The Woman in the Window (2021) ☆ 👁

Nő az ablakban

(Joe Wright)

amerikai dráma, krimi, thriller

2,5
★★☆☆☆
116 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-22 22:06:38 Hege (2) #10

Vártam ezt a filmet, nem kellett volna. Gyenge sztori, borzalmas vágások. Ha nem tudtam volna, hogy Joe Wright rendezte, azt hinném, hogy ez egy elsőfilmes rendező szárnypróbálgatása.
Az utolsó 20 percet alig bírtam végigszenvedni, ahogy átváltott a film egy bugyuta, vállalhatatlan B kategóriás slasherbe.

2021-08-07 15:51:31 sptt (3) #9

Az alapsztori jó, ennek és a színészi felhozatalnak köszönhetően én egy igazán király, lebilincselő filmre számítottam. Jól is kezdődött az egész, de nagyon gyorsan kiderült, hogy ez csak egy langyos kávé lesz, az is mikróban felmelegítve. Nem voltak meg az eredeti ízek, nem volt meg a fanyarság, a változatosság. Eltelt vele az idő és nem mondanám különösebben rossz filmnek, igazságatalan lenne ilyet mondani, ez egy rendkívül átlagos film lett, ami persze nagy csalódás ahhoz képest, amit ki lehetett volna hozni belőle. 6/10

2021-05-26 08:52:32 Calavera (?) #8

Elolvasva St4nt0N kommentjében a cikket, ez a film meg is érdemli, hogy ennyira bántóan szarkupac legyen, mert az, úgy mindenhogyan. Azt nagyon sajnálom, hogy a három színész (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore) elvállta ezt és egy ilyen trágyaléhez adták a nevüket.

2021-05-20 13:17:20 The Cortez (1) #7

Rossz értelemben elvont könyvadaptáció. Az eredeti regényt részben a Hátsó ablak ihlette, ami előtt képileg tisztelegnek is a filmben.
A rendezés a vágással együtt hihetetlenül rossz, a zene meg a hanghatások szintén, a képsorok szétesnek, a dialógusok fárasztóak, a karakterek debil módon viselkednek, a színészi alakítások pedig szarok, különösen Amy Adams tolja idegesítően, aki színpadiasan, egyben kínosan túljátssza a fontosabb jeleneteit. A random vizuális effektek sincsenek a toppon, sőt egyenesen kizökkentő hatással bírnak, ugyanakkor akad 1-2 kreatívabb, látványosabb ötlet. A feszültségmentes thriller legerősebb pontja az igényes, helyenként stílusos fényképezés.
Összecsapott, a Netflix kínálatába száműzött csúnyán félrement alkotás a 20th Century Foxtól.

2021-05-18 22:03:20 Rorschach (1) #6

Köszönöm a cikket. Kellett az olvasmány, hogy kerek legyen a történet, ugyanis így kijelenthetem, hogy valószínűleg alkotójához és forrásanyagához egyaránt méltó feldolgozás született.

Ritka az olyan film, amiben egységesen minden el lett baszva, de itt ezt sikerült összehozni. A temérdek jobb sorsra érdemes név közül csak Tracy Letts-t emelném ki, aki ezelőtt az Augusztus Oklahomábant írta... valószínűleg négy dimenzióval és ezer évvel ezelőtt, amilyen távol van egymástól a két film.

Nem lennék beszerzési felelős a Netflixnél, hogy ha már csak ilyen fogásokra futja. Ez a film azt a benyomást kelti, hogy a Fox mozikba küldeni szégyellt moslékával kufárkodnak épp, ami nem túl bizalomgerjesztő a jövőre nézve.

előzmény: St4nt0N (#1)

2021-05-18 20:11:41 Joeker81 (2) #5

Hát ez valami bűn rossz volt! Adott három remek színész - Adams, Oldman, Moore -, akiket szerintem vakon felbéreltek, hogy legyenek szívesek kihúzni a gyártót a xarból, amibe beletenyereltek, mert jogilag/anyagilag rosszabbul járnának, ha kihátrálnak a projektből. És jött a tetejébe a Netflix és megmentette a 20th Century Studios seggét... ők csak annyit kértek, hogy a szürke és unalmas Anthony Mackie-t is tegyék mán' bele a filmbe, mert ő a Netflix talizmánja, vagy mi a szösz, akinek mindenben is játszania kell...kb. így tudom elképzelni azt, hogy ezt a szörnyeteget láthattuk. Klisé hegyek, erőltetett színpadias játék és jelenetek, nulla kohézió a sztoriban, ami ráadásul lerágott csont. Dráma tényleg...az a dráma, hogy ha ezt végignézi az ember. Az külön "tetszett", hogy szerintem az autóbaleset megjelenítése a szobában, egy az egyben el lett lopva, - oppá bocsánat művészileg át lett véve - a 2019-es a Koma című orosz akció-sci-fiből. Ez egy kettes sajnos.

+egy kis adalék, most nézem egy friss HVG cikk éppen azt taglalja milyen remek ember is az egyik producer Scott Rudin - Monitorokat tört szét a beosztottjai kezén, laptopokkal dobálta őket, mégse történt semmi

2021-05-15 19:10:14 ifj. Ó. Posszum (3) #4

Köszi St4nt0N a cikket, így már minden érthető, és kissé felháborító, hogy ennek fényében a Netflix felkarolta a projektet.
A sztori egy szutyok. De tényleg, az az igazi, összelopkodott, unalmas kliséhányás.
Wright pedig megtette, amit megkövetelt a megrendelő. Kicsit többet, amit egy jó szándékú iparos megtehet. A film nagyjelenetében, a vérciki monológból csinált egy színházi jelenetet. Úgy, ahogy a Broadway darabok vérciki monológjainál lenni szokás. Az a rész fantasztikus. És még van benne több trükk a Wright játszóházból.
Ezért érdemes. Amy Adamsért érdemes. Julianne Moore-t érdemes.
Aki viszont egy zseni hátsó ablak átgondolásra vár, az várjon még, nem ez a film az.

2021-05-15 07:27:37 Ubul (?) #3

"nem lehetséges, hogy az eredetileg elképzelt változat jobban működött, csak le kellett butítani/egyszerűsíteni, hogy nagyobb tömeget szólítson meg?"

sajnos egyre több területen igaz ez, gamer világban is látszódik erősen. Nem csodálkoznék a kijelentésed valóságtartalmában.

előzmény: Benny Bug (#2)

2021-05-14 23:32:38 Benny Bug (3) #2

A Lány a vonaton jutott róla eszembe, annál azonban kicsivel jobban tetszett. Erősen látszik, hogy az "inspiráció" Hitchcock-mestertől jött. Papíron minden benne van, ami egy ilyen klausztrofób thrillert naggyá tud tenni: feszültségkeltés, bizonytalanság érzete, satöbbi. Mégis, a végére válik igazából érdekessé, az odáig megtett út inkább csak a szokásos. Ez nem egy rossz film, de ekkora nevekkel kicsit többet vártam. Amy Adams azonban immáron sokadszorra parádés, nincs olyan szerep, amivel ne boldogulna. Gary Oldman szintén jó lenne, de annyira keveset szerepel, hogy csak fogtam a fejem. Mindenképp több játékidőt adtam volna neki. Ja, egyébként azt olvastam, hogy az első tesztvetítések után változtatni kellett a filmen, mert sok néző nem tudta követni az eseményeket. Nem mondom, hogy most akkor petíciózzunk egy esetleges "Wright-cut"-ért, de elgondolkoztam rajta: nem lehetséges, hogy az eredetileg elképzelt változat jobban működött, csak le kellett butítani/egyszerűsíteni, hogy nagyobb tömeget szólítson meg?

2019-02-14 22:43:20 St4nt0N (?) #1

Végighazudta eddigi életét a sikeres író – a 24.hu cikke a film alapjául szolgáló regény szélhámos szerzőjéről a The New Yorker leleplező riportja nyomán.