Destroyer (2018) ☆ 👁

Pusztító

(Karyn Kusama)

amerikai dráma, krimi, thriller

3,1
★★★☆☆
110 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-21 04:09:12 Ugor (4) #7

Inkább furcsa film, mint jó, de ez az előnyére válik. Össze kell lapátolni a részeit, hogy jobban megértsük, mi miért folyik. Nagy meglepetések nincsenek, de jól adagolás van. Kicsit valószerűtlen, szürreális az egész, ez a törvényen kívüli, öncélúnak tekinthető játszma. De mégis jól jött ki ebből a rendező.
Most nézem, hogy láttam már 43 Nicole Kidman filmet, de még mindig tud újat hozni nekem.

2020-01-14 13:28:36 The Cortez (2) #6

2 órásra duzzasztott, folyamatosan flashbackelő, fárasztó szenvedés, amit kizárólag az tesz emlékezetessé, hogy Nicole Kidman szarul néz ki a játékidő nagy részében. A filmet elejétől a végéig, egyfajta B-kategóriás jelleg járja át. Fontos tudni, hogy a züllött, kiégett főszereplőt leszámítva, a mozinak nem sok köze van a neo-noirhoz.

2019-11-23 21:08:06 dittike (5) #5

Elképesztő Nicole Kidman játéka és az a lelki és testi alámerülés amit ebben a filmben véghezvisz.

2019-06-04 20:48:25 kfiro (3) #4

Jó film, de pont hogy az egész lassú, nálam ezért csak a hármas.

Amúgy a leírást kissé spoilernek érzem, mert ami ott le van írva, az csak a film vége felé derül ki, persze azt már én sem akarom elárulni, melyik az a mondat.

Szerencsére én csak a film megnézése után olvastam el. :-)

Jó szórakozást!

2019-06-02 09:49:08 Dió (4) #3

Érdekes a langyos kritikai fogadtatás, én magam részéről egy baromi izmos filmet láttam. Szerintem mindenképpen erőssége a sztori, ami egy faék egyszerű bosszútörténetet mesél el teljesen indokoltan megcsavart idősíkokkal, amik fokozatosan adagolják a kirakós újabb és újabb darabkáit és építik a katarzist, illetve egy sajnos eléggé kiszámítható de még így is drámai finálét. Theodore Shapiro sötét, atmoszferikus zenéje és az operatőr is toltak bele apait-anyait (a végén a hóeséses képektől lepadlóztam). Kidmant látva ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy válhat -e önmagában attól erőssé egy alakítás, hogy a színész/nő így leroggyantja magát a szerep kedvéért, és mivel folyamatosan DiCaprio szánalmas Revenantos szenvedését juttatta eszembe, a végére már úgy voltam vele, hogy nem. Szerencsére a második felére sikerült kilépnie ebből és volt egy-két erős pillanata, ahol a kúszás-mászás mellett színészkedett is, összességében azért mégsem érzem mindezt akkora alakításnak. Pláne hogy Kidman legatyásítását szerintem már úgy túltolták a maszkmesterek, hogy a drámai hatás helyett inkább már parodikusnak hatott a szánalmas fizimiskája. Sajnos a játékidőből is lehetett volna megint nyesni, mert helyenként iszonyatosan leült, és nálam a sablonoktól csúnyán megroggyantott anya-lánya kapcsolat sem működött. Összességében nálam így is megvan a négyötöd.

2019-04-18 12:20:39 Ragemarci (4) #2

Meglepően dinamikus, kár, hogy a végére ennyire belassul. Megint egy film, amit ha 15 percel hamarabb hagynak abba az segített volna rajta. Kidman mama is elég jó pedig. Neo Noir fanoknak viszont kötelező darab.

2019-01-21 12:18:12 Interracial Facial Creampie (?) #1

Egy filmkritikában valaki biztos elsüti majd, hogy "Nicole Kidman rendet vág".
Vótmár: http://acinemanias.com/hir.php?id=4195