Dark Phoenix (2019) ☆

X-Men: Sötét Főnix

(Simon Kinberg)

amerikai akciófilm, dráma, sci-fi, thriller

3,0
★★★☆☆
39 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-06-14 01:21:56 dittike (4) #5

Érdekes volt mert 3D-ben izgultam végig tegnap délután a filmet a Center Mozi Kelet termében Békéscsabán ráadásul tök egyedül voltam a teremben ami elég nyomasztóvá is tette az élményt persze azért tetszett összességében véve.

2019-06-12 19:49:40 BonnyJohnny (2) #4

Fassbender még mindig a legtöbbet teszi le az asztalra az ügy érdekében. Sajnos ezúttal a másik állandó McAvoy is csak téblábol, és kevésbé X Professoros, mint az Apocalypse-ben, pedig itt már közelítenie kellett volna a Patrick Stewart verzióhoz, de ehelyett mintha egy lépést hátrébb lépett gurult volna. Sophie Turner természetesen nem tud mit kezdeni Dark Phoenix hálás, de komplex és nehéz szerepével. A többiek jelentéktelenek (Quick Sliver konkrétan eltűnik), élükön a szerepét az Apocalypse-ben elvesztett, és azóta látványosan unatkozó Jennifer Lawrence. Jessica Chastain semmivel sem jobb, mint az anno többkilónyi maszk alatt ripacskodó Oscar Isaac. Egyrészt ő hasonló mennyiségű smink alá lett temetve, másrészt mimikát pont annyit mutat, mint amennyi Isaac, réteget meg még kevesebbet(!)... főgonosza pedig pont annyira kínos. De ráadásul Apocalypse figurájával ellentétben még tök felesleges is.
A történet elhadarja a rengeteg felütött karakterpillanatát (amúgy meglepően rövid is lett a film), miközben semelyiket sem lehet átélni. Talán csak az utolsó jelenetet Charles és Eric között, ami megmutatja, hogy mi hiányzott ebből a sorozatból a Days of the Future Past óta.
Mindezek mellett persze meglehetne a hármas, mint ahogy az első Dark Phoenix feldolgozásnak is megadtam a közepes osztályzatot (mert tény, hogy az Apocalyps-nál tényleg jobb), de mivel fájóan tökön rúgja saját alapanyagát és saját idővonalát.. a film is megérdemel egy tökön rúgást.

2019-06-12 00:09:51 Mary (3) #3

A kedvenc jelenetem a stáblista utáni jelenet volt..
Mivel nem volt

2019-06-11 00:43:45 SoZi (4) #2

Messze nem olyan szar, mint ahogy gyalázzák, kap egy bátorító 4-est. Apokalipszisnál, Wolverine-eknél simán jobb. Zimmernek sokat köszönhet a film. Nagyon sokat. Hihetetlen mennyit tud emelni a jelenetek érzelmi töltetén. Tucat akciózenével ez a film nem menne semmire. Nem tudom, hogy esett pont most rá a választás, de megint monumentális érzelmeket képes kiváltani önmagában is.

És azért érezni hogy nem MCU film. Amikor kell, végre nincs finomkodás. Plkezdő jelenet, Raven meghal és úgy is marad, az ufók is eleg parák lettek néhol
Vannak azért sutaságok amiket beexponálnak, de nem viszik sehova. Jean apja is mutáns? Voltak képességei?? Vártam hogy a látogatós jelenetnél jobban kiderül.
Vagy pl Quicksilvert egyszerűen elfelejtették magukkal vinni. Az elején teljes értékű csapattag aztán csak beköszön a végén, bár ez is túlzás, inkább csak belóg a képbe :DD

Egyedül az X-menes főcím újabb variációját hiányoltam igazán.
Viszont most éreztem először, hogy nem kell Wolverine, ami szerintem nagy dolog, mert ezt régóta próbálja a franchise elérni, de sosem sikerült.

A szinkron borzasztó. Szóhasználat, fordítás, hangok (kislányhangú Sophie Turner), hangsúlyok mind kizökkentenej és a film ellen dolgoznak.
Fassbender szinkronszinesze viszont egész más szinten mozog, szinte teljesen sikerül átadni MF karizmatikus jelenlétét .

2019-06-06 16:57:05 Bogár Bence (3) #1

Teljesen korrekt darab. Bevallom, kicsit féltem hogy milyen lesz, főleg a bemutatódátum többszöri ide-oda tologatása miatt. Pedig tisztességes darab, ami ugyan egy pillanatig sem lesz olyan zseniális, mint Az eljövendő múlt napjai, de bőven jobb, mint az Apokalipszis, illetve méltóbb módon adaptálja a Dark Phoenix történetet, mint anno Az ellenállás vége. A rendezés csak tisztes iparosmunka, de Fassbender és McAvoy remek mint mindig. Erős hármas.