Shazam! (2019) ☆ 👁

(David F. Sandberg)

amerikai-kanadai akciófilm, fantasy, sci-fi

3,1
★★★☆☆
293 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-24 17:00:40 Kempesbaba (3) #28

,,És nem, nem akarok előtanulmányokat folytatni egy filmhez! Sem szuperhőshöz, sem Tarantinohoz!"
RESPECT!

előzmény: Doc (#27)

2019-11-24 16:17:43 Doc (3) #27

Nekem speciel szimpatikusak voltak a nevelőszülők és a testvérek is okék voltak. Látszott, hogy igyekeztek megkülönböztethetőre csinálni őket. Talán még a családi poénkodások voltak az egész filmben a legkevésbé erőltettek.
A főgonoszt én kicsit röhejesnek éreztem. Értem én, a PC jegyében bemutatták, hogy "látjátok ez lesz ha bármi negatívat mondtok egy gyereknek", de akkor is.
A főhős pedig nem teljesítette a tesztet! Úgy könnyű :)

Ja, és csatlakoznék azokhoz, akik szerint ez 16-os karika. Röhejesnek tartom, hogy egy meztelen női mell automatikusan 16-os, míg egy szörny által leharapott fej csak 12-es.
És nem, nem akarok előtanulmányokat folytatni egy filmhez! Sem szuperhőshöz, sem Tarantinohoz!

előzmény: BonnyJohnny (#21)

2019-09-16 21:30:00 terika (2) #26

Ez kínos volt. Ahogy többen írták, voltak kifejezetten jó, már már zseniális pillanatai a filmnek, de nem ez volt a jellemző. Összességébe véve pedig, mint írtam, inkább kínos volt, mint vicces. Egy-két megoldás tetszett benne nagyon, mint pl. Shazam erejének átadása vagy felosztása vagy szétosztása - nem tudom pontosan, és ahogyan vicceskedtek a szupehős nevekkel az elején, de ennyi.
Mondjuk szerencsére nem gyerekekkel ültem le megnézni, és hát nem is igazán való nekik. Nem gondolom, hogy kéne az áltlagnál több ingert még adni nekik, ömlik rájuk amúgy is egész nap a sz.r, ha akarom, ha nem... Mondjuk ilyen szinten ez a film már-már visszafogottnak mondható, viszonylag kevés hentelés van benne és pl. azt hiszem premier plánba nincs is szex. Mondhanti ez már pozitívum.
Mondjuk képregényt én sem olvastam, de nem látom azt, hogy kéne. Nem az van, hogy ez annyira jó volt, hogy nekifeküdjek nem tudom hány évtizednyi képregénynek....mert nem érdekel. És szerintem sem lehet az elvárás a nézőtől, hogy csak akkor tudjon értékelni egy ilyen filmet, ha előtte megismerte a háttérszorit. Hát köszi, de nem. És szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Mintha a popcornomat csak úgy vehetném meg mozi előtt, ha előtt végig néztem és megtapasztaltam, ahogy megterem a növény, amiből ez készül, hogy kellő képpen tujdam értékelni a pattogatott kukoricámat.

2019-09-08 16:17:36 The Cortez (4) #25

Laza, szórakoztató, de azért kellően sötét meg elborult szuperhősvígjáték a DC-től, ami szerencsére nem lett annyira idétlen, mint az Aquaman.
A főszereplő srác (Asher Angel) korrekt a szerepben, és kiváló a mankós gyerekkel való kémiája, a Shazamot alakító Zachary Levi pedig még jobb, ráadásul még királyabb a mozgássérült csávóval lévő kémiája. Az alkotók az elején jó pár effektet elolcsóskodtak, illetve sok ziccert kihagytak a poénok-beszólások terén. A főellenség nem volt rossz, a 7 Főbűnt is eltalálták, bár kevés játékidőt kaptak, sőt, gyakorlatilag csak bábfigurákként funkcionáltak, továbbá lehetett volna véresebb az egyébként stílusosan sikerült belépőjük. Az akciók nagy része látványos + marvelesen vicces, a finálé szintén, amely ráadásként meglepő fordulatokban is bővelkedik (legalábbis a laikusok számára). A filmben szinte végig megy az utalgatás Batmanre & Supermanre, amivel nem lenne gáz, ha nem egy többszörösen szétkúrt moziverzum darabja lenne. Mindezek mellett, extraként 2 stáblistás jelenetet is kapunk.
A fentebb említetteken kívül, még két másik zavaró tényező is a hibák közé sorolandó. Az egyik a zene, ugyanis a főtéma annak ellenére teljesen jellegtelen, hogy több ismert alkotás dallamát fel lehet benne fedezni, a 2. meg a színész-újrahasznosítás, mivel egy csomó olyan arcot látunk, akik korábban már szerepeltek hasonló produkciókban: Zachary Levi a Thor-filmekben, John Glover a szánalmas Smallville-ben, Mark Strong a félresikerült Zöld Lámpásban + a nagyszerű Kick-Assben és Djimon Hounsou, aki majdnem mindenben. Azt valaki végre elmagyarázhatná, hogy a nem különösebben tehetséges, a négerek között sem kiemelkedő, rendszeresen totál semmilyen karaktereket kapó utóbbit, miért basszák be szinte az összes szuperhőscuccba.

2019-07-05 16:06:32 slawter (4) #24

Király volt, majdnem mint a Thor: Ragnarok. Ennek biztos nem kell 3 rész, hogy kiteljesedjen.

2019-07-01 13:47:49 Kempesbaba (3) #23

Na szóval nem volt ez rossz. Mintha a Hirtelen 30,vagy még inkább a Segítség,felnőttem szuperhős változata lenne. (az áruházban még utalnak is rá)
Pár húzósabb jelenettel próbáltak valami mélységet adni a történetnek,de ez maximum arra elég hogy néhány kiskamasz összefossa magát.
Mindenesetre megtekintése 14 éves kor felett csak kiskorú felügyelete mellett javasolt :D

2019-06-30 10:23:26 ifj. Ó. Posszum (3) #22

Egy idő után olyan érzésem volt, mintha a Power Rangers új epizódját nézném, amit titokban tol hátulról a Disney.

2019-04-20 23:06:52 BonnyJohnny (3) #21

Ahogy tomside írja: "helyenként feelgood". Tovább véve a gondolatmenetet: helyenként működik. De ugyanannyiszor unalmas is. Ugyanúgy a stíluskavalkád is helyenként magával ragad, helyenként kizökkent.
Nekem nem különösebben tetszett, pedig a koncepció bejött. :/ Én a csládot is tök feleslegesnek éreztem. Működött volna ez két gyerekkel is.

2019-04-16 18:56:36 slipknot (3) #20

Tiszteletben tartom a véleményed, és eszem ágában sincs itt társadalmi hatásokba belemenni, de annyit azért elmondanék, hogy a felettünk lévő generáció még a kommunizmusban nőtt fel, és ennek a hatása a mi érdeklődésünkre is kihatott, elég abba belegondolni, hogy a képregényfilmek elterjedése előtt itthon Batmanen, Supermanen, Pókemberen, és X-Menen kívül nem nagyon kaptál mást, micsoda meglepetés, hogy épp ezeket ismerte itthon SZINTE MINDENKI.

előzmény: Kempesbaba (#19)

2019-04-15 10:56:20 Kempesbaba (3) #19

Látom ez a képregény dolog sarkalatos része az életednek,nekem viszont nagyon nem. Ezért ezt a témát el is engedem. Zárszóként talán csak annyit hogy bárminek a nem ismeretét-népszerűtlenségét a vasfügönnyel magyarázni harminc évvel a rendszerváltás után-nincs jobb szó-marhaság.

előzmény: slipknot (#17)

2019-04-14 22:58:00 slipknot (3) #18

A legtöbb film pozitívumokból és negatívumokból áll, az ember maga dönti el, hogy mit hogyan él meg, így az, hogy egy film mennyire állja meg a helyét, a nézőn múlik. Részemről megállta a helyét, és bár nem lesz a kedvencem, inkább felfelé, mintsem lefelé konvergál. Persze kinek mi, de ezzel nincs is semmi baj.

előzmény: mimóza (#13)

2019-04-14 22:54:32 slipknot (3) #17

Az, hogy a mozilátogatók 80%-a nem tudja ki az a Shazam, az magyarorszgára HA ESETLEG igaz, meg a többi olyan országra, ami a vasfüggöny mögé volt rejtve évtizedekig. Ne spoilerezzenek már le az előzetesbe egy ekkora ziccert emiatt. Ráadásul mindent összevetve egy családi vígjáték volt a film, és az előzetes, mint az, bőven megállja a helyét.

előzmény: Kempesbaba (#14)

2019-04-14 22:48:16 slipknot (3) #16

Maga a képregény mint műfaj, nem gyerekbarát már egy jó hosszú ideje. Persze vannak gyerekeknek eladható füzetek, és úgy összeségében amúgy az atmoszféra sokszor meseszerű, de ettől függetlenül tele vannak komoly elmebetegekkel, olyan szörnyetegekkel, akiktől a valóságban összehugyoznád magad - persze ez a rajzokban nem feltétlenül mutat annyira ijesztően, mint egy élőszereplős filmben -, és rengeteg élesben bemutatott - akár drámai, akár véresebb - halálesettel.

előzmény: Olórin (#15)

2019-04-12 14:07:18 Olórin (3) #15

Huhh, hát én azért megnézném, hogy pár (vagy akár SOK) kattintással hol találsz olyan infót a képregényről, ami alapján azt szűröd le, hogy nem feltétlenül gyerekbarát...
(Más kérdés, hogy - bár lévén nem vagyok szülő, lehet, hogy nem kéne belepofáznom - szerintem manapság túlságosan féltve vannak a gyerekek az efféle, vagyis átlagnál ijesztőbb-keményebb tartalmaktól...)

előzmény: slipknot (#12)

2019-04-12 12:12:56 Kempesbaba (3) #14

Elnézést,hogy a csapos közbeszól...
Nehogy már az érezze magát kellemetlenül aki egy fals,félrevezető trailer alapján ül be a moziba. A mozilátogatók (ide értve magamat is) minimum 80 százaléka fél éve még azt se tudta ki a tököm ez a karakter. Viszont mivel a képregény egy szűk szubkultúra (bármennyire is próbálják ezt tágítani világszerte) ilyen előzetesekkel lehet tömegeket bevonzani a mozikba. Teljesen megértem mimózát hogy bedőlt ennek a marketingnek és a 12-es besorolásnak

előzmény: slipknot (#12)

2019-04-12 02:37:45 mimóza (1) #13

Részemről semmi harag. :)
Készséggel elismerem a tudatlanságomat e téren, felfogtam, amit írtál, köszönöm a bepillantást. Hidd el, iszonyú kellemetlen is ott ülnöm a szuperhős filmek vetítésén, mert kb. olyan értelmesen nézek ki a fejemből, mint anno mondjuk a kémia órákon. De bármennyire próbálkoztam, a molekulákkal sem sikerült közeli ismeretséget kialakítanom. :o)
***
A fiam meg az idő múlásával úgyis a haverokkal jár majd a moziba, nem velem. S akkor kedvemre választhatom meg, milyen filmekre szánom az időmet, ami igazi kincs.
***
S még egy gondolat: a jó filmnek önmagában is kell működnie, hogy az előképzettség nélküli nézők is jóváhagyólag csettinthessenek.
Ez itt nem egy olyan volt.

előzmény: slipknot (#12)

2019-04-12 01:34:45 slipknot (3) #12

Ne haragudj, de talán utána kellett volna nézni az alapnak, és akkor nem ért volna csalódás. Nem olyan nehéz ez, de ha valami közel 80 éves múltra tekint vissza, akkor pár kattintással találsz róla elég infót, ahhoz hogy rájöjj... ebben előfordulhatnak kevésbé gyerekbarát dolgok is.
Vígjáték-elemek, családi dráma, akció, horror, sci-fi, fantasy, "fogadd el a másságot" tanmese... ezek a képregények, úgy potom 80 éve. Ez egy képregényadaptáció, nyilvánvalóan elsősorban a képregényfanoknak, különösképpen a Shazam! fanoknak készült, akik tisztában vannak vele, hogy itt bekukucskálhat a 7 Fő Bűn, sőt még rosszabbak is. Minden rosszindulat nélkül, de szerintem tedd össze a két kezed, hogy nem Sabbac-ot tették be meglepetés-gonosznak. Értse végre meg mindenki, hogy a képregények nem gyerekmesék, és, hogy a rajongók pont azért szeretik, mert itt megfér egymás mellett, egyetlen történetben a horror és a tündérmese, a fantasy és a sci-fi, vagy akár a krimi és a humor. Az előzetesből meg azért hagyták ki, amiért hagynemondjam melyik szereplőt.... hogy a rajongók, akik ismerik a karaktereket, elámuljanak és érje őket némi meglepetés/eksztázis!

előzmény: mimóza (#8)

2019-04-12 01:14:13 slipknot (3) #11

Bár már megnézted, így feleslegesen válaszolok, de azért elmondom a véleményem. Mint film nem rosszabb az Acélembernél, de mint szuperhősmozi, illetve mint képregényfilm, mindenképp.... nem is rosszabb vagy gyengébb... egyszerűen az Acélember (de a Batman v Superman méginkább) elég magasra visz olyan elemeket, amiket én alapvetően szeretek a szuperhősfilmekben, és többségüktől el is várnék, itt viszont sokkal kevésbé hangsúlyosak ezek a dolgok.

előzmény: tomside (#10)

2019-04-11 23:04:19 tomside (3) #10

Nyomokban feelgood, kedves sztori, ami helyenként meglepően kemény. Az édesanya sztorija valódi dráma, az egy pillanatra berántott. A jópofizó szuperhősök rendre távol maradnak tőlem, ezt a kölyköt a sánta öccse simán lejátszotta vígjátéki minőségben. Aki kiváncsi az univerzumra, nézze meg, de a film nem kihagyhatatlan.

2019-04-11 14:49:10 Westmor (5) #9

ez a film, a szuperhos kategoriban nalam az elso helyen all, mondjuk deadpool es Logan tarsasagaval a dobogon, mig az Avenger (joeg mit fogok kapni) infinity war 2-es. Ott sulytalan az egesz, kuzdenek a vilag megvaltasaert, es nyilvanvalo, hogy mindenki visszater majd. Itt ha kell siman dobaljak ki az emberek a 82. emeltrol, es egyszerre 7 vilag sorsa is fugg egy tinitol, ahol sokkal valosabb a veszely. De visszaterve a masik 2 dobogos szuperhos moviera ahogy azok, ez sem a fiatalabb korosztalynak keszult, ezzel reflektalva az elottem szolohoz. A besorolas mindenkepp hibas, es a trailer is viszonylag megteveszto. A stiluskavalkad viszont zsenialis lett, nagyon jol jatszik a hatarokkal. Szineszek pipa, tortenet pipa, fogonosz valoban gonosz, es nem azert csettint mert jot akar, hanem mert egy tenyleges szornyeteg. Kicsit hosszu, es a vegen lapos lesz, de azert meg pont jokor befejezik. Ami kulon tetszett, hogy az amerikai nyalas kliseket hasznaltak de nagyon jol mukodott es nem ereztem fesuttraltan magam tole, mindennek volt oka es okozata. Ajanlom mindenkinek, hogy legalabb egyszer nezze meg.

2019-04-10 14:44:57 mimóza (1) #8

Amióta itt vagyok köztetek, és megszoktam, hogy a filmeket le lehet osztályozni, szinte semmire sem adtam kapát. Valami icipici értéket majdnem mindegyikben találtam eddig, ezért egy kezemen meg tudom számolni azokat az alkotásokat, amelyeknek a megszületésére egyáltalán nem találtam mentséget. Szóban forgó mozink az én rendszeremben most e ritka példányok közé került. Pedig de nagyon nem így akartam!
Amit itt láttunk, arra semmilyen mentség nincs. Ismétlem, semmilyen.

Miután háromszor kérdeztem meg a fiamat, hogy távozzunk-e a moziból, csakis becsületből maradtunk a végéig. És NEM, nem a vénasszony szól belőlem. A 12. évében lévő fiam és a 20 éves lányom egyaránt nézhetetlennek minősítette a filmet. Düh és csalódás látszott az arcukon, miközben hazafelé tartottunk.

A trailer alapján jópofa humorral körített tinifilmre számítana az ember, amiben átlagos tizenéves kap váratlan ajándékot a jóságos varázslótól, melynek segítségével ugye mindenféle hősies jócselekedetet követhet el, amennyiben "felnő" a feladathoz. Mit mondjak: ügyesen összevágták ezt a 2 perc 47 másodpercet. Nagyjából az összes valamirevaló pillanat benne van. Csak az a baj, hogy még akad 120 maradék perc is ebben a filmben. :(

Iszonyú, ízléstelen és bántó az a stíluskavalkád, amit itt "eredeti" hangot próbálván megütni, elénk tett a rendező. Beülnek a kiskamaszok, vagy még kisebb gyerekek - ők a szüleikkel együtt - erre a mozira, és nem is kell olyan sokat várni, hogy szoborból megelevenedett, undorító szörnyek meredjenek az arcukba nagytotálban, és nemmondomel mi mindent csináljanak az emberekkel, szintén közeli felvételeken. Ezt ugye mind szándékosan hagyták ki a jópofa előzetesből. Megfagyott körülöttünk a levegő, a kisebb gyerekek kővé dermedtek, volt, aki sírva fakadt. Mint már említette is itt valaki, jócskán kijárna a 16-os karika.

Vígjáték-elemek, családi dráma, akció, horror, sci-fi, fantasy, "fogadd el a másságot" tanmese, aha, mindent bele. :( Mindegyiknek totál gyenge, így együtt meg borzasztó. Egyetlen kérdés mardos azóta is: mégis, KI a célközönsége ennek a filmnek? :( :(
Egy bűncselekmény, komolyan. Nem a BTK szerint, de erkölcsi értelemben mindenképp.

Ui.: Ínyenc gondolat a végére: ... s ezt az egész ingatag építményt - többek között - a hét főbűn elleni harcra építették fel. Milyen széles rétegek mozognak ma ismerősen ebben a témakörben!

2019-04-08 15:27:41 tomside (3) #7

Ebben indirekten benne van, hogy a Shazam rosszabb, mint az Acélember.
Tényleg rosszabb annál? Mert akkor meg sem nézem.

előzmény: slipknot (#6)

2019-04-08 14:34:38 slipknot (3) #6

Alapjáraton egy nagyon-nagyon gyenge négyest adtam volna, de mivel a Batman v Superman-re is 4-est adtam, a Shazam részemről nem érdemli meg! Néhol epic, a főgonosz eléggé rendben van, sőt néhány jelenete kifejezetten erős, a humor pedig érthető, egy felnőtt testébe ragadt 14 éves gyerek főszereplésénél, de ha eszembe jut, hogy milyen alapokat tett le az Acélember/BvS/Wonder Woman hármas, és hogy hová vezethetett volna... hogy a Shazam is milyen LEHETETT VOLNA... hát megszakad a szívem! :/

2019-04-06 18:01:33 bambula (4) #5

Köszi!Erre már nem is emlékeztem. :(

előzmény: peti0290 (#4)

2019-04-06 17:58:43 peti0290 (3) #4

A karakterét Cate Blanchett megölte a Ragnarökben. Így már nem valószínű, hogy Marvel-filmben még feltűnik.

előzmény: bambula (#3)

2019-04-06 13:59:09 bambula (4) #3

Egyébként Levi ezek után is fel fog tünni a Marvel filmjeiben Thor mellett vagy ő is lekoccol abbéli szerepéből mint ahogy anno Josh Dallas tette?

2019-04-05 21:41:29 Leo_Stotch (4) #2

Gyenge négyes.. de az Aquaman-nal együtt nagyobb menet ez az Igazság ligájától.
Csodanő eddig távolabb maradt.

Könnyű, vicces kis mozi, a fekete kislány nagyon jó, a szereplők, a látvány, a poénok, a végén a “kényszer” poén cameo ..

Ez így igen jópofa volt. A Dc casting mint mindig, most is bejött..
Kéne egy Flash mozi Ezrával majd egy Igazság liga 2... Cavill, Affleck, Ezra, Gadot, Momoa, Shazam, Cyborg.. túl nagy kérés??

2019-04-05 18:32:39 bambula (4) #1

Eléggé fun kis filmecske,csak ahogyan a kritikákban is megjegyzik a kelleténnél kicsit hosszabb lett a 2 stáblista alatti jelenetet tartalmazó mű.

Szerintem a hét főbűn irodában való megjelenése kicsit pedzegette a 16-os karikát.Bár az is igaz,hogy majd minden közelebbi megjelenésük a közelemben ülő kis kölyköt megrezentette.
A két plusz jelenet miatt kicsit csalódott vagyok,azt hittem lesz benne egy kis DC-s guest star megjelenés.