Ghostland (2018) ☆

Ghostland - A rettegés háza
Incident in a Ghost Land

(Pascal Laugier)

francia-kanadai horror

2,8
★★★☆☆
53 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-08-15 20:04:48 magichorze (3) #4

A Tall Man az egyik kedvenc filmem (kár, hogy kevesen látták), úgyhogy nagy elvárásokkal ültem a tv elé, aztán szembejött a valóság :)

A rendező aztán mindent beleadott, volt itt minden, baljós előjelek, ósdi ház, tele babákkal, némi olcsó ijesztgetés, home invasion, majd a szokásos, franciásan beteg jelenetek is jöttek menetrendszerűen, ahogy kell. Ilyen Rob Zombie szerű szürreális képsorokat tessék elképzelni, már csak a redneck-ek hiányoztak belőle. Van egy olyan érzésem, hogy a faszi kultfilmet akart csinálni, de hát a kultfilmek ritkán készülnek szándékosan annak :)

A történet amúgy nyomokban tartalmaz eredetiséget, az alapötlet szerintem kifejezetten jó, a csavar is meglepő, de azért rá lehet jönni. A színészek is egész jók. Ennek ellenére fura, hogy miért nem áll össze a kép a végén egy koherens egésszé. Röhej, de még unatkoztam is rajta, pedig objektíve azért nincsenek benne üresjáratok és a film hossza is tűrhető.

2018-08-09 17:27:34 Reaper (1) #3

Nem volt olyan vészes, mint amilyenre számítottam francia mocsok, pudva mivoltából fakadóan. A rendezőt még mindig az egyik legszarabbként tartom számon a világegyetemben, főleg a Mártírok nevű "alkotása" miatt. Ez a director annyira kell a világnak, mint kávénak a pinaszőr.
Talán ez valahol azért tetszett, mert ha leveszem róla a beteg jeleneteket (azaz kb. a film 90%-át), akkor egy kellemes filmet lehetett volna készíteni belőle.

Persze könnyebb lenne, ha a franciákat már eltiltották volna a filmkészítéstől, de ez sajnos csak álom marad... azért egy erős egyest megérdemel...

2018-07-14 19:10:20 Mikkey (3) #2

valóban nem volt ez rossz, esztétikus kis filmecske, kellemes a szemnek, csak épp Pascal Laugier kissé sokat akart markolni, és elveszett a stílusok közt. ugye a martyrs alap felütése is visszaköszön benne, de már nem olyan sokkolóan, és mindezt leönti egy gótikus dizájnnal, amit leginkább a Livid-el rokonítanám. és ennek fejében még vaskosan megjelenik egy TEXASI szál, de olyan copy paste jelleggel. szal egy színes-szagos néznivaló, csak valahogy mégis elvész a sok(k) hatás közt

2018-07-14 17:16:37 The Cortez (4) #1

Pascal Laugier megint megmutatta hogyan kell horrort rendezni. Persze legújabb műve közel nem olyan brutális, mint amilyen anno a Mártírok volt, de azért itt is meg van a francia extrémre jellemző durvulás.
A Ghostland egy újabb home invasion-cucc, ám a közepén érkező, gigászi méretű csavarnak köszönhetően (ami egy kis odafigyeléssel, már az elején kitalálható), egészen egyedinek mondható. A film legerősebb pontja a hangulata, a rendezése és a főszereplőnő alakítása.
Akadnak benne igen beteg jelenetek (bár az igazán kemény képeket kivágták vagy szándékosan le sem forgatták), meg sajnos jump scare-ek is. Az egész alkotás, már a legelejétől kezdődően 1 hatalmas nagy tisztelgés H. P. Lovecraft előtt.