The Equalizer 2 (2018) ☆ 👁

A védelmező 2.

(Antoine Fuqua)

amerikai akciófilm, krimi, thriller

3,0
★★★☆☆
210 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-01-23 23:34:20 dorothygale (1) #12

Ez egy teljesen felesleges alkotás…

2020-10-27 22:44:48 Rorschach (2) #11

Szinte minden nagy színész karrierjében eljön a pillanat, amikor Jézust játssza el, bár nem hittem volna, hogy Denzel ezt pont az Equalizer 2-ben fogja megejteni.

Az első rész szerintem egy teljesen korrekt, szépen levezényelt, nagyobb közhelyeket elegánsan kikerülő szuperhősfilm volt (egy nagyon jó főhős-főgonosz párossal, méghozzá), de itt már a hősünk konkrétan a jóságos Jézus Krisztusként adja elő a feddhetetlen prédikátort, akit a gyámoltalan bárányai jó útra terelése éltet. Amazokra viszont, akik testvérei ármányos elpusztítására törnek, a mindenható és sebezhetetlen ószövetségi isten haragjával sújt le minden feszültségtől mentes akciójelenetekben...

2019-11-04 06:56:09 dittike (5) #10

Nagyon ott van szeren vérbeli akciómozi.

2019-01-20 09:43:37 Edwest12 (3) #9

Két csillagnál azért jobb, de szerintem semmi értelme nem volt elkészíteni ezt a filmet. Sablonos sztori, ami az apró mellékszálak miatt még szétesett is kicsit. Csúnya, nagydarab szakállas kommandósnak persze kötelező megjelenni, csak ennek nem volt olyan hetyke a bajusza... Még feszültség sincs, mert a főhős mindenkin úgy gyalogol át, mintha csak két kiló krumpliért szaladna le a zöldségeshez. Az meg tök nagy mázli, hogy a kisvárosban épp hurrikán volt, így nem kellett a statisztákkal bajlódni.

2019-01-08 18:31:10 BonnyJohnny (2) #8

Az eredeti film erősségét adó Washington karakterét egyfajta szuperhős (lentebb említett Punisher jó példa) szerepbe teszi, az eredetiben működő Washington-Moretz párost unalmas moralizálásokra cserélik, a szintén jól működő Csokas helyébe pedig Pascal rendkívül semmilyen alakítása lép.
Az eredetire megadtam a hármast. Ez már nem fér bele.
Azért az vicces, hogy Pedro Pascal halála (megint) úgy kezdődik, hogy kinyomják a szemét. :D Ez lehetne egy ismertető jele, mint Michael Ironside-nak a hiányzó kéz... :D

2018-12-07 09:28:00 tomside (3) #7

Kedvencem amúgy az atom top number one kommandós killer, aki a magaslatra vezető egyetlen feljárót sem biztosítja maga mögött.

2018-12-06 20:13:36 TheDriver (3) #6

Nagyon hiányzott egy jó forgatókönyv, mert többször unalomba fullad és eléggé vékony a cselekmény. Az utolsó negyed óra egész jó, de összességében sajnos betonközepes lett.

2018-12-03 18:15:15 tomside (3) #5

Pedig pont ez a kristálytiszta része. A régi csapata pénzért megöl bárkit, ő pedig ingyen megvéd bárkit, aki az útjába kerül. Mostanra egyébként egy egyszerű Punisher lett, csak másképp tálalva. Jó lenne egy crossover. :D Ennyi.

előzmény: Westmor (#4)

2018-12-03 18:08:48 Westmor (3) #4

Az első szeintem sima 5 csillag, nagyon élveztem az egész filmet. A második résszel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne, kit is kell védelmezni? Vagy csak simán az egész mindenség védelmezője lett az öreg?:D

2018-12-03 11:27:10 tomside (3) #3

A figura szociális tevékenységén el lehet szórakozni, de az egész film olyan "megcsinált" és érdektelen. Mélységei nem igazán vannak, inkább gyorséttermi feelingje van érzelmi oldalon. Az első sem egy Shakespeare, de még mindig élvezetesebb. Különösen a vége-akció olyan semmilyen.

2018-11-11 00:54:21 ChrisAdam (1) #2

Nagyon sok olló kéne ide, hogy ez egy picit is jó legyen. Denzel ide vagy oda.

2018-08-21 16:25:09 bambula (2) #1

Ennyire filmelőzetes már rég vágott át,mint ennek a filmnek az előzetesei.
Ha már több díjat akarnak átadni az Oscar esten,akkor létrehozhatnának egy díjat a trailerek vágóinak,e filmnek a vágója tutira nyerne.
Kiváncsi lennék,hogy a kritikusok is ezt a két órás verziót látták-e a sajtóvetítésen,mert ha igen akkor elég furcsa,hogy az első részhez hasonlítják,miközben ennyi felesleges mellékszál,untató rész tuti,hogy nem volt.
Denzelnek meg jobb lett volna,ha továbbra sem vállal be folytatást vagy ha mégis és mindenképpen egy Fuqua által rendezett filmben akarta ezt meglépni,akkor inkább a 2 Gunst kellett volna folytatnia Wahlberg párjaként.
Mikor lett ilyen nyugger Fuqua?
Mi a fene az sok felesleges moralizálgatás a filmben?
Ha már ennyi felesleges időt szántak a kisöregre(akiről én azt hittem ,hogy végig hogy egy festményt akar visszaszerezni),meg a drogos ,de művészi hajlamokkal rendelkező kis gengszter gyerekre,akkor a #metoo jegyében a kis kertet csinálgató nénikére is szánhattak volna egy felesleges negyedórát-félórát a végeredményt tekintve teljesen mindegy lett volna.
Mint ahogy az is,hogy Bill Pullman alakította Melissa Leo férjét,akire megint csak egy-két percet szántak.
Simán alakíthatta volna egy senki is,miért kellett erre a szerepre elpazarolni Pullmant?
Az meg,hogy Pedro Pascal rossz fiú volt?Most komolyan volt aki nem szúrta ki már elsőre?

Tényleg nem sok hiányzott,hogy másokat követve én is elhaggyam film közben a mozitermet,annyira idegesítő volt néha a film.

A másik dolog,ami még nagyon idegesített a korhatár bizottság.Ez a film szerintük tényleg 18-as karikát érdemel,a film előtt vetített Fapálca(Az apáca) előzetes pedig 16-os karikás?Kezdem azt hinni,hogy elmondás alapján döntik el,hogy egy-egy film milyen korhatár besorolást kapjon.Valaki megnézi az ismerőseik közül előre a filmet,majd elmeséli,hogy milyen volt és,hogy számára voltak nagyon(valójában egy kicsit)véres részek és ez alapján meghozzák a döntést,hogy ez bizony szigorúan 18-as karikát érdemel.

Azt hiszem a player.hu-n írták,hogy ez a film félórával hosszabb a kelleténél,szerintem egy órával hosszabb legalább.
Szomorú vagyok,mert nem mostanában éreztem úgy legutóbb,hogy szívesen visszakérném a mozijegy árát mint ennél a filmnél.

Azt hiszem most legalább annyira csapongó voltam írás közben,mint eme a film alkotói.

Szóval,aki egy 18-as kategóriás jó kis akciófilmet szeretne megnézni moziban,az szerintem kerülje ezt a filmet,mert lehet,hogy csalódni fog.