Murder Mystery (2019) ☆ 👁

Gyagyás gyilkosság

(Kyle Newacheck)

amerikai akciófilm, dráma, krimi, szerelmi történet, vígjáték

2,9
★★★☆☆
231 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-11-04 18:29:05 Ubul (?) #10

"Ha valaki találkozik a cím fordítójával, kérem, hogy kegyetlen módon rúgja seggbe helyettem."

Gondolom Adam Sandler + gagyi cím = instant moziba menés

upd: mondjuk netflix, szóval még ez se jöhet szóba, de hát magyarok vagyunk :D :D

előzmény: sptt (#9)

2023-11-04 17:34:06 sptt (4) #9

Nem rossz film ez. Persze, egy kicsit lopott az Agatha Christie feldolgozásokból, lecsípett innen-onnan, ennek ellenére megvan a maga bája, a várakozásommal ellentétben működik Aniston és Sandler párosa, megfelelő mixet alkot a krimi és a vígjáték. Ha valaki keres, fog benne hibát találni, ez nem lesz az évszázad vígjátéka, de valószínűleg nem is ezzel a céllal készült. Ha valaki találkozik a cím fordítójával, kérem, hogy kegyetlen módon rúgja seggbe helyettem. Köszönöm! 7/10

2022-06-26 05:22:30 dorothygale (4) #8

Humoros, sôt vicces. Szèpek a helyszínek, s ironizàl sok sztereotipiat ès helyzetet az egèsz film hangulata, mely leginkàbb egy nevettsègessègbe fulladt akciòdùs Agatha Christie regènyre hajaz …. :))

2019-12-24 06:46:57 Dangar (?) #7

Egy olyan országban, ahol a (szabó) győzikék meg majka papák - direkt kisbetűvel - a legpiacképesebb médiatermékek, ez a feltételezés sajnos finoman szólva sem alaptalan...

előzmény: zéel (#6)

2019-12-23 22:54:49 zéel (3) #6

Nem is olyan rémes ez a film, mint amit a magyar címe sejtet.
Ez a félrevezető magyar cím a hazai közönség totális hülyének nézése. Annak a feltételezése, hogy nálunk csak az idiótaságra van vevő.

2019-12-11 19:03:02 DevilTakeU (3) #5

Vérzik a szívem ezért a filmért,több okból is. Egyrészt jó krimiből (egyáltalán: krimiből) kevés van manapság a piacon,így az ember mindig reménykedik (főleg amikor egy bevallottan Agatha Christie-hommáge-ról van szó),másrészt ha szentségtörés ha nem,én bírom Sandlert. Manapság divat őt utálni,pedig a Happy,a flúgos golfossal induló szólókarrierje eleinte igen komoly tényező volt mind a közönség köreiben,mind a kasszáknál: a Nászok ásza,a Vizesnyolcas,az Apafej,vagy a már masszív költségvetéssel készült Kismenő is mind-mind hatalmasat szakítottak,ráadásul a 2003-as Kótyagos szerelem a "rendes" színészek mellé is felmelte (nem mellesleg Sandler pár kisebb fesztiváldíj mellett egy Golden Globe nominációt is bezsebelt,teljesen megérdemelten). Aztán jött még két hatalmas kas(s)za (a Csontdaráló és a Távkapcs),majd 2007-ben az Üres város - és talán pont a legérettebb filmje bukott meg. Én nagyjából itt engedtem el őt,szerencsémre ilyen Jack és Jill,Férj és férj,illetve Nagyfiúk-féle izékbe - talán tudatosan? - már nem futottam bele,a Netflixnek hála aztán 2017-ben elkészült a The Meyerowitz Stories (ismét jelölés-és díjeső),valamint az idei Uncut Gems,amiért valószínűleg Oscarra jelölik,legalábbis Sandler elnyerte a díj előszobájának tartott NBR Award-ot - megelőzve a Joaquin Phoenix-Adam Driver-Robert de Niro triót (azért ez nem semmi).

E két remekmű között,mintegy ujjgyakorlatként született meg a Murder Mystery,azaz a Gyagyás gyilkosság,ami nem bántóan rossz ugyan,de nem tudok annyira nagyvonalú lenni hogy ne kössek bele,mert nem érdemli meg. A Spitz-házaspárt alakító Aniston-Sandler közötti kémia gyakorlatilag nulla,jellemük pedig kimerül annyiban hogy a nő tudálékos,a férfi hazug - és hogy egyikük sem tudja befogni a száját. Ez akkor a legzavaróbb,amikor egyszerre kezdenek beszélni,azaz szinte egyfolytában...mondjuk úgy, ha ivós játékot rendeznénk abból hogy kettejük között hány egyszerű,az egyik elkezdi a másik szépen végighallgatja-mondat zajlik le,lehet hogy kiszáradnánk. :P Az alapsztori bugyuta,zavaros és mesterkélt,a sztereotip mellékkarakterek némelyike szimplán semmilyen (Luke Evans),szimplán kariktúra (a félszemű,félkarú ezredes),szimplán idegesítő (a fekete bandatagként "vakeráló" maharadzsa konkrétan übergáz),Gemma Arterton ugyanakkor gyönyörű,maga a megtestesült nőiesség...röviden tömören vow! :) A folyamatosság hiányát viszont minden alkotásban utálom (mivel gyakran kiszúrom,és ezáltal ki is rántódok a filmből): Sandler úgy 10-15 perc környékén megborotválkozik,majd jön két jelenet amiben még borostás,aztán meg már babaposi simaságú arccal szerepel...nálam ez megbocsájthatatlan hiba. (Magánvélemény,de mivel Aniston-t már vagy 10 éve nem láttam semmiben,nagyon meglepődtem a...hmm,szétfolyt arcán,ami sajnos a játékára is kihatott,néhány jelenetben valahogy természetellenesen mozgott a szája.)

A bűntény(ek) megoldása az ad hoc módon adagolt (vagy éppen visszatartott) információk miatt kitalálhatatlan,a stílusok keveredése - látszatnyomozás,minimális romantika,cseppnyi drámázás,csetlés-botlás a gazdagok között,autós üldözés - recseg-ropog,hiteltelen és erőltetett,de a legfurcsább az hogy a film szinte teljesen humortalan. Az olyan jelenetek,mint hogy megtalálnak egy hullát a katélyban,majd rá fél percre Audrey már a tapétában gyönyörködik fennhangon,vagy hogy a legnagyobb menekülés kellős közepén az inasnak odaadott 5 euróból Nick vissza akar kérni fél dollárt (??), egyszerűen arcpirítóak,akinek ez jelenti a humort,azt csak szánni tudom,de komolyan. (A tízperces stáblistát sem értem,nincs igazán jelentősége,de maga a film 97 helyett csupán 87 perc,ez azért meglepett.)

A szinkronra a tisztes iparosmunkát mondanám,bár Csőre Gábor azért kiemelkedik,megkockáztatom hogy annak idején miatta kedveltem meg Sandlert. Nagyon jól passzolnak egymáshoz,Csőre mindig remekül hozza a karakterét,több mint 30 filmben magyarította már a színészt zseniálisan,egy kivétellel: a Happy,a flúgos golfosban Rudolf Péter volt a szinkronja,felejthetetlenül!

Összességében ajánlom,nálam azért 2 csillag mert felbosszantott,de a hármas értékelés sem lenne ördögtől való,szóval egy próbát azért érdemes vele tenni.

2019-07-08 08:42:51 ifj. Ó. Posszum (3) #4

Aranyosan bugyuta tv film, a Galaxy4 csatornán jó lesz premiernek a Murdoch nyomozó után.

2019-06-25 22:47:19 BonnyJohnny (3) #3

Úgy tűnik fél évtizedenként Adam Sandler letesz egy nézhető vígjátékot az asztalra. A The Meyerowitz Storiest nem számítva a Cipőbűvölő, azelőtt pedig egy Judd Apatow film érte el a nézhető szintet.
A film egyik érdekessége amúgy, hogy krimiként jobban működik, mint vígjátékként.
A másik pedig a Forma 1-es felvételek. Végre úgy nézett ki ez a sport egy amerikai filmben, ahogy a valóságban. :)

2019-06-18 20:11:35 kilépett felhasználó (?) #2

Sandler vígjátékhoz képest meglepően visszafogott, viszont ezt a sok termekelhelyezest bármelyik Bond film megirigyelne

2019-06-18 07:48:34 VVega (4) #1

Lehet, megártott már nekem ez a nagy meleg, de teljesen jól szórakoztam a filmen. Könnyed Agatha Christie paródia, Sandler és Aniston párosa működik, többször is felnevettem. Sokkal rosszabbra számítottam.