Apró mesék (2019) ☆

(Szász Attila)

magyar dráma, szerelmi történet, thriller, történelmi film

3,6
★★★☆☆
39 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-17 08:43:48 Pete (4) #4

Színvonalas elegye egyes film-noiroknak, Hitchcocknak, itt-ott én De Palmát is felfedezni véltem. Akárhogy is, a készítők otthon vannak a klasszikus Hollywoodban. Gyenge négyes, erős közepes, minőségi kommersz.

2019-03-17 08:27:22 marcilu (3) #3

Nagyon jól indult, tetszett a háború utáni világunk rendhagyó szemszögű ábrázolása. Gondolok itt arra, hogy a főhős egy szélhámos. Gyönyörű volt az egész film látványvilágilag, az erdei ház kívülről-belülről, a városi- és falusi jelenetek, az arcok, a ruhák, tényleg minden. Jól állt neki az elején a lassú tempó, a kitartott jelenetek. Viszont valahol az erdei élet kezdetekor tempót kellett volna váltani, mert - legalábbis engem - kikészített a vontatottság. Sajnálom, nem tudom másként hívni ezt. Ültem a moziban, és kábé doboltam a lábammal a türelmetlenségtől, hogy "haladjuk már", "mondd már ki", "csináld már", satöbbi. (Ja, a mosogatás közbeni "szeretlek" kifejezetten röhejes volt.) Ráadásul olyan lépésekre kellett várni végtelenül sokat, amik borzasztóan kiszámíthatóak is voltak. Jó lehetett volna, de nem lett. Sajnos. De legalább szép volt.

2019-03-16 05:55:12 dittike (5) #2

Nagyon is magával ragadott a történet melyet több szemszögből nézve is értelmezhetünk...

2019-03-13 22:30:50 bambula (3) #1

Bármennyire is szeretnék,egyszerűen nem tudok egy erős hármasnál jobbat adni a filmre.
Pedig a kivitelezés fantasztikus,Molnár Levente szokás szerint zseniálisat alakít,Kerekes Vica is tökéletes választás volt,viszont Szabó Kimmel szerintem nem volt jó választás.
Ellenben Egyed Attila a detektív szerepében,mintha csak abból a korból került volna át a filmbe.
A film sajnos nagyon kiszámítható és számomra a hasonló zsánerű filmektől nem ütött el,nem hozott semmi újat.Sajnos tökéletesen úgy zajlott le a film nagy része,ahogy az előzetes megtekintése után számít rá az ember.