Little Women (2019) ☆ 👁

Kisasszonyok

(Greta Gerwig)

amerikai dráma, szerelmi történet

3,8
★★★★☆
206 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-20 23:00:56 The Cortez (2) #16

Greta Gerwig kihasználva a MeToo-kampányt, elkészítette a 200. totál felesleges Kisasszonyok remake-et, ezzel együtt új értelmet adott az ”unalmas film” fogalmának. A karakterek mérhetetlenül gyengék, az ismert színészek pedig rendkívül idegesítő módon keltik életre őket. A mozit a feminista duzzogás járja át, az egy mezőgazdasági vontató gyorsaságával vetekedő sztori meg nem pozitív értelemben összevissza ugrál az időben. Az alkotás legnagyobb érdeme, hogy kimondták benne: a házasság valójában csak üzlet.

2020-07-11 14:56:09 csabaga (3) #15

Az időben ugrálás ide vagy oda, a régi feldolgozás ismeretében a filmet végig unatkoztam.
A főszereplő tényleg jobb, van némi K. Hepburnös jellege (azt kellene megnéznem valahogy), de a három másik lány gyengébb, szerepük is hol kidolgozatlanabb, vagy máskor túl sok.
A férfi vonal nagyjából semmilyen, Laura Dern sem ér fel Susan Sarandonnal, az meg már zavart, hogy Meryl Streepet ide is benyomták.
Még jó, hogy nem jelölték Oscarra.

Ami mellette szól, kevésbé giccses, mint a 94-es változat, viszont talán túlzottan korai XX. század jelleget kapott a nők helyzetével való elmélkedésekkel, pedig 50 évvel korábban játszódik.
Az Oscar jelölés számomra is érthetetlen.
Egyszer nézhető, ahogy a Wynona Ryder változat is az volt számomra.

2020-04-29 22:29:42 Ágó (5) #14

Lehet, én is öregszem, de meghatódtam a véleményedet olvasva.
Színigaz!

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#13)

2020-04-29 22:20:02 ifj. Ó. Posszum (5) #13

Vagy karantén, vagy öregszem, de szétbőgtem az egészet.
Más, mint a Lady Bird, és ez marha jó. Elsőre tök klasszikusnak tűnik, de közben rohadtul rétegelt, okos, érzékeny és finoman pimasz.
Greta Gerwignek imádat.

2020-04-09 22:42:12 Xuja (4) #12

Az elején úgy voltam vele, hogy ez egyáltalán nem lesz az én filmem: meglehetősen lassan indul be és kifejezetten zavart az idősikok váltakozása is, inkább a karakterekre helyeztem volna több hangsúlyt. A második fele viszont igazi érzelmi hullámvasút: sokkal drámaibb és szórakoztatóbb. Nem mondom, hogy nem hajlik párszor giccsbe, de még ezt is sikerült vállalhatóan tálalni. Ronan (Jo) és Pugh (Amy) nagyszerűek a szerepben, a mellékszerepek közül pedig Streep nyújtja a legemlékezetesebb alakitást. A főszereplő srác viszont elég semmilyen volt, igazából nem tudom hogy mit ettek rajta ennyire a csajok :)

2020-04-03 23:12:17 Mizi (?) #11

előzmény: BonnyJohnny (#10)

2020-04-03 22:13:33 BonnyJohnny (3) #10

Szerintem gyengébb, mint az 1994-es feldolgozás. A történet felaprózása és nem kronológikus tálalása még nem tenné nehezen követhetővé, de hosszabb játékideje ellenére is kapkodóbb. A forgatókönyv Oscar jelölése számonra konkrétan vicc kategória innentől. Nyilván a legjobb film jelöléssel sem értek egyet, de a kosztüm díj tagadhatatlanul megérdemelt.
Laura Dern és Susan Sarandon között nem tudnék dönteni, de Meryl Streep jobb volt a nagynéni szerepében: Mindamellett, hogy a szerepe is nagyobb volt egy kicsit, de a megfeleltethető jelenetekben is nagyobb jelenléttel ruházta fel. Watson és Ronan jobbak, mint az elődeik, illetve Pugh is jobb, mint Samantha Mathis volt, de a gyerekkori részekben nagyon kilóg a lóláb. Itt is jobb lett volna egy Kirsten Dunst kaliberű gyerekszínészre bízni azokat a részeket.
Számomra Chalamet volt (sokadszorra) csalódás. Christian Bale charme-os kópéjából egy komolyanvehetetlen, felváltva szenvelgő és ripacskodó bájgúnárt csinált.

2020-03-30 21:18:47 Lady Ópium (?) #9

Hiába a pazar szereplőgárda, nem kellett volna ez az adaptáció.

2020-02-11 18:56:57 unrealnoise (5) #8

Hú. Ez nagyon ütött. Mármint ahhoz képest, hogy egy szolid kis aranyos filmet vártam, csak úgy visszafogottan... hát eléggé durva érzelmi töltettel bírt.

Imádtam, szép képek, jó casting, remek kis történet volt.
Az elmúlt két év legjobb filmje számomra. Ez persze a profilom alapján sokat nem mond, de trakt.tv-n pontozok mindent amit láttam, itt nem... De már az jelzésértékű, hogy a megtekintése után idejöttem magasztalni a filmet.

Előzményeket nem láttam, nem olvastam, és a trailert sem láttam, de így is, sőt talán így volt igazán jó döntés megnézni.

2020-02-11 01:56:19 Channá (5) #7

Nem emlékszem sokra már az előzménye, de vele együtt és nélküle is megallja a történet, persze jobb úgy, hogy ismerjük az előzményt, mindenesetre amire én emlékszem, bőven kielégítő volt.
A filmrol: először a hossza megijesztett, meg az elején nehezen kaptam el a fonalat, de aztán olyan érzelmi hullámvasút játszódott le bennem, hogy magam is megdöbbentem, hogyan lehet ekkora hatással rám egy ilyen film. Mert én nem kedvelem az ilyenfajta filmeket, és mégis teljesen lekötött, elvarázsolt.
Az egyik pillanatban még nevettem, és szó szerint egyszer csak éreztem ahogy a könnyek folynak le az arcomon, és nem az örömtől.
Inspiráló, lenyűgöző, és egyszerre keser édes.
Nagyon örülök, hogy az ismerősöm elhivott rá, mert magamtól nem néztem volna meg, és bizony sok mindenről maradtam volna le.
A könyvet még nem olvastam, de már varolistan van

2020-02-09 09:32:53 KicsiPeti (5) #6

Leírtál szinte mindent amit én is gondolok a filmről,tegnap 17.00 elöadáson néztük meg Győrben a legkisebb teremben játszák 77 fős ,napi 2 vetítés,a délután tele volt a terem,igaz elsősorban hölgyek ültek a teremben,de elvétve akadt férfi is.
Imádtam a filmet ,eleinte kicsit nehéz volt megkülönböztetni az ídösikban való ugrálást,de a 3 nál már nem volt gond.Léleksimogató film volt számomra,pont ilyenre vágytam,nem tudtam levenni a szemem a vászonról,talán a legvégén éreztem egy kicsit a lassúságot.
A színészek,rendezés tökéletes,Ronan szerintem az új Meryl Streep,Timothée Chalametre pedig már egy ideje felfigyeltem,koruk nagyágyui ,Emma Watson volt egy kicsit szürke számomra,de lehet a figurában csak ennyi volt,Florence Pugh pedig ismét zseniális volt. Bár itt nekem jobban tetszett mint a Fehér éjszakákban,és milyen érdekes az eredeti hangja:) én sem tudtam 5 nél kevesebbet adni,meg melegitette a lelkem több mint 2 órára,és nem bánom.

előzmény: Ugor (#5)

2020-02-08 23:30:58 Ugor (5) #5

Szerintem nem vagyok az a tipikus rózsaszínlelkű lányregény-rajongó… de most erre mit mondjak? Hogy megvett kilóra? Meg még ez is milyen tahón hangzik… Szóval, hát na, hogy is fejezzem ki magam, hogy férfiasan leplezzem a jó mélyre elásott maradék női lelkemet… hmm. Tele volt az egész szépséggel, játékkal, valami olyannal, amiért az ember moziba indul, a tehetség ilyen kis helyen történő koncentrációjától meg kidudorodott a vászon. Én – általában – a filmek elején kissé nehezen veszem fel a fonalat, pláne olyan filmnél, ahol visszamenőleg kellene koncentrálni, hogy mi melyik síkon történt, de ez itt úgy, ahogy van, egyszer csak felkapott, és onnantól kezdve meg már mindegy volt minden részlet és mellékkörülmény, vitt magával. nem is akartam, hogy befejeződjön. A belső részeim izgatottan kapaszkodtak a szemüregemben hátul, hogy ők is lássanak valamit. Saoirse Ronan meg hát… ááá, nem leírható. Florence Pugh-ot meg nem is értettem, hogy mit favorizálták sokan annyira a Fehér éjszakákban, most megértettem visszamenőleg is, igen! Ez az a film, amire akkor is ötöst adnék, ha kétszázan egyest nyomnának rá.

2020-02-06 09:49:38 Ágó (5) #4

Még most is vigyorgok. Szívvel-lélekkel teli csoda ez, Greta Gerwig ismét bizonyított.
Érzelmes, de pillanatra sem giccses, hű a regényhez, de elképesztően friss és mai.
Jól indul az év. :)

2020-02-05 09:44:35 Interracial Facial Creampie (?) #3

Nem baj, akkor írj úgy. A filmről. Várjuk. :)

előzmény: dittike (#2)

2020-02-05 04:07:34 dittike (5) #2

Végigbőgtem a film vetítését csak elfogultan tudok róla írni.

2020-02-03 18:19:17 Benny Bug (5) #1

Greta Gerwig saját módján álmodta vászonra a közismert, több mint 100 éves történetet. Örülök neki, hogy nem egy újabb sablonos, feminista "kiáltvány" lett belőle, sikerült elkerülniük a kínos közhelyeket, így a végeredmény egy nagyon szép moziélmény, melyet bárkinek ajánlok 9 és 99 éves kor között. Nem kell ahhoz kisasszonynak lenni, hogy a szívedbe zárd ezt a filmet. :)