Lords of Chaos (2018) ☆

A sötétség gyermekei

(Jonas Åkerlund)

angol-svéd dráma, horror, thriller

2,9
★★★☆☆
12 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-10 11:41:45 deniro2 (4) #6

Számomra is kellemes meglepetés volt ez a film. Arra készültem, hogy vagy hagymázas legendagyárat vagy szánalmas karikatúrát fogok látni, de szerencsére nem így történt. Végig ügyesen egyensúlyoztak a készítők a szélsőségek határán és nagyrészt sikerült is megtartaniuk az arányokat. Amennyit én tudok a történtekről, az alapján a filmben bemutatott sztori nem áll olyan messze a valóságtól, mint az elvakult rajongók hinni vagy az érintettek láttatni szeretnék.

2019-03-03 09:13:52 Trashman (4) #5

Nekem tetszett, habár nem vagyok black metal fan, sőt. De tényleg érdekes film volt. Amiért lecsúszott az ötösről az, ahogy Vickernest bemutatják. Függetlenül attól, amit elkövetett, rossz színésszel játszatták. Varg kifejezetten lányos arcú és ebből fakadóan nárcisztikus is volt. A fanatizmusához nem fér kétség, de
azért én a tárgyalására is szántam volna időt. De tök jó film. Kb. ilyenre gondolok mikor egy zenészről, szubkultúráról film készül. Van akiről érdemes és van, akiről nem.

2019-02-24 17:12:31 agymosott09 (4) #4

Abszolút kellemes meglepetés. Nem lett belőle ostoba holywoodi szerelmesfilm, ahogyan sokan előre beharangozták, nem nyálas. Nem próbálja a zenét sem lenyomni a néző torkán - nagyon helyes, akit tényleg érdekel, majd meghallgatja a lemezeket, és a dokumentarizmust sem viszi túlzásba. Van köze az interjúkból és biográfiákból megismert valósághoz, de van benne fikció is, ahogy ez az elején korrektül elhangzik. Külön vicces, hogy mennyire pontosan ábrázolja Vikernest pont akkora kreténnek, amekkora ténylegesen. A lényeg viszont az, hogy bemutatja a rock and roll egyik utolsó stációját, a legszélső fokozatot. A rock and roll ugyebár akkor szexi, ha veszélyes - ha nem veszélyes, akkor csak geekség. Ma már csak geekség az egész, amivel egyébként nincs is baj, mindenesetre ők voltak az utolsók, akik veszélyesek akartak lenni és azzá is váltak.

2019-01-19 10:06:09 paksiendre (1) #3

Már a trailer is minősíthetetlen. Aki érez magában egy kis becsületet az messze elkerüli ezt a kelést a világ testén.

2018-04-16 15:08:14 paksiendre (1) #2

Erre az egész filmre tényleg semmi szükség, annyi dokumentumfilm született a témában ill. beleszőtték játékfilmek sztorijába (pl a metalhead), hogy nem hiába vált ki ilyen ellenérzéseket. Minden tiszteletem a zenészeké, hogy elhatárolódnak ettől.
Bár a mai mayhem egy vicc, kb egy hakni lakodalmas rock zenekarral egyenértékű számomra, mindenesetre nekik is abba kéne hagyni ezt a múltgyalázást mert senkinek nem tesz jót semmilyen szempontból amit művelnek a színpadon manapság (bár a teltházas koncertjeik azt mutatják hogy elég sokan szeretik a lakodalmas haknit és lemennek progizni rá a csajukkal az emberek).
A filmen pedig majd max a kisgyermekes anyukák borzonganak egyet és elmondják h micsoda állatok ezek az emberek.

2018-01-20 15:47:50 Újpest Ostora (3) #1

Én kurvára bírom a Sigur Róst (ahogy a Mayhemet és az égő norvég fatemplomokat is), de nem tudom, mit szóljak hozzá, hogy ők írnak zenét egy black metál filmhez. Igaz, furcsább hírek is keringtek már erről a filmről, amit már most gyűlöl az ún. színtér. Én bízom benne, hogy vagy vállalható lesz, vagy annyira nevetséges, hogy az már kult.