. Arról nem is beszélve, hogy még sosem volt olyan moziélményben részem, ahol egy emberként tapsol, üvölt és "hű-házik" a közönség.

2019-04-25 00:00:18 Umberto (4) #16

A Végtelen háború tényleg jobb, na de gyerekek, ennek a filmnek olyan elvárásoknak kellene megfelelnie, amiknek egyszerűen nem lehet. Huszonnemtudom hány film volt előtte, azokat kellett volna átfognia, mindent lefedve, minden igényt kielégítve, és csodálkozunk, hogy a projekt végül az alkotók fejére nőtt? Láttam a szándékot a készítők részéről, az óriási munkát, belefektetett energiát, odaadást, és ez tényleg dicsérendő. Több a film, mint egy hosszúra nyújtott Audi- és/vagy Axe-reklám. Természetes dolog, hogy az alkotók ennyi film után egy olyan grandiózus eposzt akartak tető alá hozni, ami majd mindenkit kielégít, és természetes dolog, hogy ez eleve nem sikerülhetett...

2019-04-24 23:31:06 Zsoca87 (3) #15

Szerintem az időutazás csak eszköz, nem volt a legjobb megoldás, de leszartam volna, ha az epikus jelenetekből több van, ha a dráma igazán súlyos és a film első fele nem szanaszétnyújtott komédia. :(

előzmény: unfamous (#14)

2019-04-24 23:21:36 unfamous (3) #14

a Looper-ben mondja Jeff Daniels: "This time travel crap, just fries your brain like a egg". Russo-ékét is megfőzte, de még ennél is jobban fájt, hogy szokszor vontatott, és feleslegesen túl drámai. Persze vannak egész jó póénok és részek, a dagadt és depis Thor, vagy ahogy Thanos lecsap újból,de az állandó időutazásos kavarás sajnos tönkreteszi az élményt

2019-04-24 23:03:31 Zsoca87 (3) #13

Csalódott vagyok... Szerintem túl hosszú, túl sok a poén, igazán HÚHA is kevés van (és pár HÚHA-jelenetnek szánt jelenet nem tudott meghatni). Az Infinity War sokkal, de sokkal jobb.
Pénteken még egyszer megnézem, lehet túl sokat vártam.

Meh.

2019-04-24 21:17:13 BalaKovesi (5) #12

A Te tipped és HejjaX tippje sem rossz, sőt(!), de nem találtak. A végső ütközet során Han Solo életét veszti, aztán Big Chungus győzi le Thanost. Ezek az események egyébként a film első 10 percében lezajlanak, majd jön a logo, a maradék játékidőben pedig a Darude Sandstorm non-stop verziójára pogóznak a megmaradt hősök.

saatonda: Úgy tűnik ez emberfüggő, mivel nővérem például csak úgy tud élvezni egy filmet, ha tudja mi történik benne, ha meg nem tudja, folyamatosan kérdezget, hogy mi fog történni. :D Én nem ilyen ember vagyok, nagyon szeretem ha egy film meg tud lepni. Általában egy sztori előnyére szokták írni, ha kiszámíthatatlan, és szerintem nincs azzal semmi gond, ha egy film egy csavarra épül fel, arra van kihegyezve. Igaz, attól még, hogy van benne egy jó fordulat, nem feltétlen lesz jó is amit nézek.

Kempesbaba: Teljesen egyetértek! És igen, manapság az ilyen populáris filmeknél sajnos szinte lehetetlen elkerülni a spoilereket anélkül, hogy nem használod az internetet.

előzmény: ChrisAdam (#8)

2019-04-24 20:20:54 Kempesbaba (2) #11

Idióta,gusztustalan,ótvar szokás alakult ki az utóbbi években,hogy a nagy érdeklődésre számot tartó filmeknél a bemutató elött bő egy nappal már a vezető hírportáloknál is már a címükben is spoileres kritikák vannak fent. Az azért nem lehet megoldás 2019-ben hogy az ember el kell hogy vágja magát minden hírforrástól,hogy ne fusson bele ezekbe a szarokba.

2019-04-24 18:53:36 saatonda (?) #10

(tedd azt amit én. minden filmnek elolvasom a végét mielőtt megnézem. ha nagy hülyeség, meg sem nézem, ha jó a film, akkor is remekül szórakozom. ha csak addig jó a film amíg nem tudod a végét, akkor az nem jó film:) )

előzmény: BalaKovesi (#7)

2019-04-24 18:47:59 HejjaX (2) #9

Én azt olvastam, hogy Godzilla győzi le. Gondolom a távol-keleti piac miatt került bele.

előzmény: ChrisAdam (#8)

2019-04-24 18:31:24 ChrisAdam (3) #8

Wolverine visszatér és ő győzi le Thanost, ugye?

előzmény: BalaKovesi (#7)

2019-04-24 17:02:52 BalaKovesi (5) #7

Direkt nem olvasok semmit, nehogy belefussak spoilerekbe. Egy pillanatra akarnék felmenni Youtubera meghallgatni valamit, erre nem egy kibaszott spoileres Endgame videó az amit elsőre felajánl?! Még a címet sem olvastam el, csak egy pillanatra néztem rá az indexképre, de ezek a gyökerek történetesen ráírták k*rva nagy betűkkel, hogy még csak véletlenül se tudjam kikerülni... :) Könyörgöm, hivatalosan még a premier se volt meg, várjanak már legalább pár napot a feltöltéssel, ameddigre lesz is az embernek esélye megnézni a filmet... Az ilyen videókat le kéne tiltani, komolyan. Most nagyon elment a kedvem, nagyot fog rontani ez a spoiler az élvezhetőségen, baromi dühös vagyok. Remélem nektek sikerül elkerülni az ilyet, a filmhez meg jó szórakozást!

2019-04-24 11:24:17 Benny Bug (4) #6

Állítólag nincs

2019-04-24 11:06:45 Umberto (4) #5

Van-e stáblista utáni jelenet?

2019-04-24 08:12:07 Nagy Tamás (5) #4

Holnap este nézem, nagyon várom már! :)

2018-12-08 09:00:50 mimóza (5) #3

A fiam bezengte, hogy az ideihez hasonlóan jövő májusban is az Avengers lesz az anyák napi ajándéka számomra. Szeretettel. Annyira várom! :o))

2018-12-08 07:22:17 BonnyJohnny (4) #2

Szerintem nem kell annyira szokni a címet, mert ez egy valószínű cím volt, amit bár cáfoltak, többször felmerelült.

előzmény: Leo_Stotch (#1)

2018-12-08 02:07:48 Leo_Stotch (4) #1

Szokni kell a címet. Van egyfajta ereje, de Az utolsó bosszúálló is jó lett volna. Vagy csak simán az Infinity war part 2. Ahogy eredetileg tervezték.

Amúgy fura teaser. Mintha csak azért adták volna ki, hogy na legyen valami, mert már az új Pókembernek is hamarabb lett volna előzetese.
A többi előzetesben fognak csalni megint szerintem, megy majd a félrevezetés.

Na nem baj. Nincs már sok és vetítik.. nézhetem :)

  • 1
  • 2