Halloween (2018) ☆ 👁

(David Gordon Green)

amerikai horror, thriller

3,2
★★★☆☆
221 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-01 23:20:55 The Cortez (3) #35

Az egyik legfontosabb classic slasher teljesen felesleges folytatása. Ennek a mozinak akkor lenne létjogosultsága, ha az első részt nem gyalázta volna meg több ízben megannyi producer és rendező, de így csak egy újabb bőrlehúzásról van szó. Ami szintén felháborító, hogy pofátlanul kukázza a többi részt. Ez a szándékos figyelmen kívül hagyás talán a legprimitívebb hollywoodi filmes húzás – még a rebootnál is undorítóbb. Viszont mindettől függetlenül az alkotás ötletesen viszi tovább a klasszikust, egy darabig ügyesen építgeti a sztorit, illetve egy jelenete merésznek nevezhető, ám a hentelések összességében felemásak + a második felétől kezdődően, tele van unalmas képsorokkal. A színészek közül talán csak az öreg Jamie Lee Curtis – aki pontosan úgy néz ki, mint Carol a Walking Deadből – alakít valamit, ellenben a többiek igencsak közepesen muzsikálnak.

2021-09-23 14:39:40 csabaga (?) #34

Nem is tudtam, a klasszikus első filmet már harmadszor is elkezdték folytatni.
Már van egy tucat belőle, még előzményfilm is, ahogy kell...:)

2021-09-23 12:22:19 BonnyJohnny (3) #33

Azthiszem ez a korábbi részekből csak az elsőt veszi alapul. A többit nem.

előzmény: Ubul (#32)

2021-09-23 11:33:34 Ubul (4) #32

"Laurie Strode még egyszer utoljára szembeszáll Michael Myersszel"

Na, már itt bukik a dolog. 2021, most sikerült megnézni, pár héttel a következő rész mozikba kerülése előtt.
Nem volt rossz, tetszett, hogy nem kíméltek senkit se, legyen fiatal vagy öreg. Mondjuk korábbi részekre már nem emlékszek, kell kis felfrissítés, majd a hétvégén :) Utolsó harmadra kicsit már megfáradt talán, de azért korrekt, összeszedett horrorra sikerült.

2019-08-09 21:14:57 tomside (3) #31

Azért a vége lehetett volna sokkal badassabb is.
:/

2019-02-16 18:47:26 magichorze (2) #30

ordítóan unalmas, és teljesen felesleges. Egyetlen értékelhető pont az első 10 perc. A kórházi jelenet alatt tényleg volt atmoszféra.

Jamie Lee Curtis, kábé mint valami szegény ember Sarah Connor-ja kóválygott végig a filmen úgy, hogy rossz volt nézni.

2018-12-02 11:40:51 zs93 (3) #29

Nem tudom, miért volt meggyőző ez a film sokaknak.
Szerintem ez az egész Halloween-széria kifáradt, még úgyis, hogy a korábbi részben meghalt(?) Jamie Lee Curtist vissza is hozták (persze, hogy vissza, mert az összes folytatást kukázták).
Semmivel nem volt jobb, mint egy közepes, egyszer nézős horrorfilm.

2018-12-02 03:55:24 jackbau33 (4) #28

Végre egy értelmes az első rész stílusához visszanyúló halloween film.Balf*sz karakterek csak minimális számban vannak benne.Nem úgy mint némelyik hulladék folytatásban.Ugyan az első résztől nagyon távol van de még így is ez közelíti meg legjobban annak hangulatát.

2018-11-10 22:55:59 Majvaldo (3) #27

Rob Zombie 11 évvel ezelőtti feldolgozásánál nem volt jobb, mint élmény. Többet vártam :/

2018-11-03 19:09:48 BonnyJohnny (3) #26

Csalódás a film. Egyrészt az elvárásaim is nagyok voltak a filmmel kapcsolatban, másrészt a kritikák is arra mutattak, hogy beváltja az ígéretet.
Persze egyáltalán nem rossz film. És végre egy R rated slasher. Bármilyen furcsa, ennek már örülni kell. :P
Túl sok időt szán a drámai szálra, ami viszont felszínes marad, és el is felejtődik, ahogy beindul a műsor. Így nem érte meg szerintem. A fárasztó sablonok (lentebb spoilerekben olvashatóak) szintén rontják az élményt. Na meg az, hogy keményen odaállt, hogy első valódi folytatás, ami figyelmen kívül hagyja a folytatásokat, erre maga is úgy ér véget, hogy folytatást ígér. Nem igazán különb, mint azok, amiket figyelmen kívül hagy.
Persze minőségileg jobb. Jár is a hármas.

2018-11-02 02:35:23 lizardking (4) #25

Kellemes szájízzel keltem fel a székből, úgyhogy megelőlegezek neki egy négyest, de ez egy újra nézés után lejjebb csúszhat eggyel, mert voltak unalmas és buta jelenetek. Az viszont biztos, hogy ebben a filmben éreztem először Michael Myerst igazán fenyegetőnek. Az is dicséretes, hogy az alkotók kellő tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, elegánsan idézik meg a korábbi részeket.

2018-11-01 18:26:30 GothMan (2) #24

Ha jól látom, a rendező eddig leginkább drámákban utazott, és ez erősen rányomja a bélyegét a filmre. Mert ez bizony nem egy klasszikus értelelmben vett slasher volt. Ami viszont nem lett volna baj, de a drámai szál is kimerült az anya-lánya-unokája teljesen hiteltelen picsogásában. M. Myers ugyanolyan unalmasan és stílus nélkül gyilkol, mint ezelőtt, csodálom, hogy az áldozatai nem az unalomba haltak bele konkrétan. Életemben először majdnem elaludtam a moziban. Kemény. Egyszóval ez a Halloween film is ugyanolyan szar, mint a többi - csodálom is az általános pozitív kritikákat.
4/10

2018-11-01 12:13:16 KicsiPeti (3) #23

Pontosan ugyanezt ezt teszem én is ,egy adott filmmel kapcsolatban,mint Te!!! :)

2018-11-01 09:07:47 Korben (?) #22

Teljesen egyetértek. Az átlagember általában filmcím alapján dönti el h érdekli az adott film (a forgalmazók nem véletlenül adnak sokszor érdekes magyar címeket). Én mint filmrajongó elolvasom a film leírását+előzetes+1-2kritikát átfutok, így már képbe kerülök egy filmmel kapcsolatban. És ezt csak magamért teszem. A gyerekeimért még többet tennék..

előzmény: KicsiPeti (#21)

2018-11-01 08:48:56 KicsiPeti (3) #21

Én még év elején döbbentem le,amikor a Kicsinyítés filmre özönlöttek a családosok,gyerekekkel karöltve,nagyon sok kiskorú volt a teremben,és most 10-14 évesekre gondolok,hihetetlen számomra ,hogy a szülők vagy elengedik ilyen filmekre a csemetéiket,vagy amikor együtt moziznak,ennyire felelőtlenek,hogy azt sem nézik meg mire viszik el,nem néznek utána,hogy ez most családi film,vagy nem,mennyire hat ki a lelekivilágának a gyereknek,mennyire emészthető a film. Mert pl a Kicsinyités biztos nem gyereknek való film,csak cím alapján bevitték őket,mert biztos azt hitték vicces lesz mert kis emberekről fog szólni. Szóval az emberi nem odafigyelés is egyre nagyobb ,és sajnos nemcsak itt,hanem az élet területén máshol is.

2018-10-31 12:17:04 Ubul (4) #20

én már az Avengers legutóbbi részénél se értettem hogy minek hoznak be 7-8 éves gyerekeket...főleg, hogy mellettem végigkommentálták az egészet, mert nem értették, ki - kicsoda. Hát akkor egy horrorra hogy reagálhattak...

előzmény: KicsiPeti (#19)

2018-10-31 09:45:02 KicsiPeti (3) #19

Mi amikor néztük szombaton a filmet, 2 anyuka is volt aki behozta a kb 10 éves gyereküket,és ezen álmultam,mondom ,hogy lehet valaki ennyire felelőtlen,idióta.

2018-10-31 01:26:38 BalaKovesi (4) #18

"Manapság már nincs semmi ijesztő abban, hogy egy gyilkos leszúr egy szerelmes párt." Valami ilyesmit mond az egyik szereplő a filmben, amivel tökéletesen leírja a helyzetet. Bár elismerem a 78'-as eredeti érdemeit, hangulatosnak tartom, szimpatikus a lassú és biztos építkezése, igazi alapkő, nem tartom rossz filmnek, viszont mára már megöregedett. Kopott, egyszerűen nem mindig sikerül megütnie az ingerküszöböt, nem a ma emberének készült. Az új Halloween viszont orvosolja ezt a problémát, ráncfelvarrja az eredetit, a mai mozinéző igényeihez igazodik.

A sztori bot egyszerű, de mivel nem markol sokat, ha akarna se tudna sok helyen elvérezni, és nem is teszi. Hiszen itt nem a sztori a lényeges (gyanítom hogy eddig sem az volt, az 15321ésfél részből eddig csak az elsőt láttam), hanem Michael Myers gyilkolászása, meg hogy jól beparázzon az ember. Ilyen téren jó munkát végez a Halloween. Az ölések változatosak, nem kíméletesek, az azokat megelőző percek feszültek, néha meg is borzong az ember. Hatalmas piros pont jár azért is, hogy a szereplők nagy része nem teljesen életképtelen, küzdenek, általában sikerül nem a lehető legrosszabb döntéseket meghozniuk, és még szimpatikusak is. A nagymama-anya-lány hármas is remekül működik, az sem válik kínossá ha egy kis drámázás is előkerül köztük.

Ám sajnos hibái is vannak a filmnek. Itt is megvan az a bizonyos "Nehogy bemenj a házba..." érzés, akadnak benne logikátlanságok is, a dialógusok sem valami erősek, és azért a jumpscarek sem mindig működnek annyira, ezek azért tudnak idegesítőek lenni. Valamint azt se tudom hova tenni, hogy Michael most tudatosan "vadászik"-e, vagy csak szimplán azt öli meg aki az útjába kerül és emberből van. Egyáltalán honnan tudta hogy hol tartózkodik Laurie?

De összességében egy elég jól sikerült slasher lett a Halloween. A nézői igényeket tökéletesen kiszolgálja, ráijeszt az emberre, megborzongatja. Ebben segít a zene is, amikor először szólalt meg a főtéma kirázott a hideg. Van a filmben pár ügyesen bevilágított, egyedi snitt, sokszor öröm volt nézni a vásznat. Nincs unalmasan felvéve (van benne egy nagyjából 3 perces vágatlan jelenet, ami után mind a tíz ujjamat megnyaltam), Myers karaktere is kellően hátborzongató, javarészt működnek a gyilkolós jelenetek, a humor sem rossz, a kevesebb néha több elvén működik az egész. Kár azokért a negatív dolgokért, bár így sem rossz film. Viszont ennyi. Szórakoztató, "ártatlan" film az új Halloween, amire nagy valószínűséggel napokkal a megtekintés után már nem igazán fog emlékezni az ember. Igaz, hogy ez egy ponttal fejlebb áll nálam mint az eredeti, mégis inkább nézném újra azt, mint ezt. Annak sokkal erősebb a hangulata, valamint azon azért érezni hogy klasszikus, emlékezetes, míg ezen azt lehet érezni hogy nem lesz az.

7/10

Már tényleg nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy nevessek, de valakik behoztak a vetítésre egy maximum 12 évesnek tűnő srácot...

2018-10-27 20:21:14 KicsiPeti (3) #17

Szerintem Michael Meyers kellene Jonh Wick ellenfelének tenni,vagy éppen Arni bácsi ellenfelének a Terminátorba,mert Michael halhatatlan,szinte semmi sem árt neki,és ez egy kicsit bosszantó is. Kellemes film,meghajol az első rész elött is föcim pl,meg a zeneék,apropó zene,néha van a filmben egy erős gitár dallam,na az iszonyú jó:)
Véresnek véres,többen felszisszentek a teremben egyes jeleneteknél,nálam a brutalitás nem érte el az ingerküszöböt,de igazából egy kellemes kis horror film. Jamie Lee Curtist jó volt ujra a mozivászonon látni,vége tetszett,3 generáció küzd Michael ellen:))) igazából ajánlom mindenkinek,föleg aki szereti a horrort ,mert izmos közepes a véleményem szerint

2018-10-27 08:40:56 bambula (3) #16

Mivel a bevétel és a jó kritikák miatt biztos lesz újabb rész,kicsit remélem,hogy abba már nem ír bele McBride.
Mert amikor a Ted Levine hasonmás doki átmegy a Midiant kereső Dr.Deckerbe,vagyis kiderül,hogy nem százas,akkor azt szerintem tuti a kedvenc gandzsája mámoráról ihletetten írta.

2018-10-27 00:22:38 Rorschach (1) #15

Annyira szar, hogy így hirtelen még megrugdosni sincs kedvem.

Az általános pozitív fogadtatása miatt egy szolid hármaskára lőttem be, de ilyen kibaszott idióta szereplőket moziteremben csak Alien-filmben láttam az elmúlt X évben, szóval nem maradhat el a bődület nagy karó. És ez csak a jéghegy csúcsa.

2018-10-26 20:02:40 Leo_Stotch (3) #14

Azért, mert stáblista utáni jelenetről beszélt..
Így értem.

előzmény: Olórin (#13)

2018-10-26 18:31:20 Olórin (4) #13

Nincs stáblista utáni jelenet, egyszerűen csak a legvégén hallatszik Michael légzése.

2018-10-26 18:09:48 Benny Bug (4) #12

Várjunk srácok és lányok, itt is van stáblista utáni jelenet?
Csak mert vasárnap nézem a filmet és akkor nem hagyom inkább el a mozit idő előtt. :)

2018-10-26 16:11:13 Leo_Stotch (3) #11

Spoilerben leírod mi volt a stáblista után?
Mert nem maradtunk...

De sejtem :(

előzmény: TheDriver (#10)

2018-10-26 14:03:40 TheDriver (3) #10

A bevételek miatt tuti lesz második rész, illetve a stáblista utáni dolgok is arra utalnak.... :((

előzmény: Leo_Stotch (#9)

2018-10-26 08:43:11 Leo_Stotch (3) #9

Gyanúsan nem mutogatták a végén. Persze sokkal nagyszabásúbb volt a pokol tüzében elégni.. de jobb lett volna felkoncolni és kész. 3 generáció és mindenki kivégzi..

előzmény: TheDriver (#8)

2018-10-25 21:03:05 TheDriver (3) #8

talán az hiányzott hogy Michael végre meghaljon...

előzmény: Leo_Stotch (#7)

2018-10-25 20:34:18 Leo_Stotch (3) #7

A legelső nagy homály.. újrázni kellene. A többit elengedtem..eddig nem volt olyan érdekes.
De ezt még vártam is. Tán még tetszett is. A zenéje és lassúsága. Ritka 2018 ban ilyen mozi, ami még ijesztget is. Nem pörög, építi a hangulatot. Ránézel, lehetne akár 10 éves is. Vagy 20.
Ez nagyon bejött..
A vége fele már nem igazán..
Hiányzott valami, hogy ez egy jó film legyen. De megmarad kellemes mozi emléknek.

2018-10-25 20:19:32 TheDriver (3) #6

Sokkal jobbra számítottam az előzetes kritikák alapján...a vége különösen fájt...

2018-10-25 17:46:15 bambula (3) #5

A kezdő jelenet nagyon ígéretes volt,kár,hogy apszichopata pszichiáterés a-nem tudom hogy esetleg muszájból-elkövetett menekülés közbeni esetlenségekmint például a végén a pincéből való menekülésnél,Myers által elérhetetlen,de mégis elért lábtönkre teszik számomra.

2018-10-25 16:07:18 Gergely Gergő (4) #4

A főcím ötletes! a Halloween(tök) feltámadása, egyúttal a franchise újraélesztésére is utal(hat) Jók benne a gyilkosságok is. Főleg az új Loomis doktor halála. Méltó folytatása az első résznek! Kár,hogy 40 évet kellett rá várni!

2018-10-24 20:05:17 erahurka (3) #3

Erős hármas, majdnem négyes. A borzasztó szinkron sokat rontott rajta és az első felében-kétharmadában szörnyű poénokat próbáltak tolni.

2018-10-18 19:18:37 Ubul (4) #2

Nagyon jó kritikákat kapott, metacriticen is 70 fölött...moziban nézős, ha lesz a környéken

2018-06-08 20:12:24 GothMan (2) #1

A nyugdíjas Michael és Laurie visszatér. Trailer