Egy szerelem gasztronómiája (2017) ☆ 👁

(Madarász Isti)

magyar musical, szerelmi történet, vígjáték, zenés film

2,2
★★☆☆☆
20 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-03-10 19:43:38 Maminti (3) #2

Madaràsz Istire tekintettel 3, amúgy 2,5 csillag.Èn a tv-ben kaptam el, kèptelen voltam csatornàt vàltani, annyira megdöbbentett. Alaphangon nem bírom az indokolatlan dalrafakadàst, a slàgerfeldolgozàstól meg többnyire tikkelek is. Ha direkt gejlnek és gegnek fogom fel, akkor belefért, de Bereczki sajnos nekem itt is sok, túl sok,pedig itt mindenki túlteng

2017-12-15 20:06:19 SoZi (3) #1

Uhhh! Sokaig nem találtam a szavakat, hogy mi a fenét láttam, és legfőképp, hogy miért néztem végig. Lesokkolt. Aztán rájöttem, hogy valószínűleg csak rosszul indultam neki, mert én egyébként azon kevesek közé tartozom, akik szeretik a musicalt, és nem akadtak ki a Kincsem kilógó báljelenetein vagy kosztümjein sem. A baj az lehetett, hogy nem tudtam róla semmit a címén kívül, nem láttam az előzetest sem.

Viszont Madarász Isti nagy drukkere vagyok, nagyon szeretem a vele készült beszélgetéseket, minden szavára csak erős bológatás a válaszom. Ő egy igazi mozi geek az én korosztályomból, aki be meri vállalni, hogy a saját gyerekkori moziélményeiből csinál filmet. Ha egyszer filmet csinálnék, Madarász Isti lennék, az tuti!

Ebben a filmben talán nem is nála van a hiba, szerintem itt az írás ment félre nagyon. Remélem, hogy nem Isti az, álnéven! Persze, egy ilyen szerelmes, főzős, éneklős hömpöly semmilyen szinten nem követel többet a sablonnál, de a fő karakterek és a szövegek arckaparásra késztettek sajnos. (a tipikus "magyar színész filmben szerepel" szindróma is vastagon aláhúzza ezt sajnos.) A főszerepl egyik nap még idegenek, másnap már hősszerelmesek, mintha hónapok teltek volna el. Nincs átmenet. A mellék karakterek viszont baromi jók!

Azért mondom ennyit, hogy sajnos, mert egy nap "ülepedés" után valahol mégis sokminden tetszik benne. Az a felem szívesen újranézné, aki odavan a Liza, a rókatüdérért, és azt sem bánná, ha robbanóscukor-sziruppal lenne agyonöntve az egész (Mármint a Liza. Mert ez tocsog benne.) És így már az olyan abszurditások is beleférnek, mint egy jól ütemezett lucskos vérfröccsenés egy levágott ujjból ebédidőben, vagy egy teljesen meghökkentő öngyilkossági kísérlet.

Bereczki Zoltánt nekem nagyon nehéz elviselnem alapból is, de itt még a karaktere is egy igazi barom, szóval az sem segít. Egy színházi verzióban jobban el tudnám képzelni. És bizony a zenés-táncos betétek is sokszor csak annyival hosszabbak, hogy némi sóhajtozás kíséretében ránézzünk az órára. (Amúgy az egész másfél órán belül van)

Tegnap még rányomtam a 2-est, mert pipa voltam, de ma már megérdemli a jobbat (egy újranézésig biztosan), mert rájöttem, hogy ez bizony koncepciózusan gejl. Színes az egész, a vizuális trükkök nagyon királyak, ötletesek, és profik - helló, Liza! Nekem az abszurd oldala is bejött. De a dialógusok büntetnek.

Szóval mielőtt nekiülsz, nézz utána, hogy mi ez!!! Én valahova Baz Luhrmann, Mamma Mia, Made in Hungária sor legvégére tenném. (Nem, a Pappa Piat nem láttam :D )

De azért továbbra is hajrá, Madarász Isti!