The Dawn Wall (2017) ☆ 👁

(Josh Lowell - Peter Mortimer)

amerikai-osztrák dokumentumfilm, kalandfilm

4,5
★★★★☆
13 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-03-01 18:43:20 Gameface (5) #2

A szerelmeddel túrázol Közép-Ázsiában, amikor túszul ejt titeket egy lázadó milícia. Szabadulásotok után eltérően dolgozzátok fel a traumát, így a párod elhagy. Aztán barkácsolás közben lefűrészeled a mutatóujjad, és az orvos közli veled, hogy soha többé nem leszel képes sziklát mászni.

Ott állsz romokban, magányosan, csonkán... mi maradt még számodra? Egy megmászhatatlan fal, amivel senki nem mer próbálkozni. Tommy Caldwell története, akinek nem maradt más választása, mint megvalósítani a lehetetlent.

A Hajnalfal magyar felirata már elérhető.

2018-11-17 12:46:40 kocz (5) #1

Mászó szemmel nézve kifejezetten élveztem minden másodpercét a filmnek, de ez csak 4-esre lett volna elég. Viszont a legfontosabb infókat (mi az a kötélhossz, hogy néz ki a több kötélhosszas mászás logisztikája, hogyan néz ki a nehézségi skála...) elmagyarázzák eléggé érthetően, így aki nincs benne a sportban az is tök jól átláthatja, hogy mi is történik valójában. Ez utóbbi sok hegymászó filmből hiányzik. Például a Meru-ban dobálóznak mindenféle számokkal (pl. "A5 aid climbing" 300 méteren keresztül), de az átlag embernek ez semmit nem mondd, pedig elképesztő teljesítmény volt amit az a film is bemutat!