John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) ☆ 👁

John Wick: 3. felvonás: Parabellum

(Chad Stahelski)

amerikai akciófilm, krimi, thriller

3,1
★★★☆☆
309 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-21 07:59:25 oscarmániás (3) #25

Csak viccként lehet befogadni a látottakat. Szerencsém volt, az első rész után a harmadikat láttam, majd a másodikat, ami a legrosszabbnak tartok a trilógiában, így az első félóra titokzatosnak tűnt. De csak a szerencsén múlt a sorrend.

előzmény: GothMan (#24)

2020-07-20 23:07:57 GothMan (1) #24

Az első fél óráról lemaradtam, de tényleg lemaradtam valamiről? Már az előző résznél is rezgett a léc, de ez tényleg egy merő vicc volt.
2/10

2020-02-03 09:20:30 tomside (2) #23

Az elsőhöz véletlenül írtam, ide akartam, ki is töröltem.
Köszi, hogy mondtad. :)
Viszont ezt máris leviszem kettesre.

előzmény: Ubul (#22)

2020-02-03 08:31:07 Ubul (3) #22

épp nézem, hogy az első részhez is ugyanezt írtad :D az első rész még szerintem épp korrekt akciófilm volt, túlzásokkal persze. De ahogy növekedett a cím után a szám, úgy ment véleményem szerint lejtmenetbe az egész sorozat

és ott van még az, hogy készül a 4. rész + sorozat is :| lassan az F&F sorsára jut

előzmény: tomside (#21)

2020-02-03 08:05:02 tomside (2) #21

John Vicc

El lehet nézegetni a világot, amely a 3. részben is inkább csak épül, mint rombolódna, és ebben van némi érdekességfaktor. Mert amúgy teljességgel szerencsétlenek és túlnyújtottak az akciók. Azért egy minimális hitelességet elvárna az ember.

2019-12-06 12:03:24 Mario Brothers (3) #20

Szépen fogalmaztál, azzal viszont vitatkoznék, hogy Dacascos tehetségtelen harcművész volna. Nyilván ebben a filmben ő sincs már csúcsformában, de régen a legjobbak között volt.

előzmény: DevilTakeU (#19)

2019-12-05 22:22:42 DevilTakeU (2) #19

Három napja érlelgetem magamban a látottakat,de mindig ugyanoda lyukadok ki: a semmiből jövő meglepetés első (3 csillag),majd az arra még pont el(be)fogadható arányban rálicitáló második rész (4 csillag) után a Parabellum valami hihetetlen módon félrement. Ezt a hagymázas "a Legfelső Kör felett álló mindenkiura - aki mellesleg a sivatag közepén leledzik,papucsban,3 szem sátorral és egy darab testőrrel - majd ad nekem még egy utolsó utáni azutáni esélyt,de ahhoz meg kell ölnöm valakit (nincs vérdíj-embargó,ennek ellenére mégis sikerül a Continentalba való visszatérést egy szem ALIBI támadással átvészelni),akit persze inkább nem ölök meg,hanem összefogunk" alapsztori (...a mi?) már eleve röhögésre ingerlő,pedig még bele se melegedtem.

Halle Barry MESSZE leggyengébb alakítása (a Wick-kel való találkozásuk után már cirka 1 perccel olyan szinten próbál valódi könnyeket illetve felismerhető érzelmeket produkálni,hogy én kérek elnézést,minden egyes káromkodása hiteltelen,a palackos performanszát pedig hagyjuk,minősíthetetlen),a hangsúlyozottan megerősített páncélban támadók ellen persze pisztolyt visznek magukkal a fegyvertárból a hullajelöltek - na meg Wick,és az eddigi két részben a portán tébláboló Charon,aki természetesen szintén gyilkológép -,a verekedések jelentős része fantáziátlan és ritmustalan (volt néhány udvarias stunt a forgatáson,na) - a kopasz Mark Dacascos pedig szerintem vérciki. Színészkedni sosem tudott,verekedni sem nagyon,hálisten legalább Yayan Ruhian (a Raid: Redemption főgonosza),és Cecep Arif Rahman (nos,khm,a Rajtaütés 2. főgonosza) hozzák az elvártat. A balett-rész gigaklisé (ha oroszok,ukránok,és maffia vagy kémek,akkor balett),a Likvidátor meg már tényleg a hab a tortán,nincs rá jobb szó,fejfogós.

Készül a negyedik rész (deminek),a spinoff (demér'),sőt a tévésorozat is (dejajj),pedig ebben ennyi volt,legalábbis bővítették ugyan az univerzumot amíg lehetett,de én nem látom hogy jelentős minőségromlás ill. a nevetségessé válás nélkül ez tovább vihető. (Ilyenkor jön az,hogy társat kap,mondjuk egy 20 éves lányt kell majd védelmeznie,aki talán a lánya is lehet,sőt az esetleges anyuka is felbukkanhat - de mi van ha ő a felbujtó az üldözésre...szóval lehetne ezt csűrni amolyan csupaszpisztolyosan,az én kérésem annyi,hogy inkább ne. Köszi.)

2019-12-02 13:02:12 Gruden Gergo (3) #18

#9 2019-08-19 12:04:46 Lacika83 (2)
#13 2019-09-16 08:49:56 Edwest12 (3)

Nagyon jól leírtátok és tökéletesen egyet értek. Az első 2 rész sokkal jobb volt (már akció szinten is).
Annyit tudnék még hozzáfűzni, amit nem mondtak el előttem, hogy A Macskanős (Aki itt kutyás volt... Mondjuk megnéztem volna a jelenetet cicákkal :D) rész szerintem nagyon el volt túlozva. Pont abban a filmben, ahol tényleg elhittem, hogy JW egyedül lemészárol több 10 embert ez most valahogy nem volt meg. Nem tudtam elhinni, hogy minden más bérgyilkos vagy ottani zsoldos és csak a 2 főhős lövései találnak célba. Kicsit ilyen Rambós volt a dolog... Nameg az előző 2 részben (nyilván nem számoltam) valamiért az volt az érzésem, hogy figyelnek arra, hogy 1 fegyverrel tényleg csak annyit lőjenek, ahány golyó van benne, de a Macskanős jelenetnél és a legvégi leszámolásban valahogy az volt az érzésem, hogy több 10 golyót lőnek 1 feygverrel. Annak ellenére, hogy néha mutatnak egy tárcserét. Ez nem nagy gond, csak felfigyeltem rá.
Nem hiszem, hogy spoiler, ezért nem is írom abba, de véééégre egy film, amelyik bevállalta, hogy közelről mutassa, amikor egy ember szemébe szépen lassan kést döfnek! Csak azért a jelenetért +1 pont :))
A sivatagos rész túlzó volt (A csávő a sivatag közepén egy lepedőbe tekerve irányít mindent egy sátorból)
Túlzó volt, hogy más mindenki bérgyilkos akivel csak találkozik az utcán
Túlzó volt, hogy a végén megszámlálhatatlan mennyiségben ömölnek JW-re a "halhatatlan" módig felpáncélozott katonák akik elvileg a legjobb emberei a felső körnek, mégsem tudnak kárt tenni Wick bácsiban
Túlzó volt, hogy 50 méter magasból zuhant le mégis túlélte, max felidegesítették....
Továbbá nem értem Vincent árulását. Azt hittem megölik az ítélethozót :/


De igazából mind1 is, mert a filmet nem a történet miatt szeretjük, hanem az akciók miatt, de valahogy érzik Keanu-n, hogy már megöregedett és kicsit be van lassúlva... Összességében azért nézhető, ajánlanám ;)

2019-12-01 07:49:19 Mario Brothers (3) #17

Keanut mindig is csíptem. Nem egy Robert De Niro szintű zseni színész a pali, viszont van kisugárzása, szimpatikus és a kitartása remek, ha kaszkadőrmutatványokról van szó. Itt azonban 55 évesen már kicsit látszik, hogy ellenfelei úgymond "lelassítanak" a kedvéért. A kaszkadőrmutatványok továbbra is látványosak itt-ott, de ez a rész inkább emlékeztetett egy gagyi Steven Seagalos szánalomra a Film+on. Az ellenfeleknek annyiszor lett volna lehetőségük kinyírni Johnt, hogy az nem igaz, de ők inkább életben hagyták, mert miért ne? Meg mélyebb betekintést is kaphatunk a bérgyilkosok világába, de ezzel a sivatagos baromsággal szépen ki is nyírták az egésznek a "romantikáját". Én azt mondom, ha ez a rész nem készül el, nem veszítünk semmit. A csúcson kellett volna abbahagyni az első résszel...

2019-11-30 19:43:35 kovi1970 (1) #16

Feléig bírtam, kb. a Perzsia hercegéig. Pedig próbáltam. Unalmas.

2019-11-25 15:58:34 Kempesbaba (3) #15

Nagyot akartak dobni így a harmadik részre,de irtózatosan túltolták. Ami újdonságként hatott az első részben (az akciók ilyetén formája) még működött a másodikban is,de itt már teljesen unalmas volt. Ez egy sima kettes film számomra,de mivel nem tudom csak a másik kettővel együtt,egy egészként értékelni(talán ez hiba),ezért ez viszi feljebb egy osztályzattal.

2019-10-01 10:35:49 slawter (3) #14

Én azt remélem ,hogy minél kevesebben akciófilm esik ennyi hibába és nem hoznak ennyi felelőtlen, béna döntést, miközben forgatják.

előzmény: Benny Bug (#3)

2019-09-16 08:49:56 Edwest12 (3) #13

Én azt vallom, hogy sok esetben nem tesz jót az alapanyagnak, ha megpróbálnak eljutni a gyökerekig, mert azzal kinyírják a mítoszt. Arab muki a sivatagban: most komolyan ő tartja kézben a szálakat? Azt is nagy hibának tartom, ha egy jól felépített karakter, aki korábban lojalitásból kockázatot vállalt, hirtelen köpönyeget fordít, holott épp most került tárgyaló pozícióba. Az igazságosztó csaj egy ekkora kudarc után máshol írhatná a végrendeletét.
A harcok lassúbbak, ami nem csoda, hiszen akármit is mondanak, azért Keanu Reeves már nem mai fiú. A nagy John Wicket a filmben többször is simán megölhetnék, mégsem teszik. Ő meg amikor lehetősége van rá, simán végez az ellenfeleivel. Valahol elég kiábrándító, hogy a bérgyilkosok addig veretik magukat, míg sikerül meghalniuk végre.
Kellemes kis popcorn mozi, de ennyi.

2019-09-12 21:09:21 hhgygy (1) #12

Először kettest adtam volna rá, de a kutyák intenzív bevetése miatt inkább egyes.
Amúgy is egy ilyen trash-sorozatra szerintem így reális 1.-3, 2.-2, 3.-1
Csak nehogy legyen negyedik is, mert akkor be kell vezetni a 0-át, majd a negatív osztályzatot.

2019-09-06 22:14:54 lizardking (3) #11

Az, hogy a film eszetlen és képtelenség komolyan venni, még nem is lenne baj, már az elsőt sem lehetett. Az már nagyobb gond, hogy egy ilyen agyatlan, de stílusos darálásnak pont a szívét, azaz a stílusos darálást rontják el. Az akciók se nem változatosak, se nem látványosak és még csak nem is elég gyorsak. Keanu Reeves két év alatt vagy sokat öregedett vagy ellustult. Ahogy mondtam, engem nem zavar különösebben, de nyilván az sem segít, hogy a történet egyre nagyobb blődség, és az erőviszonyok és motivációk is egy pillanat alatt vesznek 180 fokos fordulatot. Ezt itt és most kéne abbahagyni, de ugye ez a rész hozott a legtöbbet, szóval...

2019-08-19 15:43:16 kilépett felhasználó (?) #10

Kevés ötlet bír el három filmet. $ beszélt, kutya ugatott. Ez úgy is egy kutyabarát sztori

2019-08-19 12:04:46 Lacika83 (2) #9

Szerettem az első részt, és a másodikkal sem volt sok bajom, csak annyi, hogy előrevetítette a harmadikat, érzésem szerint (és ennek akkor is hangot adtam), ott kellett volna befejezni. A bérgyilkosok világa ijesztően gagyi lett, ezt már a második résznél kezdtem érezni, de most... Itt már mindenki bérgyilkos: a hajléktalan, a taxisofőr, a boltos, az egyszerű járókelő, a szakács... Nincs senkinek menekvés, az egész világ benne van, a Boszporusztól Alaszkáig. John Wick persze belorusz mint kiderül (?), és az egész világot átutazza, az utolsó vele szóbaállót is veszélybe sodorva, hogy egy kurta kitérőt követően visszatérjen a kiindulási pontra (??). Halle Berry: bármennyire is irritál a hölgy alapból, itt volt csak aztán tök fölös a szereplése, kutyával, Bronnal együtt. Ráadásul megtudjuk, Wick megmentette Berry lányát, amit egy nagy adag csulával hálál meg neki a sivatag közepén a plasztikszaracén díva. A történet ott folytatódik ahol véget ért az előző, JW-t ütik, vágják, szúrják, lökik, rúgják, lövik, elgázolják (kétszer is 3 mp alatt), tucatszor földhöz b..ák, békaként leugrik a tetőről miközben belefejel a tűzlépcsőbe is, ám hősünk feláll, leporolja magát s megy tovább. Igaz, utóbbinál egy Sparos bevásárlókocsiban tolják el Laurence Fishburne elé, ami előrevetíti a negyedik részt...
Az akció sok, és szinte mindegyik túlzó, unalmas. Egy nagy rohanás ez a film, a rosszabbik fajtából. Kocsija nincs, csak kutyája. De az legalább cuki.

2019-07-14 18:32:19 Kempesbaba (3) #8

Az ilyen fontos információk miatt érdemes idejárni

előzmény: radmutant69 (#7)

2019-07-14 18:23:57 radmutant69 (3) #7

Nem kötözködésből, de a "külső nézetes FPS" játék az a TPS (Third Person Shooter). A filmmel kapcsolatban amúgy totál igazad van.

2019-07-14 11:50:43 jackbau33 (3) #6

Látványos de kb olyan mintha egy külső nézetes FPS játékot néznék God Mode-al,az élvezeti értéke is kb annyi.

2019-06-14 15:40:50 Batyu (4) #5

egyetértek hogy elfáradt a végére, de azért nagyon király volt :D

2019-05-23 18:40:49 dittike (5) #4

Érdekesen kivitelezett akciójelenetek és leszámolási technikák vonultak fel ebben a filmben így nem okozott ez a rész sem csalódást.

2019-05-18 23:17:50 Benny Bug (4) #3

Ha minden akciófilm ilyen ötletes és stílusos lenne, akkor sokkal jobban szeretném ezt a műfajt. Nagyon jól szórakoztam, simán megérte a jegy árát.

2019-05-17 10:16:54 VVega (3) #2

Majdnem megcsinálják a tökéletes harmadik részt, gyönyörűek a díszletek, pazar a fényképezés, nagyon jól tágul a bérgyilkos világ. Erre az utolsó fél óra annyira generikus lövöldözés és átlagverekedés, hogy teljesen unalmassá válik a film, és csak az órámat néztem már, hogy meddig tart még? Fogalmam sincs, mit gondoltak, hogy ez az elnyújtott, semmi újat vagy őrültséget sem hozó finálé miért lesz jó. Arról nem is beszélve, hogy mégis hova tovább innen meg minek? Átmenni Hobbs & Shaw-ba? Más már nem nagyon van hátra.

2019-05-15 21:23:41 ChrisAdam (3) #1

Keanu Reeves mindig úgy áll, mintha épp összeomlana, de aztán mégse. Amúgy régen nevettem ennyit, totál abszurd akciók, őrült szövegekkel. És még annyira sincs értelme, mint az előző kettőnek. De ez ezúttal pozitív. Na meg Bronn végre kapott egy kastélyt.