Le rayon vert (1986) ☆

A zöld sugár

(Eric Rohmer)

francia dráma, szerelmi történet

4,3
★★★★☆
24 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-03-13 04:49:28 oscarmániás (4) #3

Nekem pont az első 2/3-a tetszett, valószínűleg a régen volt nyári idill nosztalgiát ébresztő lírai ábrázolása miatt, bár valószínűleg ez véletlen, és az eltelt, sok mindent megváltoztatott évtizedek okozzák. Az utolsó harmadban az érzelmek gejzírszerű feltörése nem érintett meg, mesterkéltnek, összecsapottnak tartom a befejezést, a megoldást, de hát az már egy másik filmnek a története és legalább nem a megszokott, klisés. Jó volt nézni, szép film, a romkomoktól a lehető legtávolabb elhelyezkedő francia film. "Kereső" embereknek szívből merem ajánlani.

2017-10-07 18:23:36 -senki- (4) #2

Az egyik legjobb Eric Rohmer film film. A színészi játék is a legjobbak között van, a főszereplő hölgyé. És jót tesz hogy a szokásosnál tematizáltabb, a zöld sugár fel-feltűnik.

2013-06-03 22:11:45 somogyireka (5) #1

Ez a film most de jólesett! Pedig a ¾-ig nem hittem volna, hogy ennyire összeáll.Olyan tankönyvszagúnak indult, vontatottnak, ódon dialógusokkal..a főszereplő lány is eleinte idegesített..de csak addig, amíg meg nem találta a helyét, s onnan már minden mozdulata természetes volt és gyönyörű..Szeretem Rohmer-t, szerencsére sok filmem megvan tőle, s amikor valami teljesen egyszerű, természetes hangra vágyom, valamire, ami semmi más csak emberi, nincs benne se csavar, se trükk, se misztika, akkor őt nézem. Úgy tudnám írni,"megtisztítanak" az általában feszesre szabott, másfél órás filmjei..
(a film vége pedig mesteri..nehéz most nem leírni,mi az...úgy örülök neki, nehéz ilyen örömöt bent tartani)