The Lighthouse (2019) ☆ 👁

A világítótorony

(Robert Eggers)

amerikai-kanadai dráma, fantasy, horror

3,9
★★★★☆
186 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Willem Dafoe és Robert Pattinson is úgy nyilatkozott, hogy alig beszéltek egymással a forgatás alatt, és ahhoz is túl fáradtak voltak, hogy együtt lógjanak egy-egy munkanap után. Nemcsak a forgatás volt fizikailag megterhelő, de a borzalmas időjárási körülmények is leszívták az energiájukat. Pattinson a stáb többi tagjával egy hotelben szállt meg, Dafoe azonban egyedül lakott egy halászviskóban. A forgatáson ezzel szemben Pattinson volt az aki, egyedül étkezett és inkább magányosan töltötte az idejét, Dafoe pedig a stábbal maradt. Később, amikor már normálisan tudtak beszélgetni egymással, mindkét színész szerint jó kapcsolat alakult ki közöttük.

Robert Pattinson akcentusa a main-i farmerek egyik különleges dialektusára alapul, Willem Dafoe-é pedig a korabeli halászok és tengerészek által használt zsargonon. Robert Eggers író/rendező rendkívüli precizitásra törekedett a színészek akcentusa és beszéde kapcsán. Olyan instrukciókat adott például a forgatáson, hogy "a harmadik sorban a második mondatot 75%-kal gyorsabban mond!".

Egyben, megszakítás nélkül vették fel azt a jelenetet, amikor Dafoe tengeri átkot szór Pattinsonra, mert annak nem ízlett a főtt homár. Robert Eggers rendező szerint Willem Dafoe több mint két percig nem pislogott.