Avengers: Endgame (2019) ☆ 👁

Bosszúállók: Végjáték

(Anthony Russo - Joe Russo)

amerikai-angol-kanadai akciófilm, dráma, fantasy, kalandfilm, sci-fi

3,6
★★★☆☆
533 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2023-06-02 07:52:33 dorothygale (2) #141

:D.

előzmény: Doc (#140)

2023-05-28 01:38:01 Doc (1) #140

Ez a film röhejesen rossz... úgy érzem, beszennyeztem a szemgolyóimat azzal hogy megnéztem... most megyek, és megpróbálom őket tisztára mosni...
Az egyetlen jó pillanat a tökön rúgott nagyon hülye volt.

2020-05-16 12:09:03 Lady Ópium (4) #139

Thanos űber szexi, azé

2020-05-16 12:07:59 dorothygale (2) #138

Mièrt vannak ezèrt annyira oda? Nem èrtem...

2020-05-15 15:22:04 Lady Ópium (4) #137

Nade sráááacok,hagyjuk má a gyorséttermi egérburgert :)

2020-05-15 15:19:37 Tenebra (4) #136

Én azért ezt és a Végtelen háborút (meg úgy a Russo-fivérek filmjeit) inkább egy olcsóbb kézműves hamburgerhez hasonlítanám: nem a legjobb, de azért egy abszolút legalja kategóriájú McDonalds-sajtburgerhez képest mégis csak finomabb. :D A sajtburger szerintem a Marvel Kapitány meg a Fekete Párduc, na meg a Hangya-filmek vagy A galaxis őrzői-filmek, amelyeken úgy elvan az ember, de - hogy maradjunk a gyorséttermi hasonlatnál - mint a vizezett kóla, olyanok: gyorsan átmennek rajtad, és valahogy nincs ingerenciád újranézni őket. És akkor utána meg jön az utóbbi évek DC-filmfelhozatala, amelyeket jobb esetben is a vidéki "megmikrózott salátás-hamburgerkalácsos" ""kultúrához"" lehetne hasonlítani (még mielőtt: vidéki vagyok, és olykor-olykor bedobok ilyen ócskább hamburgereket is :P), de mondjuk az Igazság Ligája az abszolút fogyaszthatatlan kategória.

Egyébként a "filmhamburgerek" kifejezést egy kritikus használta még a Filmkultúra egyik régi (talán 1986-os) számában, amelyben a nyolcvanas évek mára ikonikussá vált popcornfilmjeit jellemezte ezzel a frappáns metaforával. :D Persze személy szerint azokat a filmeket (legyen szó akár ilyen Flashdance-ről vagy Életben maradniról) én többre tartom, mint a mai irritálóan vicceskedő karakterekkel teli látványmozikat egyszerűen azért, mert jobban bejön az a stílus. Viszont nekem pont azért tetszett a két utolsó Bosszúálló, mert ezek valamennyire eltérnek a sztenderdtől, és az addig számomra szinte kivétel (kivétel: Tony Stark, Bruce Banner) nélkül taszító karaktereket (élen Thorral) valamennyire meg tudta kedveltetni velem a felszínes, de mégis hatásos drámájuk révén. Ez olyan dolog nálam, hogy a James Bond-filmek nagy része taszít (kivéve a Connery-féle mozikat), de a Casino Royale-t kedveltem, mert valamennyire eltért az átlagtól.

előzmény: alfonz (#133)

2020-05-15 15:10:16 Lady Ópium (4) #135

A legizgibb rész volt, pazar történet, szereplők, látvány, színészek, tiszta szuperlatívusz, juhhhhhúúúú, még meg is könnyeztem cöppet. :P

2020-05-15 14:25:02 critixx (?) #134

Én ezeket évek óta csak gyorskaja-filmeknek hívom.

előzmény: alfonz (#133)

2020-05-15 05:50:27 alfonz (2) #133

Annyira jo a film, mint mekiben a csizburger: mu sajttal es sok e345-t tartalmazo szosszal. Es ebbol annyit kapsz, amennyit csak akarsz...

2020-05-10 23:05:20 Livcsy (3) #132

No, hát aludtam rá egy évet. Sajnos a véleményem nem sokban változott. Tény, hogy ami az Infinity war-ban történt, annak súlyát nem lehet überelni: bizton ki merem jelenteni, hogy BÁRMILYEN is lett volna ez a film, SOHA nem lett volna olyan jó, mint az. Az egyszer ütött, de akkor nagyot.
Na jó, egy dolog ütött még:
Egy év után szúrtam ki az intro hiányosságait (ha-ha-ha), ami zseniális és szívfacsaró is egyben.
A neten persze millió rajongói teória létezett, szerintem ha egy századáról tudok, akkor sokat mondtam. Biztos vagyok benne, hogy ezek közül nem egy nem kettő ennél sokkal jobb ötlettel állt elő és épp ezért szomorú, hogy a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldást választották.
Persze az Infinity war után – hangsúlyozom – számomra, akkor szólt volna nagyot a film, ha a végére kiderül:
mégsem EZ az az EGY.
Na akkor aztán jól összecsináltam volna magam. De ilyen az élet.
Az elmúlt két hétben megnéztük az egész filmfolyamot és teljesen a hatása alá kerültem, de valahogy a Végtelen háború után 3-4 napig nem akartunk tovább lépni. A férjemmel kimondatlan gondolatokkal megegyeztünk abban, hogy szerintünk ez a vége és kész. Aztán nagy nehezen sorra került. Mivel nem előzte meg akkora várakozás, mint első körben, nem is bukott nálam akkorát.
Azért annyira nem voltam oda se, félreértés ne essék.
Vannak dolgok, amik tetszettek akkor is és most is.
Sokan szidják, de nekem ilyen Thor. Én az elmúlt pár hétben sokkal kisebb horderejű dolgok miatt is jobban szétestem, mint Ő egy ekkora kudarc után. Abszolút meg tudom érteni. A szervezet, az ego bizony így is reagálhat egy ekkora sokkra és ezzel nem vitatkozom, mert a saját bőrömön láttam.

A másik: Tony Stark mint családapa. Telitalálat. Egy csoda! Imádtam minden percét, ahogyan megmutatkozik az apai oldala és a finom váltás, ahogy Pepper már nem csak a szerelme, hanem a gyermeke anyja is.

A harmadik: Natasa egész szereplése a halála pillanatáig. Minden rezdülés, minden gondolat és mozdulat ahogy átfordul a kétségbeesésből és újra – már-már nosztalgikus – erővel veti bele magát az eseményekbe. Csináljuk már, csináljuk már! De jó, megint együtt vagyunk, poénkodunk, de közben küzdünk. Zseniális!

Amerika kapitány mindig is hidegen hagyott, pedig Isten látja lelkem, én mindent megpróbáltam.


Azok a kérdések, amelyek bennem is megfogalmazódtak, úgy látom másnak is szemet szúrtak, úgyhogy ettől most megnyugodtam. Tényleg már leírni se akarom. Pedig tegnap este elkezdtem összeszedni, a fejemben csinos kis listát állítottam össze, aztán repült a kukába. Attól, hogy összetöröd a koszos tányérokat, még ugyanúgy retkesek maradnak, maximum szétszóródnak a mocskos darabok a konyhában, hogy jobban anyázzál, amikor porszívózod. A kutya meg közben feleszi a spagettidarabokat a padlóról.

Hogy őszinte legyek a Far from home-ba vetettem az utolsó reményemet, hogy talán ott választ kapok majd néhányra, aztán kiderült, hogy Doctor Strange nem ér rá (wtf????), meg amúgy kamu az egész.
Pedig akitől igazán várnám ennek az időtrutyinak a megoldását, az Doctor Strange. Tegye fel a kezét az az MCU karakter, aki nála behatóbban ismeri az időt? Bocs Banner, Stark, pim részecskék, meg kvantumvilág.


Ha már itt tartunk:
A harmadik megtekintés során próbáltam arra fókuszálni, hogy ezt a zagyvalékot tudjam valamihez kötni, ami egyébként a hálátlan nézőseregnek szerintem sokszor eszébe sem jut; nevezetesen, hogy azt látom, amit Doctor Strange is látott! Tessék csak még egyszer elolvasni a film címét! Minden lelki, fizikai sérülés, karakter leépülés, halál és dráma az ő lelkét nyomja és nyomta mind a végtelen háborúban, mind pedig itt. Tudta, hogy ki mit és milyen módon fog átélni és megélni.
Aztán a fináléban abban az egy bizonyos pillanatban, pillantásban MINDEN benne volt: tudom, hogy meghalsz, tudom, mit veszítettél, tudom, mit fogsz még és mit veszítettünk mind és az is, hogy SAJNÁLOM.


Na ezzel sikerült egy kicsit elfeledtetni a káoszt, meg így adtam magamnak egy löketet ahhoz, hogy találjak valamit, aminek igazán súlya van. Aztán a barátnőmmel órákig elemezgettük ezt a pillanatot és minden odavezető eseményt.
A szinkron egyébként minden eddiginél rosszabb, komolyan mondom, fájdalmas. Pedig az évek során a legtöbbjükét el tudtam fogadni. Mindössze egy fő akad, akinek a szinkronhangjaira különösen érzékeny vagyok, az pedig Benedict Cumberbatch , márpedig miatta nem sokat kellett aggódni ebben a filmben.

A végeredmény marad hármas. Nem jó, de nem is tragikus.
Én azért várom a folytatást, kíváncsi vagyok a frissítésekre! :)

2020-01-19 17:49:51 The Cortez (4) #131

A Marvel első komolyabb etapjának lezárása, valójában egy tribute a stúdió moziverzuma, a rajongók, valamint Robert Downey Jr. előtt. Az alkotók sokat nem agyaltak a forgatókönyvön, mivel egyetlen váratlan fordulatot (Fekete Özvegy halála) leszámítva, semmi olyannal nem szolgált a film, amit a nézők már ne jósoltak volna meg az interneten.
A feszült nyitójelenetet követően, feel good betétdalra úszik be a Marvel logo. Ezután sötét, depresszív, lassú folyású dráma veszi kezdetét, a második óra a mozi legpörgősebb része, ugyanis egy izgalmas, csavaros heist movie-t láthatunk, a harmadik felvonásban pedig jön a darkos, grandiózus, ám kurva rövid végjáték, és a bő lére eresztett befejezés, ami rohadtul lehangoló, még akkor is, ha felvezeti az egyébként tovább folytatódó univerzum néhány alkotását.
Az Endgame tele van pakolva poénokkal, popkult-utalásokkal, karakterpillanatokkal, érzelmes képsorokkal, illetve olyan fan service-zel, melyektől magukhoz nyúlnak a rajongók, de főleg a hardcore képregényőrültek. Ezeken kívül sajnos nem kevés PC-t is kapunk: befigyel egy kínosan erőltetett, baszottul izzadtságszagú girl power-snitt, a vége meg mintha egyenesen azt az üzenetet közvetítené, hogy ezennel lejárt a fehér, heretó férfi korszaka. A negatívumok közé tartozik még a teljesen kiszámítható sztori pár logikai bukfence + általános meglepetésmentessége (pl: semmit nem kezdtek Vörös Koponyával), Amerika Kapitány szálának béna elvarrása, valamint a kihagyott vicces ziccer (vagyis a Vissza a jövőbe zenéje, ami adta volna magát az időutazós téma, továbbá Alan Silvestri miatt).
A dinamikus rendezésnek köszönhetően, hamar elrepül a 3 órás játékidő. A stáblista stílusos, ám valamiért nem tartalmaz credit card jelenetet.

2019-12-30 18:46:00 DevilTakeU (2) #130

Anno a bemutatás napján néztem telt házas előadáson,puffogtam pár napot,végül elkönyveltem egy gyenge közepesnek. A napokban aztán lement az HBO-n,és úgy huppantam le elé hogy csak jobb lehet annál,mint amire emlékeztem.

Hát nem. Ez a film rossz.

Előzetesen sem érdekelt a (megjósolható) időutazásos baromság,a karakterek közti kavarás,a feleslegesen erőltetett humor (a Hangya-szelfie az egész széria mélypontja - méghogy semmit sem lehetett volna kivágni belőle),én pusztán szórakozni szerettem volna egy jót,tényleg nulla elvárással,ám a Russo-tesók mozija kb. 25 perc alatt elveszített,onnantól pedig masszív lejtmenet. Az első egy óra borzalmas és elnyújtott,a második hagymázas magyarázkodós,a harmadik hatásvadász és kapkodós. A girlpower szcéna egyenesen arcpirító,Thor szakálla meg magától befonódik,what..? O.O Thanos remek volt mint mindig,a végére kis túlzással már neki szurkoltam,legalábbis hero-oldalon az egy szál RDJ sajna rohadt kevés volt a többiek betlizése mellett. (Bocs,de a Kapitány kiskutyaszemeire már immunis lettem,Vanda dekoltázsára ugyan nem,de abból meg minimálisat kaptunk.)

Nem húzom,ha az Infinity War 4 csillagot érdemelt,akkor az Endgame minimum kettővel kevesebb. És ezt én sajnálom a legjobban. :(

2019-08-26 20:42:20 saatonda (?) #129

de miért?

előzmény: ZoLeEe (#128)

2019-08-26 19:48:08 ZoLeEe (2) #128

Így visszagondolva szerintem az infinity war minden szempontból méltóbb befejezése ennek a "filmsorozatnak".
Legalábbis ha választhatok a fél univerzum pusztulása és ez között akkor biztos az előbbire voksolok.

2019-08-26 14:05:11 Kempesbaba (2) #127

Nem akarok sokat okoskodni,gyakorlatilag már mindent leírtak alább pro és kontra a filmről.
Lezárult egy korszak,új hősök(és néhány régi)indulnak majd új kalandokra,de azok már egy másik generációt fognak szórakoztatni...

2019-08-12 14:04:30 Ehun69 (3) #126

eltemették az öreget....volt benne 1-2 jó 5let. de valahogy mégsem lett az igazi

2019-07-30 13:07:21 kilépett felhasználó (?) #125

Közel olyan kínos, mint a GoT végjátéka

2019-07-29 20:21:44 dikalosz (1) #124

Cringe fesztivál.

2019-07-16 21:41:06 ifj. Ó. Posszum (4) #123

Kihasználtam a lehetőséget, hogy még egy bőrt lehúznak a sorozatról, és elmentem hát a bővitett verzióra a moziba és bepótoltam a nagy elmararadást.
Hát, nyáron szentimentálisabb vagyok, úgyhogy engem megvett a lezárás. Ahogy az előző epizódnál nem jött a katarzis, most bezúzott. Félelmetes ez az önmítosz teremtés, amit a Marvel csinál. Foggalmam sincs, mit gondoljak, csak azt, hogy úgy éreztem magam, mint egy állami ünnepségen, ahol a felajzott tömeg ünnepel, emlékezik, lezár, a múltba tekint, majd pedig várja, mit hoz a jövö. Nem tudom, hogy valami szép, vagy valami káros dolog részese lettem. Lenyűgöző az a tudatosság, ahogy a Marvel dolgozik, de felsejlenek erről a technikáról rossz beidegződések. Vakarom a fejem...

2019-05-19 00:00:36 pelu (2) #122

Gyerekek, ez valami borzasztó lett! Óriási csalódás a film! Már kínomban az arcom kapartam a sok elcseszett jelenet és dialógus miatt, és rég kimentem volna a teremből, csak kíváncsi voltam Tony halálára. De nem érte meg megvárni, semmi grandiózusság, semmi dráma, 0 hatás, tiszta csalódás az is, kb az összes többi jelenettel együtt, ami még utána következett, a temetéstől kezdve az öreg Rogeren át. Amikor a végén Kapi nem akarja elmesélni a romantikus sztoriját, már megijedtem, h azért nem, mert végül nem is Ms Peggyvel kavart, hanem mondjuk Mr Piggyvel vagy mi. Simán kinéztem volna a filmből, főleg azok után, ahogy a meleg gyerek panaszkodott a randijáról korábban. Hulk és Thor karakterét totál kicsinálták, a villámistenből egy erőltetett Lebowskyt kreáltak. Komolyan szégyen, azok után, ahogy a Ragnaroktől kezdve felépítették. És teljes szemlesütés az olyan jelenet is, amikor a csupa csaj armada sorakozik fel Póki megsegítésére.

Giccsparádé, mesterkéltség, hatástalanság, primitívség, értetlenség. Ezek a szavak jutnak eszembe most így hirtelen. Meg, hogy baromi hosszú. A Marvel filmek között valahol jó hátul a helye, szerintem még a látvány sem tud olyan sokat emelni rajta, a Végtelen Háború ezen a térem is sokkal jobban tetszik nekem. Ötletesebb és szebb is. Egyelőre kap egy 2-t, de még lehet belőle 1 is.

2019-05-10 13:47:15 dr. caligari (4) #121

Ha túltettük magunkat az időutazáson, feltenném a kérdést:

Melyik pusztítóbb társadalmilag, gazdaságilag, úgy mindenhogy:
A. egyik pillanatról a másikra random eltűnik a fél élővilág
B. 5 évvel (!!!) később egyik pillanatról a másikra visszatér az eltűnt élővilág, anélkül, hogy egy percet öregedtek volna, míg az itt maradtak öregedtek, és több-kevesebb sikerrel dolgozták fel a csettintést.

Hogy reagál a B pontra a társadalom? Milyen töréseket okoz ez mikro és makró szinten? A továbblépő emberek hogy élik meg? Honnan teremti meg a gazdaság a forrásokat hirtelen kétszer annyi ember élelmezésére, miközben az elmúlt öt évben visszavett gazdaságilag? És akkor még a konteósokról, új vallásokról nem is beszéltünk, ami az A pont traumája után biztos virágzik.

Én nem lennék az új Pókember alkotóinak helyében, de gondolom majd elmismásolják nagy összeborulásokkal, meg pár könnycseppel.

2019-05-09 17:00:45 Ubul (4) #120

tudtommal igen,
mikor a kiütött Hulk beszélt a csajjal a tetőn, ott mutatja is hogy történik egy törés és másik síkon folytatódik az a timeline

viszont igen, kwartznak is igaza van, felesleges rajta ennyit rágódni, egy sima popcorn múvin, ami azért sokszor nem veszi komolyan magát se

előzmény: Szabó Dániel (#118)

2019-05-08 20:47:52 kwzatz (4) #119

A nebulás "öngyilkossággal" nekem az a gondom, és ezért is írtam, hogy ha ez sem jelent problémát, mármint ennyire nem foglalkoznak azzal, hogy a többi timeline-nal/multiverzummal/kutyafülével mi történik, milyen hatással van azokra egy ilyen dolog, akkor bármit megtehetnek, ami nekik kedvező, a létrejött timeline-okra teljesen fittyet hányva.
Egyébként szerintem túlságosan senki ne törje magát tovább azidőutazás kérdésén. Teljesen felesleges rajta elmélkedni, tekintve, hogy a rendezők az írókkal sem tudnak arról megegyezni, hogy tulajdonképpen hogyan is működik az Endgame-ben. :D
Rendezők vs írók

előzmény: Ubul (#115)

2019-05-08 19:55:27 Szabó Dániel (4) #118

szerintem ezt a párhuzamos univerzumozást úgy kell elképzelni, mint a Rick and Mortyban. Nem az időutazás hoz létre újat, hanem a végtelen sok multiverzumból 1 randomba mennek, csak ott reaálisabb, hogy valszeg egész máshogy alakult a föld történelme ott, ezért pl. Morty abban a világban egy Kalapács-Morty vagy cápa-Morty :D. Csak itt az evengerekben meglepően minden univerzunban pont ugyanúgy játszódik minden addig a pillanatig amibe belecsöppennek... Vagy ezt a filmben elmondták, hogy időutazásnál konkrétan létrehoznak 1 timelinet?

2019-05-08 08:52:19 Ubul (4) #117

nem lenne rossz, ettől függetlenül egyre több hibázási lehetőség is van benne

előzmény: peti0290 (#116)

2019-05-08 08:47:39 peti0290 (4) #116

A két napja debütált új Pókember: Idegenben előzetesből kiderül, hogy a végtelen kesztyűvel történt csettintés(ek)nek hála rés keletkezett a multiverzumok között. Mysterio Nick Fury szerint egy másik Földről érkezik majd...persze az is benne lehet a pakliban, hogy mindez csak kamu, és Beck is ebből az univerzumból való. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Marvel elkezdi használni a multiverzumot a filmekben is.

előzmény: Ubul (#115)

2019-05-08 08:09:33 Ubul (4) #115

No, tegnap sikerült bepótolni ezt is, így csak Marvel kapitány maradt ki (majd pótolva lesz az is egyszer). Az biztos, hogy tudom, miért nem szeretek járni moziba, és ami itt most off is: 8an voltunk, 20:30-as 2D-s vetítésen, reménykedtem benne hogy végre elmerülhetek a fotelbe és élvezhetem a filmet, erre fel végigpofázta egy pár mögöttünk a filmet, minden egyes jelenetet kommentálva.
Great, Infinity Warnál ugyanígy jártam, akkor meg egy 10 éves kisgyerek ült mellettem.
De hát fontos film, nézzük meg moziban, meg minden más.

Visszatérve a fenti off kitekintéstől (gondolom nem csak én vagyok egyedül ezzel mindig), tisztességes iparosmunkának tudom le a filmet, de így pár órával aludva rá egyet nem tudok zseniálisat adni rá.Időutazás: sokan felhozták már spoilerekben, hogy hát ha Nebula kinyírta a múltbeli magát az eredeti timelineon akkor miért létezik még...ugye a filmben ez el lett magyarázva, hogy ahogy elcsenték a köveket, lett pár új timeline, és azon keresztül folytatódott a múltbeli események történései, tehát pl volt ahol Thanos nem is szerepelt végül. Ebből kifolyólag az, hogy most hozzányúl a múlbeli önmaga a jelen lévőhöz, nem váltott ki semmi problémát, megtehette. Azt már viszont tényleg nehezebben nyeltem le, hogy Kapitány kb 100-120 éves körül lehetett mikor már ott ült a padon, bár elméletileg erre is az volt a magyarázat, hogy egy adott időpontban már vissza utazott (vagyis akkor előre). A problémák itt megint azok, hogy sok dolgot kell utána megmagyarázni, akár a készítőknek, ami viszont szeritnem egy ekkora blockbuster film nem engedheti meg magának.

Plusz amit említettetek: ha bármi történik, meghal valaki, vagy orbitális fenyegetettség van: jó, időutazás. Persze a multiverzum miatt felmerül az erkölcsösség, hogy ha valamit átalakítunk a múltban - új timeline - akkor lehet hogy a sajátunkat helyrehozzuk, de egy másikat tönkreteszünk. És akkor ez mennyire fér bele az erkölcs fogalmába a szuperhősöknél.

Valaki írta hogy Loki nem halott: ez így van, de ez csak azon a timeline-on ahol az elágazás történt. Tehát az eredeti timeline-on minden maradt úgy, ahogy eddig, viszont lett egy párhuzamos timeline, ahol Loki él (vagy élhet, lenyúlta a tesseractot)

Viszont a multiverzum kérdésével kapcsolatban, akkor most van kb 6 timeline, mert 6 kő volt?


Vajon ezzel fognak e kezdeni valamit a jövőben.

2019-05-05 14:25:46 budaik (3) #114

Természetesen megkaptam a várt hamburger élményt. Se többet se kevesebbet. Az eltelt huszonfilmből 1-et nem láttam. Karakterek dialógusok papirvékonyak. A középső 1 óra rendben volt. Látványos , mint a Fornetti.

2019-05-03 16:20:47 Ficus Cucis (3) #113

rendkívüli módon hiányoltam egy bármilyen Jim Morrison-os poént Thor kapcsán, vagy legalább egy Doors számot aláfestés gyanánt, mondjuk a Riders on the storm-t...

2019-05-03 13:57:23 Locke(d) (4) #112

Ő tud úgy ízlésficamos lenni, hogy az egyszerre gúnyolódás is legyen. :)

előzmény: Benny Bug (#111)

2019-05-03 13:04:46 Benny Bug (4) #111

En csak remélni tudom, hogy Deadpool nem lehet olyan szinten ízlésficamos, hogy azzal a sz@rral játszik... :)

2019-05-03 11:05:09 Locke(d) (4) #110

Az egyik oldalon, az egyik kommentelő egy hatalmas ötletet dobott be a közösbe (ha ezt olvasod, ezúton is elnézést a lenyúlásért, de jogdíj egyenlőre nem terheli, tudtommal :P): mi van akkor, ha Thor videójátékos ellensége, Noob Maaster69 a filmbeli való életben nem más, mint Deadpool?

2019-05-02 19:03:39 tomside (4) #109

Max hajbeültetőt... :)

előzmény: ChrisAdam (#106)

2019-05-02 08:14:15 pelu (2) #108

Köszi a választ! Az alapismeretek megvannak Marvel kapitányról, a filmjét túlzottan nincs kedvem most megnézni, úgyhogy egyelőre lehet kimarad.

2019-05-01 23:35:24 BalaKovesi (5) #107

Szerintem az ő keze lehet a dologban.

előzmény: tomside (#102)

2019-05-01 21:53:26 ChrisAdam (3) #106

Ha te most elsősorban fodrászt keresel, ajánlok olyat, akiért nem kell átbumlizni a szomszéd galaxisba.

előzmény: tomside (#105)

2019-05-01 21:34:09 tomside (4) #105

Ezt mindet értem, de én most tényleg nem tudok
elaludni emiatt. :)

2019-05-01 21:31:33 BonnyJohnny (4) #104

Talán ahogy Superman borotválkozik...

előzmény: tomside (#102)

2019-05-01 21:29:21 ChrisAdam (3) #103

Egyes fan-teóriák szerint.

előzmény: tomside (#102)

2019-05-01 21:27:14 tomside (4) #102

Ki vágta le Captain Marvel haját? Mivel csinálta?

2019-05-01 17:25:27 Olórin (4) #101

A bónuszjelenetből derül ki, hogy Carol már a járt a Földön a csettintés után, és nyilván a Bosszúállók kérésére keresi Tonyékat az űrben - anélkül orbitális és érthetetlen deus ex machina a feltűnése.

előzmény: MicaHiro (#98)

2019-05-01 16:21:01 terika (4) #100

Igazából én is eltekintek ezektől, de nagyon nagyot kell nyelni az embernek, hogy ez menjen. Nem? Főleg, amit a 4. pontban írsz. Ezek annyira égbekiáltóan logikus kérdések, hogyha legalább az egyik nem ötlik fel mindenkiben akkor nem tudom kik nézik ezt a mozit.... Arról az egészen kézenfekvő dologról nem is beszélve, hogyha előbb viszik vissza, mint amikor elhozták, akkor még keresik Thanosék is. Szóval Amerika egyedül nem tudom mi a halált csinált meg hogyan. Kicsit az az érzésem, hogy Vasember azért halt meg és nem tért vissza (ez fontos, mert tényleg visszahozhatnák), hogy ezt így le tudják nyomni a néző torkán, a gyász elvakító pillanataiban. Különben maga Vasember halála annyira jól sikerült, kirázott tőle a hideg, beleborzongtam, a moziban egy pisszenés sem volt, vágni lehetett a csendet, eszméletlen volt.
Meg a 6.pontod. Az, hogy lelövi egy dolog, de hogy ugye harcolnak is, hozzáérnek egymáshoz, meg eleve összekapcsolódnak....és akkor nem keletkezik semmilyen "időlyuk".
Amerika kérdése is érdekes. Addig oké, hogy 70 évig a jégben pihizett, de aztán? Az a Kapi hol van?
Gamora kérdése még érdekesebb. És eleve az a 9 év, ahonnan ő visszajött, azzal a 9 évvel mi lett?
Meg Loki nem halott. Ő biztos csak így végignézte, mint én a moziból, ezt az egészet....
Brenner-Hulk nagyon béna volt nekem. Intelligens ösztönlény.... :S

Marvel Kapi jelenlétét pedig egyszerűen nem értem, ő nekem egy bazi nagy WTF? Annyira jelentéktelen, hogy nagyon, pedig elvileg ő lenne a legerősebb szuperhősünk, nem?

előzmény: kwzatz (#53)

2019-05-01 14:48:39 Bbazsa (5) #99

Ilyen katarzist ritkán élni át moziban ami a végén volt.

2019-05-01 11:17:44 MicaHiro (4) #98

Nem értek egyet, szerintem felesleges vele vesződni (persze végül is ártani nem árt). Nem különösebben jó jelenet, és az a minimális amit hozzátesz a történethez simán kikövetkeztethető akkor is, ha nem látod konkrétan megtörténni.

Ne essünk bele abba a csapdába, hogy túlértékeljük egy-egy jelenet jelentőségét.

előzmény: BalaKovesi (#97)

2019-05-01 10:55:08 BalaKovesi (5) #97

Nem, az nem volt benne. Viszont tényleg ajánlott megnézni a plusz jelenetet hozzá. Talán még azt érdemes tudni, hogy ismerte Furyt.

előzmény: bambula (#96)

2019-05-01 10:41:50 bambula (3) #96

Az egyéni véleményem szerint inkább a Marvel kapitány első plusz jelenete az ami fontos lehet a Végjáték megtekintése előtt, az pedig a neten megtalálható, ha jól tudom. Bár mintha az a plusz jelenet is benne lett volna a Végjátékban.

előzmény: pelu (#94)

2019-05-01 10:40:02 MicaHiro (4) #95

Szinte semennyire. Ha annyit tudsz Marvel kapitányról, hogy erős és az űrben szokott tevékenykedni, teljesen jó vagy.

előzmény: pelu (#94)

2019-05-01 10:29:20 pelu (2) #94

Srácok! Mennyire fontos előtte látni a Marvel Kapitányt? Kihagyható? Köszi a választ! ;)

2019-04-29 13:33:46 Locke(d) (4) #93

Ebben igazat adok neked, de csak akkor, ha a csettintéstől függetlenül elhunytak közül is visszahoznak valakit. :) Akkor én is dobom a MCU-t, de nagy örömömre ezt még nem most kell megtennem. Sőt, szerintem az, ahogy a (remélhetőleg) végleg elhullott karakterek némelyikével e tény ellenére játszadozni tudtak ebben a filmben, az kifejezetten remek volt.
Akit a csettintés pusztított el, azoknak a visszatérését szerintem kapcsolatba hozhatjuk a lélekkővel.
A csettintések működése ugyanis erre utal: Thanos kiírtotta vele a fél univerzumot (ahogy a lelke mélyén szerette volna), Hulk visszacsinálta a sajátjával (ahogy ő, és a csapat a lelke mélyén akarta), Tony csettintése pedig kimondottan a múltból érkezett ellenségeket pusztította el, Thanossal együtt (ahogy azt a lelke mélyén akarta). Ez persze csak feltételezés, tekintve, hogy (emlékeim szerint) nyíltan nem lett kimondva.

A képregényektől kezdettől fogva eltérnek a készítők, ami bizonyos események ( Kapitány halála a Civil Warban, Doctor Strange-el kapcsolatos tervek miatt a Mandarin, mint képregényhű Vasember ellenség ), motivációk ( Thanos esete a Halállal ) esetében megbocsáthatóak, egészen addig, amíg az nem zavaró mértékű (számomra Ultron teljes elpusztítása ilyen volt), és jól indokolható.

előzmény: dikalosz (#92)

2019-04-29 12:54:25 dikalosz (1) #92

Nem hiszem, hogy ha egy fél univerzumot vissza tudnak 'hozatni', bárki gondot okozna. Nem gyakorlatilag, elméletileg. Így aztán a néző bárki halálára jogosan legyinthet, oké, majd valahogy visszahozzák, vagy visszahozható, csupán egy kis álfizikai hablaty, és kész.
Félelmetesen sablon egyébként, hogy visszacsinálják az Infinity War abszolút tökös és súlyos befejezését.

Egyébként mennyire követte pl. az Avengers-sorozat az eredeti képregényt? Mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy az eladhatósági faktor sok mindent befolyásolt.

előzmény: Locke(d) (#84)

2019-04-29 09:53:29 Gameface (5) #91

Nem hittem volna, hogy behoznak a sztoriba egy Thanosnál is durvább gonosztevőt, de meglépték. A pokolba veled, Noobmester69!!!

2019-04-29 09:51:14 MicaHiro (4) #90

Szerintem te is érzed, hogy a most megkezdett verziómat még fél perc gondolkodással simán ki tudnám úgy egészíteni, hogy legyen idő megtalálni a köveket ;)

A lényeggel kapcsolatban egyetértek :D

előzmény: Zsoca87 (#89)

2019-04-29 09:25:09 Zsoca87 (3) #89

:D Jogos, bár egy filmbe belerakni az összes kő megkeresését azért erős lett volna, nem? Mindenesetre a lényeg, hogy lehetett volna időutazás helyett más megoldás, ez nem vitás.

előzmény: MicaHiro (#87)

2019-04-29 09:18:18 Locke(d) (4) #88

Én ugyan imádtam a filmet, de ezzel sajnos egyet tudok érteni. Pláne, ha Thanos csettintés utáni jelenetére gondolok a kis Gamorával, ami szintén remek találgatási alapnak számított az Endgame előtt, és még magában is hordozott egy lehetséges alternatívát. Ellenben most mintha a levegőben lógna.
Ez az egyik legnagyobb gondom az Endgame-el.
A másik, amit nagyon sajnáltam, hogy nem ajándékozták meg cseles extratartalommal Thanos és Stark, Infinity War béli nagy összecsapásuk előtt lefolytatott párbeszédét. Pedig erre az időutazás még lehetőséget is adhatott volna.

előzmény: Zsoca87 (#86)

2019-04-29 09:13:03 MicaHiro (4) #87

Nem is kell sokáig gondolkozni más felvetésen,
simán lehetett volna például azt mondani, hogy a végtelen köveket működtető ilyen-olyan erők működése/istenek vagy istenszerű lények döntése miatt a kövek újra szétszóródtak, és lehetett volna menni megkeresni őket

előzmény: Zsoca87 (#86)

2019-04-29 09:09:03 Zsoca87 (3) #86

Ezzel azért nem értek egyet, mert az íróknak az a dolga, hogy kreatív, meglepő fordulatokkal meglepjenek minket.
Szerintem az nem egy erős érv, hogy mindenki időutazásra gondolt, szóval sajnos csak ez volt az egyetlen lehetőség. Nem tudom ezt elfogadni, dolgozzanak meg a pénzükért. :D

Megfordítva, hogy ne csak rosszat mondjak: mennyire jó ötlet volt már, hogy egyrészt az elején megölik Thanost, majd utána 5 évet ugrunk előre az időben. Számítottál erre? Én nem. És tök jó volt, azt gondoltam magamban, hogy "na fasza, sikerült meglepniük".

Az időutazásra is biztos lett volna jobb alternatíva.

előzmény: Dangar (#80)

2019-04-29 08:13:02 Locke(d) (4) #85

Kapitány témakör: Emlékeim szerint nem volt részletezve, hogy a Tesseract-ot melyik évben akarták ellopni, de az szinte biztos, hogy a Vörös Koponya meghiúsított próbálkozása után. Ebből kifolyólag a Kapitány abban az évben jégbe fagyba várta a megtalálását, amire ugye csak 70 évvel az önfeláldozó lépése után került sor. Ellenben így, hogy a Tesseract visszajuttatását követően (valószínűsíthetően) eljátszotta a nagy feltámadását/visszatérését, abban az időben már nem kell tovább keresniük az ottani Kapitányt, aki így a jég foglya maradt. Éppen ezért is sajnálatos, hogy a film végén látható idős Kapitány nem a géppel érkezik vissza (vagy hogy egyáltalán visszaérkezik/felbukkan), mert az megmagyarázható lenne a Kvantumvilág segítségével megvalósuló időutazás kiszámítságával, igaz, akkor sem teljesen hibátlanul (ha pedig nem érkezik vissza, el lehetett volna sütni egy egyszerre szomorú, és megnyugató lezárást, párhuzamba állítva a vissza nem térés miatt elszomorodó hősöket a múltban Peggyvel táncoló Steve-vel. Ebben az esetben még a stafétaátadás sem hiányzott volna, pláne, ha a pajzs nélkül megy.).

2019-04-29 07:13:38 Locke(d) (4) #84

Mivel a csettintésen kívül elhalt karakterek közül senki nem támadt fel, és a múltból érkezett karakterek sem maradtak életben Tony csettintése után, így van súlya.

előzmény: dikalosz (#82)

2019-04-29 07:01:57 Locke(d) (4) #83

Gamora nincs a hajón a film végén (Starlord hajójának keresőprogramja sem hoz eredményt), sem a temetésen. Szerintem Thanossal, és seregével együtt ő is elporladt.

előzmény: kwzatz (#56)

2019-04-28 21:21:24 dikalosz (1) #82

Kérdem én, van itt súlya bárki halálának?
Az első 3 részen túl vagyok, és hát értetlenül állok a jelenséggel szemben még így is. Általában érvényesül az elv, mely szerint úgy ítélj el valamit, hogy ismered. Nos, itt a filmek megnézésére nagyjából semmi szükség nem volt, abszolút azt a képet hozta, ami bennem élt.

2019-04-28 20:54:15 Leo_Stotch (4) #81

1,2 milliárd dollár 4 nap alatt.

Esetleg ha kihagynak pár butaságot.. Ja nem. Itt nem számít.

2019-04-28 20:35:17 Dangar (3) #80

Igazából arra céloztam, hogy az IW vége kb. egyetlen lehetőséget adott a készítőknek a folytatásra/megoldásra, nevezetesen a mindenki által előre megjósolt időutazásos kavarást, hogy ugye minden a régi legyen, mindenki feltámadjon stb. . Ettől lett - szerintem - súlytalan az egész.
Egyébként nem rossz film - mint azt a 3 csillagom is mutatja -, de messze nem az a katartikus befejezés, mint amit az előzmények (és kicsit a hype) alapján várhattunk.

előzmény: Zsoca87 (#77)

2019-04-28 20:28:17 sokol (?) #79

Most őszintén mit vártál?!

Egy amerikai szuperhős filmről beszélünk.Annak minden bugyuta kliséjét magában tartalmazza.

Komolyan mondom nem értem néha az embereket.

előzmény: Tom85 (#78)

2019-04-28 20:07:06 Tom85 (2) #78

Minden szavaddal egyet kell értenem. Eredetileg nálam is 3-on állt a film, de jobban belegondolva borzasztóan nagy csalódás volt. Elnyújtott, tele felesleges, semmitmondó jelenetekkel és izzadságszagú párbeszédekkel.

előzmény: Rorschach (#46)

2019-04-28 19:39:58 Zsoca87 (3) #77

Ezzel azért nem értek egyet, mert bár valóban, mindenki tudta, hogy győznek a jók, de ettől még nem kellett volna ennyire súlytalannak lennie.

Amikor Cap padlón van és úgy érzed, na most Thanos győzni fog, ott szerintem nagyon gyorsan jön a feloldás. Nincs ideje épülnie a feszültségnek. Ugyanígy, amikor Thor vesztésre áll, kiváló alkalom lett volna, hogy valakit kinyírjanak. Nekem ilyen téren vannak problémáim a filmmel.

előzmény: Dangar (#76)

2019-04-28 19:07:48 Dangar (3) #76

Az Infinity War szerintem minden tekintetben jobb, de ironikus módon pont az ottani események - pontosabban a végkifejlet - tették elkerülhetelenül súlytalanná az Endgame-t.

2019-04-28 18:53:38 ipartelep (4) #75

Hát igen az Űrlord. Én nem fogom majd sajnálni (amikor majd fél év múlva letöltöm, és megnézem a filmet - addig is inkább - mondjuk - Fellinit, meg Bunuelt nézek), mert ugyanis ismereteim szerint pont ő baxta el Thanos-mester kesztyűlehúzási projectjét a Végtelen Háborúban. Ha akkor ő nem viselkedik úgy mint egy eszét vesztett egysejtű elmebeteg, akkor lehúzzák a kesztyűt, és simán agyonverik Thanost. De úgy viselkedett, és tudjuk, hogy mi történt ezután, és pont ezért volt szükség erre a második történelmi dokumentumfilmre is, amelyben a hősök nagyon nehezen bár, de visszacsinálták azt, amit ott az Űrlord elbaszott. Szóval az Űrlord szerintem egy, ha nem is direkt, és akarattal negatív hős, nem gonosz, hiszen ő jót akar, de végül is az idiotizmusa miatt nagyon rosszat csinált. Remélem, a következő történelmi dokumentumfilmben meg is bűnhődik emiatt.

előzmény: Fatupi (#74)

2019-04-28 18:22:15 Fatupi (5) #74

Mikor befejeztem a filmet, nekem is ez járt a fejemben. Nyilván tizenéveseknél szignifikáns a különbség öt év távlatából, és a Far From Home előzeteséből látszik, hogy a többi osztálytársa is ugyanúgy néz ki.
Szerintem egyszerűen erre nem figyeltek.

Egyébként én szerencsétlen csóri Űrlordot sajnáltam meg. Meghalt az anyja, mert az apja megölte, aztán ő ölte meg az apját, a szerelmét megöli az apja, erre mikor mindenki visszakap mindenkit, kiderül, hogy az a Gamora, akit ő szeretett, nem támadt fel. Azért ez elég kegyetlen húzás, az emberek meg szanaszét röhögték magukat rajta.

előzmény: BalaKovesi (#73)

2019-04-28 17:56:40 BalaKovesi (5) #73

Egyébként Ned hogyhogy nem változott semmit? Vagy ő is elporladt? Akkor most Peternek sok olyan osztálytársa lesz, akik 5 évvel fiatalabbak nála? A Far From Home előzeteséből úgy tűnik, hogy az osztálytársai semmit nem változtak. Akkor ezek szerint vagy mindegyikőjük elporladt, vagy a Marvel erre elfelejtett figyelni.

2019-04-28 16:44:41 ChrisAdam (3) #72

Ezt a filmet miért nem Chris Nolan rendezte/írta? :)

2019-04-28 16:32:06 BonnyJohnny (4) #71

előzmény: kwzatz (#69)

2019-04-28 15:26:21 BalaKovesi (5) #70

"Az egész "jaj csak 2-3 lehetőségünk van" dolognak nincs semmi értelme már az elejétől, felpakolhatnának annyi Pym részecskét az első küldetésük során egy másik timeline-ból, amennyit csak akarnak."

Ez teljesen igaz, később fel is pakolnak párat. :D

Ha jól emlékszem egyébként Gamora a végén nincs az Őrzőkkel, gondolom a harmadik részben fogják felkutatni.

Az időutazás behozása pedig nem hinném hogy akkora probléma lenne, mint Harry Potteréknél, mivel itt nem változtathatnak a múltban a saját jelenükön, maximum tárgyakat/személyeket hozhatnak el a másik idősíkból. A végtelen köves események után pedig szerintem belátták a szereplők, hogy jobb, ha az ő világukban nem léteznek a kövek, nem bírnak velük, rossz kezekbe kerülhetnek. Az meg, hogy már halott személyeket kvázi ellopnának/elcsalnának más idősíkokból, nekem elég morbidul hangzik... :D Gamora más, mivel ő önszántából jött át a fő idősíkba, ahogy Thanos is. És igen, tényleg fura hogy ennyire nem törődtek azzal, hogy milyen károkat okoztak más timelineokban, de ezt szerintem jól ki lehetne használni. Így (igaz, a nagybátyja már szerepelt a Hazatérésben, de) például lehetne azt, hogy Peterrel egy időben, a másik síkon Miles Morales lesz a pókember, meg hasonlók. Az X-Menekről nem is beszélve. Mert oké, Deadpoolt egyszerű lenne behozni ("mostmár az MCU tagja vagyok, mert az Egér megvette a Rókát"), de azért a többi mutánst már nehezebb, és ez egy elfogadható módja lenne szerintem. Bár ez inkább dimenziós kérdés már szerintem, nem szimpla idősíkos.

előzmény: kwzatz (#53)

2019-04-28 14:58:37 kwzatz (4) #69

Jó, a 2-essel és a 4-essel nem kukacoskodok tovább. :D A 4-esnél azért továbbra is vicces, hogy a kövek elhozásához 3 különböző több fős csapat kellett, akik közül két csapat az Univerzum távoli pontjaira kellett, hogy menjen, és egyáltalán nem volt sima ügy, sőt. (egyébként most hirtelen azt sem tudom, hogy honnan volt űrhajójuk az ugrás után ehhez a művelethez) De Cap visszamegy ezekbe a különböző időpontokba és eljuttatja a köveket a kellő helyre. Ráadásul a lélekkő visszajuttatásának mikéntjéről továbbra is megnéznék egy filmet. :D
3. X időpont, amikor elemelik a követ. Mi történik ha az általad említett x+1, későbbi időpontba megyünk? Van ott kő vagy nincs? Ha van, az a saját, eredeti timeline-unk és nem befolyásoltunk semmit a kő elemelésével, csak a másik, a kő elemelése/mi belépésünk következtében létrejött új timeline-on nincs kő és változik a jövő. Ha ide akarnak visszajönni, akkor eleve nem a saját múltjukba mennek vissza, hanem egy általuk létrehozott, megváltoztatott timeline-ra. És mivel a kövek elemelése közben látták őket, beszélgettek emberekkel vagy éppen harcoltak önmagukkal stb., semmi nem garantálja, hogy a kő visszahelyezése megold bármit is, sőt, gyakorlatilag újabb és újabb timeline-ok jönnek létre minden egyes ilyen ugrás során, tele beláthatatlan következménnyel. :D
Oké a sajátjukat nem befolyásolja negatívan, de pont ezért írom: Ha úgyis csak ez a lényeg, akkor bármit megtehetnek az időutazással. :)
De tekerjünk még egyet azon, amit írtál:
"X+1 pontra. Akár még láthatja is a Kapitány korábbi magukat, amint eltűnnek. Majd simán visszateszi/adja, ahogy elhozták."
Akkor már nem lenne az egyszerűség kedvéért jobb megvárni ezt az előző Capet és Vasembert, akik a követ akarják vinni, és egyszerűen a kezükbe nyomni azt, ami a 2. alkalommal ugró Capnél és Vasembernél van? Így az eredeti, amit a korábbi Cap és Vasember el akart vinni, a helyén is marad. Milyen szép jelenet lenne! :D Nem köti őket semmi, Kapitány még harcolt is önmagával, szóval az, hogy most követ adna magának, nem gond. Ráadásul nekik már vissza sem kellene vinni a követ, mivel el sem vették, így a művelet közben valahogy duplikáltuk is a köveket. :D
Sajnos clusterfuck az időutazás logikája és annak minden implikációja ebben a filmben. Abba is hagyom inkább az ezen való gondolkodást. :D

előzmény: BonnyJohnny (#67)

2019-04-28 14:47:11 Szabó Dániel (4) #68

Gondolom offscreen ment a vita hogy ki vigye vissza köveket, és Cap ragaszkodott hozzá, akármennyire is nem értették többiek hogy miért. De nem vitatkoztak vele gondolom.

2019-04-28 14:00:42 BonnyJohnny (4) #67

2. Továbbra is mondom, hogy az Avengers nem csinál ilyet. Nebula a testvére védelmében lövi le önmagát. Előtte hosszan győzködi. Gamorra pedig önként marad, mert a saját timeline-án senkie nem maradt, itt viszont itt a testvére és egy csapata... akiket nem ismer (még)...
3. X+1 pontra. Akár még láthatja is a Kapitány korábbi magukat, amint eltűnnek. Majd simán visszateszi/adja, ahogy elhozták.
4. Miért hagyják? Mert a főnök azt mondta, hogy ez az ő dolga. Kész. :)

2019-04-28 13:42:30 kwzatz (4) #66

Micahiro: Én ezt már az Infinity Warnál írtam. Ráadásul ha Thanos kicsit is otthon lenne a demográfiában, rájönne, hogy a felezés kb. 50 évvel odázza el a dolgokat, ha teszem azt a Föld népességéből indulunk ki. :D Milliónyi jobb megoldás lehetne ilyen hatalommal. A képregényekben más okból teszi, és akármennyire elborult is ott, a történet szempontjából logikus.

BonnyJohnny:
2. Egy csomó dolgot csesztek el a többi timeline-on, amit létrehoztak, egyáltalán nem foglalkoznak a következményekkel. Ha az nem érdekel téged, mint egyént, hogy egy másik timeline-on nem fogsz létezni, mert lelövöd magad, vagy az nem érdekel, hogy a jelenléted hiánya (Gamora), mit okoz ott, akkor nem igazán értem, miért ne örülne pl. a másik timeline-os Tony annak, ha az időutazás előttről áthoznák ide, ahol már meg van oldva a Thanos-kérdés, viszont lesz apja a kislányának. A másik timeline-on úgyis csak meghalna, úgyis csak egy napig lenne már jelen. :D Ne feledjük: Egyetlen megoldás van a csettintésre, ahogy azt Dr. Strange mondta, mégpedig, ami a két filmben történik. Tehát minden más eltérés esetében, ahol bármi is egy kicsit másképp történik, úgyis Thanos nyer, szóval teljesen mindegy. :D
3. Nem csak két timeline van. Azzal, hogy visszamennek, megváltoztatnak valamit, mindig új timeline jön létre attól a ponttól. Amit írtam az áll továbbra is: ha x időpontban elemelnek egy követ, majd megpróbálják visszavinni, akkor pontosan hová viszik vissza? Ha x előtti pontra mennek, ott még ott lesz a kő. Látják ilyenkor az előző ugrásukbeli énjüket, aki elemeli a követ x időpontban? Vagy az eredeti timeline-juk egy pontjára mennek vissza, ahol még ott van a kő és nem is viszi el senki, így nincs miért visszatenni?
4. Jó, de miért hagyják? És továbbra is: Hogy viszi vissza a követeket? Több kő esetében is meglehetősen nehézkes, főleg egy Amerika kapitánynak. Egy Captain Marvel ezerszer könnyebben megoldaná.

Alapvetően persze szerintem sem érdemes túl komolyan venni, ez a része nem sikerült a filmnek. Persze azért igencsak lényeges eleme, és kifejezetten szeretem ezt a témát, így nálam veszített egy pontot, nem többet. Én speciel azokat szeretem a legjobban, amik a Novikolv-féle önkonzisztencia-elvet alkalmazzák, jó példa a Quantum Break című játék, ha így meg tudták volna oldani, az hatalmas is lehetett volna.

előzmény: MicaHiro (#58)

2019-04-28 12:53:07 Umberto (4) #65

Más téma: kinek melyik volt a kedvenc vicces jelenete? Nekem az egyik az volt, amikor Thanos szembenéz Skarlát Boszival, aki nagy csinnadratta közepette kijelenti, hogy most megfizet azért, amit a múltkor tett Thanos blabla... erre Thanos: "Asse tudom, ki vagy..." :-D

A másik jelenet: kész lett a Tony-féle kesztyű, szól a himnikus, jelentőségteljes zene, erre Mordály: "huh" - megijeszti a többieket. :-D

2019-04-28 12:51:51 BonnyJohnny (4) #64

Én úgy vettem ki, hogy nem. Kapitány ott szépen leélt egy életet, miközben másik énje jégben pihent, illetve bosszúállóskodott, majd mikor eljött az a pont, mikor visszament az időben, akkor odament ő is, megmutatni magát. Lásd Final Countdown

előzmény: Umberto (#62)

2019-04-28 12:49:23 BonnyJohnny (4) #63

Azt ne felejtsük el, hogy az a kesztyű, az nem az eredeti kesztyű, hanem az, amit Tony készített, nanotechnológiával.

előzmény: Umberto (#55)

2019-04-28 12:49:17 Umberto (4) #62

Még egy kérdés: ha visszament a múltba Amerika Kapitány, akkor ott két Amerika Kapitány volt, vagyis le kellett számolnia a másik Kapitánnyal, ugye?

2019-04-28 12:46:58 BonnyJohnny (4) #61

1. Kapitány esete nekem is sántít.
2. Pont abból, hogy nem csinálják ezt, azt jelenti, hogy érdekli őket. ;) Nebula és Gamorra esete kivétel. Ott önként lövi le múltbéli önmagát, illetve önként marad ezen a timeline-on.
3. olyan, mintha azt mondanánk, hogy két különböző timeline van Pontosan ezt mondták. ;)
4. Hogy miért akart ő menni, és egyedül, az ugye kiderül.
5. Hát, igen... :P
6. Nem múltbéli önmaga, hanem egy másik idősíkbeli önmaga. Erre az idővonalra nincs hatása.

előzmény: kwzatz (#53)

2019-04-28 12:39:15 BonnyJohnny (4) #60

Az előző kommentben leírtam, hogy hogy értettem ezt a "nem illik" összehasonlítani dolgot. És direkt a Looperre hivatkozva csak, hogy ne olyan filmmel példálózzak, ami egy szórakoztató vígjáték, csupa kalanddal és bohókával, hanem egy vérkemény film.

A halállal való szembesülés meg egyébként jelen van, azon karakterek okán, akiket nem tudtak visszahozni a kövekkel sem. Igaz, csak mellékesen.

előzmény: ChrisAdam (#52)

2019-04-28 12:38:51 Szabó Dániel (4) #59

Azon is átugrottak, hogy azért hogyha amikor egy párhuzamos univerzumba utaznak vissza, és ott belebabrálnak a dolgokba, simán lehet hogy elcseszik az egészet az ottani világnak, és a gonosz győz, és minden ember meghal blabla(pl amikor Loki megszerzi a követ és eltűnik.) Amerika kapitány túl erkölcsös, hogy így tönkre tegyen egy világot ahol ugyanolyan emberek élnek mint ők.

2019-04-28 12:38:37 MicaHiro (4) #58

Ha jól láttam, azt még senki nem vetette fel, hogy
Thanos hogy lehet olyan
1, fantáziátlan, hogy végtelen hatalommal felvértezve sem akar semmi mást megtenni, mint kiirtani az univerzum lényeinek 50%-át (nem 49-et és nem 51-et, természetesen...). Nekem nem egyszerű benyelni, hogy mikor ezzel készen volt, semmi más ötlete nem maradt. Illetve
2, Buta, hogy nem merül fel benne, hogy esetleg lesznek, akiknek nem tetszett amit tett, és bosszút akarnak majd állni. Teljesen méltatlan egy intelligensnek szánt karakterhez, hogy nem készül fel semmivel az esetleg érkező válaszcsapásra.

Az meg, hogy Nebula azzal érvel, hogy Thanos aztán nem hazudna, az alapján ahogy én a képregényekből a karaktert eddig ismertem, egyenesen nevetséges.

2019-04-28 12:31:34 BonnyJohnny (4) #57

Én úgy értettem, hogy akinek a Looper tetszik a logikátlanságok ellenére, annak ez is tetszhet. De, akinek ott is sántít és itt is, akkor jó. Elfogadom a véleménykülönbséget, nincs vita. :)

előzmény: Rorschach (#51)

2019-04-28 12:24:34 kwzatz (4) #56

De ott van, pont ezért írtam a 2. pontban azt, amit írtam. :) Ezzel az erővel bárkit "át lehetne emelni" egy másik timeline-ról.

előzmény: Umberto (#55)

2019-04-28 12:14:28 Umberto (4) #55

Gamora nincs a többiekkel az űrhajón a végén? Tudjátok, amikor Peter és Thor kakaskodnak.

A másik kérdésem, amiről itt még nem volt szó: Vasember hogyan tudja csak úgy leszedni a köveket a Thanos kezén lévő kesztyűről?

2019-04-28 12:04:43 Fatupi (5) #54

Hát igen... Én is nagyon szurkoltam, hogy máshogy oldják meg, mert onnantól kezdve, ha egy világba behozzák az időutazás lehetőségét, minden esemény tét nélkülivé válik. (Nagy sajnálatomra a SW világában is már kánon.)
Még ezzel az alternatív idősíkos megoldással se lett teljesen megoldva, ahogy írtad. Innentől kezdve, ha meghal a macskád, átugrasz a szomszéd idősíkba ellopni magadtól. Aztán egyszer tőled lopják el. :D Ilyenkor lehet J. K. Rowling otromba trükkjét alkalmazni, amikor a Főnix Rendjében elpusztította az összes időnyerőt.

előzmény: kwzatz (#53)

2019-04-28 11:24:53 kwzatz (4) #53

Gyanítom, hogy ha alaposan újranézi az ember a filmet, akkor nem logikus magyarázatokat, hanem valószínűleg még több hibát talál. De így elsőre ezek ugrottak be nekünk, a tévedés jogát fenntartom.
Az időutazás logikátlanságába meg nyugodtan bele lehet kötni szerintem, mert van rá több példa (könyv, film, játék), ami ezeket nagyon ügyesen megoldja. Ezzel együtt is szórakoztató szerintem a film, nélküle viszont zseniális is lehetne.

1. Ahogy írtátok, az utolsó jelenet a Kapitánnyal borítja Banner elméletét. Időgép nélkül jön vissza, egyszerűen megöregszik, és ez nem egy másik timeline-on történik, ahogy lennie kellene az elmélet szerint, hanem ugyanabban a timeline-ban. A készítők nem igazán tudták eldönteni, hogy melyik típusú időutazást választották. A legszomorúbb, hogy ez simán feloldható lett volna: Mielőtt visszamenne a múltba, otthagy egy táskát benne a pajzssal és egy megható levéllel, ahol elmondja mit fog tenni és nem jön vissza ebbe a timeline-ba. Mikor nem érkezik vissza, amikor kellene, a barátai észreveszik a táskát, szomorkodva elolvassák a levelet, miközben a jelenet átvált arra, ahogy Cap táncol Carter ügynökkel.
2. Gondoljatok bele Gamora helyzetébe. Hogy hozták vissza a franchise-ba? Egy másik timeline-ból jött át, ahonnan így teljesen eltűnt, nem kis clusterfuckot okozva ott. (egyébként ez minden egyes ilyen cselekedetükre és új timeline-ra elmondható gyakorlatilag) Na most, ha ez oké, akkor miért nem csinálják meg gyakorlatilag bárkivel ugyanezt? Tony-t elhozhatnák az időutazás előttről ebbe a timeline-ba, és "kihagyná" a halála napját. Menne szépen minden tovább. Ugyanezt megcsinálhatnák Natashával, Visionnel, akárkivel. Mert hát kit érdekel, hogy mi lesz azokon a timeline-okon? A Bosszúállókat úgy néz ki, hogy nem igazán. :D
3. Gondoljunk bele még egyszer az Endgame időutazás logikájába:
Visszaugrunk x pontra, ott van egy kő. Elhozzuk ezt a követ (ezzel ott elágaznak a történések és új timeline jön létre) a saját timeline-unkra az időgéppel. Ezután vissza akarjuk vinni, ami elvileg úgy történik, hogy visszapakoljuk a követ egy megelőző időponton, hogy újra ott legyen a kő. De az x-et megelőző ponton ott van a kő, hiszen nem onnan vitték el, hanem későbbről. Ha nem így lenne, akkor az sem működne, hogy "visszamegyünk egy korábbi pontra, hogy elhozzuk a követ", ahogy Cap és Tony korrigálja a hibát. Erre lehet azt mondani, hogy "de ha elhozod onnan a követ, akkor teljesen eltűnik a megelőző időpontokon is", csakhogy ezzel az a probléma, hogy olyan, mintha azt mondanánk, hogy két különböző timeline van összesen és 2 van mindegyik kőből. Bocs, ha nem érthető a megfogalmazásom. :D
4. Amerika kapitány visszaviszi a köveket. Oké. Hogyan? Hogy visz vissza egy lélekkövet például? Valahogy eljut a bolygóra és bedobja a szakadékba? :D Miért kell egyáltalán egyedül mennie, kockáztatva kb. mindent? Minden feltétel adott már, Pym részecskékkel is tele a padlás.
5. Az egész "jaj csak 2-3 lehetőségünk van" dolognak nincs semmi értelme már az elejétől, felpakolhatnának annyi Pym részecskét az első küldetésük során egy másik timeline-ból, amennyit csak akarnak.
6. Az, hogy Nebula pl. lelövi a múltbéli önmagát... Nem is tudom, ha ez sem gond, akkor valóban semmi. :D
Még volt legalább 2-3 dolog, de most hirtelen nem jut eszembe, még a film után kellett volna leírnom. :)

előzmény: BalaKovesi (#50)

2019-04-28 10:46:52 ChrisAdam (3) #52

Ez esetben Rorschach-kal kell egyetértenem, mert az időutazás tényleg sántít. Slussz. Egyrészt, a Vissza a jövőbe-filmekre utalni ilyen esetben szerintem hülyeség, mivel bőven műfajon kívül van az a film, egy szórakoztató vígjáték, csupa kalanddal és bohókával, ez meg egy vérkemény, 22 filmet lezáró eposz, amiben igenis kell keresni a logikát, de még inkább azt, hogy az előző filmnek (és az előző filmfolyamnak) egy igazán méltó lezárása legyen.

Mert habár engem korántsem gyötört meg ennyire ez az időutazósdi, sőt, kifejezetten élveztem, hogy újra a régi Bosszúállók (ráadásul annak "backstage-jében") történetében járunk, Amerika Kapitány megöregedése már nálam is elkezdte indexelni a kérdőjeleket. És teljesen jogos az az arra való kiakadás, hogy ilyen "egyszerűséggel" oldották meg ezt az ügyet. Ne legyen már mindenre egy új elmélet, csak hogy megoldható legyen bármi.


De mindennek ellenére ez engem nem cseszett fel ennyire, sőt. Nálam működött, jól szórakoztam, az utolsó fél órában már kevésbé, de ennek inkább más az oka.

Az elmúlt napokban azért agyalok a filmen olykor-olykor (és ez jó), és éppen ma reggel fogalmaztam meg magamnak, hogy mi is a fő bajom az Endgame-mel.

Hogy nem mer kockáztatni, áldozni. Tulajdonképpen a film akkor nőne igazán naggyá, ha azok, akik az előző részben meghaltak, halottak is maradnának. Mert alapvetően egy baromi témát, és kibontható drámát hoz az magával, hogy a Bosszúállók úgy komplett kudarcot vallottak a Végtelen háború végén, ezzel szinte letaszítva magukat a szuperhősi szerepről. Ezzel kell élniük, és ez a depresszió (mert keményen az), egyértelműen tetten érhető, de MICSODA nagy dolog lett volna, ha az írók azt mondják: erre a depresszióra, csalódásra, elveszettségre, kiábrándultságra az a megoldás, hogy mindenki elfogadja, továbblép, nincs többé Póki, se doki. Persze megpróbálják, időutaznak, köveket szereznek, harcolnak, de aztán azért, hogy belássák: ami meghalt, nem jön vissza többé. A halált nem lehet úgy legyőzni, mint Ultront, Lokit, Thanost, és így tovább.
És ez egy olyan intelligens, érett befejezése lehetne a sorozatnak (ahol mindig a lehető legnaposabb oldal virul ki a fináléra), hogy megemelném én is a kalapom, és adnám az ötöst. Ráadásul szerintem nagyobb katarzis lenne, na persze egy rendes, megtermett íróval.
Másrészt pedig, ahogy Rorschach írja, most még kevesebb a feszültség: mert ha a Bosszúállók ezt képesek voltak helyrehozni a lehető legminimálisabb veszteséggel, akkor mit nem? Bármi történik, olyan szörnyű veszteség már nem érhet, ám ha mégis...

Néha el kell viselnünk a fájdalmat, a kínt, a veszteséget, hogy igazán értékeljük a győzelmet, a felszabadulást, a Jót. És ez a film tökéletes lett volna ennek bemutatására.

előzmény: BonnyJohnny (#49)

2019-04-28 10:22:22 Rorschach (2) #51

Nem értek egyet.
Sem abban, hogy a Looper jó film, sem abban, hogy logikát keresni illetlenség. Nehogy már kötelező legyen elfogadni, hogy nincs értelme az egész cselekménynek.
BalaKovesi: való igaz, magyarázatnak magyarázat, ezzel nem tudok vitatkozni. Erre nem gondoltam.

előzmény: BonnyJohnny (#49)

2019-04-28 09:43:09 BalaKovesi (5) #50

Én azt olvastam valahol, hogy valószínűleg azért lett azóta méltó, mert már elmondta Tonynak, hogy tudta, hogy Bucky ölte meg a szüleit, így ez a titok már nem nyomja a vállát. Én ezt elfogadható magyarázatnak tartom.

Az időutazós témán én is sokat gondolkodtam, de szerintem is úgy van ahogy BonnyJohnny írja alattam, hogy a múlt változtatásai nincsenek hatással a jelenre. Erre már önmagában példa az, hogy elcsenik az összes követ, visszajönnek a jelenbe, de Thanos csettintése attól még ugyanúgy megtörtént. Azt hiszem Banner el is magyarázza egy jelenetben, hogy működik ez. Viszont Amerika Kapitány visszajövetele még így is sántít, valamint bármennyire szépnek és méltónak tartom a karakter ilyen módon történő kiírását, akkoris kicsit izzadtságszagú. Hiszen miért pont őt küldték volna hogy vigye vissza a köveket? Hogy jutott el például a Vormirra? (Itt egyébként szinte biztos, hogy volt egy Vörös Koponya-Amerika Kapitány találkozás.) Sokkal logikusabb lett volna, ha mondjuk Marvel Kapitánnyal vitetik vissza a köveket.

előzmény: Rorschach (#48)

2019-04-28 07:30:26 BonnyJohnny (4) #49

Időutazás logikátlanságaiba belekötni szerintem a Vissza a jövőbe óta illetlenség. De legkésőbb a Looper óta felesleges. Az elágazó univerzum elmélet miatt nem kell, hogy az időutazásnak visszamenőleges hatása legyen a saját idősíkunkra, mivel az már megtörtént, és onnantól van csak hatása, amikor megtesszük a törést. Lásd Looper! (Ami jó film.)

2019-04-28 01:46:24 Rorschach (2) #48

Közben írtam egy hosszabbat, Chris :)

De szerintem inkább kezdjük azzal, ami bejött az Infinity warban.

Nevezetesen, már akkor lehetetlen feladat hárult az író-rendezők elé, be kellett mutatni ötvenX karaktert, ahogy - soha ez előtt nem látott módon - belegabalyodnak egymás életébe és hősködésébe. Már ott el kellett volna hasalniuk, mert olyan nincs, hogy ezt bazmeg sikerül hibátlanul megcsinálniuk, és megcsinálták.
Nem elég, hogy ezt megcsinálták, de a ménes felét ki is irtották, hogy a maradéknak ezzel adjanak motivációt a következő mozira.

És akkor jött az Endgame, hogy majd faszául elvarrjon minden szálat...
Jelentem, nem sikerült, és ezért az időutazós filmeket hibáztatom.

Az Endgame ugyanis tök fasza "temesd popcornba a pofád és egy kurva pillanatig ne gondolj bele"-időutazós film lenne, ha ezelőtt soha egy hasonlót sem láttam volna. Viszont az a kurva nagy baja, hogy már láttam, méghozzá olyat, ahol klappolt is minden: a T2-t.

Kurva nagy problémám, hogy drága hőseink hiába basznak szét mindent az MCU történései közül, semminek nincs ráhatása a jövőre - van egy jelenetsor, amiben Loki ellopja az egyik legfontosabb mcguffint, és már pont aszinném, hogy "ááá, na majd ezt jól beszopják a jelenben," midőn... nem történik semmi. Mert itt le van rendezve annyival, hogy "tesó, de hát ha szarrá megy valami, akkor visszamegyünk korábbra és akkor elcsenjük onnan, és amúgy is rögtön visszarakjuk a helyére" - jó bazmeg, de ha elloptátok azt a kurva követ, akkor a jelenben az első Avengers meg se történt, és onnantól meg borul a bili - de visszavittük oda, ahonnan elloptuk, nincs gáz - de bazmeg, ha Amerika Kapitány ott maradt negédesen táncolni, akkor a második és harmadik filmje, plusz a Civil War, plusz az Avengers 1, 2, 3 és 4 meg se történt, és mégiscsak ott ül a padon ráncosan... hát mi a fasz.

De jó, én elhiszem, hogy a film utolsó öt percében Captain America minden kurva követ hibátlanul visszacsempészett a helyére, megöregedett a szerelmével és mindeközben a huszonegyedik század erkölcs jelképévé is vált a(z egyébként meg nem történt) hőstettei miatt.

Beszéljünk akkor arról, amin az Endgame kimagyarázhatatlanul félrecsúszott: tádááá, karakterek.
Nem akarok faszkalap lenni, adjuk oda a királynak, ami a királyé: ha már Vasemberrel kezdtünk, nagyon illő Vasemberrel zárni. Érzelmes, fontos pillanat, a néző sír, a karakter pedig fejlődik, rossz szavam nincs.

Viszont nézzük meg a Kapitányt, mint az egész univerzum másodpillérét. Vitán felül a karakter csúcspontja, hogy megemeli a Mjölnirt, aki ezzel vitatkozna, azzal szóba sem állok. Tonnányi geek élvezett be örömében, köztük én is. De kérdem én, miért tudta megemelni a Mjölnirt? Igen, szerintem is méltó rá - ugyanakkor szerintem három filmmel ezelőtt is méltó volt rá, akkor mégse tudta megemelni, mi változott? Semmi, ugyanis az elmúlt három filmben semmi nem történt vele, semmilyen módon nem épült a karaktere, hát akkor most miért lett hirtelen méltó a kalapácsra?

Sőt, ha már kalapács és főszereplők, akikkel bajom van: mi a szentséges kurva istent csináltak Thorral? A csávó az elmúlt két filmjében kapott karaktert, a Ragnarökben és az Infinity warban felépítették a jellemét, kiképezték vezérnek. Miért? Hogy egy dagadt disznó comic relief lehessen az Endgame-ben. ¿Qué? Nem tagadom, úgy három percig vicces volt, de bazmeg, aszittem, hogy ez a csávó, a sérthetetlen, morálisan szilárd faszagyerek fogja vezetni a Bosszúállókat most, hogy Kapitánytól és Starktól végleg megszabadulnunk, erre úgy teljesül be a character arkja, hogy a bossfight alatt magától befonódik a szakálla (mert most event van, gyerekek, erre meg kell jelenni), és a nagy csata után elmegy pampogni a Galaxis őrzői vezetőjének... bazmeg ennél vérlázítóbbat Zack Snyder nem tudna írni, hát mégis mi a maci fasza ez?

És ennyi alapvető bajom van az Endgame-mel. Leszarom, hogy két film között valahogy egybeolvadt Banner és Hulk teste és lelke, és hogy ezt mindenképp off screen kellett megoldaniuk, leszarom, hogy Captain Marvel (az MCU fényes új jövője) a film első és utolsó tíz percében szerepel csupán, leszarom, hogy Pepper a film utolsó nagy csatájára a semmiből teljes páncélban jelent meg, leszarom, hogy Hadigépnek is pont akkor kellett merchandising céllal villantania a menő új páncélt, leszarom, hogy abból a Thanosból, akit a Infinity warban megismertünk, semmi nem maradt, és egy idióta "mánpedig én jól szétbaszom az univerzumot"-gonoszt csináltak.

Mindez nem érdekelne, ha ezektől függetlenül egy élvezhető filmet kaptam volna, nem pedig egy pofánbaszást a keservesen felépített rajongásomért - merthogy oppá-oppá, én nem voltam ám velük hegyen-völgyön át, a minőség vett meg menet közben. Szó nincs róla, hogy a kezdetektől rajongó lettem volna, azért szerettem meg a Marvelt, mert egy vér ciki Amerika kapitány-mozit két olyan folytatás követett, hogy az állam leesett, hogy a Galaxis őrzőivel azt lopták be a szívembe, amit előzetesen a világ szennyének gondoltam, és hogy a Bosszúállókkal azt adták el nekem csapatként, amit addig egyesével kiröhögtem.

A minőséggel vettek meg menet közben, de ezt a filmet látva kurvára megkérdőjelezték az MCU-ba vetett hitem.

És hadd retconáljak egyet a végére, ha már a készítőknek is szabad - az alapvető bajaim listája ugyanis kurvára nem ér véget a fent soroltakkal: a leges legnagyobb problémám az, hogy belehozták azt a kibaszott időutazást. Mostantól ugyanis, ha az irány nem tetszik a nézőknek, simán behozunk egy kis eddig polcon porosodott Pym-részecskét, meg némi kvantumdimenziót a képbe, és rögtön mehetünk másfelé.

Drága hölgyeim és uraim, ezt úgy hívják, hogy gyávaság.

2019-04-27 23:29:24 ChrisAdam (3) #47

Hm, érdekes, hogy az egydimenziós gonoszt hozod fel, mert szerintem Thanos az előző film gonosza, itt inkább a saját maguk antihőssége, gyengesége az ellenség. Míg az előzőben tulajdonképpen Thanos volt a főszereplő, most megkapták a porondot a Bosszúállók, és nem "csak" bosszúállók maradtak. Nekem ez kifejezetten tetszett, éppen ezért ha létezik atipikus szuperhős/képregény/Marvel-film, akkor ez vastagon az. (És azért is van talán ebben az arányosan legkevesebb akció?)

előzmény: Rorschach (#46)

2019-04-27 22:59:54 Rorschach (2) #46

Eredetileg hármast adtam, de pár órányi gondolkodás után ezt lejjebb kell vinnem egy jeggyel.

Ne haragudjatok meg, de ez olyan szar volt, mintha egy DC filmet néznék ereje teljében, igazi logikátlan fos cselekmény egydimenziós gonosszal megtámogatva. Voltak pillanatai, de nagyon-nagyon kevés, az nem menti meg.

Gondolom, konfliktust generálni mindig egyszerűbb, mint szálakat elvarrni.

2019-04-27 18:22:05 kwzatz (4) #45

Ott mondjuk pont azt érzem, hogy azért történt, mert az Asgard témával már nem nagyon lehet mit kezdeni, Thor viszont közönségkedvenc, így bedobták a Galaxis őrzői közé. Logikusnak látnám, hogy Korg és Miek is csatlakozzon.

előzmény: Umberto (#44)

2019-04-27 17:58:30 Umberto (4) #44

Thor is átadta a királyságát. Vajon ő a legmegfelelőbb személynek?

2019-04-27 17:12:35 myke7 (2) #43

Nekem ezzel az átadással a bajom, hogy Antony Mackiet nem igazán tudom elképzelni, hogy elvisz a hátán egy külön filmet ebben az univerzumban, mint Amerika kapitány.

előzmény: kwzatz (#42)

2019-04-27 14:15:25 kwzatz (4) #42

Mindkettő volt - bár Falcon már akkor, amikor az MCU filmek javában mentek, szóval esélyes, hogy azzal már a filmeknek ágyaztak meg -, de nekem sem tetszett. Leginkább azért, mert az előző filmek alapján is úgy éreztem, hogy Bucky-t készítik elő rá, aztán ez így kicsit a semmiből jött. De amúgy: Miért nem dobják be Capet a Hulk-féle kezdetleges időgépbe és fiatalítják vissza? Ant-Mannél is működött. :D

myke7: Ja, az szörnyen erőltetett jelenet volt. :D


Nemrég olvastam, hogy Russóék amúgy itt egyelőre ki is szálltak.

előzmény: BonnyJohnny (#38)

  • 1
  • 2