Kritikák, elemzések
[popcornproject.hu] Fehér éjszakák kritika
Akinek tetszett az Örökség, annak a Fehér éjszakák is fog. Viszont fel kell készülni lelkiekben, hogy a fojtogató atmoszféra mellé jócskán kapunk meglehetősen explicit ábrázolásmódot is, legyen szó meztelenkedésről vagy koponyák betöréséről
[kritikairoda.blog.hu] Fehér éjszakák kritika (Benny Bug)
AriAster, az Örökség rendezője ismét nagyot alkotott: legújabb filmje egyszerre lélekgyilkos dráma és bizarr horror.
[www.filmtett.ro] Szentivánéji rémálom
"A Fehér éjszakák minden idők legzseniálisabb horrorfilmje, A texasi láncfűrészes mészárlás méltó örököse, de talán nem túlzás Hooper klasszikusával egyenértékűnek sem nevezni."
[www.prae.hu] Pszichohorror a nyári napsütésben (Tenebra)
A díjakkal elhalmozott Örökség 2018 egyik meglepetésfilmje volt, és az igen komplex családi konfliktust bemutató art-horror rendezője, Ari Aster idén máris újabb kreatív zsánerfilmmel, a Fehér éjszakákkal örvendeztette meg a borzongató drámák rajongóit.
Interjúk
[index.hu] Amikor Magyarország mellett döntöttünk, azért idegesek voltunk...
"Amikor Magyarország mellett döntöttünk, azért idegesek voltunk" - vallotta be Ari Aster, a film rendezője. Nem volt alapja... "[A forgatás]nagyszerű volt! Sosem tudtuk volna ezt a filmet elkészíteni, úgy, ahogy akarjuk, ha máshova megyünk."
További érdekességek a cikkben!