Toy Story 4 (2019) ☆ 👁

Toy Story 4.

(Josh Cooley)

amerikai animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, thriller, vígjáték

3,9
★★★★☆
299 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

A jelenetben, amikor Bo Peepet elviszik, az új tulaj autójának a rendszáma RMRF97, ami egyfajta utalás a Toy Story 2-re. Sokszor emlegetett történet, hogy a második TS-film kis híján teljesen elveszett, amikor valaki véletlenül törölte a fő fájlt a Pixar szerveréről. A rendszámtábla arra a számítógépes parancsra utal, ami majdnem a film megsemmisüléséhez vezetett. A Unix-rendszerben az "rm" és az "rm -rf" parancssor töröl minden fájlt az adott mappában, méghozzá jóváhagyás nélkül és rekurzívan. Szerencsére egy várandós Pixar-munkatársnak volt egy biztonsági másolata az otthoni gépén, amit aztán a legnagyobb óvintézkedések mellett szállítottak az animációs stúdió székházába, megmentve ezzel a Toy Story 2-t.

A régiségboltban látható kismillió tárgy között feltűnik Bim Bam rakétája az Agymanókból, valamint Ellie és Carl háza a Fel!-ből.

Tim Allen őszintén beszélt a két ikonikus figuráról, Woody-ról and Buzzról, valamint a köztük lévő barátságról. A széria első része 1995-ben jelent meg, ennek kapcsán pedig úgy nyilatkozott a színész, hogy a cowboy és az űrvadász kapcsolata erősen hasonlít a közte és Tom Hanks között kialakult viszonyra.

"Woody és Buzz már-már annyit jelentenek egy generációnak, mint Mickey egér és Donald kacsa. Lehet, hogy túlzónak tűnik ikonikusnak nevezni őket, de én én tényleg így érzem. Halhatatlanok: játékok, akik bármeddig élhetnek" - mondta Allen. "Van egy rövid jelenet, amivel nekem és Hanksnek is meggyűlt a bajunk, mert nem tudtuk, hogy az utolsó oldalhoz értünk. Pedig így volt, a végére értünk, nekem pedig elcsuklott a hangom. Szó szerint alig tudtam elmondani a soraimat, és Tom is. Ugyanúgy reagáltunk. Woody és Buzz 25 éves barátsága kettőnk között is szoros barátságot kovácsolt."