Gemini Man (2019) ☆ 👁

(Ang Lee)

amerikai-kínai akciófilm, dráma, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
30 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-06 07:21:43 BonnyJohnny (3) #3

Ez a film egy tisztes iparosmunka, nem több, nem kevesebb.
Így van. A legjobb gyilkos, aki csak azokat öli meg, akik megérdemlik (persze azért jó pénzért), visszavonul, de kiderül, hogy az utolsó melónál átverték, és megpróbálják eltakarítani. Akkora sablon, mint a ház, de a film még csak véletlenül sem akarja másképp eladni. Smith 51 évesen is hiteles akciósztár, és néha csempész bele egy kis katona-bérgyilkos lélektant is, csak úgy fél kézről... de többet a script sem vár el tőle.
A story ott egyedi, hogy akit végül ellene küldenek, az saját maga fiatal verziója. A technika már elég fejlett volt ehhez, hát elkészítették.
Amúgy faltól falig akció, sajnos a kelleténél több (ócska) CGI-al (főleg a motoros résznél). Minimális tanulság, hogy a kormány hazudik, és a nekik (is) dolgozó félkatonai cégek meg gyilkolnak... no shit.

előzmény: Doc (#2)

2019-11-01 23:52:57 Doc (3) #2

Ez a film egy tisztes iparosmunka, nem több, nem kevesebb.
Jó kis lövöldözős, verekedős akciófilm, különösebb tartalom nélkül.
A klónozás csak fűszer, ezügyben a A brazíliai fiúk sokkal jobb. A sztori szempontjából az utód pont olyan mintha a fia lenne. Illetve még annyi az üzenet, hogy "Ne klónozzatok embert, mert az rossz, értem?"
A "Yuri Kovacs" nem kicsit volt vicces...
Nincs stáblista közbeni/utáni jelenet.

2019-10-10 19:59:00 Bogár Bence (3) #1

Nem is volt rossz. Persze semmi extra, de legalább addig elvoltam vele, amíg tartott. Technikai erődemonstrációnak jó, mert látványos és izgalmas, meg az akció során is egész egyedi megoldásokkal él. Ang Lee korrektül rendezett, ahogy Will Smith sem okoz csalódást. Azért persze egyikük sem fogja ezt a mozit karrierje csúcsaként emlegetni, hisz a forgatókönyv, a történet és a karakterek nem éppen a legerősebb lábakon állnak - bár ami utóbbit illeti, legalább próbálkoztak, még ha csak klisék segítségével is tették ezt. A Gemini Man se több, se kevesebb mint egy tisztességes, szórakoztató akciófilm. 65%