Escape Room (2017) ☆ 👁

Szabadulószoba

(Will Wernick)

amerikai horror, thriller

1,8
★★☆☆☆
73 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-10 23:18:06 Ivan/ (1) #6

Az egész film lóg a levegőben! Senkiről semmit nem tudunk meg az egész film alatt, a "mókamester" személyét végig homály fedi csak úgy, mit a motivációit. Ezt meg ráadásként még tetézi a tálalás is nagyban! Az indítás rohadt erőtlen, (fél óra mire történik valami és másfél óra sincs az egész produkció) a feszültség nulla, a befejezés idétlen. A kb. senkinek semmilyen körülmények közt nem ajánlom kategória.

1/10

2020-05-31 17:30:37 Doc (1) #5

Ez egy gyalázatos fos!
Nem derül ki hogy hova kerültek, hogy miért kerültek oda, hogy ki csinálja ezt az egészet és miért.
Az egyetlen valamennyire is szimpatikus pár meghal már a legelején - már miután elkezdődött végre a film.
Az első félóra teljesen felesleges, szó szerint semmit nem ad hozzá a filmhez.
Aztán kiderül hogy a csaj nem a neten találta a szobát. Sokat keresett az interneten szabadulószobák után és ezért rákerült egy "listára"(!) Ezután kapott egy dobozt, megfejtette - és tadaaam - egy webcímet kapott! Ekkor ugye nem keresett rá a címre hogy mégis milyen, hanem szimplán kiköhögött 6000 dollárt. Aminek nyilván nem maradt nyoma sem nála, sem a korábbi áldozatoknál, mert a rendőrség az egészről semmit nem tud.
Annyira bugyuta ez az egész, hogy nem találok szavakat. A végén egyszerűen nem hittem a fülemnek - ennyire hülye befejezést még nem láttam. Te akartad ezt az egészet?!

2019-02-11 19:57:46 BonnyJohnny (1) #4

Igazából arra gondoltam, hogy megadom rá a kettest, de aztán az itteni hozzászólások elgondolkodtattak, hogy mire is?
...
Nincs mire. :P

2018-07-01 15:38:21 Reaper (1) #3

Konkrétan szar volt. Rég volt olyan, hogy egyszerűen semmi, de tényleg semmi nem tetszett egy filmben. A szereplők rosszak, mind játékukban, mind karakterükben. Mindenkinek egy darab jellemvonása van, semmit nem tudunk meg róluk, csak annyit, hogy a sötéthajú (elfelejtettem a nevét) bele van szerelmesedve a kreténbe, és dugtak is.
A feladatok nem érdekesek, nem tartalmaznak csavarokat sem. A főszereplő pár annyira nem illik össze, hogy az elején én azt hittem csak haverok. Mondjuk később se látszik semmi a párkapcsolatból. Ja de, a lány a végén önfeláldoz(na).
És azért haragszok a legjobban, mert a film üzenete kb. az, hogy az élet szenvedés, de a halál feloldozás, szabadság!
Senki ne nézze meg, ezt a Wernick gyereket meg tiltsák el még a papírlapoktól is, nehogy még egyszer a világra hányjon egy ilyen káros, rossz, minősíthetetlen szemetet!

2018-01-03 12:13:49 zs93 (1) #2

Elgondolkodtató, hogy szerte a világban évente összesen sok ezer film jelenik meg. Magyarországon országos szintű moziforgalmazásba csak pár tucat kerül ezekből összesen, legyen ez most a példa kedvéért kb. 0,05%.
Ebbe a nagyon szűk listába nyilvánvalóan sok bődületesen rossz és jó film is kerül minden évben.
Na ez a film azonban érthetetlen, miért került akármilyen listára is fel (miért kellett országosan, moziban terjeszteni).
Maga a felvetés is nevetséges, vagy kuncogni való: miért készítenek szabadulószobáról filmet, amilyeneket bárki kipróbálhat - Magyarországon is rengeteg vidéki városban is -. Én voltam már szabadulószobában, és ott picit izgalmasabb rejtvények voltak, mint ebben a filmben.
A szereplők - Amerikában, 2017-ben - magyarázzák egymásnak mi is az a szabadulószoba. Ennyire le lennének maradva az amerikaiak? Mert már 5 éve a vidéki városokban (Európa, Magyarország) is megjelentek ezek a játékok, szerintem kb. mindenki tudja miről van szó, mi is ez a dolog. Nem szeretek fennakadni apróságokon, de ilyen felütés után nem sok jót remél az ember.
Egyik karakter sem szimpatikus, s bár megtudnánk róluk valamit: a csajok ribancok, a pasik bunkók, vagy szexéhesek. Kb ennyi derült ki róluk. A játékokról már szóltam, egy szabadulószobába, amiért kiadsz a barátaiddal fejenként 1-2 ezret, ott elmegy, de ha ugyanennyit fizetsz ezért a filmért, akkor valahogy az nagyon kevés.
Arról már nem is szólok, hogy egy nagyon-nagyon gyenge Fűrész-koppintás akar lenni. Vagy az is, mindegy. 1 pont

2017-12-30 11:31:57 kovi1970 (1) #1

Egy 45 perces CSI epizódra való történet.
De a CSI-ban a végére el is szokták kapni az elmebeteget a 45 perc alatt.