Majdnem megkérdeztem, hogy ki a másik :D
előzmény: hhgygy (#28)
Horvát tengerparton este laptopképernyőről teljesen korrekt agyzsibbasztás. Jóindulatú 3-ast kap a két határon túli szépség díjazásaként.
Abból a 2-ből sem látunk valami sokat :)
előzmény: Kempesbaba (#26)
Ebben a filmben csak egy valami ötös. Vagyis kettő ;))
előzmény: The Cortez (#25)
Reméltem te nem pontozod fel. Nem értem mit látnak benne olyan sokan.
előzmény: Kempesbaba (#24)
Minden egyes szavaddal egyetértek. Lehet hogy ,,rom" ez a film,de hogy,,kom" egy grammnyi sincs benne számomra,az tuti. Sötét,búbánatos, az ember a harmincadik percnél már az ereit vagdosná legszívesebben,vagy inkább a rendező hölgyét.
Szóval ezt a filmet nálam még a Vicacicik sem huzzák fel kettesre...
előzmény: The Cortez (#22)
Nem volt ez rossz film, már már kellemes megleptés. Bár a történet egyszerű, kiszámítható, a színészektől sem látni semmi felejthetetlent, de folyamatosan szállítja a vicces gegeket, hol jobban, hogy kicsit gyengébben, de végig leköti a figyelmet, jó értelemben humoros.
Olyan mit egy közepesen jó rozéfröccs egy könnyű nyári estén. Nem életed legmeghatározóbb pillanata, de azért kár kihagyni.
A hozzászólásokban kibontakozó témához: a magam részérő semmi gondom Vica ringó cicijével. ;)
A romkom a magyar filmtörténet leggyalázatosabb korszakát idézi meg, de a hollywoodi mozikból is gátlástalanul átemel 1000-szer látott sablonokat és beállításokat, méghozzá nevetségesen szarul. Az alapsztori rossz, a jelenetek erőtlenek, egyben arcpirítóan kínosak, a modoroskodó dialógusok szintén, az eleve bárgyú poénok hihetetlenül gyengén vannak előadva, a színészek pedig a legkevésbé sincsenek a helyzet magaslatán. Az alkotás legsúlyosabb bűne azonban mégsem ezek közül való, mivel a legmegbocsáthatatlanabb húzás az idegesítő, tényleg kurvára irritáló gyerekszereplő. A műnek a képi világa + a pár jobban sikerült track-je a pozitívuma.
Nekem alapvetően tetszett, egy korrekt kis romkom.
Az előzetes alapján sokkal rosszabbra számítottam, főként a gyerek kapcsán, de ő néhány túlságosan felnőttes mondatot leszámítva oké volt.
A főszereplőnő és a pasi kicsit idézőjelbe tette a romantikus filmek sablonjait.
A táborvezető (vagy minek hívjam) és az amerikás magyar pedig egyértelműen vastagon túltolt sztereotípiát játszottak - rajtuk kifejezetten sokat röhicskéltem.
A reggeli gong és a fickó basszameg-es ébredése pedig valamiért mindig rámhozta a röhöghetnéket.
Az arcszőrös jelenet viszont papíron valószínűleg jobban nézett ki...
Egyszeri megnézésre (vagy mondjuk randifilmnek) merem ajánlani.
Nincs stáblistás jelenet.
:D :D :D Na, igen, ezekben a pillanatokban gondoltam, hogy ezt tuti nem gondolják komolyan. Az nem lehet.
előzmény: dr. caligari (#11)
Remélhetőleg inkább az, minthogy egy férfi mosdókagylóból kikotort arcszőrét kenje az orra alá.
előzmény: dr. caligari (#11)
Ha a romkom műfajának paródiája, akkor egészen jó (próbáltam így felfogni, főleg egy-két erősen wtf pillanatnál), de ha két lábbal akar beállni a sorba, akkor bizony nagyon gyenge eresztés. De valahogy úgy érzékeltem, hogy az alkotók szándéka az előbbi volt, no persze, akkor se elég bátor, hogy harsány legyen, de azért akadt egy-két szürreális meglepetés: egész hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a film az apró kis gegekben nyer (az egészen zseniális operatőri és látványtervezői munka mellett). No meg hát Mácsai Pál egészen varázslatos, emeli a színvonalat. De hát, persze, hol nem.
Viszonylag szép képi világ és jó zenék, de ettől még nem lesz jó egy film. Történet sablonos, színészek illenek a szerepbe, de nem tudnak mutatni semmit, valószínű a hiányos rendezői instruálás miatt. Ha a rendező akarta volna, a semmi történetből ezzel a jó operatőri munkával is lehetett volna valami a filmből, de így csak szép képeket és helyes színészeket láttunk akik nem játszanak, egy jó zenei kísérettel.
Persze, mondani is szoktam, hogy aki nem akar sablonokat látni, ne nézzen romkomot, horrort, thrillert, scifit, westernt, stb-stb.
előzmény: TheDriver (#14)
attól mert más adja elő, a sablon még sablon marad, nem??! :D
előzmény: Adam Taylor (#13)
Meglepően jó film, és tagadhatatlanul azért, mert végre nem ugyanazok az elhasznált arcok adják elő az ezereéves sablonokat. Persze nem váltja meg a világot, de szerintem működik és végig szórakoztató marad.
egyébként kiváló kérdés lenne, hogy hova folyt el ez a pénz, mert a vásznon negyedannyi - ha - látszott belőle
előzmény: critixx (#9)
nálad is tele van a fiók paprikával?
előzmény: dittike (#10)
Úgy gondolom, hogy a Kerekes Vica által játszott nőalak majdnem teljesen stimmel az én személyiségvonásaimra, persze azt leszámítva, hogy én nem tudok sütiket készíteni.
A filmtörvény szerint a Filmintézettől pályázaton igényelhető összeg a teljes költségvetés 70%-a lehet maximum. A maradék 30%-ot önrészből, koprodukciós partnertől, egyéb támogatásból, vagy ún. befektetői támogatás formájában lehet megszerezni. A 300M forint tehát csak a 70 százalék.
előzmény: horvathm (#8)
Ahogy nézem a Nemzeti filmintézet kb. 300M ft-al megtámogatta ezt a produkciót. Ez vajon fedezi a teljes költségeket, vagy lehet hinni az imdb budget rész alatt a 400M ft becsült költségnek?
Az én agyam annyira lesz*pta ez a film, h erre már konkrétan nem is gondotam...
előzmény: dr. caligari (#6)
csak engem érdekel, hogy ki nyeri a versenyt a végén?
előzmény: Kempesbaba (#4)
Vica ringó cicijét.
Isteni az a csaj,de ettől függetlenül is jó színésznek tartom
előzmény: Lady Ópium (#3)
Mit is irigylek?
előzmény: Kempesbaba (#2)
Hjajj,az a csúnya irigység... :D
előzmény: Lady Ópium (#1)
A trailer nem fogott meg, de tuti, hogy a célközönség inkább pasikból fog állni, mert Vica ringó cicije sokszor bedönti a kamerát.
Pocsék színésznő.
Kedves romantikus film, bár az ingerküszöböt nem igazán éri el a cselekvés változatossága, a hirtelen drámai fordulatok nem kergetik őrületbe a nézőt. Egyszer meg lehet nézni, ha előtte megittál egy erős kávét, akkor talán ébren is maradsz a végéig. 6/10