Ma (2019) ☆ 👁

Mami

(Tate Taylor)

amerikai-japán horror, thriller

2,7
★★☆☆☆
130 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-10-01 18:47:11 The Cortez (3) #4

Izgalmas, trágárkodós tinithriller, ami a végére horrorba csap át. A főellenség szerepében Octavia Spencer, aki megint röhejes persze, de nem annyira irritáló, mint más műveiben. Jól eljátssza az őrült nőszemélyt, ráadásul párszor még röhögni is lehet rajta. Karakterének nyomorúságos múltját rövid flashbackekben ismerjük meg, átérezhető drámájával pedig az alkotóknak sikerül elérniük, hogy egyszerre drukkoljunk neki + a főhősöknek. A film egyébként kicsit sem eredeti, 1000-szer láttunk már hasonlót, legfeljebb azokban nem volt olyan meglepően durva és beteg a finálé, mint ebben.

2019-09-29 19:18:48 VVega (3) #3

Én sokkal rosszabbra számítottam, de egyetértek, aztán valóban lehetett volna sokkal jobb is. Talán kicsit több idő kellett volna a közepén, jobban kibontani a karaktereket. Thrillernek indul, de abszolút horrorba megy át, szóval aki az utóbbit már nem annyira bírja, az így kezdjen bele.

2019-08-26 11:31:32 kilépett felhasználó (?) #2

Tipikus példája, hogy a kevesebb több lett volna. Octavia Spencer viszont kiváló

2019-06-26 19:34:56 BonnyJohnny (3) #1

Ami miatt nem működik a film, az a film első háromnegyede(!), amikor minimum érdektelen, de akár antipatikusnak is nevezhető fiatalokat kéne megkedvelnünk, illetve azonosulnunk velük, sőt, még azt is elhinnünk, hogy egy negyvenes évei közepén járó tök ismeretlen nővel buliznak... többszöri(!) "szakítás" után. Le kell szögezni, hogy az alapötlet jó, és Octavia Spencer is Kathy Bates szintű alakítást tesz le az asztalra, amikor egyszerre sajnáltatja és gyűlölteti meg magát a nézővel. Viszont a slasher filmekbe illő átalakulása (vagy kiteljesedése) a végén pont ezt a kiváló egyensúlyt (és ezzel az egész film egyetlen addig működő részét) rombolja le. Amellett a film vége felé torture horrorba illő mutatványok is messze elszállnak az addig felépített thrilleres vonaltól.
Igazából a film egyik "fele" sem tetszett. Pedig ismétlem, az alapötlet, és a főszereplő kiváló.