The Lodge (2019) ☆ 👁

Téli menedék

(Severin Fiala - Veronika Franz)

amerikai-angol dráma, horror, thriller

3,1
★★★☆☆
37 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-05-19 07:36:21 Dió (3) #4

Nem igaz, hogy ennyire nehéz jól befejezni egy horrort. Zsinórban a sokadik próbálkozás, ami olyan zseniálisan épít atmoszférát (képek, zene, hangulat, szereplők, minden!), hogy leborulok előtte, hogy aztán megint az utolsó tizenöt perc húzhassa le mindezt a klotyón. Bár annyiból nem akarok panaszkodni, hogy így is volt az utóbbi években néhány jól sikerült műfajtárs, de ez most sajnos ismét nem tartozik közéjük.

2020-05-06 15:32:15 Ragemarci (2) #3

A téma túlságosan át van itatva vallással,amire csak ráerősít az időpont és a beszélő nevek, úgyhogy most nálam nem működött ez a kombó, nincs összhang a pszicho-thrilleres elemekkel. Elvonatkoztatva pedig unalmas, a karakterek is egysìkúak, szóval a film kamaradrámának is rossz. Ami pozitívum, hogy Riley Keough menetrendszerűen villantja a cickóit és nem mellesleg jól is játszik(habár nem gondolnám, hogy jól jár, ha benne ragad ezekbe a középszar thrillerekbe), valamint talán a lezárás az, ami a maga faék egyszerű módján még működik is.

2020-05-03 01:19:47 hellcat (5) #2

A film kiválóan szemlélteti, hogy van egy határ, amit nem szabad átlépnünk, ha rendelkezünk egy alapvető jóérzéssel az embertársaink iránt - főleg nem mentségként használni a humort, és ezzel bagatellizálni a tetteink súlyát. A filmben felbukkan még az agymosás, a PTSD és egyéb mentális problémák is. Szerintem nagyon erős alkotás, ami még napokkal a megtekintés után is velünk marad!

2020-05-03 01:03:03 Benny Bug (4) #1

Gyakorlatilag egy Hereditary-light, bár egy idő után felidéződött az Eden Lake is, habár hozzá kell tenni, hogy f@sza filmektől ihletet meríteni abszolút nem bűn szerintem. A jeges, hideg, csontig hatoló hangulat megvan bőven: horrornak nem nevezném, de igazán kegyetlen pszichológiai kamara-thriller, amely egyre jobban fokozza a feszültséget és borzolja az idegeket. A befejezés pedig úgy tud felkavaró lenni és jókora gyomrossal szolgálni, hogy az igazán durva dolgokat képileg nem is mutatja.
Kár, hogy persze a magyar moziknak nem kellett, az itteni alacsony átlagon pedig csodálkozom. Persze az is igaz, kevesen szavaztunk még rá.
Ja, és Riley Keough iszonyúan jó. Felfigyelhetnének rá szélesebb körben is, nagyon tud a csaj. :)