Visszatért a rendező a régi, jól bevált poénjaihoz és helyzeteihez.
Kár lett volna kihagyni, kár lett volna nem bemutatni.
Nem rossz. Láttam már filmet Woody Allentől, ami szinte nézhetetlen volt és láttam tőle zseniális alkotást is, ez a kettő között van félúton. Lassú, ráérős történetmesélés, néhány olyan dialógussal, amiről akkor is megmondod, hogy ez WA filmje, ha addig csak az Annie Hallt láttad. Persze sztárparádé, ha nem is olyan szinten, mint Robert Altman "The Player"-jében, de azért itt sem nagyon volt olyan másodperc, amikor nem volt sztár a vásznon. A lényeg, hogy jó volt, soha ne legyen rosszabb, Mr. Allen.
jóváhagyva ;) :)
előzmény: The Cortez (#21)
Köszi ;) De most látom, valamit rosszul írtam. New York-majmolás helyett New York- fetisizálás van benne!
előzmény: biri (#20)
mintha magam írtam volna ;)
előzmény: The Cortez (#19)
Sztárparádé, intellektuális humor, kulturális utalgatások, New York-majmolás, kurvák, félrebaszás – vagyis nagyjából a szokásos recept. Timothée Chalamet egy rakás szar a főszerepben: ilyen gyenge alakítást ritkán lehet látni Woody Allen-moziban, ráadásul még a karaktere is hihetetlenül balfék, igaz ez csak a végén derül ki. Az alkotás legfőbb érdeme a fényképezés meg a filmkészítés folyamatának részleges bemutatása.
Kedves, üdítő és kellemes a sok amerikai gagyi közt... Ja, és a fiatal szereplő gárda is levett a lábamról. Semmi több, köszönöm Woody ...
Jó szórakozást ;-)
Karácsonyi limonádénak jó volt. Én eredeti hanggal néztem, angol felirattal, nem tudom a szinkronban hogy lehet megoldani a tömény amerikai kulturális utalásokat.
előzmény: BonnyJohnny (#16)
Az utóbbi fél évtizedben langyos alkotásokkal előálló Woody Allen prezentálta a legunalmasabb, legérdektelenebb filmjét. (A szinkron tényleg gáz.)
Nem vitát generálva,de én itt(is) többször leírtam a véleményem a témában.
A moziba járók 90 körüli százaléka nem igényli a feliratos filmet,mert valószínüleg nem vagy csak gyengén beszéli az adott nyelvet,azt meg hogy a cselekmény és a felirat között kelljen megosztani a figyelmét nem tartja komfortos megoldásnak.
Azt már csak zárójelben tenném ide,hogy hallottam már olyan véleményt is szemész orvostól hogy a folyamatos fókusz váltás nem tesz jót a szemnek sem.
előzmény: zéel (#14)
Nem igazán!:(
"Mindössze" annyit jelent, hogy a moziba járók jelentős részének gondolt jelent a (felirat) olvasás, ezért nem jó üzlet feliratos filmet forgalmazni. Így viszont elesünk egy szórakoztató nyelv-gyakorlási lehetőségtől. Továbbá az eredeti élménytől. Ha aztán még rossz is a szinkron, az meg már egy külön, büntető kategória.
előzmény: Kempesbaba (#13)
Azért ez nem nagy meglepetés...
előzmény: zéel (#12)
A forgalmazó a szinkronizálásról:
Mivel az eddigi Woody Allen filmek esetén a szinkronos változatok voltak sikeresebbek, ezért döntött most a cég a szinkronos mellett. A DVD-n, majd elérhető lesz az eredeti hangsáv is, felirattal.
Miért kell egy Woody Allen filmet szinkronizálni?! Dühítő!
Eredeti nyelven alighanem gondolkodás nélkül megadnám ennek a kellemes kis limonádénak a négyest.
Így csak némi töprengés után!:)
előzmény: Benny Bug (#10)
Na, első szavazó sem mostanában voltam... :D
Amúgy kellemes kis film, tetszett. Kicsit a régi Woody Allen-stílust hozza vissza, már amennyire én láttam. Pár abszurd szituáció, némi jól pergő dialógus, több fontos karakter - na meg ugye New York elmaradhatatlan szeretete. Egy 10 perccel lehetett volna akár hosszabb is, de így is elégedett vagyok, nagy kár lett volna örökre a fiók mélyén hagyni. A Chalamet gyerek és Elle Fanning voltak a legjobbak egyébként, de Jude Law sem volt semmi. Lehet, hogy egy csöppet megosztó lesz, de a mester kedvelőinek én ezt simán tudom javasolni egy kis délutáni mozizás erejéig. :)
A szinkron viszont borzasztó, sőt nem csak én láttam így. Persze ez nem a film hibája...
Azt én is tudnám értékelni. ;)
előzmény: whiteman 01 (#8)
Nagyon szívesen! Elég nagy szégyen lenne, ha senki nem mutatna be itthon egy Woody Allen filmet - ilyen 10 éve fordult elő utoljára. Reméljük, lesz eredeti nyelven, magyar felirattal is :)
előzmény: Benny Bug (#5)
Akkor hamarosan meglesz a 49. Woody Allen filmem is!:)
előzmény: whiteman 01 (#4)
Valóban örvendetes hír, én is már majdnem teljesen letettem róla. :)
előzmény: whiteman 01 (#4)
Nofene, akkor mégsem marad örökre dobozban. Én örülök neki, meg fogom nézni. Köszi az információt. :)
előzmény: whiteman 01 (#4)
Itthon november 28-án mutatja be a Cinetel.
előzmény: Jereváni Rádió (#3)
Itt a trailere.
Az Imdb infói szerint idén szeptember 18-án debütál Franciaországban. Októberben olasz, spanyol, portugál, novemberben argentin premier. Amerikai bemutató nincs eddig. Remélem nálunk is bemutatják majd.
Remélem, hogy Allen rendesen szétperli a sunyi, hipokrita Amazont.
előzmény: St4nt0N (#1)
Vajon végleg dobozban marad? Posztumusz fogják bemutatni?
Öt éve nem néztem Woody Allen-filmet. Egyrészt valahogy sem az ez idő alatt forgatott mozijai, sem azok visszhangja nem vonzottak be bűvkörükbe, másrészt pedig az idegenített el, hogy az alkotó talán több figyelmet kapott az alkotásainál ebben az időszakban. De nem is akármiért; egy igazán mocskos, sárdobálós, botrányos bulvárvonal futott ki Woody Allen háza tájáról, ez a méreg pedig kicsit rátelepedett a hozzáállásomra, hiába volt feltett szándékom különválasztani a művészt a műveitől.
Egy esős nap viszont most ráébresztett, mennyire hiányzott ez a stílus. Hiába vagyok - és voltam mindig is - fogékony Allen munkáira, ledöbbentem kicsit a film átlagán és a szavazatok számán is. Akármennyire is elfogult voltam régebben, volt mit ledolgoznia a filmnek, különösen, hogy a "nem igazán értem, miért folyik az elmúlt X évben a csapból is ez a csávó" Timothée Chalamet játssza a főszerepet, és mégis azt kell írjam, hogy ez a film nem csupán a soron következő futószalag WA-mozi, hanem egy ereje teljében lévő író-rendező kirobbanó lendületű, szellemes és bájos vígjátéka.
Süt az egészről a precizitás, és egyfolytában érezni a párbeszédeken és a finoman karikaturisztikus miliőn, hogy Allen fél évszázada műveli a szakmáját, és pontosan tudja, mit csinál. Őszintén szólva, meglepően jól szórakoztam a filmen. Egy tejbetök mosolyával néztem végig, és bátran ajánlom mindenkinek, aki szokta szeretni az alkotó könnyedebb munkáit.