Venom (2018) ☆ 👁

(Ruben Fleischer)

amerikai-kínai akciófilm, horror, sci-fi, thriller

3,0
★★★☆☆
453 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-07-06 15:50:53 sptt (3) #34

Középszerű kópia egy összegyúrt Alien és szuperhős moziból. Nem kezdődik rosszul, ugyanakkor a közepétől, amikor elkezdődik a csihi-puhi, már csak egy megszokott, sablonos Marvel / DC mozi lett belőle. Kár érte, mert lehetett volna jobb is, előnye viszont, hogy nem a szokásos két és fél órás film lett, hanem alig több mint másfél óra. Mindenesetre aki szereti az ilyen jellegű akciófilmeket, az valószínűleg ezen jól fog szórakozni. 6/10

2021-09-29 23:17:19 Jason13 (2) #33

2018 óta bennem volt az érzés, hogy írnom kéne a Venom című szuperhős moziról, de annyira erős negatív indulatokat váltott ki belőlem a produkció, hogy inkább hagytam a fenébe az egészet.
Ideáig sikerült visszafognom érzelmeimet, ugyanis nemsoká bemutatásra kerül a folytatás, ennek tudata pedig feltépte múltbéli sebeimet.
De kezdjük az elején. Anno nagyon vártam ezt a filmet, köszönhetően az impozáns színészi gárdának és az alapkoncepciónak. Ebből a történetből simán kilehetett volna hozni egy ütős sci-fi akciózást, megfűszerezve némi horrorisztikus utóízzel. Sőt, ha jól emlékszem, maguk a készítők is azt nyilatkozták a projekt kapcsán, hogy nem egy tipikus szuperhős-történetet szerettek volna vászonra vinni, hanem egy jóval sötétebb tónusú, egyedi alkotást. Onnan tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, mikor kiderült, PG-13-as besorolást kapott a végeredmény, ami valljuk be, nem ad kellő teret egy véres és brutális őrületnek.
A helyzet pedig az, hogy a Venom egy igazi családbarát gyerekmatiné lett, viszont ez vele a legkisebb gond. A legnagyobb probléma az, hogy még egy teljesen átlagos minőségi szintet sem sikerült összehozni Tom Hardy ámokfutásából.
Maga a történet egy végtelenül sablonos, felszínes massza, ami egy szemernyi eredetiséget sem tartalmaz, miközben forgatókönyvírói szempontból is egy káosz az egész. Ordas nagy logikai hibák, rosszul prezentált karakterek és összecsapott motivációk adják a táptalajt a sztorinak, ami valljuk be, nem túl biztató.
Jobb esetben a látvány, esetleg a színészi alakítások menthették volna a menthetőt, de ezeken a pontokon is elvérzik a Venom.
Az akciójelenetek minden eredetiséget nélkülöznek, a gyors vágások és a pocsék CGI egyvelege pedig teljesen követhetetlenné és élvezhetetlenné teszi a látványosnak szánt csörtéket.
A kedvencem a finálé volt, ahol a jó és gonosz összecsapása abból áll, hogy két vászonra hányt paca szorongatja egymást és azt se lehet már kivenni ki-kicsoda, de mindezt úgy prezentálták a készítők, mintha az évezred küzdelme tárulna szemünk elé.
Ide köthető még a film kínos vértelensége is. Értem én, hogy a bevétel miatt a készítők nem merték megkockáztatni az R-korhatár besorolást, de így ha Venom épp megkóstol valakit, annak nincs semmi súlya, mert vagy elfordul a kamera, vagy olyan szögből tárulnak elénk a történések, hogy még véletlenül se lássunk vért. Tudom, nem ez a legnagyobb baja ennek a szösszenetnek, hiszen ugyanezen a forgatókönyvön valószínűleg egy véres változat se segítene sokat, azonban mégis egy olyan lény áll a középpontban aki embereket eszik! Komolyan, kész röhej!
Térjünk rá a színészekre. Tom Hardy számomra nagy favorit, több filmjét is kedvenceim közé sorolom, de amit itt leművelt, az pályája egyik mélypontja. Tény, hogy valamilyen alpári szinten szórakoztató az, ahogy vicsorog, üvöltözik és nyálát csorgatva szenved, de végtére is egy hatalmas ripacskodást tol le, ami hosszútávon már eléggé irritáló. Mégis, talán az ő túlpörgetett alakítása az, ami a film legnagyobb pozitívuma, hiszen mindenki más rajta kívül csak egy felvázolt, két dimenziós sablon. Pedig megfordult itt Riz Ahmed és Michelle Williams is, előbbi csak egy nagykönyvből kilépő, unalmas gonosz figura, utóbbi pedig egy ritka szürke mellékszereplő, akit bárki más eljátszhatott volna.
Amire még kitérnék az az zene. Ludwig Göransson egy rendkívül tehetséges komponista (Fekete Párduc, Creed, The Mandalorian), a Venomhoz írt szerzeményei azonban kimerítik az átlagos fogalmát. Dallamai sterilek, nincs bennük semmi egyedi íz. Ilyen mértékben tökéletesen passzolnak is a látottakhoz.
Ha nagyon akarnék, még tudnék ész nélkül fröcsögni erről a „csodáról”, de szerintem felesleges. A Venom egy elképesztően gyenge mozi, ami egy ideális világban hatalmasat bukott volna a pénztáraknál és ráébresztette volna a Sony fejeseit arra, hogy ne készítsenek Pókember-univerzumot a híres falmászó nélkül.
Ehelyett úton a folytatás és már a Jared Leto főszereplésével készült Morbius is ott lapul a stúdió bemutató naptárában.
Sebaj, legalább lesz miről fröcsögnöm a későbbiekben is.

2019-11-14 00:01:35 Doc (1) #32

A diáklányos outfit-hez kapcsolódva a barátnőm végig azon pufogott,hogy szegény Michelle Williams-nek hogy elbaszták a haját :D
Ebben amúgy teljesen igaza van! Megnéztem az imdb-n, nem annyira tragikus az a csaj, mint amilyennek ebből a filmből tűnik, csak olyan fotót kell keresni amin más a haja.

előzmény: Kempesbaba (#25)

2019-11-10 23:30:51 Doc (1) #31

A sztori kritikán aluli, még szuperhős-filmhez képest is bugyuta.
A főszereplő ellenszenves; a barátnője látványnak harmatgyenge, mást meg nem ad hozzá a filmhez.
A főellenség az első perctől tenyérbemászóan gonosz, hihetetlen egysíkú.
A CGI úgy kb. a Terminator 2-vel van pariban, csakhát az 1991-es.
Mellbevágóan rossz film, nem tudnék jó szívvel 2-est adni rá.

2019-05-26 16:36:41 Lacika83 (2) #30

Sem fimként, sem képregényadaptációként nem tudom komolyan venni. Értékelni még nehezebb, de kicsikart egy kettest. A történet unalmas, a szimbióta és Brock kapcsolata nekem túl volt tolva. Elég sokat vártam, mire megnéztem, de már tudom, miért ódzkodtam eme "Marvel-szerű" filmalkotástól.

2019-01-11 15:51:48 Leo_Stotch (3) #29

Brock és Venom nagyon jók együtt, tetszik a kapocs. Hardy emel az egészen egy pontot legalàbb.. ha 18 as karikás lenne, az vinné még feljebb. De nem lett olyan.
Amúgy meglepően nem unatkoztam az elején sem...

2019-01-09 22:30:46 tomside (4) #28

Nem!
(Habár a kérdés nem nekem szólt.). :D

Az előző választ pedig köszönöm! :)

előzmény: Kempesbaba (#27)

2019-01-09 21:33:05 Kempesbaba (3) #27

Mi a véleményed,szerinted jó választás volt Woody Harrelson a szerepre?

előzmény: WillyVentura (#26)

2019-01-09 20:55:08 WillyVentura (3) #26

Carnage azaz mészárszék/vérontó: Venom szimbióta ivadéka.Pókember egyik ellensége. Kíméletlen gyilkos óriási fizikai erővel.Alakváltással és pókember minden képességével rendelkezik.

előzmény: tomside (#24)

2019-01-09 16:36:38 Kempesbaba (3) #25

Ez a film bizony gyenge-közepes. A PG-13 -as besoroláshoz nagyon nem kellett volna ragaszkodni,mert pont azt az élt vették el tőle ami nagyon jót tett volna neki. A film annyira semmi,hogy jó eséllyel fél év múlva emlékezni se fogok rá. Ha lesz második része (és miért ne lenne?) akkor bizony újra elő kell majd vennem hogy egyáltalán képbe kerüljek. A diáklányos outfit-hez kapcsolódva a barátnőm végig azon pufogott,hogy szegény Michelle Williams-nek hogy elbaszták a haját :D

2019-01-09 16:07:13 tomside (4) #24

Izé, ez jó volt. Könnyed, a humora a helyén van, a páros - mindkettő - működik. Kevesebbet vártam, de ebben a műfajban az, amit ez letesz, bőven elég az élvezhetőséghez.
A plusz jelenetben felbukkanó vérgőzős rabról mit lehet tudni? Kicsoda ő?

2018-12-22 15:58:28 Sántha Orsolya (3) #23

#16-ra reagáltam: "csizmás combközepes diáklány szoknyás Michelle Williams" - írta. Nekem is feltűnt az a bizonyos szoknyás összeállítás, valahogy tényleg nem illett a karakterhez, hanem egy fiatalabb, más életszakaszban járó nőhöz passzolt volna. Egyébként részletkérdés, nem is hittem, hogy ennyi figyelmet kaphat :)

előzmény: Lanie (#22)

2018-12-22 09:45:11 Lanie (3) #22

Marvel-mérce.. Szóval akinél ilyen van az biztos máshogy nézi, nekem pont hogy a Marvel univerzum nem a szívem csücske, ez a film meg egy közepes szórakozás. Azért Hardynak ennél sokkal jobb színészi képességei vannak, néha kínos volt nézni, ahogy próbálja a laza főhőst alakítani a közepesen gyenge humorú filmben. Kifejezetten kínos jelenet volt amikor Venom megemlíti hogy ő is egyfajta lúzer a fajtája között. Egyébként a darktól ez olyan messze volt fejleherapás ide vagy oda ( nem spoiler, a trailerben is az arcunkba van nyomva) mint ahogy lehetett is számítani rá. Valóban egy sima buddy film.
Azért azt elmagyarázná valaki, hogy miből gondolja, hogy a női főszereplőnk tinilány akar lenni? Tinilányok viszonylag ritkán rendelkeznek saját lakással meg főállással, nekem az imidzs sem olyan volt, hanem egy nagyon basic amcsi nő.
Szóval nem egy színész óriás legkellemesebb perceit láthattuk sajnos, főleg olyan filmek után nézve mint mondjuk a Locke.

2018-12-21 21:29:31 Um Abacaxi (3) #21

A film igen gyenge volt, nem is volt igazán sztorija, az egyetlen szerencséje, hogy volt 1-2 jó poén benne. Ez mentette meg a 2-től. Így húzva a számat, de megkapta az elmegy kategóriát tőlem.

2018-12-16 09:00:06 Sántha Orsolya (3) #20

Nos, a trailer alapján meg sem akartam nézni, Tom Hardy ide vagy oda. Aztán csak rávettem magam és miután semmi jót nem vártam, felülmúlta az elképzeléseimet. Igen, sokat fel lehet róni ennek a mozinak, mert az ember felteszi a Marvel-mércét. Nekem sok volt a CGI-harc, de szerencsére nem volt sok belőle. Nagyon tetszett, ahogy Eddie és Venom közt kialakult egy kapocs, számomra észrevétlenül, mégis hihetően. Kettejük párbeszédei is tetszettek, volt elég humor. Igen, alapvetően bénák a párbeszédek. Igen, Michelle már túlkoros a diáklányos imidzshez. De nem lehet minden szuperhős tinédzser -már ha Venom egyáltalán szuperhős, ugye- főleg ő nem, neki egy felnőtt férfi kellett gazdatestnek, hogy legyen már némi morális iránytűje, kialakult világképe, némi fájdalmas és kellemetlen tapasztalata. Egy felnőtt férfi meg csak ne járjon már tinilányokkal. Én ezt a basic kategóriába sorolnám, nem lett a nagy Marvel-filmek egyike, de szerencsére messze nem volt annyira gáz, mint a bemutató alapján hittem. Nem voltak nagy meglepetések a történetben, hozta az összes szuperhős-film klisét is, de jól szórakoztam. Kíváncsi lennék egy dark verzióra a buddy movie helyett, szerintem lenne benne lehetőség.

2018-12-08 23:21:06 VVega (3) #19

Önmaga paródiája, de annak egészen szórakoztató. Az év unintentional comedy-je :D

2018-12-02 03:40:31 Vitelotte (5) #18

A csók közben átkúszott szimbióta Tom nyammogó hangaláfestésével a kedvenc jelenetem volt :D Kedvenc mondat pedig: "Az én bolygómon ugyanolyan lúzer vagyok, mint te a tieden" xd Megható volt mikor a gonosz letépte Tomról Venomot, az meg visszanyúlt érte, és a "nulla esély" ellenére is harcoltak. Persze A lány egyedül hagyva a laborban, miután szájbarágták neki hogy mi az érzékeny pontja az élieneknek, kiszámítható volt hogy zenélni fog, de azért mégis Venom volt a hős. Azt is már a boltosnéni első jeleneténél tudni lehetett hogy meg lesz zabálva a gangszta, de arra nem számítottam hogy ilyen kurva jó dumát nyom le előtte a figura xDDD. Nem is tudom hogy lesz ebből a fickóból Pókember-ellenség, hiszen a végére tökre megszelídül. Szerintem nagyon szépen gyurmázták össze a CGIt a színészekkel, és épp annyi akció, dráma, és vicceskedés került bele, amitől élvezhető tud lenni egy film.

2018-12-01 22:22:45 TheDriver (3) #17

A Spider-Verse pedig állítólag nagyon jó lett, legalábbis akik eddig látták mind áradoztak róla... :)

előzmény: Rorschach (#16)

2018-12-01 16:14:56 Rorschach (1) #16

Igazi minősíthetetlen ipari hulladék, tehát pontosan olyan, amilyennek a trailerek alapján kinézett. Nem fér a fejembe, hogy ocsmány hígfos gyurma CGI-ostól, csizmás combközepes diáklány szoknyás Michelle Williams-estől, pocsék történetestől és színészvezetésestől, mégis hogy a kurva életbe lett nyereséges ez a szar.

A Sony Marvel-jogokkal foglalkozó részének le kéne égnie. Mindenki jól járna, ha véget érne az az egészen egyedülálló sorozat, amit a Maguire-féle Pókember 3 óta produkálnak.

Most mondanám, hogy majd a Spider-Verse... de azért ennyire naiv nem vagyok.

2018-11-30 11:51:50 Ivan/ (1) #15

Sötétebb tónusú Marvel agymenés Se több, se kevesebb. A szar ettől még bizony szar marad, kár szépíteni.

2/10

2018-11-04 00:03:30 The Cortez (3) #14

Teljesen átlagos szuperhős sztori (még akkor is, ha az Eddie Brock vs Venom vitatkozások érdekes ízt adnak neki) ami sok minden másra, de leginkább a Hihetetlen Hulkra hasonlít. Itt is kapunk világmegmentést és főellenséget, aki nem más, mint a főhős gonosz tükörképe. A horrornak nagy jó indulattal sem nevezhető alkotást, egyedül Tom Hardy viszi el hátán. Láthatóan komolyan vette a szerepet meg a filmet, mert nem csak színészként, hanem producerként is részt vállalt a melóban. Karaktere jól kidolgozott, mint ahogy az antihőssé fejlődése is részletes, kellően átgondolt. Mindezek ellenére furcsa volt őt itt látni, mivel pár éve még Bane-ként ordítozott egy DC-moziban.
A történet felvezetése elnyújtott, a CGI pontos, a finálé pedig összecsapott-agyonvágott. Akadnak benne poénok, illetve enyhén erőszakos részek, de valódi durvulásra + nagy hentelésekre senki ne számítson! Itt is van 2 stáblistás jelenet, melyek közül az elsőt igencsak eltalálták.
Összességében elmondható, hogy felesleges volt megcsinálni, sokkal jobb lett volna, ha inkább egy Pókember-filmben hozzák be először a karaktert.

2018-10-27 20:16:09 KicsiPeti (1) #13

Én ezt a filmet Hardy miatt néztem meg,nagy favorit nálam ,idáig semmi bajom nem volt a filmjeivel,nem vagyok nagy szuperhősmozi fan,megnézem a marvel filmeket,némelyik tetszik,némelyik nem. De ez a film ...amit nem is mondanék filmnek,iszonyuan kinyilt a bicska a zsebemben,mint valami moslékot szolgáltak volna fel nekem,szar vágások,szar rendezés,iszonyú égö párbeszédek ,a látvány is csak átlagos volt,ha 18 karikába csinálták volna meg se mentette volna meg a filmet. A végére oda eröltetett szimbiota főgonosz meg,,,,,az akciojelenetek a filmvégén élvezhetetlenek,szerintem ez Transformers minőség volt. Remélem Hardy kiszáll ebből,mert nem ezek a filmek végett szeretem őt.

2018-10-11 16:16:30 BonnyJohnny (3) #12

Ez nem is kérdés.

előzmény: TheDriver (#11)

2018-10-11 15:31:44 TheDriver (3) #11

Az Upgrade mérföldekkel jobb film...

előzmény: BonnyJohnny (#10)

2018-10-11 14:36:10 BonnyJohnny (3) #10

Be kell vallanom, hogy tetszett. :) Hozta egy közepes Marvel film színvonalát. (Ezt a szintet az utóbbi hat évben a Warner egyszer ugrotta meg, és a Sony egyszer sem... szóval nem lesajnáló ez.)
Rövid, pergős film, Hardy hozza a kötelezőt, az akciók jók (igaz fájdalmasan csikorognak a PG-13 határán), a humor nagyarányban betalál, a főhős és szimbiontájának párosa működik.
Generációjának többi kiváló színésznőjéhez (Gwyneth Paltrow, Rachel McAdams, Amy Adams) hasonlóan, most Michelle Williamsen volt a sor, hogy egy (anti)hős oldalbordája legyen.

Érdekes, hogy ugyanebben az évben Logan Marshall-Greennek (aki szegény ember Tom Hardyja) is volt egy filmje, ahol testét egy másik elme vezérelte harc közben, amíg ő csak értetlenül és szörnyülködve szemléli az eseményeket. :D

2018-10-11 08:11:50 Nagy Tamás (3) #9

Ez tény :D

előzmény: TheDriver (#7)

2018-10-10 07:40:43 Locke(d) (3) #8

Ezek alapján Doctor Doom is szuperhős. :P

előzmény: TheDriver (#7)

2018-10-09 22:39:37 TheDriver (3) #7

hát de attól még szuperhős képességekkel rendelkezik ugyanúgy... :D

előzmény: Nagy Tamás (#6)

2018-10-09 22:03:29 Nagy Tamás (3) #6

Ő inkább antihős, nem? :/

előzmény: TheDriver (#5)

2018-10-09 21:43:46 TheDriver (3) #5

Ezt a szöveget amivel reklámozzák a filmet, hogy "nem kell annyi szuperhős" rohadtul nem értem... Venom nem az??? :D

2018-10-06 19:18:14 erahurka (3) #4

Egynek elmegy, időnként nagyon bugyuta, időnként nagyon vicces, időnként kilépne a PG13 korlátaiból és akkor elrántják a kamerát. Tipikus képregény film még a Disney-Marvel korszak előttről.

2018-10-05 07:46:24 Nagy Tamás (3) #3

xDDDD

előzmény: tomside (#2)

2018-10-05 00:58:22 tomside (4) #2

Hány forint? Úgy értem, mennyi a hajár?
Lassan rászorulnék valamennyire.

előzmény: Nagy Tamás (#1)

2018-10-04 21:46:11 Nagy Tamás (3) #1

Végre elkészült egy normális Venom film látszódott, hogy Tom Hardy alaposan felkészült a szerepre, viszont ez nem mondható el, a fő Bossról Dr. Carlton Drake akit Riz Ahmed alakít. Maga a film pofásan van felépítve, megismerjük a karaktereket, Eddie Brock tökéletesnek hitt életét, aztán jön egy töréspont no meg egy űrből érkező, nem várt fajok hada :D Innen a film stílusa is megváltozik. Eddie Vs. Venom veszekedése zseniális humor forrás, ez az írók részéről hatalmas pacsi :D Sokan írták, hogy a film CGI része igen gyenge, hát szerintem az Aquaman 2. előzetesében látott animációk véleményem szerint sokkal rondábbak :D Az akciók nagyon látványosak, nem tökéletes film és ne is várjuk egy Infinity War-t, de szerintem első bevezető filmnek simán jó, szóval kövezzetek meg, de én megvédem ezt a filmet ;) Ezek után kíváncsian várom, hogyan fogják bevezetni Pókember világába, és hogyan folytatódik majd Eddie Brock története a Venom 2. részében, hiszen még nagyon sok lehetőség van ebben a karakterben, szóval hajár. A film nálam erős 75% ért el :)