All the Money in the World (2017) ☆ 👁

A világ összes pénze

(Ridley Scott)

amerikai-angol-olasz dráma, krimi, thriller

3,2
★★★☆☆
204 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-08-01 15:46:40 DevilTakeU (3) #13

Ridley Scott a Jogász után néhány évvel ismét egy érdekes,elgondolkodtató,nem feltétlenül jó,mégis - ha lehet ezt mondani -,hiánypótló alkotással jelenetkezett. Az A világ összes pénze egy igaz történet alapján készült,"félfikciós" és enyhén dramatizált mozi,egy roppant izgalmas szereposztással. Michelle Williams felszedett egy kicsit a szerep kedvéért,nekem totál bejött a teltebb arca és a kis tokája,igazán elhagyhatná a vasággyal 40 kilo életérzést. Wahlberg remek,az mindenképpen dicsérendő és becsülendő hogy szinte minden műfajban próbálkozik,bár az azért meglepett volna,ha nincs a filmben legalább egy ordibálós-kioktatós jelenete (fun fact: van). Plummerből kettőt is kapunk: a film legfiatalabb, és legöregebb főszereplőjét. Az elrabolt kölyök Getty-t alakító Charlie lényegében hozza amit kell,a vén,zsugori Getty-t alakító Christopher esete már egy fokkal érdekesebb. A sztorit mindenki ismeri: Spacey ment,ő jött,és azt hiszem,jogosan kapott Oscar-jelölést az alakításáért (amivel minden idők legidősebb jelöltje lett),az utolsó szemrebbenésig kiválóan alakít egy lelketlen,kapzsi embert,aki a mérhetetlen nagy vagyonától olyannyira elvesztette a tisztánlátását,hogy csak akkor kezdett ráállni a lealkudott váltságdíj kifizetésére,amikor megtudta hogy komoly adókedvezményeket kaphat utána,közben meg millió dollárokért halmozta a festményeket és műtárgyakat. Bicskanyitogató - ami ezesetben nagyobb dicséretet nem is jelenthetne. Nagyon jó volt Romain Duris-t látni,Timothy Hutton öt perce ugyanakkor említésre sem méltó,a Nimfomániásból ismert,titkárnőt alakító Stacy Martin meg még annyira se.

Sajnos a lendület néha megtörik itt-ott,és bár egy ember,sőt,egy gyerek életéről van szó,némelyik veszekedés olybá tűnik,mintha csupán a hétvégi teniszmeccsen kaptak volna össze a jelenlévők,mégsem tudok rá haragudni,sőt,pont emiatt a film miatt várom fokozott izgalommal a mestertől a Gucci-t is. Valamit kétségtelenül tud,mert az "ember" filmjei,mint a Trükkös fiúk,a Thelma és Louise,vagy akár a már említett Jogász is,a benne szereplők közti viszony,lélektan nagy élettapasztalatról árulkodik,sokat elmond hogy utóbbira a mai napig nem merném kijelenteni hogy tetszik,vagy hogy jó film,mégis már ötször megnéztem. (Na,most hogy leírtam,már megint elkapott a látnom kell érzés. :P És nem,nem Cameron Diaz tornamutatványa miatt.) A többi alkotása meg - horror,thriller,sci-fi,történelmi.. - majdhogynem kivétel nélkül alapfilmek,én a magam részéről ezt is ajánlom egy megtekintésre. Nem világmegváltó,de még így is átlag feletti,szórakoztató darab,ráadásul ha úgy vesszük,egy (vékony) szeletke történelem.

6/10

2020-08-02 18:26:04 budaik (2) #12

Ezt jól elhuztak. Sajnálom, de valóban kevés volt....

2019-05-04 22:25:01 Szaki (1) #11

Minden jelenetében kiszámítható.

2018-12-10 00:56:03 SoZi (2) #10

Hát ez rém gyenge volt. Pedig elfogult vagyok Ridley-vel, az összes filmje megvan. Valószínűleg sokat tompított rajta, hogy előbb láttam a Trust c sorozatot, mert az baromi jó. Részletes, feszült, a színészek a csúcson játszanak (az öreg Sutherland mit hoz abban! de Brendan Fraser sem volt még ilyen jó karakter... Igen, Brendan Fraser...)
Szóval ezt a menetet most magasan Danny Boyle nyerte. Kevés erre a sztorira két óra. Nem is tudja normálisan kibontani a dolgokat.

2018-08-04 21:31:26 Demóna (5) #9

Nekem nagyon tetszett!Végig izgultam a filmet,felidegesitett ez az öregember!Undorito,hogy mennyire kapzsi!

2018-04-01 20:23:26 Szamár (4) #8

A film utolsó fél órája elég gyenge. Kedvencem az volt, amikor a nyolcvannal haladó autót egy csúzlival kellett meglőnie egy srácnak az erdőn keresztül, hogy jelezzenek nekik, mikor kell megállni. Már az is furcsa, hogyan találta el a gyerek hátulról ÉS takarásból a szélvédőt, de most komolyan ez volt a terv? :D Kicsit se volt nagy esélye, hogy mellélőjön, és soha ne kaparintsák meg a pénzt...

Az első másfél óra miatt egy nagyon vézna négyest azért megérdemel.

2018-03-28 22:21:21 critixx (3) #7

Nem tudom, Spacey milyen lett volna a szerepben - és a rendező szerint soha nem is fogjuk megtudni - de Plummer kiváló az idős Getty bőrébe bújva. Jutalomjáték ez neki és minden pillanatát kiélvezi. Igazából őmiatta adtam hármast (és nem kettest) a filmre.

2018-03-28 19:04:35 Rorschach (3) #6

Erre kellett aludni párat, annyira hármas-négyes mezsgye. Van benne pölö egy nagyon jó Mark Wahlberg és egy nagyon jó Kevin Spacey Christopher Plummer. Van benne néhány igazán eltalált jelenet is (fül!), viszont túl hosszú, és a rendezésnél úgy érzem, ezt Ridley Scott félálomban is össze tudta volna hozni (bár még így is két jeggyel jobb film, mint a Rendező Úr előző filmje).

Plusz vannak a filmben olyan gyöngyszemek, hogy az apjából kiábrándult, mélységesen csalódott srác két perccel arrébb átmenet nélkül áll neki cseszegetni a frissen teljes gyámságot nyert anyját, hogy ő márpedig a faterral akar élni, mert így mutatunk be egy lázadó tizenévest. Ehh.

2018-02-06 10:01:00 dittike (5) #5

Kösz hogy itt oltogatsz szerintem te kicsit fiatalka vagy

előzmény: paksiendre (#4)

2018-02-06 01:07:15 paksiendre (4) #4

Ez a komment mehetne spoilerbe is szerintem!
Amúgy a legnagyobb respect, hogy két 80 feletti csóka ezt összehozta 9 nap alatt.
Azért Spaceyre is kíváncsi lettem volna.

előzmény: dittike (#3)

2018-02-02 05:35:22 dittike (5) #3

Ridley Scottal szemben eleve elfogult vagyok mert kedvenc rendezőim egyike de a sztori maga is igazán megkapó a gazdag bácsi történetéről aki zsugoriságáról lett hírhedt mégis belehalt a nagy birodalomba s kénytelen volt feladni mindent amit addigi életében elveiben megfogalmazott mert unokája élete volt mégis a legdrágább a számára.

2018-01-29 14:46:34 SAF333 (4) #2

Tetszett, de az a sivatagos-vonatos jelenet nagyon nem sikerült. Még én is kiszúrtam hogy nem utaztatták el az öreget.

2017-11-09 13:19:24 St4nt0N (?) #1

A filmet Spacey botrányai miatt részben újraforgatják, Christopher Plummer veszi át a helyét. Scott eredetileg is az idős színésznek szánta a szerepet, de a producer vagy a stúdió nyomására muszáj volt nagyobb sztárt választania.
https://www.theguardian.com/culture/2017/nov/09/kevin-spacey-cut-out-of-film-and-replaced-by-christopher-plummer