Hunter Killer (2018) ☆ 👁

A Hunter Killer-küldetés

(Donovan Marsh)

amerikai-angol-kínai akciófilm, thriller

3,1
★★★☆☆
92 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-17 16:28:55 SSlayer (1) #7

A sorkatonaságra az esélyem megvolt, de nem éltem vele, tehát sehol.

előzmény: Kempesbaba (#6)

2019-03-17 15:54:04 Kempesbaba (3) #6

Bocsi,de áruld már el hogy hol és mikor szolgáltál

előzmény: SSlayer (#5)

2019-03-17 13:56:10 SSlayer (1) #5

Az amcsi vezérkari főnök (vagy mi) már az ötödik percben nyekereg, hogy az oroszok fegyverkeznek (miért ők mit csinálnak?). Kilőnek egy ruszki és egy amerikai tengeralattjárót erre nem telik el pár óra ismét egymásra lő másik kettő, előtte rá sem kérdeznek egymás nagyköveteinél, hogy ez mégis mi volt, a hidegháború 40x éve alatt sem harcoltak közvetlenül egymással, csak egymás ellenségeit támogatták (Korea, Vietnam, Afganisztán). Hab a tortán, hogy Hillary Clinton van az elnöki székben (most a női elnökre trenírozzák az amerikaiakat, mint húszon valahány éve a feka elnökre (Ötödik elem, Deep Impact, Hülyék paradicsoma(: stb...) ?) és a rohadék orosz kommandós parancsnokot egy Putyin hasonmás játssza. Ja és az amcsi kommandósok útközben elhagyják a rohamsisakjaikat, vagy nem tartozik a felszerelésükhöz...

2019-03-06 20:15:35 project640 (2) #4

elképesztően igénytelen egy film :-( ... pedig nagyon vártam .... naív voltam, hogy vártam egy Vörös Októberhez hasonlót :-( ... reménytlenül gagyi CGI-ok, semmilyen story, 0 feszültség, röhejesen ábrázolt fegyverrendszerek ... kár volt 1 dollárt is kiadni ennek a rendezésére ... tettek volna inkább bele cápákat, és adták volna el sharknado X néven, és akkor még nézhető is lett volna :-)

PG-nek: ha a sheffield elsüllyesztésére gondolsz 82-ben, akkor az egy kicsit másként történt :-) ... elősször is a brit hajók nem voltak felszerlve CIWS rendszerű védelmi rendszerrel ... az exocet-et egyszerűen azért kapták be, mert az argentín támadó repülőt túl későn fedezték fel ... az exocet indítása és becsapódása közötti 10 sec egyszerűen nem volt elég bármilyen elhárításra, ... túl azon, hogy a brit hajó védelmi képessége eleve korlátozott volt egy exocet-el szemben

2019-03-05 14:18:34 Kempesbaba (3) #3

Nem volt ez egy rossz film,de láthattunk a témában már jobbat. Látványos,akciódús,közepesnél azért nem jobb színészi játékkal.
Azért én egyszer megnéznék ebben a témában egy inverz filmet. (az usa-ban van balhé és a jó ruszkik jönnének segíteni rendet tenni) az igazi nóvum lehetne.
A hidegháborús hangulat pedig épp mostanában aktuális igazán

2019-02-05 01:03:28 PG (2) #2

Az erdekessegekbe tartozna, de lekorlatoztak, igy ide irom:

A film vegen lathato raketaelharito gepfegyversorozat valodi - pontosan ilyet terveztek a falklandi haboruban elsokent kiprobalt brit felderitohajora, es jol lathato a hianyossaga is, hogy kizarolag a fedelzet felett egy meteres magassagban kepes zarotuzet bitositani. A brit felderitohajo azert sullyedt el gyorsan, mert a raketak alacsonyabban erkeztek.

2018-12-29 07:54:29 BonnyJohnny (3) #1

Egyrészről enyhén porosnak tűnik az a három évtizedes hidegháborús hangulat, amit megidéz, még azzal együtt is, hogy "jó oroszokat" is szerepeltet, legalább két évtizedes a csúszás. Másrészt irtó nagy sablon az egész film, elejétől végéig. Amellett szintén elejétől végéig (sokszor a sablonok kiszolgálása végett) logikátlanságok, szereplői ostobaságok, és szemöldökfelvonós jelenetek sorjáznak.
Hogy miért nem kettes akkor? Valószínűleg ugyan azért, amiért itt a KT-n sorjáznak a négyes értékelések: ezeket a sablonokat jól használja.
Igazából, ha egy fokkal jobban rámászna a heroikusságra (nyilván komolyan vehetetlen lenne akkor... de lássuk be... így is az), akkor még jobb lenne.

Ha én készítettem volna a filmet, akkor három csoportot mutattam volna be: egyrészt a tengeralattjárót Gerald Buttlerrel, másrészt a szárazföldi egységet a közelben lévő angol egységre cseréltem volna, és a vezetőjüknek minimum egy Jason Stathamet teszek meg (azért úgy nagyobbat ütött volna a két parancsnok találkozása a végén :D), harmadrészt az oroszoknál is erősebb ellenállást mutattam volna be (akár egy elnök különgépe szerű felállásban, putyinosabb orosz vezetővel... mondjuk Matthias Schoenaerts főszereplésével). Közben gazdagon lobogtak volna a zászlók (nem csak az amerikai!), villantak volna a harcias tekintetek, felváltva harsogtak volna a bátorító beszédek és Basil Poledouris himnuszai, szakadtak volna a testek, robbant volna minden, szteroidos vértől ázott volna a talaj, tesztoszteronba fullasztottam volna a vásznat, és a végén két számmal nagyobb herékkel állt volna fel minden férfi ember a film elől.
Mert így csak egy vállrándítással álltak fel.