Rocketman (2019) ☆ 👁

(Dexter Fletcher)

amerikai-angol-kanadai dráma, életrajzi film, musical, zenés film

3,6
★★★☆☆
102 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-09-29 13:31:00 The Cortez (4) #13

A tavalyi Bohém rapszódiánál jóval merészebb, egyben elvontabb alkotás, mivel egy tripszerű, szürreális elemekkel tűzdelt, színpadias musicalt csináltak Rakétaember kalandjaiból.
Itt is fellelhető pár tipikus, életrajzi filmekre jellemző klisé, ám ezúttal végre egy őszinte feldolgozással van dolgunk, ami sok mindent megmutat + keményebben belemegy a rock 'n' rollba. Rocketman a csúcsra jutását követően, a 2 végén égeti a gyertyát, önpusztít 1000-el, iszik, drogozik, buzul, hisztizik (ez mondjuk azóta sem változott) stb. Akkor sem húzza be a kézi féket, mikor már a környezete is mondja neki, hogy Elton John, Elton John! Ez így nem mehet továáább!.
Taron Edgerton meggyőzően, hatalmas átéléssel alakítja az őrült, röhejes cuccokban majomparádézó, gyakran primitíven viselkedő világsztárt + kiválóan énekli el a dalait, melyek közül a mozi címét ihletőnek (ami egyébként a Kaliforgia 3. évadának, illetve a sorozat zárójelenete alatt is szólt), de főleg az utolsónak az előadása a legkiemelkedőbb.

2019-09-05 15:58:06 Kempesbaba (5) #12

Nekem két szó jut eszembe a film kapcsán: őszinteség és fájdalom.
Én sem tudom kihagyni hogy a Queen filmhez hasonlítsam,ott nagyon érződött hogy nem él a film kvázi főszereplője. Elton John simán feltár minden sötét dolgot,de úgy formálva,fogalmazva(igaz bele forgatva abba a bizonyos vattacukorba-by Dió :) ) ahogy neki felvállalható volt.
A film (kor)hangulata,a jelmezek,a díszletek mind-mind autentikusnak tűnnek számomra,a musical-os megoldások is szerintem jól passzoltak a főszereplő jelleméhez.
A homoszexuális jelenetek is nagyon kellettek(hiszen ez is Elton John),ezt például a bohemian rhapsody elmaszatolta csak.
Zárszóként csak annyit,ez a film jó szórakozás mindenkinek,akit érdekel a 70-es 80-as évek világa és van annyira nyitott és elfogadó hogy elviseljen pár perc homoszexuális erotikát.

2019-08-26 12:12:59 Mikkey (3) #11

nekem ez most elég vérszegényre sikeredett, a többi zenés filmhez mérve, mint a queen, mötley, gaga, nálam egyértelműen ez a leggyengébb. a Troubadouros helyszínt leszámítva, nem sokszor éreztem h na akkor most frankón visszahelyezett a korszakba.

2019-06-23 10:39:10 Dió (3) #10

Nálam a Queen film és a Star is born mind hármason landoltak, úgyhogy bár Elton John zenéjét nem szeretem, ettől az ajnározó kritikák láttán még így is vártam egyet s mást, de sajnos nem töri meg a szériát - sőt, ugyanazon dolgok miatt hasal el, mint fentebbi társai. Mindazonáltal: Taron Egerton óriási. Szerintem egyértelműen maga mögé utasítja Rami Maleket. Ezt az átszellemülést és beleadást nem egy színész irigyelné meg tőle. Ha van igazság, megkapja majd az őt megillető díjakat. Másodsorban a film első fele igen baró. Ki nem állhatom a musicaleket, úgyhogy nagy szó, hogy nem akartam felállni a székemből, sőt; olyan komplex audiovizuális csinnadrattát pakoltak össze, hogy nekem végig járt a lábam, és a film ritmusával együtt lüktetett a szívem. Innentől viszont jött a már fentebbi filmekben is látott szokásos túldramatizálás és felesleges agonizálás. Úgy látszik, csak azokból a rocksztárokból lehet filmet csinálni, akik a karrierjük csúcsán elkezdenek féktelen módon inni, kokózni, partizni, paraszt módon viselkedni, majd öngyilkossági kísérletet elkövetni, stb... másból nem. Ebbe a sorba áll be a film második felében Elton John is, és egyrészt engem már baromira untat ez a formula a hasonló közelmúltbéli filmek után, másrészt még ha ez is lenne az első ilyen alkotás a sorban: önmagában ettől valaki élete még nem lesz érdekes. Legalábbis biztos nem annyira, hogy filmet akarjak csinálni róla. Maga a zene megérne egy adaptációt, de az meg a film második felében annyira háttérbe szorul, hogy teljesen átveszi a helyét a szenvedés és sajnálkozás, amit végül persze happy enddel old fel az "Elton John 27 éve nem ivott" end title, ezzel szerintem totál feleslegesen piedesztálra emelve a sztárt. Ezt súlyosbítván, a film annyira túltolja a végére a csili-vili, over-the-top, supergay stílusát, hogy attól meg már az ember feje is megfájdul. Ennek, és az agonizálásos baklövésnek hála, a százhuszadik percre nekem már olyan érzésem volt, mintha egy gigászi méretű, rózsaszín vattacukrot akarnának legyömöszölni a belembe, ami nekem olyan szinten a torkomon akadt, hogy együltű helyemben majdnem diabéteszt kaptam tőle. Persze ha valakinek ez a formula még nem szúrja a szemét, bírja a "cukrot" és a sztár zenéjét is szereti, akkor lehet, hogy végig élvezni fogja a filmet, mert csili-vili stílusát tekintve elmondható, hogy lényéhez hűen passzoló filmet kapott Elton John. Tehát ha ez volt a cél, akkor ám legyen.

2019-06-16 08:08:27 elzablues (4) #9

Pedig akár filmre vihetné ő maga, díjaznám. Persze érthetőek az okai.

előzmény: critixx (#8)

2019-06-14 11:31:00 critixx (?) #8

Egy Bowie-film már tervben van. Azt nem tudom pontosan, kik csinálják, csak azt, hogy Bowie fia hevesen elhatárolódott tőle.

előzmény: elzablues (#7)

2019-06-13 18:50:23 elzablues (4) #7

Szívesen látnék még Flechertől életrajzi filmet. A BH-t nem szerettem, de a Rocketman-t eléggé. Jöhetne egy Bowie mondjuk.

2019-06-09 22:57:59 Bogár Bence (5) #6

Az lehet, de Elton John azonos című száma jóval régebben készült el... nem hinnem, hogy ez a nézőket érdemileg befolyásolja.

előzmény: PG (#4)

2019-06-09 21:07:12 Kempesbaba (5) #5

Ki nem tojja le hogy két idióta akinek túl nagy hatalom összpontosul a kezében,hogyan becézgeti egymást?!
Jó eséllyel erre 10 év múlva a kutya se fog emlékezni,de még akkor is Elton John lesz a ROCKETMAN

előzmény: PG (#4)

2019-06-09 20:35:46 PG (?) #4

Kerdes, mit gondolnak errol a nezok, mert a "rocketman" szot az usa elnoke az eszak-koreai elnokre mondja par eve.

előzmény: Bogár Bence (#3)

2019-06-08 18:32:32 Bogár Bence (5) #3

Egyszerre szabadszájú musical és megdöbbentően őszinte vallomás. Úgy gondolom, Elton John ennél méltóbb filmet aligha kaphatott volna. Magasan száll az a bizonyos rakétaember. ;)

2019-06-06 05:13:48 dittike (5) #2

Mindenképpen ajánlanám ezt a filmet pszichiátereknek, akik szenvedélybeteg rocksztárokkal foglalkoznak egy terápiás vetítést bizony megér.

2019-05-30 02:24:58 Ragemarci (?) #1

Ha ez egy Eddie a Sas dramaturgiaval előadott cucc, tuti jobban fogom szeretni, mint a Queen filmet. Csak egy szeretetteljes alakítás kell, nem orbitrágós Mercury fogazat