Norway (2018) ☆ 👁

Július 22.
22 July

(Paul Greengrass)

amerikai dráma, életrajzi film, thriller

3,0
★★★☆☆
31 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-08-01 13:58:40 bromi (5) #2

En megneztem mindkettot es ez a verzio sokkal jobban tetszett. A masikban hianyzott az elozmenyek bemutatasa. Bar borzaszto volt , amit bemutat mindket a film, a masik megis kicsit unalmas volt sajnos.
Persze egy ilyen esetrol nehez olyan filmet csinalni, amire azt mondjuk izlessel h jo film.
Nagyon szeretem a norveg filmeket egyebkent. Vhol ertheto, h sajat tragediajukrol egy kivulallo jobb filmet tud kesziteni.

2018-10-31 08:34:55 kaamir (3) #1

Kíváncsi voltam, hogy az elementáris erejű norvég verzióhoz képest mire képes Greengrass a témában; sajnos azt kell mondjam, nem sokra. Ügyesen felmondja a leckét, igen, így kell kinéznie egy mainstream filmnek a témában, de kb. ennyi. Semmi eredeti, újszerű vagy meglepő nincs benne. Túl sok szereplőt akar mozgatni, emiatt - bő lére eresztett játékidő ide vagy oda - senki nem kap igazi mélységet. Minden szereplő leírható egy szóval, és mindenki pontosan úgy viselkedik, ahogy a rá osztott szerep elvárja. Sajnos ez Breivikre is igaz: talán a film leggyávább húzása, hogy semmit nem kezd vele. Megmutatja, de bemutatni nem tudja. Sőt, talán még rá is játszik arra a mitikus, megfejthetetlen imidzsre, amit a tömeggyilkos magáról akar mutatni. Mondjuk lehet, hogy jobb így, mert amikor viszont mégis véleményt formál a film, akkor borzalmasan didaktikussá válik.

A színészek amúgy jók, a rendezés hozza az elvárt szintet, az angol nyelv ellenben borzalmasan zavaró. Greengrass tehát rendezett egy bátortalan, nagyon korrekt filmet egy olyan témában, amiben nincs helye a korrektségnek.